Thursday, June 30, 2011

My Nana Chan Yang Super Duper Kawaii~~

Uhuhu..disaat hati ini sedang asyik memikirkan perihal anak2 sedare, ape susah.. gue taruk jela sebanyak yang mungkin pic2 diorang kat sweet + sour gue nih..hehehe tapi, tapi, entry nih khas untuk kakak aje tau.. qif2 jangan marah cik ma yer..turn qif2 len kali cik ma buat k..hehehe ^^

Mukadimah untuk citer kakak bermula begini yer.. pada 7 Julai 2007 atau pun secara ringkasnya menjadi 07/07/07, lahirnya seorang puteri yang bernama Nik Hana Maisarah binti Nik Mohd Azizi bin Mat Seman bin Jusoh bin uit! cukup3..ape la yang hang tengah merapu nih..teruk tol..ish3,

Oleh disebabkan nama yang diberi terlalu panjang, gue ringkaskan aje menjadi nana chan walaupun c ibu hanya memanggilnya sarah sahaja..(hang plak yang melebih-lebih) setelah berakhirnya tahun yang ke-2, c nana chan ini telah bertukar panggilannya menjadi c kakak pula.. cik ma kakak, cik ma kakak nie cantiklah..hehehe

masa c nana nih masih kecil, gue adalah satu-satunya mak sedara yang xberpeluang untuk bermesra-mesraan dengannya berbanding dengan mak2 + pak2 sedaranya yang laen..yela, gue masa tuh tengah study lagi lorr.. mana la sempat mau join rombongan diorang p bergurau senda sama kakak kan..wu3, T_T

kakak, walaupun cik ma xberpeluang nak bermesra-mesraan sama kakak macam yang laen, cik ma xpenah miss paw pic kakak dari diorang tau..hehehe =D

ce teka ce teka sapelah yang sangat berbakat yang jadik photograper kakak yang sangat super duper kawaii ini? hehehe sape lagi lau bukan cik ma kakak yang cun melecun baek hati nih..hehehe =P

kakak jadi model sambilan ibu ke model sambilan daddy nie??

amboi2..sakan noo kakak bergambor..i like~ =')

p holiday xajak cik ma yer..sampai hati..T___T

bestnye..cik ma xpenah lagi p masjid kristal tau..jeles tol.. >___<

oleh sebab kakak nih kiut sangat, kadang2 cik ma terpikir..kakak nih ikut muka cik ma ke ikut muka ibu + daddy?? hihihi =P

Di hari ini, saat ini dan waktu ini, gue tersangatlah berharap agar gue bukanlah sekadar hangat2 tahi ayam aje dengan c sweet + sour gue ini.. semoga c sweet + sour gue ini mampu bertahan lagi untuk tahun2 yang seterusnya dan dengan itu, gue akan mampu pass kan link c sweet + sour gue ini sama c nana chan gue.. hehehe =D

Tuesday, June 28, 2011

Raya Sudah Dekat~

h0h0h0..xde angin xde ribut, tetibe jer gue rasa cam xcited nak update sal raya..(tengok tajuk hang pon gue da tau) =P pejam celik pejam celik, sekarang da dikira sebagai penghujung Jun.. Uh..lagi satu bulan je tinggal sebelum menjelangnya bulan Ramadhan Al-Mubarak..

Cepat tol masa berlalu..rasa cam bwu jer semalam kitorang p sambut Hari Raya Aidilfitri bersama-sama kat kampung halaman yang jauh dimata tetapi dekat dihati ini..(ye,ye jer hang nih!) err..=.=' hehehe sekarang kakak2 gue tengah kalut2 nak ganti puasa..nasib baek gue da gantikan awal2 ritu..=D

Bagi gue, raya tahun nih lebih bermakna dari tahun2 yang lepas coz tahun nih gue ade baju2 raya yang gue pilih sendiri..(ia adalah sesuatu yang da lama sangat gue xrasai tahu) huhuhu =( raya tahun nih jugak merupakan raya yang ke-2 gue berbaju raya sedondon sama my dear gue..hehehe =')

setiap kali kami bergambor bersama, gue adalah orang pertama yang suggest untuk ambik gambor ber-4.. hehehe (mentang2 lah family hang ada 4 kuntum bunga di taman) err..agak2, my mum kecik at x ek lau die tahu family gue ade 4 kuntum jer bunga di taman?? hihihi

raya tahun lepas xmeriah sangat coz xcukup korum.. Insyaallah, raya tahun nih misti cukup korum.. jangankan cukup, dengan adanya anak2 sedara gue yang super duper kawaii itu, da terlebih korum da jadinye..=D

bergambor kenang-kenangan bersama nenek, mak2 sedare, sepupu sepapat, dan ahli keluarga di rumah nenek..=)

lau xsilap, nih taem umah gue buat open house.. open house umah gue bukan ramai pon yang datang.. gue jemput kenkawan yang terdekat aje..itu pon ade yang xboleh nak hadirkan diri..huhuhu dengan adanya lesen keta ditangan gue pada Aidilfitri tahun nih, arap2 gue akan sampai ke puncak Pasir Mas & Jeli..hehehe (amboi, tinggi tol hang berangan) =P

nih lak taem p open house umah kawan gue..p ber-3, p lepak ber-6.. hehehe kebetulan lak jumpa 2 lagi kenkawan kat umah kawan gue nih..yela, bila lagi nak melepak reramainye kan.. taem raya jela..>_<

Alamak..macam mana la gue boleh xperasan, raya tahun lepas, xde satu pon gambor gue bersama c eraziwan.. adoi, hampeh tol.. konon2 bukan maen lagi, berbaju raya sedondon konon.. hm, perlu ke kitorang pakai balik baju raya tahun lepas semata2 nak abadikan kenang-kenangan berbaju raya sedondon? hee =P

Sunday, June 26, 2011

Wedding..uhuk, swit bangat~

Err..lau xsilap gue, koleksi gambor2 nih pon tergolong dalam kelompok yang belum basi lagi walaupun kejadian ini telah berlaku pada hari raya yang ke-3, bulan september tahun lepas..kot? hehehe

Memperkenalkan, wedding teman gue a.k.a ex-classmate gue a.k.a ex-rumet gue a.k.a ex-housemate gue a.k.a officemate gue a.k.a bestie gue sejak sem 2~ hehehe diorang nih memang swit kapel sejak alam persekolahan lagi..congrats ye korang..=)

Wedding nih kitorang pegi ber-4..gue + cik sal + cik enie..sorang lagi lak dak ofiz gue yang merangkap photographer sambilan..tapi kebanyakan gambor yang ada dalam simpanan gue, sume nya hasil air tangan gue sendiri tahu..hehehe =D

sampai jer kat umah pengantin, terus p serbu bilik pengantin.. masa nih pengantin belum siap2 lagi..so, xdapat la den nak bergambor dengan pengantin bwu kat bilik pengantin nih.. dapat bergambor dengan bakal2 pengantin bwu pon jadi la..hehehe

siyes, majlis nih memang best.. gue suke pengantin punya mekap, pengantin punya pelamin, pengantin punya bilik, pengantin punya makan2.. tapi2, pengantin punya hubby xtermasuk yer..hahaha =P

bwu gue tau macam nie rupanya perasaan menghadiri majlis kawen teman bersama teman2.. sebelum2 nih, gue cuma temankan teman @ kakak2 gue menghadiri majlis teman2 diorang jer..

nih lak koleksi dibelakang tabir kitorang.. (belakang tabir la sangat!) err..=.=' hihihi kebanyakan gambor nih, officemate gue yang ambik..konon2 candid la tu kan..tapi, gue tengok cam nice jer~ hee =D

Sepatutnya pengantin ade 3 persalinan, tapi kitorang sempat bergambor ngan 2 persalinan jer.. terkilan gak la kan coz kitorang xsempat nak follow majlis nih dari A sampai Z..tapi, nak buat macam mana..masa x mengizinkan lor..>_<

Lau dizinkan, tahun depan salah sorang daripada kitorang akan ade yang nak makan nasi minyak..hehehe (sape makan madu, die la yang rasa manisnya kan, x gitu cik enie?) hehehe =P

Lau xsilap gue lagi, sekarang nih pengantin sedang menghitung hari menunggu kelahiran cahaya mata mereka yang pertama..(padahal, hari tu lambat lagi sebab sekarang baru jer pregnant 5 bulan..hehehe) mesti best kan..nanti, umah diorang xkan sunyi lagi..=)

Saturday, June 25, 2011

Konvo Trip~


Di petang hujung2 minggu begini, syok tol rasa leh bersantai2 kat umah cam nie..hm, lau berdating2 misti lagi syok kan? =P wiken nih kitorang x p dating..pagi tadi keje, petang lak c eraziwan mau pulang ke kampung halaman meninggalkan gue sendirian di bandar Kuala Lumpur ini selama beberapa hari..uhuk..T_T

Dua tiga hari nih, terkilan tol rasa coz gue xboleh nak upload kan gambor2 yang ade dalam sony junior nak kasi taruk kat c sweet + sour nih..hampeh tol.. next week nak ajak c eraziwan p Low Yat lah..cari card reader kat sana..banyak pilihan skit.. (amboi, memilih noo..) ala, sambil menyelam minum air, ape salahnya..hehehe

Rnie, xtau la nape tetiba je gue rasa cam nak sumbat jer sume gambor taem gue konvo dulu.. kalo nak diikutkan, cite nie da lama da p still x basi lagi..hehehe lau x silap, nih cite masa 28, 29 & 30 April 2010 kot.. tambahan pulak gue ade paw satu software dari someone untuk combine kan gambor.. makin teruja la gue lepas nie..=D

c emma chan yang kelihatan gumbira disamping bonda dan ayahandanya..hee =D

setelah berjam-jam lamanya gue terperap kat dalam dewan, bila kua jer terus rasa cam.. huh, lega tol.. then, ape lagi, terus lah bergambor dengan riang ria nya..^^ (jangan xpercaya, adik bongsu yang berbaju merah itu, sekarang dah makin tinggi tahu..lebih tinggi dari gue lak tu! wuwuwu)

satu-satunya gambor yang ada 4 dara pingitan..hehehe walaupun gambor watak utama x menjadi sangat, ah..lantak p kan je lah..=P

sempat gak snap beberapa keping gambor bersama teman2..bila da kua jer dari dewan, sume da berterabur dengan family masing2..nak bergambor lebih2 pon susah..hihihi

habis jer sesi berposing sesudah menerima anugerah diploma, teruslah menuju ke chalet yang terletak di cherating.. capek bangat sih..petang tu lak, kitorang pon ape lagi.. terus p jenjalan kat kawasan pantai..xjaoh pon dari chalet..10min jer jalan kaki..^_^

hahaha..tengok pon da tau..memang puas ati ah leh mandi manda + bersuka ria cam nih.. yang xsyoknye lak taem air tuh masuk dalam mulut..yerk!! masin wei..

keesokannye lak, kitorang p cameron highlands..memang sakan lah my mum shopping bunga sampaikan bonet keta penuh, xde ruang langsung nak isi benda laen..kui3,

Nak dijadikan cite, konvo trip gue nih memang best..2 ari kitorang lepak kat cherating, lepas tu lepak lak kat cameron 1 hari..lepas tu bwu la bertolak balik umah.. kitorang berpisah kat cameron jela coz masing2 berlainan laluan kan..

Oleh sebab gue nih anak yang ke-5, so dah 5 kali la family gue p konvo kan..kat perlis ade, kat johor ade, kat perak pon ade..p lau xsilap gue, sebelum nih xde pon konvo trip macam konvo trip gue nih..hehehe (uit, memang betul xde ke ko je yang xtau?) 

Uhuk..entah ler coz gue x berkesempatan pon nak pegi konvo abang2 + kakak2 gue..nak pegi macam mana kan, gue pon ade komitmen laen jugak.. nak ponteng kelas, my mum x kasi.. gue pon rasa cam bersalah jugak kat diri sendiri..ponteng kelas semata2 nak p konvo orang laen? tidak..tidak.. =P

Thursday, June 23, 2011

Misi Kurang Berjaya!

Uhuk..semalam gue bukan maen ag plan itu plan ini, nak buat itu nak buat ini, tup2? habuk pon tarak! >_< uit2? sape yang habaq habuk pon tarak tu haa? ish3..teruk tol c emma chan nie..moh kite serbu cite disebalik tabir c emma chan nie moh..

0ps..hehehe oleh sebab tadi gue ade keje kat lua lagi, gue + c eraziwan pon ape lagi..p la berjoli sat..=P kua je dari ofiz, terus pecut ke Maybank kat area umah gue..ade hal skit..lepas tu, pegi wat ape yang patut jap then terus p Presint 15 untuk buat Passport~ h0h0h0 sekarang gue da ade passport..lau c eraziwan pon ade passport skali, leh la kitorang p kawin lari jenjalan kat Thailand..kui3,

Da usai wat passport, kitorang p mam kat Ani Sup Utara..tetiba rasa cam nak makan sup daging..not bad gak lunch kat kedai kak ani tu..da setel makan, terus p sambung wat keje lagi..Alhamdulillah, keje rnie sume berjalan dengan lancar..sesungguhnya, ini adalah hasil usaha kami bersama..=)

Bila keje da setel, jam bwu menunjukkan pukul 4 p.m..h0h0h0 petang masih muda..kitorang pon terus p lepak kat Tesco area Taman Midah..niat di hati nak cari card reader + kipas.. kesian kat gue coz terpaksa update blog tanpa pic + kesian kat my dear coz terpaksa berpanas dalam bilik..kui3, pusing punya pusing, kitorang balik dengan kipas jer..mungkin jodoh gue dengan card reader xde kat Tesco kot..hm..

Kitorang kua je dari Tesco, alamak! da pukul 5 p.m lor..c eraziwan pon ape lagi..cecepat pecut c kelisa nye menuju ke ofiz..hehehe =D

Wednesday, June 22, 2011

Need A New 0ne..

Uhuk, semalam gue bukan maen ag excited nak update c sweet + sour nih.. taep2 punya taep, hah amik ko! 4 perenggan tu.. bila da tiba turn untuk upload pic, uhuk..c card reader gue nih xboleh nak detect lak c memory card gue..panas beb..

Oleh disebabkan gue nih jenis yang xmudah nak berputus asa (yelah tu..=P) gue cekalkan jugak ati nih untuk cuba lagi, cuba lagi dan cuba lagi.. last2, huh.. c card reader nih memang da boikot gue habis habisan! uhuk, sakit ati mak nak..

Esokannya lak, gue try lak sumbat c card reader tuh kat pc ofiz gue (semangat xsemangatnye gue) konon2, think positive la kan..mana la tau c lappy kat umah xboleh nak detect, pc kat ofiz no hal kan.. last2, ah! c card reader nih memang da xleh nak pakai da..hampeh tol!

Besok gue ade keje kat lua lagi..nanti nak p carik c card reader yang baru kat tesco, lepas tu nak p buat passport kat Imigresen, lepas tu nak p buat mykad baru kat JPN..lepas tu..ok, cukup2..(bape banyak lepas tu daa) err..hehehe =D

Sunday, June 19, 2011

I'm Totally In Love with.....

Lawyer Seo In Woo..!! huk3, Oppa! Saranghae~~ (nih sememangnya pengakuan berani mati gue! hope my dear xkan tarik muka dengan gue lepas nie..T_T) hehehe

Lau xsilap gue, cite nih mula disiarkan kat Channel 715 beberapa bulan yang lepas kot.. since sekarang da episode 17, maksudnya da 4 bulan ++ rupanya gue follow cite nih..>_<

Lawyer Seo yang tersangatlah nsem + gentleman.. kalo c Ma Hye Ri leh caer, gue apatah lagi..hihihi +_+

gue lebih suka adegan dimana Seo In Woo akan selalu tersenyum melihat gelagat Ma Hye Ri yang naif itu.. >.<

masa nih Seo In Woo tengah tekun meneliti laporan berkenaan kes pembunuhan bapak die kot? serius bangat..chaiyok oppa chaiyok~

uhuk..kebahagiaan jelas terpancar di wajah hero + heroin ini..i jeles tahu..=P

da sah bergelar pasangan kekasih..sebelum2 nih teman tapi mesra jer kot? hehehe (romantik tol)

Seo In Woo + Ma Hye Ri sememangnya pasangan yang secocok..

pose yang teristimewa untuk c Emma Chan..(kata c Seo In Woo) hee

ekspresi muka yang serius lagi..

adegan yang menyentuh perasaan..lau xsilap, masa nih diorang da sedar yang diorang saling mencintai tapi atas sebab2 yang tertentu, perasaan itu terus dirahsiakan daripada satu sama laen..

wow..Seo In Woo nak kasi gue bunga la..hehehe

sebagai pic penutup, gue taruk yang romantik2 skit sebagai kenang-kenangan percintaan mereka..=)

Oleh sebab kadang2 gue ade jugak termiss cite nih coz ade hal2 yang xdapat nak dielakkan, gue pon terpaksa lah amik jalan alternatif yang laen iaitu tengok balik episode yang gue termiss itu secara online..hehehe

Alang2 da tengok online tu, gue tengok jela dari episode 1st sampai last kan.. hah, amik ko! dari petang semalam sampai ke subuh gue dk mengadap cite nih tahu..semangat betul! hihihi =D

Saturday, June 18, 2011

Sepetang Bersama~

Seperti yang dirancang, petang tadi kami a.k.a gue dan c eraziwan mau menemani keluarganya a.k.a mak mertua c eraziwan + abang2 ipar gue+ kakak ipar gue c eraziwan + bakal kakak ipar gue c eraziwan jalan2 makan angin di Sogo & Jalan Tar.. walaupun rasa cam agak segan, namun gue cekalkan juga hati ini untuk turut serta memeriahkan suasana..ceh wah..kui3,

sesi menunggu kekasih gelap cerahku tiba..(mentang2 la rnie hang siap awal!) err..=.=' hehehe

diwaktu petang begini, haruslah mengisi perut terlebih dahulu sebelum memulakan perjalanan..^^

kita pekena nasi kukus ayam goreng berempah dulu yer.. sedap memang sedap, p xtau la nape gue x berjaya pulak nak menghabiskannya..nasib baek ade *tut*..xde la berlaku pembaziran sangat kan..=P

sementara menunggu ketibaan lrt, kami pon ape lagi kan.. buat jela ape yang patut untuk menghabiskan masa yang terluang..hehehe =D sekali haa, terjumpa abang ipar c eraziwan la pulak dalam lrt..huhuhu (privacy da xde) =P

biasa la bila da jauh berjalan tu, pemandangan pon mesti la luas kan.. nak dijadikan cite, boleh pulak gue berkenan dengan bekas hantaran nih..nak beli, masih terlalu awal..lau nak booking dulu boleh x? hik3, >_<

bila line da clear skit, mula la kan..hehehe taem nih mak mertua c eraziwan xde.. off ke toilet jap..gue pon ape lagi..berehat la sebentar bersama kit-kat sony junior..=D

sesi beramah mesra bersama mak mertua c eraziwan..(mesra ker?) err..entah ler.. kui3,

time's up! masa untuk pulang..uhuk, sangat penat tahu.. tapi, best jugak la leh lepak ramai2 macam tadi walaupun agak kekok..huhuhu biasa la, 1st taem katakan..hehehe 

alang2 lrt nih xde orang sangat, gue pon ape lagi..teruslah buat stesen lrt nih macam rumah sendiri..kui3,

uhuk..perbezaan yang amat ketara dengan gambor diatas yer..dear c photographer, sila asahkan skill anda.. jika xmampu jadi setajam gue, cukuplah sekadar tiada gegaran pada gambor2 yang anda ambil..=P

Minum Petang Bersama..

Semalam, a.k.a 2 ari yang lepas, (2 ari yang lepas tuh adalah semalam kah??) err..=.=' ah, xkesah lah..janji ari tuh merupakan ari khamis..=D kitorang p bersantai di tasik Sri Permaisuri..hehehe (ala, area umah hang jer, tu pon nak kecoh) uhuk.. ye2, gue tau..tuh bukannye 1st taem gue datang bersantai kat cnie..huhuhu

Tapi2, yang specialnya kan, kan,

Tadaa~ kami bersantai sambil minum petang bersama Donut Big Apple~ h0h0h0 >0< (kalau ade air teh sekali, minum petang kami mesti akan lebih bermakna kan) hm..betul3..

Kebiasaannya, kitorang datang lepak2 sambil jenjalan jer kat area tasik nih.. xpenah pulak berpicnic2 cam kat tasik kat Shah Alam tu.. donut bukan maen lagi beli 9 biji..last2, 5 biji jer yang mampu dihabiskan.. yang paling gue xpercaya sekali, c eraziwan nih mam 2 biji jer?? hik3, diet la tu kononnye..kui3, =D

Penantian Yang Tertunda..

Alhamdulillah, setelah lebih kurang 6 tahun bulan gue mengikuti kelas memandu bersama cikgu dan kelas memandunya yang sangat teruk kurang memuaskan itu, pada 14 jun 2011 yang lepas, gue telah selamat akhirnya menjalani ujian JPJ walaupun keputusan ujian gue itu agak tidak memuaskan..hehehe =P

Yela, nak memuaskan macam mana kalo test motor leh gagal kan..uhuk..sangat kecewe tahu! taem da setel part 1 iaitu pusing angka 8 + naek titi + laluan kon, gue leh 18/20, excited tol rasa..tapi, bila sampai part 2 iaitu test jalan raya, entah macam mana gue leh 10/14 jer..markah lulus 12/14..uhuk..T_T


bukan maen lagi excited bila tengok result nih..hihihi


terus rasa down bila sampai kat pondok JPJ..=(

Tapi, alhamulillah..walaupun gue gagal motor n agak tidak bersemangat nak test keta, gue tetap berjaya dapatkan lesen D..hehehe =D alangkah gembiranya hati ini andai lesen B2 + D berada dalam genggaman gue.. tapi, nak buat macam mana kan.. kita hanya merancang, tuhan yang menentukan.. so, redha jela..=)


turn gue last skali, dup dap dup dap tengok orang laen buat..yang berjaya ada, yang xjadi pon ade..


bila da sampai kat tempat parking, xde Q langsung..JPJ tuh terus suruh gue mulakan..uhuk, xsempat gue nak bertenang dulu..


gue rasa, 3 penjuru nih yang paling senang..pejam mata pon boleh buat..(amboi, berlagak) hehehe


markah cukup2 makan jer..ah, xkesah la janji lulus..hehehe

Satu jer yang gue agak terkilan, gue kua umah pukul 8 a.m, pukul 6.00 p.m bwu gue sampai umah..uhuk, hancur berkecai angan2 gue yang mau sambung tido sesudah abis test.. hampeh tol tempat gue ambik lesen tuh..janji sesi 1 motor start pukul 8.30 a.m, tup2 pukul 10.30 a.m bwu start..ish3, teruk betul..


frust angan2 tak kesampaian..

Bila da sampai umah, berehat jap lepas tu kua p celebrate makan2 kat area umah..=D

satu hari xjumpa mana boleh kan..hehehe =P

p/s : Selamat berkonvo dear..teringin nak bergambor bersama..err..=.='

Congrats 2 u dear..=)

C.L.I.C.K.2