Monday, December 31, 2012

Selamat Tinggal 2012..

Selamat tinggal kekasih,
Selamat tinggal sayangku,
Kekasih terbaik,
Yang pernah singgah,
Dihatiku...

Amboi, kemaen lagi ek..mentang2 ler tahun 2012 tu kemaen lagi banyak kenangan2 yang terindah dalam hidup hang.. alamak~ err, err, nak cakap no komen aje boleh x? hihihi =P

Pinta gue, semoga tirai 2013 yang bakal tiba lagi beberapa jam ini akan turut memberikan kenangan2 terindah yang baru buat gue sekeluarga dan jugak buat teman2 semua..amin, =')

Akhir kata,

bye2 to 2012, and hye2 to 2013..;)

p/s : credit to kertas band, selamat tinggal kekasih..hihi

Friday, December 28, 2012

Mangsa Keadaan..='(

Jumaat lepas, tiba2 aje umah gue xde bekalan elektrik..pagi sebelum p keje tadi elok aje elektriknya..heran betul..so, gue nih kemaen lagi ingat satu blok xde elektrik.. rupa2nya, umah kitorang aje yang xde? haa sudah..ini x boleh jadi nih..

Nak x nak, malam tu terpaksa la kitorang bergelap + berpanas bertemankan cahaya lilin yang samar2 + hembusan angin yang sepoi2 bahasa tuh..kesian betul..sob3, ini sume sebab tuan rumah lama + baru yang ngok ngek pasal pertukaran nama tnb..adoi~

So, gue dengan geramnya telah mintak ganti rugi dari tuan rumah sebab gara2 dia xberkomunikasi betul2 dengan owner lama, xpasal2 kitorang yang kena bergelap + berpanas selama 5 hari berturut2.. nasib baek dia ok, bulan depan dia kasi cut itu sewa..hihihi i like~ =P

Nak dijadikan cite, sepanjang umah kitorang xde elektrik nih, ya ampun..memang rasa macam serba kekurangan sangat2..nak cuci baju x boleh, nak masak air x boleh, nak tengok tv x boleh, nak baca buku x boleh, pendek kata, apa pon x boleh..hm, ='(

Rabu lepas pulak, bila gue jejakkan aje kaki kat umah tu, alhamdulillah..rasa epy sangat2 bila nampak umah da mula bercahaya balik..kipas pon kemaen lagi dk ligat berputar kat syiling tu..rasa macam umah nih gue yang punya aje tau..hik3, =P

senyum, x perlu kata apa2.. ;)


Monday, December 17, 2012

Anugerah daripada Ilahi..=')

Alhamdulillah..dah 5 minggu rupanya usia kandungan gue nih..gue ingatkan baru 2, 3 minggu memandangkan gue hanya kelewatan period selama seminggu aje..hehehe oleh sebab hasil upt yang gue buat pada minggu lepas hanya 2 line yang samar2, so semalam gue + c eraziwan pon p ler klinik untuk dapatkan confirmation kan..

Sebelum nie, setahu gue, doc kat klinik tu doc pompuan, tup2 taem gue p semalam, entah macam mana ade doc laki aje..alamak, segannya.. nak datang len kali, rasa macam leceh la pulak kan..laki pon laki lah..janji dapat tau result yang tepat..tol x? hihi so, soklan pertama yang doc tu tanya ialah, bila 1st day last period gue..

Soklan kedua pulak, die tanya gue ada alami apa2 simpton x? lepas tu tanpa membuang masa, dia mintak gue jalankan ujian urine lagi sekali.. dan hasilnya? ya ampun, rasa macam x percaya aje bila gue tengok 2 line yang kemaen lagi terang benderang tu..masa tuh, gue rasa semacam aje.. maybe sebab rasa berdebar campur dengan excited kot? hihihi

Lepas tu, gue ada tanya dia, nape upt yang gue buat sebelum nih samar2 aje..die cakap, maybe upt yang die guna nie lebih canggih kot..boleh macam tu? huhuhu tapi as long as ianya 2 line walaupun samar2, ianya still consider positive..lepas tu, dia bagitau yang kandungan gue nih da pon mencecah 5 minggu, n anggaran bersalin pulak dijangka 17 ogos 2013..

C eraziwan pulak kemaen lg epy sebab katanya, taem nak balik cuti raya nanti, gue da xpayah la balik kl lagi, stay aje kat kg. tu sampai habis pantang..huhuhu lepas tu, doc ada la bagi serba sedikit penerangan pasal ibu2 mengandung nih p gue da lupa pulak apa yang dia dk terangkan tu..yang gue ingat, dia suruh minum banyak air aje..hehehe

Oleh sebab kandungan gue nie masih baru lagi, so dia cakap xperlu scan lagi sebab kalau scan pon xnampak pape lagi..dia cakap kalau nak scan, datang balik bila kandungan da masuk minggu ke-10..so, malam tu dia juz bagi gue vitamin aje..total check-up gue kat klinik tu = RM33..maybe tu kos untuk upt + vitamin je kot? hihi

kemaen lagi besar c vitamin nih..nasib baek ler x pahit..hehehe


Wednesday, December 12, 2012

Harapan..

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik, da lebih 3 bulan rupanya usia perkahwinan kami.. cepat betul rasa masa nih berlalu..memandangkan family belah suami pon da selamat pulang ke kampung halaman, terasa sunyi la pulak rumah kitorang nih bila hanya berdua macam nie..

Sepanjang diorang ada, xtau la nape, tekak gue nih rasa macam nak makan benda2 yang masam aje..terasa kecur jap air liur nih bila membayangkan keenakan rasa cuka bila dimakan dengan buah jambu batu..xpasal2 kitorang kena serkap jarang dek abg + akak2 ipar..hehehe

Selain tu, gue pon ade jugak mengalami masalah sembelit sikit2..kesian sama perut ku yang sedikit terseksa ini..hik3, =P walaupun abg + akak2 ipar gue beria dk habaq yang gue nih pregnant, gue kemaen lagi nafikan sebab taem tuh kan belum ade bukti yang kukuh lagi..

Sampai ler satu hari tu, akak ipar gue ade tanya pasal period gue, dah lewat ke belum? sebab tu gue confirm gue belum pregnant lagi sebab period gue belum kelewatan..tambahan pulak, period gue nih jenis yang ngam2 tiap2 bulan..jarang sesangat dia buat hal..hehehe

Sejak tu, gue jadi tertunggu2 pulak kedatangan period gue tuh sebab taem akak ipar gue tu tanya, sepatutnya period gue akan datang lagi 2,3 ari.. tapi entah nape, tunggu punya tunggu, period gue still x datang2 lagi..alamak, macam mana nie..gue da start berdebar da nie..

Ngam2 2 ari terlewat period, gue jadi makin berdebar..dup dap dup dap, haa sudah..nie x boleh jadi nie.. malam tu gue + c eraziwan terus p serbu 7 eleven untuk beli pregnancy test..haa, cekap betul pasangan suami isteri nih kan? hehehe dan hasilnya..??

2 line yang samar2..T___T

Sepatutnya, kalau hasilnya 2 line itu tandanya positif kan? tapi entah nape, rasa macam x confident aje sebab line dia tu samar2 aje..keesokannya, gue cecepat call mak gue tanya pasal benda nih..dia mintak gue tunggu lagi seminggu dua lepas tu baru p klinik untuk kepastian..


Monday, December 10, 2012

Seminggu bersama si comel..;)

Sabtu lepas, family belah suami datang berjalan kat umah kitorang selama seminggu.. plan asal mak mertua gue juz nak stay sini 3,4 ari aje, tup2 di extend jadi seminggu..maybe sebab dia xpuas lagi kot p jenjalan makan angin kat sini..x pon sebab dia xpuas lagi nak bermanja dengan anak + menantu bongsu dia kat KL nie..boleh macam tu? hehehe

Tapi tu lah, sayang betul sebab diorang kan datang taem weekday, so kitorang xsempat lah nak join diorang p jenjalan makan angin + cuci mata kat bandar KL nih..taem weekend aje kitorang leh join..pendek kata memang syok habis lah p jenjalan makan angin + shopping sakan ramai2 macam tu..happening gitu..hihihi

Si comel gue pulak jenis yang xbanyak ragam..sepanjang seminggu kitorang spent masa bersama, jarang sesangat gue dengar dia nangis xbertempat..baek budaknya..kalau pandai meng-agah pulak, kemaen lagi dia mengekek kuat2..alahai, comel betul anak buah mak su nie..rindu pulak rasa nak bermanja-manja dengan dia lagi..

 assalamualaikum..
nama saya nur insyirah humaira binti mohd eraziman..
saya anak buah kepada emma chan & eraziwan.. ;)
 
 muka selamba badak..=P

 antara gelagat2 c insyirah yang mencuit hati..hehehe


senyum, x perlu kata apa2..=')

Taem kitorang tengah sakan dk cuci2 mata kat bandar KL nih, sempat la jugak gue grab sepasang kasut + 3 pasang baju untuk si comel gue nih..hopefully, 2 orang anak buah gue yang dekat puchong tu xberkecil hati lah yer sebab seingat gue, gue xpenah kasi diorang apa2 taem diorang kecik..maklum ler, taem tuh gue pon mintak duet dengan mak bapak lagi..hehehe

last but not least,
keluarga bahagia..eh?
hahaha..berangan lah hang~

C.L.I.C.K.2