Saturday, July 30, 2011

Ber BBQ Bersama Officemate..

h0h0h0..tiga, empat ari yang lepas, gue sama c eraziwan ada plan nak buat bbq kat ofiz..xsangka lak keesokannya, menjadi jugak plan kitorang walaupun agak last minute kitorang rancang benda tu..kui3, yela..mana xmenjadinya kan, nak seribu daya, xnak seribu dalih..kih kih kih

Bila ingat balik, dulu2 kitorang tiga beradik nih acap kali jugak ber bbq kat umah taem hujung2 minggu sampaikan tokey kat pasar segar bawah blok tu da cam sangat da muka gue nih..nampak aje kelibat gue, nak beli daging ke dik? bikin gue segan aje nak masuk kedai dia..hehehe


makan reramai cam nie memang best..dari petang, sampai ke malam kami berbbq tahu! keh keh keh

mereka2 yang semakin terror menggunakan chopstick! especially c dia yang berbaju merah itu..hahaha =P

da 4 of us..uff, kekenyangan yang teramat sehinggakan terpaksa mintak puan baizura tapawkan lebihan makanan untuk bawak balik umah semata2 mau mengelakkan pembaziran yang berlaku dimana2..hehehe

Eh2..lupa pulak nak kasi tau menu2 bbq kitorang nih..hehehe antara menu yang menjadi santapan kitorang pada petang itu adalah daging yang telah siap diperam oleh gue, selaku chef yang xbertauliah, hotdog yang terdiri daripada dua jenis yang berlainan, sotong, udang dan salad..hm, sangat yummy tahu~~ kui3,

Hm, hajat di hati len kali mau berbbq lagi tapi satu ofiz berbau la..uhuk, bauan yang tertinggal itu masih mampu membuatkan gue teringat2 akan hidangan yang menjadi santapan kami berempat lorr..lau xde aral melintang, raya tahun nih mau jenput lagi kawan2 datang berbbq kat umah cam tahun lepas..mau nggak? hehehe >___<

p/s : semalam p mam steamboat ngan akak kat Johnny's Restaurant, uhh..itu pon sangat sodap tahu..hehe

Thursday, July 28, 2011

Gue Udah Punyai Passport~~hehe

Err..Err..lau xsilap gue, passport gue nih udah pon berusia 2 bulan n ++ p bwu sekarang gue terhegeh2 nak kasi heboh satu sweet + sour gue nih..kui3, special thanks to my dear coz sudi temankan gue p jenjalan di Presint 15 sesambil wat passport nih..=D

Oleh sebab dulu2 gue begitu teruja mau p jenjalan makan angin di Oversea, tanpa berfikir panjang, nampak jer ada masa terluang, zupp..terus gue sambar..bijak kan? hehehe tapi bila fikir2 balik, buang masa la pulak buat passport awal2 nie..uff..>___<

gue sampai kat imigresen nih dalam pukul 12 tengahari, hm..ramai jugak ek orang kat cnie..jenuh jugak la kitorang berdua nih melepak tunggu giliran..

tadaa~
lepas jer gue submit borang tadi kat kaunter, p la mam jap..+- 1 jam lepas tu, passport gue udah siap lorr..cekap tol c imigresen nih..hehehe

1st taem gue bukak page depan passport nih, mak 0i..terkezut den..bapak besor gue punya muka..kui3,

Da setel2 sume, gue bukan maen ag pulang ke umah dengan hati yang gumbira..hehehe turn gue udah, sekarang tunggu turn c eraziwan la pulak..bila c eraziwan pon da ade passport nanti, leh la kitorang plan p kawen lari jenjalan kat Thailand lak..=P

Monday, July 25, 2011

1st Date after 1st Anniversary..kui3,

Uff..sejak dua menjak nih, kitorang berdua nie asyik bz aje..especially c eraziwan gue nih, sibok aje memanjang..wiken ke, wikday ke, sama aje..kesian lak gue tengok c emma chan yang xbape nak cukup kasih s****g tu.. eh bukan, kesian lak gue tengok c eraziwan yang asyik x cukup rehat aje..uhuk..T___T

Oleh sebab wiken yang lepas kitorang xde masa langsung nak kua p dating gara-gara terikat dengan tanggungjawab masing2, wiken nih lak terasa cam lega sesangat coz leh gak kitorang kua p jenjalan walaupun sekadar jenjalan makan angin aje..at least, kitorang da xyah da menjejakkan kaki kat SAJ tuh..hehehe

da lama tol rasanya kitorang xkua jenjalan makan angin cam nie..keh keh keh =P (hm, yelah lah tu..bwu 2 minggu lepas hang pa kemaen ag p celebrate anniversary sesama kan? kan?) err..err..=.='

petang2 cenggini, pekena nasi goreng kat food court mid valley pon sodap jugak nie..

tadaa~
siap suda nasi goreng gue..kejap tol..xsampai 5 minit da ready da untuk di mam..lau goreng kat umah, hm..setengah jam la jawabnya..kui3,

da usai2 mam, kitorang pusing2 lam watsons jap..sempat la gak gue kebas 2,3 items kat c watsons nih..xsangka lak gue c watsons nih lebih bermurah hati berbanding c guardians..hihihi

oleh sebab kitorang nih agak kesuntukan masa, setel aje urusan kat kaunter pembayaran c watsons tuh, kitorang cecepat angkat kaki untuk p ke Jalan Tar lak..niat di hati nak beli kaen pasang untuk bakal mak mertua aje..last2 bakal menantu pon xlepaskan gak peluang tuk kebas ape yang patut..kui3,

uff..kepenatan yang tak terhingga begitu jelas terpancar diwajah kami yang tulus dan mulus ini..hahaha =P

p/s : harap2 bakal mak mertua suka la dengan kaen pasang pilihan bakal menantu nie walaupun bukan bakal menantu yang belikan kaen pasang itu..=P

Tuesday, July 19, 2011

Demi Melaka, Ku Rela Korbankan Wiken Ku..=P

Huhuhu..tajuk cam best aje, nasib baek wiken gue memang best..xsia2 gue bangun pepagi sepagi gue nak bersiap2 p keje..keh keh keh >___<

Sepatutnya sesi jalan2 makan angin gue nih ber-4 bersama sorang lagi akak gue n adik bongsu gue..tapi nak buat macam mana..sorang ada hal, sorang lagi pon ada hal jugak..last2 kitorang berdua aje yang xde hal..=D

Actually, tujuan utama kitorang p melaka nih juz nak memeriahkan suasana majis perkahwinan member akak gue..alang2 da jaoh kitorang berjalan, p la makan angin puas2 kan..hehehe

perjalanan kitorang tersangatlah jaoh tahu..(jaoh la sangat..2,3 jam je pon) kui3, uhh..cantik tol pemandangan yang berjaya di snap oleh gue..sesungguhnya, gue nih sememangnya berbakat tuk jadik c photographer yang x bertauliah..=D

mana xjaoh nye perjalanan hang, nak p umah pengantin pon leh sesat..ish3, nasib baek la kitorang sesat kat area pantai..leh gak hirup2 udara pantai yang segar sesambil menenangkan fikiran yang kebuluran ini..err..=.='

Finally, sampai jer kat umah pengantin, gue kitorang terus p serbu makanan..tup2, uhuk..berlaku pembaziran la pulak.. adakah disebabkan gue yang udah pon kekenyangan @ sebab makanan tuh yang xsesedap seperti yang gue bayangkan?? tapi, walau apa pun, set pengantin nih sangat cantik..=')

1st taem benti mam duyan kat tepi2 jalan..keh keh keh 1st taem x 1st taem, 3,4 ulas jugak gue bedal..=P usai mam duyan, leh pulak kitorang singgah tapaw coconut shake..dgr2 kata, kat melaka nih memang femes dengan coconut shake..hee

taem ngah on da way nak p makan2 kat Umbai, sempat pulak kitorang singgah kat pantai lagi tuk sambung sesi menghirup udara pantai yang segar di petang2 hari begini..kui3,

fuh..sampai jugak gue kat c Umbai nih..pemandangannya memang lawa..dengan angin yang sepoi2 bahasanya..pendek kata, memang puas ati ah leh datang berkasih sayang lepak2 kat sini..=D

layan blues sensorang pon syok jugak..>___<

gambor penutup untuk sesi berjoli kali ini..keh keh keh =P

Pukul 11 malam bwu gue sampai umah..uhh, sangat penat tahu..esokannye lak a.k.a ari ahad a.k.a ari hujung minggu a.k.a ari orang xkeje, gue dipaksa n terpaksa p ofiz tuk buat keje lebih masa..uhh..T___T

Sunday, July 17, 2011

Anniversary's Cake yang Tidak Menjadi..!!

Hm..ok, nak dijadikan cite, beberapa ari yg lepas iaitu 13 Julai 2011 merupakan anniversary gue dengan SAJ a.k.a ofiz gue yang kedua..tiap2 tahun gue misti beli sbijik kek konon2 nak celebrate la kan..gue ingat lagi, tahun lepas kakak2 gue bukan maen ag gelakkan gue coz beli kek anniversary sendiri2..T___T

Yang syoknye sal tahun nie lak, my dear dengan baek hatinya telah membelikan sebiji kek sempena anniversary gue yang kedua ini..hehe tapi, tapi..akak kat kedai tu memang hampeh..sob, sob, nasib baek gue nih jenis yang xcerewat n xkisah sangat..

hah, amik ko! ada ke patut dia p tulis happy bufday kat kek anniversary gue nie..ish3, xpatut tol..>_<

last2 gue mintak jer dia contengkan ayat bufday tu..xcantik pon xpe janji bukan bufday..buat malu gue aje..kui3,

Tapi yang pasti, kek nih lagi sedap dari kek yang tahun lepas..^___^ (mungkinkah sebab kek tahun nih di sponsor oleh someone?) hehehe

Friday, July 15, 2011

Candle Light Dinner, Kah..?? =P

1. abis jer ofiz hour, cecepat menuju ke SR, The Mines konon2 nak celebrate anniversary..hehehe
2. Nasib baek xorder 2 slice..1 slice pon berlaku jugak pembaziran..T_T
3. Uhh cam sodap aje nasi nie..
4. before mam, baca doa dulu..kata c eraziwan kepada c emma chan..>_<

sebelum dan selepas.. =P

p/s : Oleh sebab candle light dinner gue tuh sebentar aje, gue pon ape lagi, bikin je la entry yang padat, tepat dan mutakhir seperti ini..keh keh keh

Wednesday, July 13, 2011

My 1st Anniversary~~ hihihi


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

p/s : biarkan gambor aje yang berkata2 sempena anniversary gue yang pertama ini..hehehe =D

p/s/s : ILYB..kui3,

Tuesday, July 5, 2011

Akhirnya, Penantianku Udah Sampai ke Penghujungnya..hehehe

Huh, alhamdulillah.. gue bersyukur sangat2 coz akhirnya, setelah hampir setengah tahun @ 7 bulan lamanya, berakhir juga kelas memandu gue.. sesungguhnya, ini adalah kelas memandu yang paling teruk sekali servisnya..kesian kat sape2 yang bwu jer mendaftarkan diri dengan kelas memandu nih..T__T huhuhu (mampoih gue lau cikgu lesen gue terbaca statement gue nih!) kih kih kih

Oleh sebab pada 14 jun yang lepas, gue hanya lulus test keta n test motor bahagian 1 jer, so rnie merupakan test motor bahagian 2 yang kedua untuk gue..betapa teruk x teruk servis kelas memandu gue nih, memula cikgu tuh janji nak bookingkan test untuk gue pada 28 jun..last2, boleh pulak 28 jun tuh jadi 5 julai..adoi.. lemah semangat mak nak...............................................................

Tapi, xkesah la kan..janji sume da setel.. test pagi tadi pon, gue da lulus da n itu yang paling penting sekali.. hehehe =D cikgu tuh janji, lagi satu minggu siap la gue punya lesen P..hm, yelah tu..cikgu gue tuh bukannya boleh percaya sangat..entah2, lagi satu bulan pon belum tentu siap.. lantak hang la Devatac Agency 0i..malas gue nak layan, kita wait n c jela..

gue leh 13/14 tu..agak memuaskan..hehehe test yang sebelum nih lak, gue leh 10/14 jer..=P

da sampai kat area umah, kebetulan c eraziwan pon ade kat area berdekatan, ape lagi..p la breakfast sama2 kan..(ai, xkan celebrate kat kedai mamak je..) celebrate? hihihi tunggu wiken nih, kitorang p celebrate kasi kaw2 punya.. (tu pon lau xde aral melintang la) hehehe =D

Actually, wiken nih gue da janji sama c eraziwan + en.azmi, dak ofiz gue mau p serbu panggung wayang kat Times Square tu..en.azmi da excited sangat nak tengok cite Transformers versi 3D..tup2, plan kitorang tuh terpaksa di postponekan dulu coz 9 julai nie kan konon2 ade perhimpunan bersih? so, xnak la terlibat dengan kesesakan lalu lintas..

Alang2 wiken gue da clean n clear, gue sama c eraziwan pon ape lagi..mula la plan nak p celebrate ape2 yang patut kan..lau xsilap, da lama kitorang plan nak p bersuka ria kat g*****g nih..tapi sampai sekarang plan tuh xpenah nak menjadi..ade2 aje halangannya..so, harap2 plan hujung minggu kami ini akan menjadi lah ye..hee =D

Monday, July 4, 2011

Keje @ Makan Angin?

Of coz la keje sambil makan angin~ huhuhu pepagi lagi, (2,3 minggu yang lepas punya pagi) err.. =.=' hahaha ah, xkesah la kan.. sebelum memulakan perjalanan, sempat lak gue menyinggah kat pejabat pos sg. besi semata2 untuk cash out kan saving gue di ASB..hehehe tengah kusyuk2 isi borang, (biasa la, 1st taem tu cash out account ASB) ade plak staff RHB Bank promote kan Pelaburan ASB Segera..

Hm..honestly, gue agak tertarik dengan die punya promotion..loan die start dari 10k sampai la 200k.. ansuran bulanan lak start dari 10tahun sampai 25tahun..so, terpulang kat kite la nak ambik yang mana satu kan, ikut kemampuan katakan..bila pk2 balik, bagus jugak tu..nanti, xde la cash dalam ASB gue tu asyik kua masuk jer..last2, habuk pon tarak..c emma chan nie bukannya boleh percaya sangat..hehehe =P

Kitorang sampai kat Imigresen lebih kurang pukul 11 kot? lepak punya lepak buat keje punya buat keje, sampai la pukul 1..lepas tu c eraziwan cecepat pecut ke politekniknya untuk bawak gue p jenjalan anta jubah konvo + ambik gambar konvo + ambik transkrip sepanjang 3 tahun study situ..huhuhu tetiba jer gue jadi teringat kat polisas gue tu..>_<

uhuhu..tetiba teringat kat gambor konvo gue yang xbape nak menjadi sangat tu..>_<

moh p antor jubah c eraziwan yang besar kecik nie moh..=P

jeles..fail polisas gue xde pon tempat untuk taruk gambor konvo cam c eraziwan punya..T_T

Da setel sume, c eraziwan teruslah sambung memecut untuk ke Imigresen balik..gue pon ape lagi, terus p serbu kat tempat nak bikin passport..punya la nervous kan, tup2..boleh pulak staff kat kaunter tuh cakap lau nak bikin passport, bukan kat sini tapi kat Presint 15..alahai, hampeh tol c Imigresen Putrajaya nie.. menyusahkan gue jer..(ape yang menyusahkan hang tu??) err..xde pape pon sebenarnya..hehehe

Sunday, July 3, 2011

Dating Bersama Sepupu n Sepapat~ ^^

Uhuhu..sepanjang 22 tahun kitorang idup, nih merupakan kali yang pertama kitorang a.k.a sepupu n sepapat ini meluang dan menghabiskan masa bersama-sama selama satu hari.. memperkenalkan, gue selaku watak utama, dan sepupu2 gue iaitu Angah n Qistina selaku watak sampingan..hehehe =P

Pepagi tengahari lagi kitorang bergerak ke Sunway Piramid..thanks awak2 berdua coz itu merupakan kali yang pertama gue menjejakkan kaki ke Sunway Piramid..s0b,sob, (terharu okeh!) hehehe sebagai tanda terharu yang amat sangat, gue dengan bangganya telah membelanjakan sepupu sepapat gue yang cun itu hidangan tengahari di Pizza Hut.. owh, sangat pemurah rupanya gue ini..hahaha =D

Sesudah mengisi perut yang dari tadi lagi asyik mintak diisi, kitorang pon ape lagi.. teruslah memulakan pengembaraan program jalan-jalan makan angin pula di Sunway Piramid ini..oleh disebabkan salah sorang daripada sepupu spapat gue ini mau lepaskan gian memanahnya, kitorang pon ape lagi..

teruslah menemaninya melepaskan giannya yang sihat itu..oleh sebab gue + angah nih xpenah xbiasa memanah, kitorang hanya memerhatikan aje c qis nie memanah tanpa ada sedikit pon rasa berminat mau turut serta memeriahkan suasana..kui3,

da penat melepak di Sunway Piramid, kitorang pon terus p serbu c I-City pula yang bertempat di Shah Alam, Selangor..uhuk, ini juga merupakan kali yang pertama gue menjejakkan kaki ke I-City yang tersangatlah bergemerlapan ini..sekali lagi gue rasa terharu yang amat sangat dan dengan bangganya lagi gue telah membelanjakan sepupu sepapat gue ini hidangan malam hari di Ani Sup Utara..=D

I-City nih memang cantik.. no wonder la memalam buta pon masih ramai lagi orang yang dk melepak kat cni, n orang2 yang gue maksudkan tu, termasuklah sekali dengan kitorang nih..kui3,

Pejam celik pejam celik, mak ai.. da pukul 12 a.m ++ da rupanya..patut la gue rasa cam penat + slipy pon.. tanpa membuang masa lagi, kitorang pon teruslah beredar dari perkarangan I-City ini dengan hati yang puas meskipun keletihan jelas terpancar di wajah2 ayu milik kami ber-3.. hahaha

Pejam celik pejam celik sekali lagi, terasa bwu semalam kami berhang-out bersama-sama sedangkan pada hakikatnya, telah genap setahun a.k.a 12 bulan yang lalu rupanya..sekarang kitorang ber-3 da xboleh berdating macam dulu lagi.. qis sekarang tengah melanjutkan pelajarannya di Ireland, angah lak sama cam gue..bz dengan karier masing2..>_<