Saturday, March 9, 2013

Welcome to 2nd Trimester! =D

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik, dah berakhir rupanya 1st trimester gue yang kemaen lagi mencabar tu..hihihi meskipun gue x dibelenggu sangat dengan cabaran morning sickness seperti muntah2 dan hilang selera makan, tapi gue dibelenggu dengan emosi yang tidak stabil..sob, sob, sob,

Kenapa dan mengapa tu, biarlah rahsia sebab gue sendiri pon xpaham..hihihi so, nak dipendekkan cite, semalam kitorang laki bini nie p la lagi kat klinik putrijaya tu untuk check-up buat yang kedua kalinya lepas habis ofiz hour.. kitorang sampai dalam pukul 6 n as usual, xde orang pon kat situ..lucky!

Memula jumpa doc, soklan pertama yang dia tanya, da rasa baby gerak ke belum? gue dengan terpinga2nya pandang c eraziwan sambil tanya dia balik, macam mana nak tau baby tu da gerak ke belum? hahaha, ape lah c emma chan nih..doc pon sengih aje sambil jawab, belum lagi la tu..

Lepas tu dia ambik tekanan darah, buat ujian urine dan timbang berat badan.. wow, xsangka dalam masa sebulan aje berat gue boleh naek sebanyak 2 kg? tetiba rasa kagum dengan diri sendiri sebab selama nih berat gue xpenah pon naek mendadak macam nih..hihihi

Lepas tu pulak doc mintak gue baring n picit2 perut gue nih dengan tangan dia..gue xtau apa motif dia picit2 macam tu sebab dia x cakap pape n gue pon xtanya pape..adoi, lurus betul c mummy-to-be nih kan..huhuhu T..T lepas tu, last but not least, dia ambik darah satu botol kecik untuk buat ujian darah..

Part tu part yang paling menggerunkan gue..nasib baek gue xnangis taem jarum tu cium lengan gue nih..uhuk, ='( hopefully ujian darah tu ok sebab kalau x ok, nanti nak kena buat ujian darah lagi dan lagi n gue takut jarum.. xmau kena cucuk banyak2 kali..wu3, T___T

Bil gue untuk kali nie pulak dia charged rm89, mahal skit la kalau nak dibandingkan dengan check-up yang first tu sebab yang first tu dia charged dalam rm79..tapi tu lah, nak buat macam mana lagi, redha jelah sebab ini jalan yang gue pilih..xmau buang masa melepak kat klinik kesihatan lama2~ hihihi

masa nih kandungan baru 3 bulan, tapi sekarang da nak masuk 4 bulan.. =')

C.L.I.C.K.2