Wednesday, November 21, 2012

Malang x berbau..T___T

Malang sememangnya xkan penah berbau..sob, sob, al-kisahnya macam nie..pagi isnin yang lepas, as usual, gue ikut laluan biasalah nak p ofiz kan..entah macam mana, taem gue tengah tunggu jalan sebelah clear sebelum masuk simpang, boleh pulak c kete belakang p langgar bontot kete gue.. BOOM! OMG! WTH is that??? terkezut mak nak!

Gue pon terus pandang belakang nak tengok siapakah c ngok ngek yang careless itu..dalam terkejut tu, sempat jugak la kitorang bertentang mata sat..tapi tu lah, gue pon xtau nape rasa amarah tu x setebal rasa terkejut sebab tetiba aje kena langgar kan..maybe sebab dia follow rapat sangat kot..risau pon ade, teruk ke, kemek x, pecah ke lampu, patah x nombor plat..

Bila jalan sebelah da clear, gue pon cecepat masuk simpang, rasa macam xsabar2 aje nak p parking lepas tu nak p tengok keadaan bontot kete..taem gue nak masuk simpang tadi, gue sempat ler tengok c ngok ngek tu pakai cermin belakang, dia tengok aje gue masuk simpang.. dia pon heran kot nape gue x stop kat tepi2 jalan untuk sound dia..

Entahlah, gue pon xterlintas langsung masa tu..bila da parking, baru la gue terfikir..alahai c emma chan nie, awat hang x stop aje kat tepi2 jalan tu..mintak pampasan ke, ape ke, no plat kete dia pon hang x tengok..adoi~ tapi tu lah, nasib baek x teruk sangat..xde kemek, xde patah, xde pecah, juz ada kesan calar + tompokan hitam aje sebab cat putih da tanggal..

 poor my baby..T___T


30 comments:

Zila Zainal said...

Alaaa kesiannya si putih dah ada parut di montot

CekbOlat-bOlat said...

laaaaa . kenapa tak settle ?

Kakzakie said...

Mesti Emma jenis nervous tu yg tak terkeluar suara. Habis kereta yg sondol tu pergi macam tu aje ke?

Maliha ♥ said...

siannyer. ish lenkali g jek sepak org tuh haaa. bwk kete tak reti la tuh. ish mara tul

IntaNBerliaN said...

alahaiiii xsk kan bila jd camni... dah xcun.. hihi

Cik Syida said...

alololo, cian cik puteh

Mizz ErMa said...

zila : tau xpe..kesian betul..da x cun da..sob2,

Mizz ErMa said...

cekbolat : entah, sbb rushing kot..takut pon ade jgk skit2..hehe

Mizz ErMa said...

kakzakie : itu ler pasal..uhuk, ha ah..lepas sy masuk simpang, dia pon p macam tu jela..

Mizz ErMa said...

maliha : tu la pasal..macammana boleh p langgar bontot keta orang..teruk betul..

Mizz ErMa said...

intan : tau xpe..dah la parut kat belakang, buat malu aje..hihi

Mizz ErMa said...

cik syida : tau xpe..kena saving lebih la nk kasi cun balik..uhuk,

pelangi chenta said...

kereta warna putih lagii nampak kan.kereta sy pun ada calar sikit2 pun dah terasa sedih.maybe rasa kereta tue kita bayar guna duit sendiri

Kasih Salina said...

ler kesiannya..kenapa la baik ati sangat tu..patutnya kena claim dgn dia la untuk cat semula tu..

adda siempre said...

alalaa....siannyo..laki ko puan hak langgar keto mu maa?

RealNS said...

kalau mase tu kne mood tak baik , konfem kena sound kan sis ? btw , sis takde pape Alhamdulillah :)

maszull said...

assalamualaikum mizz...kesian nyer dah ada tanda plak...;(

Ann Ishak said...

bermakna kereta yang langgar tu pun tak berhenti sama lah masa ema berhenti dekat tepi jalan selepas masuk simpang tu...tak patutlah pemandu tu, apa2 pun tetap salah pemandu tu sebab dia langgar belakang kereta erma.

uyaitusaya said...

Nasib kita sama..tp keta sy teruk lg...masuk hospital xkeluar dah...:'( check kt blog.

Mizz ErMa said...

pelangi : tau xpe..sedih betul rasa kan..

Mizz ErMa said...

kasih salina : hehe..itu la pasal, hubby pon cakap mcm tu jgk tp nk buat mcm mana sbb blur sgt masa tu..

Mizz ErMa said...

adda : jatam daa..ngok molep la..

Mizz ErMa said...

realNS : haa, tau xpe..hehe nasib baek masa tu tgh rushing sbb da lambat nk masuk ofiz..

Mizz ErMa said...

maszull : itu ler, sian betul.entah bila pulak baru boleh jd cun balik mcm biasa..hehe

Mizz ErMa said...

ann : itu la, syg betul kan..len kali kena ambik no plat baru sng skit..

Mizz ErMa said...

uya : sampai masuk hospital x kluar dh? sian nye..

izfanora said...

sian dia. tp xper, nasib kamu tak apa2.. :)

Mizz ErMa said...

izfanora : itu la pasal..alhamdulillah sebab accident kecik aje..

♥ sitifarhana ♥ said...

alolooo..baby white kena cium dgn org..siann die..saba jela, mmg malang tu kdg2 tak dpt nak jgka..:)

Mizz ErMa said...

farhana : itu ler pasal..misti si putih tu trauma sat..hik3,