Wednesday, May 29, 2013

Masak vs Tapaw

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..usia kandungan gue sekarang sudah pun mencecah 28 minggu.. cepat sungguh masa nih berlalu..memandangkan perut pon da makin membesar, pergerakan pon da automatic jadi x seaktif dulu..huhuhu

Kalau dulu, balik aje dari ofiz, cecepat p solat asar lepas tu terus masuk dapur siapkan makan malam sebab bila c eraziwan da balik nanti boleh terus dinner sama2..=) bila gue da xlarat nak masak, c eraziwan pulak yang take over..

Bila c eraziwan pon da xlarat tiap2 ari nak kena masak, kitorang pon sepakat la lepas2 nih kita pakat2 tapaw je lauk untuk dinner..xpayah susah2 nak masak2 lagi..kiranya tiap2 ari gue juz kena masak nasi jela..hihihi

Tapi tu lah, bila ari2 asyik tapaw aje bosan la jugak kan sebab menu masakan panas yang ade kat kedai tu bukannya banyak sangat..alih2 dalam seminggu tu terpaksa tapaw lauk yang sama..hm, redha jelah..=(

Tapi tak kesah la kan, janji bahagia sudah..hihihi yela, sejak dapur da x berasap nih, xde la bersepah sangat dapur tu..sejuk la skit mata yang memandang nih..kalo c eraziwan yang turun dapur? alahai..hik3, =P

gambar sekadar hiasan semata-mata..hehehe

Monday, May 20, 2013

The Ohsem Blouses & Dresses from Blossom Collection ;)

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Dress2 & Blouse2 yang cantik lagi bergaya ini kini sedia beraksi bersama anda dengan harga promosi seswai dengan taglinenya yang berbunyi, BAJET anda KEUTAMAAN kami! hihihi



Ada yang berkenan di hati? apa tunggu lagi, jangan segan jangan malu, contact je gue di :-

Email : azmanira89@gmail.com atau
Facebook : https://www.facebook.com/emma.seman okeh? peace yo! hihihi

Friday, May 17, 2013

The Great Gatsby

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Oh gatsby..my great n poor lovely gatsby..sob3, (eh3 c emma chan nih, belum pape da start emo sensorang) huhuhu ok la, sebenarnya gue nak cite yang 3 ari lepas gue berjaya memenangi 4 tiket free tayangan perdana versi 3D untuk cite the great gatsby nih daripada era.fm..hik3, lucky kan? ;)

Cite nih ditayangkan pada 15hb kat mid valley.. memandangkan mereka2 yang gue ajak sumenya xdapat nak join, so nak x nak gue terpaksa la burnkan aje lagi 2 tiket free tu..rugi betul kan? actually, ini kali yang ke2 gue berjaya memenangi tiket free daripada era.fm nie..

Sebelum nih diorang juz bagi gue 2 tiket free aje..tup2 kali nih, dibaginya 4 tiket? alahai..baek hati betul..xpasal2 dah membazir, membazir tu kan amalan setan? hm, tapi tu lah..nak buat macam mana lagi kan..hehe so, tanpa membuang masa, moh gue summarykan sikit cite the great gatsby nih k..

Cite nie mengisahkan tentang si gatsby yang miskin, lakonan leonardo dicaprio yang kacak lagi berjaya yang telah pun berjaya menjadi kaya raya semata2 untuk memiliki kembali cinta hati si heroin yang bagi gue agak xlayak untuk cinta si gastby yang tulus dan suci ini..

Nak dijadikan cite, setelah apa yang si gatsby nih buat untuk si daisy, sanggup pulak si daisy tuh tinggalkan si gatsby nih untuk menyelamatkan diri dia bersama2 dengan suami dan anaknya..dan cinta si gatsby nih terpaksa berkubur begitu aje bersama dengan hayatnya..hm, poor my gatsby..

gue & c eraziwan bagi 5 bintang utk cite nih..haa, boleh macam tu? hihihi

Tuesday, May 14, 2013

Come & Support us! hihihi

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi..walaupun persaingan bisnes online sekarang nih agak sengit skit tapi thank god sebab bisnes online gue nih masih boleh diterima ramai..hihi so gue decide untuk buat satu page khas untuk memudahkan lagi urusan jual beli dan sebagainya..=)

Kepada teman-teman blogger sekalian, gue ucapkan thank you in advance sebab dalam diam korang still support gue..hopefully, korang2 sume x keberatan untuk like page Blossom Collection yang baru setahun jagung ini untuk melebarkan lagi sayapnya..Insyaallah, hihi

klik pada gambar untuk ke page blossom yang ohsem ini! ;) hik3,

Last but not least, semoga minat dan semangat gue dalam berbisnes nih akan berterusan sampai bila2 dan bukannya sekadar hangat2 tahi ayam semata-mata.. hehehe dan yang paling penting sekali, semoga bisnes ini mendapat keberkatan daripada Allah s.w.t..Itu yang paling utama..Insyaallah..=')

Friday, May 10, 2013

Ceritera My 4th Check-up..=)

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..walaupun check-up gue kali nih terlewat selama 5 hari daripada tarikh appointment gara2 kedua laki bini nih excited sangat nak balik kampung untuk mengundi, tepat jam 9 malam semalam, kitorang pon sampai ler kat klinik putrijaya tu..nasib baek klinik xtutup lagi masa tu..hihihi

Aktiviti kali nie dimulakan dengan mengambil tekanan darah gue, lepas tu doc tanya samada baby semakin kuat menendang ke tak, lepas tu dia mintak gue baring untuk tekan2 perut gue nih.. memandangkan last month dah scan, so this month xpayah la mengada nak scan2 lagi kan? hik3,

Lepas tu pulak, dia mintak sampel urine dan timbang berat badan..macam biasa, berat gue setakat nie masih lagi naek sebanyak 2kg setiap bulan walaupun gue rasa selera makan gue bulan nih macam menurun aje kalo nak dibandingkan dengan bulan2 yang sebelumnya..hm, heran jugak tu..

Bila dah setel semua, dia sempat inform pasal aktiviti untuk next check-up nih.. utk 2 bulan check-up yang akan datang, gue akan diberikan suntikan ape entah.. gue xsure pulak sebab masa tuh otak gue da start blurr bila dengar aje dia cakap gue bakal di inject..oh tidak! mak tak sanggup nak..huk3,

Bil gue untuk bulan nih pulak bil yang paling murah yang gue penah dapat setakat nih sebab untuk kali nie dia charged rm25 aje..hihihi tapi bila pk pk balik, heran pon ade jugak sebab rasanya sebelum nih pon ade jugak buat yang basic aje tapi nape dia charged lebih ek? hm, entahlah~ hihihi

bergaya sakan dengan dress jualan sendiri..hehehe i love this dress! ;)

Friday, May 3, 2013

Cinta FB..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Misti ramai yang dah tengok rancangan Lawak Ke Der 2 kan? hihihi sebelum nih gue xpenah tengok pon lawak daripada harith iskandar..xsangka, menjadi betul lawaknya tu..c eraziwan pulak siap tengok berkali2 lagi tang part c harith yang sakan dk bercerita pasal fb..kui3,

Bila c harith bagitau macam mana dia boleh berkenalan dengan wife dia, cecepat c eraziwan nih sokong n cakap, 'eh2, sama la kite..sy pon jumpa wife sy kat fb jugak' sambil tersengih2 pandang gue macam kerang busuk..alahai, bajet swit lettew..hahaha =P

Mungkin ramai yang xtau pasal kisah cinta kitorang nih..especially kawan2 sekelas sebab kitorang penah satu kelas masa form 4 & 5..hihihi dan entah macam mana mula berkawan rapat melalui FB selepas meninggalkan alam persekolahan selama 3 @ 4 tahun..

Tapi tu lah, ini bukan kisah cinta monyet yang putus lepas tu sambung balik okeh.. sebab masa sekolah ritu kitorang xpenah pon rapat apatah lagi bercinta.. tapi x dinafikan, masa sekolah ritu c eraziwan ada jugak la dk try usha2 gue tapi tu lah, sape yang dia x penah usha? budak nakal la katakan..

Nak dijadikan cite, mungkin dah tertulis jodoh gue dengan dia dan gue dengan hati yang terbuka menerima kehadirannya dalam hidup gue..haa, gittew.. hihihi dan alhamdulillah jgk..berkat bercinta di fb, hubungan kami akhirnya berkekalan hingga ke jinjang pelamin..syukur alhamdulillah..=')

Aku ada kerna kau ada - Radja ;)

C.L.I.C.K.2