Sunday, April 7, 2013

Ceritera c homemade burger! =D

double cheese burger & special cheese burger siap! hahaha

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Nak dijadikan cite, ade la satu hari tu, gue xsure pulak bila..lebih kurang pukul 9 @ 10 macam tu, kitorang biasa kurang lebih pukul 7 tu dah dinner siap2 dah..entah macam mana malam tu rasa macam lapar lagi..tekak pulak terasa macam nak pekena burger tepi jalan aje..

So, c eraziwan ajak ler gue p cari burger kat kedai depan rumah tu..tup2, tutup pulak c kedai burger tu..alahai, sebelum nie xpenah2 pulak nampak kedai burger tu tutup..xkan nak balik tangan kosong aje kan..kitorang pon p ler kedai burger kat depan rumah yang lagi satu tu..

Alahai harga burger jalanan sekarang nih, burger biasa satu bijik aje dah mencecah rm2.50, itu belum tambah cheese atau daging bagai lagi..kalo p beli burger kat mcD, rm5.95 da boleh dapat sekali dengan fries + coke tau..ish3, tapi tu lah..alang2 da sampai, order jela kan..

Esoknye pulak, c eraziwan ajak gue p beli barang2 nak buat burger..kuali, botol sos cili & mayonis, roti, daging burger, cheese, sayur2, haa..pendek kata completed lah..sebab katanya, kalau malam2 gue mengadu lapar lagi, bagi aje dia masa 5-10 min, boleh siap 2 bijik burger..

Dan sejak tu, bermulalah episod supper time kami.. tiap2 malam misti pekena burger sebijik sorang.. burger pulak xmaen ler yang harga rm2.50 macam kat tepi jalan tu..burger nih burger special punya..sedap hingga menjilat jari la katakan..(kata c eraziwan dengan berlagaknya) hahaha =P

9 comments:

The ShomeL TwinZ said...

sdapnnyyer sis, nak jgak :)

Tihara said...

hooh la nampak kalah beger yang orang jual tu..bak ckettt :)

Miss Volvo said...

hahaha burger memang sedap tapi jangan amalkan selalu tak baik untuk kesihatan :D

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....meh pos sni sket...ekekeke...

Cho Zila said...

mmg sedap buat sendiri kalau tak jumpa kedai burger yang memang menepati selera.. tapi akak dah jatuh hati ngan burger adik2 kat area rumah akak.. kiranya kalua burger lain akak dah tak belipun...

Zaza said...

wahwah..nak satu..hehe

MaYa MustWany said...

fuhhh sedap tuh..nyum3

Hasrina said...

kannnn puass hati makan buat sendiri...nasib badan kecik supper tiap2 malam burger pun hehe

Mira said...

untunglah kak emma, ada org buatkan burger..hehe.