Thursday, April 18, 2013

Petrol kini lebih jimat dengan jammed! =P

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Sejak kawen, kitorang laki bini nie stay kat taman bukit segar jaya area cheras.. kalo taem bujang dulu, sorang stay dekat area sungai besi..sorang lagi pulak stay dekat area bandar sri permaisuri..tahap ke-jem-an taem nak p ofiz tu xde la teruk sangat, biasa2 aje..hihihi

Nak dipendekkan cite, sejak kitorang pindah kat area bukit nie, pagi2 gue xpenah lagi dibelenggu dengan jem yang teruk macam sekarang..semuanya bermula sejak awal tahun 2013.. xtau ler nape, asyik jem aje pagi2..kadang2 tu sampai terlambat jugak ler gue sampai kat ofiz..

Masa mula2 kena jem, gue pakai gear D macam biasa aje..lepas tu gue pon mula terfikir..eh, jalan nak kuar dari perumahan nih jalan turun bukit, ape kejadah ber-gear2 D bagai, pakai gear N pon keta still jalan jugak kan? last2 gue pakai aje gear N sampai ler ke jalan rata..

Haa, bijak betul c emma chan nih kan? jarak antara jalan turun bukit nak sampai ke jalan rata tu kira jaoh jugak la..xpasal2 petrol gue dah membazir kat situ..nasib baek ler gue dapat detect cepat2 idea untuk mengurangkan pembaziran petrol nih..lucky betul, hihihi

nasib baek ada johara pagi era, peneman setia di kala jem sebegini.. ;)

Thursday, April 11, 2013

Ceritera My 3rd Check-up..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

As usual, 5hb lepas gue n c eraziwan p klinik putrijaya lagi untuk monthly check-up.. check-up kali nie x de la adventure sangat macam check-up yang last month punya, maklum ler..itu merupakan kali yang pertama gue kena buat ujian darah okeh..sape yang x cuak kan? hihihi

So, bila gue masuk aje jumpa doc, soklan pertama yang dia tanya dah rasa baby gerak ke belum? n da answer is? yes! ngam2 di saat kandungan gue berusia 4 bulan dan 15 hari..hihihi taem tuh gue tengah tekun dk menulis dan tetiba aje, pap! boleh pulak gue rasa macam perut gue nih kena tendang dari dalam? ish3, terkezut mak nak..

Lepas tu pulak, dia ambik tekanan darah, ukuran berat n buat ujian urine.. alhamdulillah, setakat nih ujian urine gue tu xde masalah lagi ..ujian darah yang dibuat last month pon xde masalah..huh, lega betul rasa..hehe n lepas tu pulak, dia terus mintak gue baring untuk scan..

Eh2 doc nie, macam tau2 aje gue dah x sabar2 nak tau jantina baby sebab kali nih dia x tanya pon gue nak scan ke x nak, dia terus suruh gue p baring untuk scan..huhuhu oleh sebab ramai sangat teman2 gue yang bersalin dapat baby girl, so gue pon assumed baby gue pon girl jugak la kan..

Tup2? terkezut sat gue bila dia cakap kitorang bakal dapat baby boy.. c eraziwan pon apa lagi, terus gelak...hahahahahahah welcome to the world son....you will be a lagend wait for it because you will be cool like me dary... legendary (ini semua pengaruh c barney stinson tu) ini semua poyo! hahaha

Oh ya, bil gue untuk kali nie pulak dia charged rm63..kira bil yang paling murah la kalo nak dibandingkan dengan check-up yang 1st + 2nd tu..hihihi itu pon sebab check-up kali nie juz buat basic + scan aje kot? nak mintak vitamin, obimin kat umah tu belum habis dimakan lagi..hihihi

sekarang baru 5 bulan..adoi, pinggang pon dah xde..entah ape la yang c emma chan nih dk cekakkan..kui3, =P

Sunday, April 7, 2013

Ceritera c homemade burger! =D

double cheese burger & special cheese burger siap! hahaha

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Nak dijadikan cite, ade la satu hari tu, gue xsure pulak bila..lebih kurang pukul 9 @ 10 macam tu, kitorang biasa kurang lebih pukul 7 tu dah dinner siap2 dah..entah macam mana malam tu rasa macam lapar lagi..tekak pulak terasa macam nak pekena burger tepi jalan aje..

So, c eraziwan ajak ler gue p cari burger kat kedai depan rumah tu..tup2, tutup pulak c kedai burger tu..alahai, sebelum nie xpenah2 pulak nampak kedai burger tu tutup..xkan nak balik tangan kosong aje kan..kitorang pon p ler kedai burger kat depan rumah yang lagi satu tu..

Alahai harga burger jalanan sekarang nih, burger biasa satu bijik aje dah mencecah rm2.50, itu belum tambah cheese atau daging bagai lagi..kalo p beli burger kat mcD, rm5.95 da boleh dapat sekali dengan fries + coke tau..ish3, tapi tu lah..alang2 da sampai, order jela kan..

Esoknye pulak, c eraziwan ajak gue p beli barang2 nak buat burger..kuali, botol sos cili & mayonis, roti, daging burger, cheese, sayur2, haa..pendek kata completed lah..sebab katanya, kalau malam2 gue mengadu lapar lagi, bagi aje dia masa 5-10 min, boleh siap 2 bijik burger..

Dan sejak tu, bermulalah episod supper time kami.. tiap2 malam misti pekena burger sebijik sorang.. burger pulak xmaen ler yang harga rm2.50 macam kat tepi jalan tu..burger nih burger special punya..sedap hingga menjilat jari la katakan..(kata c eraziwan dengan berlagaknya) hahaha =P

Tuesday, April 2, 2013

Family Day @ Cameron Highlands! ;)

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Eh, family day lagi? err..hehehe actually cite nih dah lama sebenarnya..maklum ler, gue kan bz sejak dua menjak nih..mana sempat nak update sume cite on da spot macam mereka2 yang laen tu..hm, jeles betul..>..< oh ya, family day gue yang ke-2 nih pulak kalo x silap berlangsung pada 16 feb yang lalu kot? hehehe

Oleh sebab family day belah gue buat kat pantai bukit keluang besut, so family day belah family c eraziwan kitorang decided nak buat kat cameron highlands..faktor utama kenapa mesti cameron sebab taem tu gue tengah mengidam nak pekena buah jambu epal yang kemaen lagi sedap hingga menjilat jari tu..hik3,

1 km to go! let's go bebeh! =D

here we are! @ puncak arabella tanah rata..=)

it's a time to jalan2 cari makan @ pasar malam brinchang! laparnya~


1st taem gue dapat merasa buah anggur mini kat atas tu, masam ya amat! hahaha

girls in family..taem nih xsure pulak nape ibu mertuaku x join skali..hihihi

me, insyirah and him..;)

Oleh sebab gue baru jer menjoinkan diri dalam family c eraziwan nih tahun lepas, so ini boleh dikatakan family day kitorang yang pertama..hehehe memandangkan ibu mertuaku sangat enjoy menghabiskan masa di cameron ini, mungkinkah destinasi family day kami yang seterusnya bertempat di sini jugak? jeng jeng jeng..=P

C.L.I.C.K.2