Thursday, November 29, 2012

Kita hanya mampu merancang~

Ahad lepas, adik2 ipar gue beria dk ajak kitorang p jenjalan kat taman botani..tarikan utama yang ada kat situ of coz lah rumah 4 musim kan..ke ade lagi tarikan laen yang gue x tau? hehehe taem kitorang p couple date dulu, bulan disember 2011 kot? almost 1 year tu..hik3,

 kalau x silap, kali nie pon musim winter jugak kot? hihi

Oleh sebab adik2 ipar gue tu stay kat umah kitorang, so malam tu gue kemaen lagi suruh diorang tido awal sebab esoknya, pagi2 lagi nak gerak p taman botani tu..taem gue p ritu, kemaen lagi panjang Q untuk sewa basikal..so, kalau nak naek basikal, kena p pagi2 la kan..

 c emma chan yang excited nak masuk main salji..hik3, =P

we are sisters..boleh macam tu? ;)

Oleh sebab kami ber-4 dan c eraziwan pulak cakap dia x larat nak kayuh basikal sambil bonceng adik ipar yang berumur 6 tahun seberat 30kg++, so dia decided gue + adik ipar yang form 1 aje naek basikal, dia dan adik ipar yang tadika naek bas aje..kesian en.hubby..hehe

Nak dijadikan cite, taem gue + adik ipar tengah semput mengayuh naek bukit dan enjoy mengayuh turun bukit untuk menuju ke rumah 4 musim tu, tetiba aje senggugut datang menyerang dia..kesian betul, so nak x nak, terpaksa la patah balik slow2 sambil tahan sakit..

 basikal2 yang tersadai tepi jalan sebab adik ipar gue da xlarat nak kayuh..

Kesian kat budak2 tu, start dari minggu sebelum nie lagi diorang beria nak p masuk kat rumah 4 musim tu, last2 xdapat jugak..gue pon terkilan jugak sebab xdapat masuk..boleh macam tu? hik3, tapi tu lah, nak buat macam mana sebab kita kan hanya mampu merancang..=')

 ada masa nanti kita ajak abg ewan datang sini lagi k? =)


31 comments:

IntaNBerliaN said...

macam best je tempat ni :-)

Kakzakie said...

Kalau riadah sambil naik basikal mesti best. Kakak niat nak belajar naik basikal cuti sekolah nie tapi basikal abang dah hantar bawa balik kg. Tinggal satu aje di rumah.

CekbOlat-bOlat said...

nk tgokk gambarr dalam tuu

HeNRieTTa JoSe said...

Mcm best jew tmpt nie....nnti nk kna buat list bla laypark sha alam,mana maw pigi....nie klu p shoting, mmg dr pg smpai ptg lew jwpnye....

izfanora said...

en suami ada ajak pergi, tp smpai sekarang xpergi lg.. nasib baik dah pernah pergi dulu dgn kwn2 masa tue salji ok.. hehehe..

ye, sy suri rumah saja..hihi..

♥ sitifarhana ♥ said...

jalan2 dgn adik2 ipar..wah wahhh..bestnyee..

Mizz ErMa said...

intan : rumah 4 musim tu mmg best..sejuk giler..hehe

Mizz ErMa said...

kakzakie : hehehe satu pon okay dr xde langsung kan..sy pon da lama xnaek basikal..

Mizz ErMa said...

cekbolat : kalau nk tgk, apa tggu lagi, p la serbu rumah 4 musim tu cepat2..hehehe

Mizz ErMa said...

henrietta : wah, shooting tu..bila nak ajak sy join skali? hihihi

Mizz ErMa said...

izfanora : ada masa nnt leh la pegi berdua dgn en.suami pulak kan..romantik skit..hehe

Mizz ErMa said...

sitifarhana : ha ah, best jgk p jalan2 dgn diorang..happening gitu..hehe

Cik Syida said...

wah,, bestnya.. kte tak pernah lagi masuk kat situ :D

Aleeya Atinza Saaid said...

hai pengantin baru....hehehe ternampak kt ats tu td bru kawen 3 bulan hehehe, patut berseri2 lagik...

fizafantagirO said...

rumah 4musim kt taman botani? kt belah mana tu? sy penah pegi jugak .. tp xth pulak ada rumah 4 musim ni :p teringin pulak nak pegi time cuti skolah ni bawak adik2 .:)

psst- USM je yang sy tahu nak kuar iklan setakat ni sbb sy br smbg study kt situ :) tapi kita kene pagi USM setahun sekali je .. utk intensif ..pastu sidamg video dia kt KL .. :)

fizafantagirO said...

opssss soriii ..hihhi br prasan tgk banner tu ..taman botani shah alam rupanyaa..igt taman botani putrajaya :p

Zila Zainal said...

alahaaaia.. ciannyaaa. takpe.. nanti datang lagi k :)

Botak said...

kempunan lah jawab nyer., hahaha.. :))

Kasih Salina said...

bestnya rumah 4 musim tu..akak pernah la masuk sekali..

eyndayusoff said...

Next time try pegi lagi... best tempat tu... pernah masuk masa musim salji & musim bunga ... tapi akak kalau pegi bukit cerakah tu jalan kaki aje sampai ke rumah 4 musim tu :-)

chemay said...

muka emma macam budak sekolah tauuu.
comel sangat!
macam tak caye je dah kawen tauu.
hihi
>.<

CiK FizA said...

best kan kalau boley masuk. hee

Mizz ErMa said...

cik syida : nasib baek sy da penah masuk skali, xde la rasa terkilan sgt..hehe

Mizz ErMa said...

aleeya : hehe..berseri2 lagi ke? =P

Mizz ErMa said...

fiza : ha ah, taman botani tu dekat s.alam..nama laen dia pulak bukit cerakah..hehe

Mizz ErMa said...

zila : itu ler pasal..cian kat budak2 nie..hehe

Mizz ErMa said...

botak : tau xpe..kesian~ hahaha

Mizz ErMa said...

kasih salina : ha ah, sy pon penah masuk skali aje, sejuk giler..hehe

Mizz ErMa said...

eynda : wah, akak penah masuk taem musim bunga? misti cantik kan..

Mizz ErMa said...

chemay : yeke mcm budak sekolah? kiranya awet muda la kan? hehehe

Mizz ErMa said...

cik fiza : mmg best walaupun sekejap aje..hehe

C.L.I.C.K.2