Tuesday, March 29, 2011

Ella VS Rossa

Ku merindu                                                      
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku
Ku selalu, merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu
Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu…
Na na Na… Na na Na..
||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||=||
ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu


cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku



haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu



haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu



datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu



haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu



haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu



(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

p/s : Pen Merah Pen Biru,
       U Marah, I Love You! >_<

Monday, March 28, 2011

A.k.U D.a.N K.a.M.u


Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentera
Bermulanya siang berakhir malamku
Tak akan kujemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkanlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir..

keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir..


=')

Sunday, March 27, 2011

Hari Yang Memenatkan.

Seriously! ari nie gue betul2 capek..tersangatlah capek..huk3, liat tol nak bangun p keje pagi tadi..alangkah indahnya lau gue leh sambung jer tido..T.T

Sampai umah lam pkul 2 ++ skit, niat di hati nak tido, p cite nestam kt tv3 cam menarik la plak kan..hihihi cite nestam xsempat abis, kakak gue da kecoh plak soh gue p siap2 coz lam pkul 5++ ade meeting ngan dak2 trip kt Pappa Rich, Gardens Mall..meeting punya meeting, sempat gak laa gue habiskan komik Sekolah Detektif Q Vol. 1..hee best! xsbr nak tunggu Vol. 2..>.<

Diorang tengah rancak bermeeting, gue lak layan jer c Tat Telur nie.. xsesedap yang gue bayangkan lorr.. =.=' huhuhu

Nie lak, kononnya Pappa Rich punya ABC Special la kan..harga bukan maen lagi p hampeh jer lebih..apa daa.. bikin gue kangen sama ABC Seksyen 2, Shah Alam jer..hihihi =D

Da setel sume, kitorang a.k.a gue bersama kakak2 gue p la jalan2 cari makan kan..xtau nak makan pe, nasi ayam pon jadi..p, honestly, nasi ayam kat food court Mid Valley memang best..=) Bukan maen lagi panjang Q die..betul2 sedap nie..hihihi

Sesambil tunggu Q, snap la sekeping gambar pengunjung2 food court Mid Valley nie..leh gak wat kenang-kenangan..kui3, (ramai tol orang di malam2 minggu nie)

Nie lak movie yang terpilih untuk rnie..huhuhu xtau nak g tau best ke x..no comment! sepanjang 2 hours n plus2 lam panggung, gue bukan maen lagi bermonolog dalaman sensorang..(bila nak abis nie, bila nak abis nie,) hahaha =P

Sampai umah lam pukul 12 tengah malam gak tadi..huu tersangat la penat..mata pon da berat da p xtau la nape leh ade tenaga lagi nak update blog, pastu sempat lagi skodeng blog k.zoey..hihihi

p/s : perlu ker gue follow jer blog k.zoey tu..tapi, xbest la lau follow blog yang xdikenali kan..dilema2..>.<

p/s/s: ade ke xde driving class gue untuk esok nie..adoi, mintak2 la ade..da 2 minggu berturut-turut gue skip class die..n mintak2 la xde..bleh gue tido sepuas-puasnye..hihihi =D

Friday, March 25, 2011

Mekap 0wh Mekap! hahaha

Da 3,4 ari gue tekun menengok @ menskodeng blog c kak zoey tau! belambak die punya tutorial mekap..hahaha my fav~ =P

p/s : kak zoey konon, macam la kamcing sgt..blog die pon gue x follow, nengok bukan maen lagi! hik3,

Tak pasal2 bikin gue mau try test tutorial2 die tu..buat follower gue (e*a*i*a* r*z*b) yg begitu setia mengikuti setiap entry2 gue walaupun beliau xpenah tinggalkan komen mahupun follow gue, jom kite terjah! hahaha

Pic 1

Bahan2 yang digunakan adalah : compact powder + eyebrow coklat + eyeshadow putih + biru + hitam + liquid eyeliner hitam + blusher pink + lipstik merah + lipice

Walau xsebagus kak zoey punya mekap, p i still nak berterima kasih tau..hihihi ^^

p/s : Sila abaikan background2 diatas! =P

Tuesday, March 22, 2011

Penangan Eyebrow!

Hahaha..tajuk cam xley blah jer! xpe2, it's okay! =P da 3 ari berturut2 gue pakai eyebrow coklat p ofiz n setakat nie, kehangatan ket**ian keayaman masih belum menunjukkan tanda2 memprotes..so, go on k emma chan! kui3,

pic nie dikategorikan sebagai 'sebelum'

dan nie plak pic yang tergolong dalam kategori 'selepas'

Perbezaan kening yang agak ketara disitu yer..(ketara ker?) =.=' ketara la kot..=P buktinya, kening di pic yang 'sebelum' tu kelihatan tidak sekata manakala pic yang 'selepas' lak nampak cam sekata skit..adakah ini bermakna gue berjaya mempelajari tips make-up make-up-an yang baru? hee suke3! >-<

Monday, March 21, 2011

a g.i.f.t

h0h0h0 ^0^ buat yang kesekian kalinya, 1st taem u gue hadiahkan tudung buat ibunda tercinta kat kg..by pos xpress lagi..beli on9 kat facebook lak tu..hihihi

1st taem tengok tudung nie, waa..lawanya warna merah..fav kaler my mum nie..ok gak lau sesekali sesekala kasi hadiah kat my mum..bikin surprise! hik3, >_<

lawa kan tudung nie, model pon not bad gak..hee (thanks to sa garage coz kasi diskaun dari rm45 jd rm40 jer) i like! ^-^

Gue beli tudung nie malam khamis lagi tapi lau kat kg, ari jumaat p.pos tutup lorr..owner janji nak kasi pos ari ahad..lau pos ari ahad, ari isnin la dapat kan? hoho gue pon ape lagi, kua jer ofiz petang tadi, terus kolling2 my mum tanya status tudung tu..hihihi =D

As xpected, my mum heran bin ajaib sgt2 coz xder angin xder ribut tetiba jer gue kasi dia hadiah, by pos lak tu! adeh =.=' hahaha tapi xkesah la kan janji gue ikhlas n my mum pon epy dapat tudung baru dari anaknya yang jauh dimata p dekat dihati nie! (dekat ker?? dekat la wei.. dekat la sgt!!) hihihi =P

saya sayang mak saya! (manje x, manje x) hahaha =P

p/s : lepas nie nak kasi surprise ape lak ek..hee >.<

K.e.R.a.J.i.N.a.N

Hee..memang tak dapat dinafikan lagi, rnie gue tersangatlah rajin! buktinya? h0h0h0 ^0^ buat kesekian kalinya gue begitu bersemangat iron baju utk seminggu terus! h0h0h0 ^0^ (ari2 laen, nak iron satu baju satu hari pon malas!) hik3, =P

haa..nie dia baju utk besok a.k.a ari isnin punya..purple u..shawl lak shawl yang baru jer beli semalam..hee xcited tol c emma chan nie! =D

merah membara semangat waja, putih mu bersih budi pekerti~ (bersih ker?) hihihi nie lak uniform ofiz i..(nampak x nama EmMa yang tertera kat baju tu?? >.<) setiap ari selasa ngan khamis, baju nie la yang i pakai tiap2 minggu..=)

hitam itu menawan! hee untuk ari rabu lak, i pilih warna hitam + shawl yang agak kalerful ^^

nie lak untuk ari jumaat punya..da nama pon ari jumaat, kena la sopan skit kan..of coz laa baju kurung akan jadi pilihan hati i untuk setiap hujung minggu! hee =)

Sabtu minggu nie, mungkin x keje kot, so gue x prepare la plak baju untuk p keje ari sabtu..lau x keje, gue ada driving class..huu sempat ker nak pandai nie..bulan depan da test..hampeh tol la..huk3, T.T

p/s : beza kan pic2 diatas ngan pic2 semalam..h0h0h0 pic2 rnie bertuah coz bilik gue da bercahaya kembali..Alhamdulillah..=) 

Saturday, March 19, 2011

New Stuff!

Huu..ari nie hari yang memenatkan! tapi best~ hee dalam sebulan, 2x mesti keje ari sabtu n rnie adalah salah satu ari sabtu yg kena keje..oleh sebab last week gue teramatlah kebosanan, this week awal2 lagi gue da booking someone teman gue p jalan2~ hihihi bijak tol c emma chan nie! Abis jer ofiz hour, terus p dating..=P

Lokasi utk wiken nie adalah Jalan Tar! hee..faktor utama pilih Jalan Tar sbb gue rasa cam teringin jer nak makan Potato Spring..sedap! sbb yang laen plak gue saje jer nak jenguk2 stuff yg ada kt citu..hee Pusing punya pusing, gue berkenan kt satu shawl nie, lawa sgt!

Here it is! lawa kan..shawl kaler purple n skaf kaler hitam..
my fav~ hee
p/s : thanks dear 4 da gojes shawl~ x sbr nk pkai! hihihi

2 jela my new stuff for this week..huhuhu how about last week?? h0h0h0..last week, kami sempat p lepak2 kat Alamanda jap..n sempat la beli sumtin..^^

1st taem u i beli eyebrow pencil..kaler brown lak tu..cayalah! hahaha (xpenah2 gue pakai c eyebrow b4 nie)

xde kaitan langsung! hahaha (lnmusmd) =')

p/s/s : Dila sayam, r u okay?

I will always be here for you coz true friendship never dies..right? saranghae! =)

Thursday, March 17, 2011

F.R.I.E.N.D.S

With murni a.k.a anak tokey kedai makan area sri penara nie..(kawan kah?) hahaha

Gambar kenang-kenangan bersama wani + sue + nana dengan style baju keparat..ops, korporat! hee =)

Dating beramai2 di Mid Valley..(ramai la sgt..ber5 jer) hee

Geng2 polisas taem Latihan Praktikal kot? not sure lorr..

Makan2 di Merry Brown Taman Bendahara..=)

Baru jer abis dinner taem Sem 1 bersama rumet, Linda..(skrg da lost contact) huhuhu

Cik Chipsmore yg sekejap ada, sekejap xder..hihihi

Kenalan baru di booth ape ntah taem praktikal dulu..1st taem outstation..(outstation la sgt, dari temerloh ke kuantan jer) hee

Bersantai di TC a.k.a Telok cempedak bersama Linda + K.ira..^^

Tetap dihati, staff Majlis Perbandaran Temerloh..K.jah + K.ita + K.zu + Jeera + Abg Fab..=)

Tak lupa juga K.zila, yg kerap kali gak hantar gue balik umah..thanks a lot! hee ^^

Berbaju kelas bersama Cik Enie + Cik Sal + Sue..=)

Bersama Cik Anies, bersantai lagi di TC..hee

Hee..sedang menonton tayangan perdana anjuran Kamsis..(cite Kiamat dah dekat kot?) >.<

Di hari konvokesyen kami..Thah + Ain + Yani + Shila + dak kelas diorang..(kantoi suda gue xigt nama) hihihi =P

My rumet Sem1, Atie~ hehehe ^^

Get ready nk p kelas~ hee

Semangat ngah berkobar2 nak join Xplorace..hihihi

Makan2 di Food Court Mid Valley..kyg bgt..hee^_^

Rutin harian, berkumpul sebelum bertolak ke kelas..hihihi

Bergambar bersama pengantin yg cun! Jeera~ >.<

Azie, kenalan baru taem outstation ritu..p skrg da lost kontek..huk3,

Purple vs Blue! hee..

Monday, March 14, 2011

Saranghae! ^^

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak
semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di
hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu
bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia
benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan
sentiasa bermain di mata.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah
bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki
mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu,
Apabila perempuan jarang mengatakan 'i love u', itu tidak
bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai
sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga
melalui bahasa tubuhnya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan
bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu
menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa
depan anda.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia
bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa
dihargai.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk
menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu
bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat
lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia
menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu
mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat
mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang
baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin
bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak
pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan
bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan
masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh
perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda
akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya
sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan
percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia
mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di
matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di
hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan
menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di
hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak
bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu
menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-
benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan
sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andainya lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan
perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling
memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.
Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air
matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan
seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya
perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang
bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki
menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang
perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan
kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong
anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal
menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk
anak2 anda.

Sunday, March 13, 2011

B.o.S.a.N

Huu..wiken gue minggu nie amat membosankan! kebosanan tu da terasa stat gue bangun tido pagi tadi lagi sampai la sekarang n bahang kebosanan tu makin terasa stat lps maghrib td sebaik sahaja rumet2 gue a.k.a kakak2 gue kua p tgk wayang kt mid valley..tersangatlah menyesal x ikut diorang! huk3, keseorangan di rumah betul2 membosankan..T.T

Motif gue x ikut? konon2nya igt akan ada la sesape yang akan ajak gue kua tapi hampeh! =/ bosan pny bosan sampaikan nak p driving class esok pon xder mood..oleh sebab teringatkan test JPJ gue yg sedang menghitung hari tu, gue gagahkan jugak jari jemari gue ini sms cikgu tny class esok stat kul bape..last2, bini dia call inform cikgu ada kursus sampai 18hb nie n of coz ler esok xkan ade class kan..wat pnt gue jer pk nk p class ke xnk..hihihi i like! =D

Antara bukti2 kebosanan gue pada hari ini ialah gue layan komik yg bertajuk 'sekolah detektif Q vol 6' yg bikin gue saspen skit, lepas tu, buat pertama kalinya gue anta sms ke teman2 gue bertanyakan xtvt diorang dengan harapan, akan ade sorang dua yg free nak teman gue p jejalan..hihihi antara teman2 gue yg terpilih itu ialah :: Cik Enie + Syidah + Dila + Suhada + Shahidah ::

Respon dr cik enie sebaik jer gue sms tny tgh buat apa ialah, 'sy tgh siap2 nk kua ngan cik abg nie..' huk3..gue bwu jer plan, best gk lau bleh g lpak2 ngan cik enie nie..>.< Respon dr suhada lak, 'aku tgh bz wat esaimen nie..' huk3..last2 gue mintak jer resepi nak buat megi goreng..hihihi baek pny~ Last2 gue da terpesong dr motif sebenar a.k.a nk p lepak2..berborak la kejap sal plan nk blk kg bulan 6 nie ngan syidah + dila + shahidah..hee =P

HEROES

Haa..tu dia tajuk nestam kite..sgt best + sedih skit2 sampaikan berair gk la mata gue nie dibuatnyer..(sedih skit2 la sgt) hihihi cite yg mengisahkan tentang kehidupan 3 buah family yg menerima surat terakhir daripada anak + suami n ayah + adik yg keje sbg tentera..watak utama cite nie gue xknl pon, watak sampingan die jela yg gue knl skit2..hihihi =P

Xtvt lps layan nestam? huu..apa lagi, gue sambung la baca komik 'sekolah detektif Q vol 7' lak..hee da abis vol 7, ala..kes bersambung ke vol 8 la plak..vol 8 xde stok lg nie..hampeh tol la..da bosan layan fb, gue layan game pacman + spider solitare plak..hampeh gk maen game tu, susah tol nk dpt score tggi..pacman, u sombong ngan i yer..xpe2..c spider solitare pon satu, ssh tol nk menang..stau gue, 200x maen, skali jer penah menang..pny la xcited masa tu..hee =D

Huh..panjang lebar tol cite gue..nie bwu summary utk yg rnie punya..yg besok pny xtau lg..adoi..oleh sebab esok driving class gue da terbatal, kakak gue pon booking laa gue mintak teman dia p kenduri kawen kawan die, gue pon ape lg..on jela dari terus dibelenggu kebosanan kan..hihihi k lah, penat suda..dapat fullmark dari cikgu pon best gak nie tuk karangan yg ntah pape ntah..hee =P