Monday, December 31, 2012

Selamat Tinggal 2012..

Selamat tinggal kekasih,
Selamat tinggal sayangku,
Kekasih terbaik,
Yang pernah singgah,
Dihatiku...

Amboi, kemaen lagi ek..mentang2 ler tahun 2012 tu kemaen lagi banyak kenangan2 yang terindah dalam hidup hang.. alamak~ err, err, nak cakap no komen aje boleh x? hihihi =P

Pinta gue, semoga tirai 2013 yang bakal tiba lagi beberapa jam ini akan turut memberikan kenangan2 terindah yang baru buat gue sekeluarga dan jugak buat teman2 semua..amin, =')

Akhir kata,

bye2 to 2012, and hye2 to 2013..;)

p/s : credit to kertas band, selamat tinggal kekasih..hihi

Friday, December 28, 2012

Mangsa Keadaan..='(

Jumaat lepas, tiba2 aje umah gue xde bekalan elektrik..pagi sebelum p keje tadi elok aje elektriknya..heran betul..so, gue nih kemaen lagi ingat satu blok xde elektrik.. rupa2nya, umah kitorang aje yang xde? haa sudah..ini x boleh jadi nih..

Nak x nak, malam tu terpaksa la kitorang bergelap + berpanas bertemankan cahaya lilin yang samar2 + hembusan angin yang sepoi2 bahasa tuh..kesian betul..sob3, ini sume sebab tuan rumah lama + baru yang ngok ngek pasal pertukaran nama tnb..adoi~

So, gue dengan geramnya telah mintak ganti rugi dari tuan rumah sebab gara2 dia xberkomunikasi betul2 dengan owner lama, xpasal2 kitorang yang kena bergelap + berpanas selama 5 hari berturut2.. nasib baek dia ok, bulan depan dia kasi cut itu sewa..hihihi i like~ =P

Nak dijadikan cite, sepanjang umah kitorang xde elektrik nih, ya ampun..memang rasa macam serba kekurangan sangat2..nak cuci baju x boleh, nak masak air x boleh, nak tengok tv x boleh, nak baca buku x boleh, pendek kata, apa pon x boleh..hm, ='(

Rabu lepas pulak, bila gue jejakkan aje kaki kat umah tu, alhamdulillah..rasa epy sangat2 bila nampak umah da mula bercahaya balik..kipas pon kemaen lagi dk ligat berputar kat syiling tu..rasa macam umah nih gue yang punya aje tau..hik3, =P

senyum, x perlu kata apa2.. ;)


Monday, December 17, 2012

Anugerah daripada Ilahi..=')

Alhamdulillah..dah 5 minggu rupanya usia kandungan gue nih..gue ingatkan baru 2, 3 minggu memandangkan gue hanya kelewatan period selama seminggu aje..hehehe oleh sebab hasil upt yang gue buat pada minggu lepas hanya 2 line yang samar2, so semalam gue + c eraziwan pon p ler klinik untuk dapatkan confirmation kan..

Sebelum nie, setahu gue, doc kat klinik tu doc pompuan, tup2 taem gue p semalam, entah macam mana ade doc laki aje..alamak, segannya.. nak datang len kali, rasa macam leceh la pulak kan..laki pon laki lah..janji dapat tau result yang tepat..tol x? hihi so, soklan pertama yang doc tu tanya ialah, bila 1st day last period gue..

Soklan kedua pulak, die tanya gue ada alami apa2 simpton x? lepas tu tanpa membuang masa, dia mintak gue jalankan ujian urine lagi sekali.. dan hasilnya? ya ampun, rasa macam x percaya aje bila gue tengok 2 line yang kemaen lagi terang benderang tu..masa tuh, gue rasa semacam aje.. maybe sebab rasa berdebar campur dengan excited kot? hihihi

Lepas tu, gue ada tanya dia, nape upt yang gue buat sebelum nih samar2 aje..die cakap, maybe upt yang die guna nie lebih canggih kot..boleh macam tu? huhuhu tapi as long as ianya 2 line walaupun samar2, ianya still consider positive..lepas tu, dia bagitau yang kandungan gue nih da pon mencecah 5 minggu, n anggaran bersalin pulak dijangka 17 ogos 2013..

C eraziwan pulak kemaen lg epy sebab katanya, taem nak balik cuti raya nanti, gue da xpayah la balik kl lagi, stay aje kat kg. tu sampai habis pantang..huhuhu lepas tu, doc ada la bagi serba sedikit penerangan pasal ibu2 mengandung nih p gue da lupa pulak apa yang dia dk terangkan tu..yang gue ingat, dia suruh minum banyak air aje..hehehe

Oleh sebab kandungan gue nie masih baru lagi, so dia cakap xperlu scan lagi sebab kalau scan pon xnampak pape lagi..dia cakap kalau nak scan, datang balik bila kandungan da masuk minggu ke-10..so, malam tu dia juz bagi gue vitamin aje..total check-up gue kat klinik tu = RM33..maybe tu kos untuk upt + vitamin je kot? hihi

kemaen lagi besar c vitamin nih..nasib baek ler x pahit..hehehe


Wednesday, December 12, 2012

Harapan..

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik, da lebih 3 bulan rupanya usia perkahwinan kami.. cepat betul rasa masa nih berlalu..memandangkan family belah suami pon da selamat pulang ke kampung halaman, terasa sunyi la pulak rumah kitorang nih bila hanya berdua macam nie..

Sepanjang diorang ada, xtau la nape, tekak gue nih rasa macam nak makan benda2 yang masam aje..terasa kecur jap air liur nih bila membayangkan keenakan rasa cuka bila dimakan dengan buah jambu batu..xpasal2 kitorang kena serkap jarang dek abg + akak2 ipar..hehehe

Selain tu, gue pon ade jugak mengalami masalah sembelit sikit2..kesian sama perut ku yang sedikit terseksa ini..hik3, =P walaupun abg + akak2 ipar gue beria dk habaq yang gue nih pregnant, gue kemaen lagi nafikan sebab taem tuh kan belum ade bukti yang kukuh lagi..

Sampai ler satu hari tu, akak ipar gue ade tanya pasal period gue, dah lewat ke belum? sebab tu gue confirm gue belum pregnant lagi sebab period gue belum kelewatan..tambahan pulak, period gue nih jenis yang ngam2 tiap2 bulan..jarang sesangat dia buat hal..hehehe

Sejak tu, gue jadi tertunggu2 pulak kedatangan period gue tuh sebab taem akak ipar gue tu tanya, sepatutnya period gue akan datang lagi 2,3 ari.. tapi entah nape, tunggu punya tunggu, period gue still x datang2 lagi..alamak, macam mana nie..gue da start berdebar da nie..

Ngam2 2 ari terlewat period, gue jadi makin berdebar..dup dap dup dap, haa sudah..nie x boleh jadi nie.. malam tu gue + c eraziwan terus p serbu 7 eleven untuk beli pregnancy test..haa, cekap betul pasangan suami isteri nih kan? hehehe dan hasilnya..??

2 line yang samar2..T___T

Sepatutnya, kalau hasilnya 2 line itu tandanya positif kan? tapi entah nape, rasa macam x confident aje sebab line dia tu samar2 aje..keesokannya, gue cecepat call mak gue tanya pasal benda nih..dia mintak gue tunggu lagi seminggu dua lepas tu baru p klinik untuk kepastian..


Monday, December 10, 2012

Seminggu bersama si comel..;)

Sabtu lepas, family belah suami datang berjalan kat umah kitorang selama seminggu.. plan asal mak mertua gue juz nak stay sini 3,4 ari aje, tup2 di extend jadi seminggu..maybe sebab dia xpuas lagi kot p jenjalan makan angin kat sini..x pon sebab dia xpuas lagi nak bermanja dengan anak + menantu bongsu dia kat KL nie..boleh macam tu? hehehe

Tapi tu lah, sayang betul sebab diorang kan datang taem weekday, so kitorang xsempat lah nak join diorang p jenjalan makan angin + cuci mata kat bandar KL nih..taem weekend aje kitorang leh join..pendek kata memang syok habis lah p jenjalan makan angin + shopping sakan ramai2 macam tu..happening gitu..hihihi

Si comel gue pulak jenis yang xbanyak ragam..sepanjang seminggu kitorang spent masa bersama, jarang sesangat gue dengar dia nangis xbertempat..baek budaknya..kalau pandai meng-agah pulak, kemaen lagi dia mengekek kuat2..alahai, comel betul anak buah mak su nie..rindu pulak rasa nak bermanja-manja dengan dia lagi..

 assalamualaikum..
nama saya nur insyirah humaira binti mohd eraziman..
saya anak buah kepada emma chan & eraziwan.. ;)
 
 muka selamba badak..=P

 antara gelagat2 c insyirah yang mencuit hati..hehehe


senyum, x perlu kata apa2..=')

Taem kitorang tengah sakan dk cuci2 mata kat bandar KL nih, sempat la jugak gue grab sepasang kasut + 3 pasang baju untuk si comel gue nih..hopefully, 2 orang anak buah gue yang dekat puchong tu xberkecil hati lah yer sebab seingat gue, gue xpenah kasi diorang apa2 taem diorang kecik..maklum ler, taem tuh gue pon mintak duet dengan mak bapak lagi..hehehe

last but not least,
keluarga bahagia..eh?
hahaha..berangan lah hang~

Thursday, November 29, 2012

Kita hanya mampu merancang~

Ahad lepas, adik2 ipar gue beria dk ajak kitorang p jenjalan kat taman botani..tarikan utama yang ada kat situ of coz lah rumah 4 musim kan..ke ade lagi tarikan laen yang gue x tau? hehehe taem kitorang p couple date dulu, bulan disember 2011 kot? almost 1 year tu..hik3,

 kalau x silap, kali nie pon musim winter jugak kot? hihi

Oleh sebab adik2 ipar gue tu stay kat umah kitorang, so malam tu gue kemaen lagi suruh diorang tido awal sebab esoknya, pagi2 lagi nak gerak p taman botani tu..taem gue p ritu, kemaen lagi panjang Q untuk sewa basikal..so, kalau nak naek basikal, kena p pagi2 la kan..

 c emma chan yang excited nak masuk main salji..hik3, =P

we are sisters..boleh macam tu? ;)

Oleh sebab kami ber-4 dan c eraziwan pulak cakap dia x larat nak kayuh basikal sambil bonceng adik ipar yang berumur 6 tahun seberat 30kg++, so dia decided gue + adik ipar yang form 1 aje naek basikal, dia dan adik ipar yang tadika naek bas aje..kesian en.hubby..hehe

Nak dijadikan cite, taem gue + adik ipar tengah semput mengayuh naek bukit dan enjoy mengayuh turun bukit untuk menuju ke rumah 4 musim tu, tetiba aje senggugut datang menyerang dia..kesian betul, so nak x nak, terpaksa la patah balik slow2 sambil tahan sakit..

 basikal2 yang tersadai tepi jalan sebab adik ipar gue da xlarat nak kayuh..

Kesian kat budak2 tu, start dari minggu sebelum nie lagi diorang beria nak p masuk kat rumah 4 musim tu, last2 xdapat jugak..gue pon terkilan jugak sebab xdapat masuk..boleh macam tu? hik3, tapi tu lah, nak buat macam mana sebab kita kan hanya mampu merancang..=')

 ada masa nanti kita ajak abg ewan datang sini lagi k? =)


Tuesday, November 27, 2012

Penangan Faith! (The Great Doctor) =D

Hehehe..cite nih sebenarnya gue da lama download tapi baru ada masa nak tengok..kesian betul~ huhuhu sebab utama gue beria p download cite nih of coz la sebab heronyo ialah Lee Min Ho yang hensem itu walaupun gue xkenal siapakah gerangan c heroinnya..hik3,

Memandangkan gue xhabis lagi tengok cite nih, so gue x boleh la nak komen beria sangat la kan..setakat 18 ep yang gue tengok, cite nih tersangatlah best okeh! kebanyakan pelakon dia sumenya sedap2 mata memandang..sorang dua aje yang xbape nak sedap sangat..hehehe

mereka2 yang memainkan peranan penting dalam cite nih..=D

c hero + heroin yang tersangatlah swit..bagai pinang dibelah dua gitu..hehe

  salah sorang c hensem yang memegang watak sebagai penjahat..;)

Cite dia berkisarkan tentang seorang doktor cun yang konon2nya diculik oleh seorang hero hensem dari zaman dahulu kala untuk menyelamatkan seorang princess ayu yang nyaris2 menjadi mangsa kekejaman penjahat yang kejam lagi mengjengkelkan itu..

Dengar sinopsis macam best je kan? ke gue sorang aje yang rasa macam tu? hik hik hik tak kisah la pape pon kan, janji gue berjaya habiskan menonton cite nih secepat yang mungkin sebab gue da xsabar2 da nak tau macam mana ending cite nih..suspen bangat sih! hihihi


Wednesday, November 21, 2012

Malang x berbau..T___T

Malang sememangnya xkan penah berbau..sob, sob, al-kisahnya macam nie..pagi isnin yang lepas, as usual, gue ikut laluan biasalah nak p ofiz kan..entah macam mana, taem gue tengah tunggu jalan sebelah clear sebelum masuk simpang, boleh pulak c kete belakang p langgar bontot kete gue.. BOOM! OMG! WTH is that??? terkezut mak nak!

Gue pon terus pandang belakang nak tengok siapakah c ngok ngek yang careless itu..dalam terkejut tu, sempat jugak la kitorang bertentang mata sat..tapi tu lah, gue pon xtau nape rasa amarah tu x setebal rasa terkejut sebab tetiba aje kena langgar kan..maybe sebab dia follow rapat sangat kot..risau pon ade, teruk ke, kemek x, pecah ke lampu, patah x nombor plat..

Bila jalan sebelah da clear, gue pon cecepat masuk simpang, rasa macam xsabar2 aje nak p parking lepas tu nak p tengok keadaan bontot kete..taem gue nak masuk simpang tadi, gue sempat ler tengok c ngok ngek tu pakai cermin belakang, dia tengok aje gue masuk simpang.. dia pon heran kot nape gue x stop kat tepi2 jalan untuk sound dia..

Entahlah, gue pon xterlintas langsung masa tu..bila da parking, baru la gue terfikir..alahai c emma chan nie, awat hang x stop aje kat tepi2 jalan tu..mintak pampasan ke, ape ke, no plat kete dia pon hang x tengok..adoi~ tapi tu lah, nasib baek x teruk sangat..xde kemek, xde patah, xde pecah, juz ada kesan calar + tompokan hitam aje sebab cat putih da tanggal..

 poor my baby..T___T


Tuesday, November 20, 2012

Cuti-Cuti Temerloh..

Cuti deepavali yang lepas kitorang p jenjalan kat temerloh..huhuhu sebenarnya, juz p jenjalan makan angin aje kat umah makcik gue tu..huhuhu nasib baek traffic x seteruk seperti yang kitorang sangkakan..xsampai 2 jam pon perjalanan kami..=')

Hm, kalau nak diiqotkan, da lama sebenarnya makcik gue tu ajak p jenjalan umah dia sesambil p kenalkan husband sebab taem wedding gue ritu dia xdapat nak menghadirkan diri..so, alang2 kitorang free taem cuti deepavali ritu, kitorang p jelah umah dia kan..

let's go bebeh..hehe excited pulak rasa sebab da lama x p berjalan jaoh berdua..;P

pasaraya yang baru bukak..sempat la p pusing2 satu tunas manja nih..hehehe

senyum, xperlu kata apa2..=P

banyak betul kenangan2 gue kat temerloh nih..=')

Oleh sebab kitorang agak rushing ritu, xsempat gue nak p pusing2 kat bandar temerloh nih.. da 4 tahun berlalu, misti bandar dia da banyak berubah kan..masa tahun 2008, gue praktikal kat sini lah..kat majlis perbandaran temerloh selama 5,6 bulan..hehehe


Friday, November 16, 2012

Dating @ Ikea..=P

Ahad lepas, sesudah hantar bestie gue kat bus stop hentian putra jam 9 pagi, gue juz plan nak p survey2 perabot kat area bandar sri permaisuri aje..tup2, xde angin xde ribut tetiba aje c eraziwan nih tukar plan nak p lepak2 kat ikea pulak..terkezut sat gue..hik hik hik

Mau x terkezut, ritu dia kemaen lagi cakap da x nak datang da kat ikea nih sebab susah nak parking keta..nak makan pon susah sebab ramai sangat orang kat food court tu..pendek kata, gue da mati2 ingat tu jela first + last time gue dengan c ikea nih..hahaha

jalan pon lengang aje pepagi cam nih..kui3,

beza giler, ritu petak parking kemaen lagi penuh..

muka2 yang kemaen lagi fresh di pagi hari..kui3,

kat umah da breakfast, datang sini breakfast lagi..ish3, =P

sesambil cuci2 mata tu, sempat ler grab 2,3 items..hihihi

So, moral of da story is? kalau nak p dating kat ikea, kena datang pepagi, baru ler senang dapat parking..xpayah dk buang masa pusing sana pusing sini cari petak kosong..kat food court pon xramai orang sangat..xpayah Q lelama..hehehe


Thursday, November 8, 2012

Poster 0h Poster~

Semalam, taem gue dk usha2 website groupon, gue ternampak something yang memang gue dk cari2 sejak dua menjak nih..hehehe mau xcari, al-kisahnya macam nie..dua ari lepas, gue sempat ler tengok cite aku terima nikahnya versi x ori (err, boleh macam tu?) hihihi =P

Nak dijadikan cite, ya ampun..cantiknya umah diorang..cantiknya poster kawen yang diorang lekatkan dekat dinding tu..gue pon cecepat tanya c eraziwan, nak poster macam tu jgk boleh? tp xnak taruk kat ruang tamu, segan..nak taruk dalam bilik aje, untuk tatapan mata kita..hik3,

Sejurus c eraziwan cakap boleh, gue pon cecepat ler p usha poster tu..lucky betul sebab taem dk usha2, terjumpa jgk dengan pakej 6 poster bersaiz 12'x16' = rm28, tapi xtermasuk postage la..postage kena tambah rm10..tp, its okay sebab gue rasa harga tu da okay kot? hehehe


Oleh sebab gue baru aje beli kupon nih semalam, so gue belum sempat lagi nak pilih + edit gambar2 tu..ada 6 kan? so, 1 untuk pic akad nikah, 1 untuk pic bersanding, 1 untuk pic bertandang, 1 untuk pic post wedding, 1 untuk family gue dan 1 lagi untuk family mertua! =D


Thursday, November 1, 2012

Happy Happy Convo Day! =D

As planned, 2 minggu lepas gue sama c eraziwan p temankan bestie gue ber-photo-photoshoot di putrajaya.. hehehe gara2 gue excited sangat nak jadi mak andam + photographer, boleh pulak gue terlupa nak belikan dia beberapa kuntum bunga plastik segar..hm, i'm sorry dear..T,,T

Nak dijadikan cite, alhamdulillah..aktiviti kitorang ritu berjalan dengan lancar sekali.. hopefully bestie gue tu berpuas hati la dengan service free of charge yang gue berikan padanya..hehehe tapi kalau ada jugak yang x puas hati, nak buat macam mana kan..=P

So, tanpa membuang masa, moh kita pakat2 tinjau wat happen on dat day! =D

hasil sentuhan gue yang tak seberapa..hik hik hik =P

it's a posing time! =D

again,

again,

and again! hik hik hik

ok, time's up! once again, congrats dear! i'm very proud of you..=')

last but not least, it's us! hihihi


Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha.. ;)

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi ini dan insyaallah, meraikan aidiladha bersama family2 kesayangan di kampung halaman yang tercinta itu pada keesokkan harinya..insyaallah, semoga diperkenankan..=')

Dan ya, memandangkan gue punya annual leave da habis, so..here i am~ masih di ofiz, menghabiskan jam2 terakhir sebelum bertolak balik ke kg. walaupun hanya jasad disini sebab ingatan da awal2 lagi melayang ke kg. tu..boleh macam tu? hehehe

Trip gue kali nie ramai sebab ada 3 orang kawan gue tumpang skaki..biasa paling ramai kitorang carpool 4 orang aje..tapi xkesah la ramai ke, sikit ke kan, janji selamat pergi dan balik sudah..akhir kata, semoga dipermudahkan segala urusan..amin,

Last but not least,

Maaf Zahir & Batin.. ;) hehehe


Friday, October 19, 2012

Dilema Aidiladha Pertama..

Pejam celik pejam celik, rnie da 19 oktober rupanya..lagi seminggu kita nak sambut ketibaan hari raya aidiladha..memandangkan umah family kami kat kg tu tersangatlah dekat, lebih kurang 10-15 minit perjalanan, so kepala gue agak berserabut memikirkan raya nanti kitorang nak p beraya umah sape dulu..umah mak ayah gue dulu atau mak ayah suami dulu..

Bila ditanya suami, of coz lah gue nak p beraya umah mak ayah gue dulu kan..dan bila gue tanya suami, of coz lah dia pon nak p beraya umah mak ayah dia dulu..adoi, macam mana nie.. kitorang saling segan dengan umah mak ayah masing2..kan best kalau kampung kitorang nih jaoh2..satu kat timur, satu lagi kat barat..nanti xpayah susah2 dk pk pasal nih..=.='

Nak dijadikan cite, taem gue dk blogwalking kat belog kak ann, dia cakap dia selalu balik beraya umah mak ayah suami dulu lepas tu baru balik beraya umah mak ayah dia.. lepas tu, tetiba je gue rasa macam pintu hati gue nih terbukak untuk buat macam tu jugak.. gue patut bersyukur sebab kampung kitorang nih dekat2, dalam satu ari leh p beraya dua2 umah..=')

emak mu emak ku jua, dan

bapak mu pon bapak ku jua..hihihi ;P

P/S : Kepada teman2 blogger yang kotak komennya BUKAN pop-up, gue mintak maaf banyak2 sebab sejak dua menjak nih, gue xboleh nak tinggalkan komen2 gue yang merapu2 macam selalu sebab kotak komen korang da tak keluar kat pc gue..da banyak kali macam nie, sedih betul..sob, sob,


Thursday, October 18, 2012

Ceritera Majlis Bertandang - 24 Ogos 2012

Uhuhu..majlisnya kemaen lagi da lama berlalu, tapi gue baru terhegeh2 nak update.. apa boleh buat sebab gue baru aje dapat soft copy daripada bridal punya photographer..gambar2 kawen yang gue update sebelum nih gue dapat daripada 2nd photographer a.k.a ex-ofiz mate gue..tapi untuk 2 event aje sebab taem majlis bertandang, dia ada hal laen..huhuhu

So, ceritera untuk majlis bertandang gue nih pulak bermula dengan kedatangan mak andam.. sian mak andam gue nih, dia xcakap awal2 dia nak datang umah pukul bape, tak pasal2 dia kena tunggu gue siap mandi dulu..hik3, sepatutnya majlis bermula lepas solat jumaat, tapi pukul 1 gue da siap..berjam jugak la gue kelemasan dengan baju dan mekap pengantin tu..

Lebih kurang pukul 3 pulak, gue bersama dengan 5 buah kereta rombongan pon bergerak ler ke rumah pengantin lelaki..photographer n da geng pulak da siap2 tunggu kat rumah pengantin lelaki dengan mak2 andam sekali..huhuhu nak dijadikan cite, boleh pulak gue terlupa nak bawak payung bridal..cuaca pulak kemaen lagi panas taem tuh..hm, nasib badan~~

Sampai aje kat depan rumah, sang suami tengah setia menanti..masuk aje dalam rumah, nenek sang suami pulak yang sedang menanti..hehe lepas tu, dia pimpin tangan kitorang suami isteri p masuk dalam bilik pengantin yang dihias rapi oleh mak mertua n da geng..lepas tu pulak? jeng3, bermulalah sesi bergambar dengan pengantin di dalam bilik pengantin..hihihi

Taem pengantin tengah makan beradap pulak, family gue pon slow2 berangkat balik ke rumah..tinggallah gue sensorang kat umah mertua, hm..perasaan taem tu hanya tuhan je yang tahu, rasa macam janggal sangat2..mau tak janggal, gue bukannya kenal + rapat sangat dengan family + sanak sedara sang suami gue nih..tapi tu lah, pepandai jela bawak diri kan..huhuhu

Malam tu pulak tibalah masanya untuk sesi memotong kek2 hantaran dan sesi bukak hadiah.. ya ampun, suasana taem tuh meriah sangat2 berbanding dengan rumah gue..mau tak meriah, kat umah gue sape je yang ada..kat umah mertua kemaen lagi ramai bebudak a.k.a sepupu sepapat yang tolong habiskan kek dan tolong bukakkan balutan hadiah..hehehe

ketibaan rombongan pengantin perempuan..hihi

ciuman kasih kepada sang suami yang setia menanti..

bergambar kenang-kenangan bersama nenek belah sang suami..

family gue yang tak cukup korum..

kawan2 yang datang jauh dari kuala terengganu..hehe thanks dear sebab sudi datang..

family belah sang suami tercinta..

it's a makan time! like3~ hehehe

demi cinta dalam hatimu - muara hati (hihihi)

Selamat Pengantin Baru to both of us! eh? err..hihihi =P

shhh.. y? bcoz, dalam hati kami ada taman.. ;)


Friday, October 12, 2012

bila Hobi bertemu Minat..

Ahad nanti, insyaallah kalau xde aral melintang, gue akan dilantik menjadi jurugambar dan me-volunteer-kan diri sebagai mak andam yang tak bertauliah kepada bestie gue untuk sesi photoshoot convocation-nya yang insyaallah akan bertempat di putrajaya, tempat dimana dia menjadi photographer gue ketika sesi photoshoot pre wedding gue dulu..hihihi

Actually, dia mintak gue jadi photographernya pada hari sabtu, a.k.a official convocation day nya tapi apakan daya, hari tu sang suami tak senang..so, terpaksa ler postpone indoor photoshoot jadi outdoor aje..hopefully plan hari ahad nanti akan menjadi lah kan..hehe tapi kalau tak menjadi pon, nak buat macam mana sebab kita kan hanya merancang..=')

Excited pulak rasa nak mekapkan bestie gue nih sebabnya gue tak penah tengok pon dia bermekap..gue pon da lama sangat tak mekapkan orang..kalau x silap, kali terakhir gue jadi mak andam yang tak bertauliah, taem dinner last sem gue pada tahun 2009 kot? 5, 6 kepala pulak tu.. memang syok habis lah bila tengok yang da cantik tu jadi makin cantik..hehehe

Tang jadi photographer tak bertauliah pulak, gue belum ada pengalaman lagi.. tapi xkesah la kan, setakat tekan2 button c camera je pon, tak de la susah sangat..janji gambar cantik, clear, tak bergegar2 udah ler kan..tol x? betul3..hehehe tetiba teringat dengan gambar2 wedding yang 2nd photographer gue tuh ambik, kemaen lagi banyak gambar bergegar2..=.='

pejam celik pejam celik, da 8 tahun rupanya usia persahabatan kita nih..congrats dear =')


Thursday, October 11, 2012

Retak Seribu..Hm,

Sadis betul tajuk entry gue kali nih..mau xsadis, dua tiga hari yang lepas, teko + jug kaca umah gue telah retak + pecah dengan jayanya selama 2 hari berturut2..sedih bukan? sob, sob, memula c teko tu yang buat hal..ada ke patut taem gue dk bancuh air teh lipton untuk dihidangkan kepada tetamu a.k.a akak2 gue, tetiba aje c teko tuh boleh retak terbelah dua?

Tak pasal2 malam tu kaki2 gue tidur berselimutkan ubat gigi yang bertindak sebagai ubat penahan sakit akibat terkena limpahan air teh lipton yang kemaen lagi panas tu..malang tak berbau betul malam tu..>..< nasib baek ler kaki2 gue nih xsempat melecur..kalau x, xpasal2 kena m.c sebab kaki melecur kena air panas..buat malu aje sama budak2 ofiz..hihihi =P

sekadar gambar hiasan..

Esoknya pulak, taem gue tengah siapkan hidangan makan malam, entah macam mana c jug gue tuh boleh pecah..xkan la sebab terlanggar sikit dengan tudung periuk tu pon boleh pecah kan..'berkualiti' betul lah hadiah2 yang gue dapat taem wedding gue ritu..siapalah agaknya yang kemaen lagi 'baek hati' belikan kitorang barangan kaca yang 'berkualiti' macam tu..=.='

juga sebagai sekadar gambar hiasan..huhuhu

So, moral of da story is? sila jangan beli barangan kaca yang tidak berkualiti a.k.a barangan murah okeh..kalau xde bajet sangat nak beli hadiah yang mahal2, cukuplah sekadar membeli barangan bukan kaca yang tidak menyusah + menyakitkan seperti album, jam dinding, frame gambar dan lain2..oh ya, ini juga sebagai peringatan untuk diri gue sendiri jugak..huhuhu