Tuesday, February 28, 2012

Tips mengawal perasaan marah..

Kata orang, sharing is caring..kata gue pulak, haa..tepat sekali! (lorr, boleh macam tu? kalo macam tu la gayanya, lebih baek hang tak payah cakap pape!) err..=.=' hehehe ala, tak kesah la pape pon kan..janji, tips yang gue taruk kat sini nih khas sebagai peringatan kepada diri sendiri dan jugak kepada diri orang laen..hm, misti ramai yang heran kan, c emma chan nih garang ke? nampak macam budak baek aje..pijak semut pon misti semut tak penah mati kan? kan? (ehem2)

Nak dijadikan cite, entah kenapa, sejak dua menjak nih gue rasa macam penat aje dk layan perasaan marah nih sensorang..yela, kang kalo gue p marah2 orang kang, orang tuh akan marah gue balik (kecuali c eraziwan ^^) so? hm, lu pk lah sendiri..(tetiba nabil c raja lawak berkata2) hihihi okeh, tanpa membuang masa lagi, meh gue listkan tips yang bagi gue, ianya tersangatlah berguna.. hopefully, lepas nih gue mampu lah yer mengawal emosi marah gue tuh..amin~ hihihi

1. Tanamkan sifat malu kepada Allah
Kita perlu malu dengan Allah s.w.t akan segala tindak tanduk kita. Allah memerhatikan segala perlakuan dan sikap biadap kita.

2. Kembalikan semuanya kepada Allah
Kita sering lupa kepada Allah kalau kita marah. Makanya, kita harus ingat pada-Nya. Bila datang rasa hendak marah, ingatlah kita ini hanyalah manusia yang hina.

3. Berdiam diri
Banyakkan berdiam diri dan berdoa kepada Allah agar Allah selamatkan kita daripada sifat marah.

4. Mengubah posisi
*Dalam keadaan berdiri (ketika kita marah), maka kita harus duduk..
*Dalam keadaan duduk (ketika kita marah), maka kita harus berbaring..
Insyaallah kemarahan akan mulai reda. Dengan cara demikian, seperti ulasan saudari fansuri, keegoan akan berkurangan. Tetapi apa yang berlaku, apabila naik marah, yang bersandar akan mula menetapkan duduknya dan seterusnya berdiri, maka kemarahan sudah tidak dapat dikawal.

5. Berzikir dan beristigfar
Perbanyakkan berzikir dan beristigfar serta baca Ta'awwuz (A'uzubillahi minas yaitanirrajim) kerana marah itu datangnya daripada syaitan.

6. Minum air kosong
Redakan kemarahan dengan meminum air kosong. Ia akan menyejukkan dalaman kita dan meredakan kemarahan.

7. Koyak kertas
Jika emosi itu datang daripada seseorang atau lebih, maka cubalah tulis namanya di kertas atau buku. Conteng atau koyakkan kertas itu bagaikan kertas itu apa yang kita jadikan objek emosi. Tapi jangan terlebih hanya sekadar melepaskan perasaan.

8. Mengambil wuduk
Apabila marah sedang memuncak, ambil wuduk kerana wuduk dapat menenangkan api kemarahan yang sedang membara.

9. Tauhid kita perlu tepat.
Setiap sesuatu itu datangnya daripada Allah dan akan kembali kepada Allah. Kenapa kita perlu marah?

Uhuk..tepat sekali, bila gue pk pk kan balik, sape la sangat gue diatas muka bumi nih..ada ati nak marah2 orang konon..tak pk ke macam mana perasaan orang tuh bila dia kena marah dengan kita? haa, sama la jugak dengan perasaan kita taem kita kena marah dengan orang..(sesi memotivasikan diri sendiri) hm, i'm sorry~ sesungguhnya, yang baek itu datangnya daripada Allah s.w.t, dan yang buruk itu datangnya daripada diri gue sendiri.. T.T

say NO to :


and say YES to :


Monday, February 27, 2012

DIY - Veil Nikah (Part 2)

Alhamdulillah..tak sangka, part 2 veil nikah gue nih pon berjaya disiapkan dengan jayanya jugak.. tak sia2 usaha gue bertungkus lumus belajar menjahit dalam bengkel jahit-jahitan beberapa tahun yang lalu atau dengan lebih tepat lagi, sewaktu gue berumur 15 tahun, kot? hehehe agak2, kalo gue kasi cikgu kh a.k.a cikgu kemahiran hidup gue tengok hasil kerja gue yang tak seberapa nih, dia bangga tak dengan gue ek? hehehe =P

haa, inilah die nya veil nikah gue yang kenkononnya part 2 itu..hehehe tapi tu lah, sampai ati kakak gue cakap, tak de beza pon part 1 dengan part 2 nih..gue kemaen lagi berjam2 dk jahit manik putih di sekeliling veil nih..sob, sob, T___T

cantik kan gabungan manik bulat dengan manik putih nih? (wah, cantik bangat..pandai tol hang match-kan diorang) err..betul ke? tima kasih lah yer daun2 keladi sekalian, kalo boleh puji la lagi..(boleh macam tu?) hahaha

oleh sebab semalam gue da berjaya siapkan part 2 dengan jayanya, gue pon mula la plan untuk jayakan part 3 pulak..tapi bila da terlalu banyak idea nih, gue jadi tak tau nak pilih design yang mana satu..tapi bila gue pk pk kan balik, rasa takut pon ada sebab setakat veil yang part 2 nih, gue da rasa lawa sangat da, kang kalo gue proceed dengan part 3 nih kang, jadi tak lawa kang macam mana? sentap la hati mak nanti! wu3,

dalam bebanyak design yang gue tunjuk dekat c eraziwan, dia cakap design nih yang paling lawa..hm, gue pulak tak boleh nak cakap pape lagi sebab gue rasa, sume design yang gue buat tuh, sume lawa2..haa, boleh macam tu? hik hik hik adoi..susah la nak buat pilihan kalo macam nie..>.<

design nih pon lawa jugak..bagi gue, design nih nampak simple tapi menarik..(haa, ambik hang..masuk bakul angkat sendiri tu!) hahaha 

Come on emma chan, come on..u can do it! yeah, i know u can bebeh~ (kata mas edo yang gantang itu dengan penuh perasaan) dan dengan tiba2, hati gue yang seakan tak tahu mana arah tuju ini teruslah berbunga dengan lebatnya mengalahkan musim bunga di negara orang itu..oh edo ku sayang, trimas bangat diatas support mu itu~~ (ish3, dah gila bayang agaknya budak nih!)


Sunday, February 26, 2012

DIY - Veil Nikah (Part 1)

Wah3, DIY - Veil Nikah (Part 1)?? class ko nyah..hahaha (ehem2, bahasa tuh kasi sopan sikit yer, bak kata patah2, budi bahasa budaya kita) err..ok2, sori2, hihihi aktiviti gue di hari sabtu yang lepas a.k.a semalam lah senang cite, tersangatlah padat tahu..dari pagi sampai ke petang, matahari pon nyaris2 aje nak hye2 bye2 dengan c siang hari yang indah itu..huhuhu

Nak dipendekkan cite lagi, pepagi ari lagi gue kua umah sebabnya semalam gue keje halfday..lepas tu pulak, gue ade date dengan bakal pengantin baru a.k.a teman gue yang nak kawin bulan depan kat area umah die di pantai dalam tuh..sementara tu, kitorang a.k.a gue dan c eraziwan nih p la lepak2 kat area jalan tar dulu untuk cari beberapa barang yang gue perlukan kan..hehehe

c emma chan yang kemaen lagi mengigihkan diri untuk mengharungi hari sabtu yang kadang2 tu menyebabkan beliau terpaksa mengorbankan masa tidurnya yang tersangatlah berharga itu..(hm, berharga la sangat c emma chan oi!) err..=.=' hihihi

taem dk jenjalan cari makan kat jalan tar pulak, 1st taem gue nampak ada gerai yang jual beef + chicken berlidi ini..hm, maybe sebab gue da lama sangat tak luangkan masa di jalan tar nih kot..tapi kesimpulannya, beef nih mmg sedap..hee =D

lepas tu pulak, kitorang p jenjalan cari makan lagi di pantai dalam yang tujuan utamanya adalah untuk berjumpa dengan bakal pengantin yang ikhlas nak serahkan kad jemputan majlis perkahwinan kepada gue meskipun gue da inform awal2 gue tak dapat nak menjoinkan diri..sob, sob, T.T

haa, berbalik kepada topik asal, (huh, panjang kemaen mukadimah hang!) err..yeke? tak perasan la pulak..hehe =P malamnya, tanpa membuang masa lagi gue pon teruslah memulakan projek DIY - Veil Nikah ini dengan excitednya meskipun majlisnya itu entah jadi entah kan tidak memandangkan date-nya kemaen lambat lagi..hehehe so, bahan2 yang gue guna untuk menjayakan projek yang tak berapa nak bertauliah ini ialah : 1/2 meter kaen organza, (kot?) jarum peniti, gunting dan beberapa manik yang berjaya menambat hati gue yang dibeli di kedai manik area jalan tar tadi..

bila kaen organza yang sepanjang 1/2 meter itu telah berjaya dipotong mengikut bentuk yang gue kehendaki, (walaupun hakikatnya bentuk yang telah dipotong itu bukanlah 100% seperti apa yang gue inginkan..T.T) gue pon pakai ler lilin nih untuk mengelakkan benang yang bahagian tepi2 kaen tuh terkeluar @ comot2 kan..biasanya orang pakai mesin jahit tapi memandangkan gue tak de mesin jahit, gue pakai aje lah lilin murahan ini.. kreatif bukan? (kreatif la jugak!) hik3, =P

dan hasilnya? tadaa~~
hehehe inilah dia veil nikah yang telah siap dipotong dan dijahit manik yang berbentuk bulat itu disekelilingnya..berjam2 jugak la gue habiskan masa gue untuk menjahit benda alah tu tuh..tapi, alhamdulillah la kan sebabnya gue sangat puas hati dengan hasil kerja gue ini walaupun ianya baru part 1! hehehe =')

cantik kan kaler manik bulat nih? hihi oh ya, kenapa gue cakap veil nih baru part 1? sebabnya, part keseluruhannya adalah sebanyak 3! haa, jangan maen2 dengan tukang jahit yang tak berapa nak bertauliah macam gue nih yer..ade ati nak ber-part2 bagai~ hehehe hopefully, part 2 veil nikah gue ini pon akan berjalan dengan lancar + jayanya jugak lah yer..amin~ hehehe >.<


Thursday, February 23, 2012

Cinta Fitri! =')

Ada sesape yang terkena penangan cite cinta fitri tak? ada! ada! saya! saya! (sesambil angkat tangan tinggi2) eh2, betul ke? eh2, sama la kite..hehehe (motif?) err..=.=' okeh, abaikan aje perbualan mereka berdua tuh..untuk makluman mereka2 yang tak tahu menahu langsung tentang cite cinta fitri nih, meh gue nak kasi tau skit nie meh..kesian sungguh gue tengok..(perlu ke berkesian2 bagai macam tuh?) err..tak perlu kot..hihi

Haa..kalo nak tau, gue stat layan cite cinta fitri nih sejak gue mula bekerja kat tempat baru a.k.a kat tempat yang sekarang nih la kan, tempat baru mana lagi..hehe kalo nak tau lagi, kedai2 makan kat area ofiz gue nih sume ade tv tau..class bukan? hehehe kat kedai2 makan area ofiz lama gue tu pulak, tak de satu pon kedai makan yang ada tv..sadis kan..sob, sob, (elleh, macam la selama nih hang kesah sangat kedai tuh ada tv ke tak de tv!) ha ah kan, tepat sekali..hehe

Ala, selama nih gue memang la tak kesah kedai tuh ada tv ke tak de sebab gue tak penah p kua lunch sensorang macam sekarang nih..sedih kan? wu3, ye tepat sekali, kat ofiz gue sekarang, ari2 gue p lunch sensorang..tapi kadang2 tu ade la jugak c eraziwan nih datang temankan gue lunch p jarang sangat la kan..huhuhu kadang2 tu ade jugak bos gue ajak p lunch sekali p sekarang dah tak lagi..kenapa? entah, tepuk dada tanya selera..(wah, baek punya jawapan!) tq, tq, hehehe

mempersembahkan,
tadaa~
hensem bangat mas edo nih kan? hehehe oh ya, antara faktor utama yang membuatkan gue begitu teruja nak layan cite cinta fitri nih dari hari ke hari, of coz ler disebabkan oleh ke-gantang-an yang dimilikinya itu..hik hik hik

oh ya, ini pulak hero dan heroin cite cinta fitri..heroin namanya fitri, hero pulak namanya farrel..hm, gue tak nafikan c fitri nih lawa n c farrel nih ensem tapi, tapi, bagi gue, watak moza lagi lawa n watak edo lagi ensem..fitri sama farrel jangan marah tuan belog ya! hehehe

inilah dia c moza yang gue maksudkan tadi..lawa kan moza? (lawa sgt3..kalo nak dibandingkan dengan hang, bagai langit dengan bumi bezanya tahu!) sob, sob, sampai ati..gue sedar sapelah diri gue ini, tak perlu ler susah2 dk bandingkan gue dengan c moza nih sampai macam tu sekali..T___T

lagi foto yang menyerlahkan ke-gantang-an yang dimiliki oleh pak edo yang bisa mencairkan hati gadis2 yang berada diluar sana, dan ye, gadis2 yang dimaksudkan itu termasuklah dengan gue..oh edo ku sayang~ ops! terlebih suda..hihihi

emma chan, kamu mau nggak berpacaran sama gue? (tanya edo dengan penuh perasaan)
gue mau kok! (jawab c emma chan yang kemaen lagi excited itu) hik hik hik
emma chan!!! (tengkingan c eraziwan yang kedengaran samar2 di halwa telingaku) =P

oh edo ku sayang, maafkan gue kerna nggak bisa memenuhi kehendak + keinginanmu untuk berpacar-pacaran denganku..bak kata iklim,
bukan ku tak sudi, kasih..menolak cintamu untuk kali ini..
walaupun ku tahu bersungguh benar rasa hatimu~ (chewah!) hehehe

romantiknya farrel..sedondon pulak tu..=3

Hm, setahu gue, cite nih stat pukul 12.30 tengahari sampai 1.30 petang kat tv9 dekat di hati..ini bermakna, da 4bulan ++ la gue dk layan cite nih kan? entah macam mana la agaknya ending cite cinta fitri nih kan..da namanya sinetron, kalo jalan cite nya tak berjela2, bukan sinetron lah namanya tu..betul tak? betul lah kot! hahaha tapi tak kesah la kan, janji tiap2 ari gue boleh cuci mata tengok c edo gue yang gantang itu..hik hik hik


Wednesday, February 22, 2012

Antara kehendak saya, dia dan dia..T.T

Sob, sob, sedih betul kan tajuk entry gue kali nih? yela, bak kata patah2, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..(uit,apa yang mata hang pandang, apa yang bahu hang pikul?) ish, menyibuk betul lah c monolog dalaman nih..dk diam2 aje kat situ tak boleh ke? (amboi, marah nampak!) hm, lebih kurang ler..huhuhu >..<

Sebenarnya, al-kisahnya macam nie..sejak dua menjak nih, ade aje yang komplen pasal sweet + sour gue nih..yela, gue akui diorang komplen pon demi kebaikan sweet + sour gue jugak kan..katanya, kalo gue tukar kaler tulisan gue tuh, lagi senang nak baca..kalo gue hilangkan shadow tulisan gue tu, lagi mudah nak baca..hm, gue paham sume tu tapi..

Hm, sesungguhnya..berterus terang itu lebih baek meskipun ianya pahit untuk ditelan..(apakah? xde kena mengena langsung dengan hal nih okeh!) eh? err..yeke? alamak..tak perasan la pulak..hehehe sebenarnya, gue tak rela nak tukar sume tu..gue mintak maaf yer kepada mereka2 yang sudi memberi pendapat + pandangan yang membina untuk sweet + sour gue nih..gue hargai sangat2..=)

Untuk makluman, honest gue cakap gue bukan tak penah try untuk tukar paras rupa c sweet + sour nih mengikut kehendak kamu, kamu dan kamu..tapi, gue tak boleh..sob, sob, (apa yang tak bolehnya?) gue tak boleh terima perubahan tu sebab bila gue tukar tulisan tuh jadi kaler laen, hati gue nih jadi tak tenang aje..mungkin sebab kaler nih da sebati dengan gue kot? hehehe

Gue tulis entry nih pon bukannya sebab gue nak cari pasal dengan kamu, kamu dan kamu, jaoh sekali nak cari publisiti murahan..(sumpah nak, mak tak tipu!) hahaha gue tulis entry nih sebab gue juz nak bagitau sebab2 yang gue rasakan agak munasabah jer..gue tak nak la kan, karang ade pulak yang cakap gue nih sombong, tak nak terima teguran ke, apa ke kan..no heart feeling okeh? hee =D

Kata orang, hidup nih jangan dk pentingkan diri sendiri sangat..kata gue pulak, tak salah kalo kita nak pentingkan diri sendiri asal jangan dk sakan patahkan hati orang sudah..(wah, kata orang tuh memang la boleh pakai, kata hang nih pulak boleh pakai ke tak boleh?) amboi mulut, xde insuran nampak..walaupun kata gue tuh tak bape nak boleh pakai, tapi ada bernasnya jugak kan? hehehe

peace no war okeh~ hee
(peace kah itu?) err..peace la kot? =.='


Tuesday, February 21, 2012

Saya nak bina masjid, bukan istana..=)

Wah, class betul tajuk ko nyah..(ish3, teruk betul ayat hang nih!) 0ps, hehehe ah, never mind lah kan..hehehe berbalik kepada topik asal, ada sesape penah dengar tak tajuk entry gue tuh? haa, of coz lah tak penah dengar kan? mau nak penah, ayat tuh originally daripada gue tau, xde dk copy cat copy cat ayat orang laen..(perlu ke ber-explain2 bagai macam tuh? macam la ada orang kesah sangat tu ayat copy paste ke kopi susu!) hm..=.='

Okeh, berbalik ke topik asal sekali lagi, sape sebenarnya yang memandai cakap hang nak bina istana sebenarnya nih? cer habaq mai skit! err..err..sebenarnya, tajuk entry ini datangnya daripada monolog dalaman gue..gue pon tak tau entah macam mana c monolog dalaman tuh boleh sesuka hati lagi sesedap rasa p konker title untuk entry kali nih..haa, boleh macam tu? 0o0o, macam tu rupanya..boleh, apesal tak boleh pulak..boleh blah! hahaha (ok, so funny!) =.='

Hm, berbalik kepada topik asal sekali lagi dan lagi, (huh, tak habis2!) seperti yang kita sedia maklum, semua gadis2 diluar sana, (termasuklah hang kan?) mengimpikan majlis perkahwinan yang tersangatlah meriah dan gah dan mewah dan segala macam dan lagi lah kan..dan ye, gadis2 yang dimaksudkan tadi termasuklah dengan gue! hehehe dan, bila hati da mula terbukak untuk kawen a.k.a sampai seru nih, terdetiklah di hati kecil gue ini, saya nak bina masjid, bukan istana..=)

haa, inilah dia masjid yang nak dibina oleh gue yang gue maksudkan tadi..jujur gue katakan, gue tak penah lagi menjejakkan kaki apatah lagi menjejakkan tangan ke masjid kristal yang tersergam indah yang bertempat di terengganu ini..sadis bukan? sob, sob, T.T

dan ini pulak? lorr..itu pon mau tanya ka..ini of coz lah istana, tak kan laa reban ayam pulak..ayam sape la agaknya yang kemaen lagi tak sedar diri dk berangan nak duduk bertapa kat dalam nih kan..kesian betul~ (hahaha, so funny!) =.='

So, moral of da story is? niat dihati juz nak bina masjid untuk mendapat keberkatan daripada Ilahi aje, bukannya nak bina istana semata2 untuk menunjuk2 + bermegah2 dengan mereka2 yang dikenali + tak dikenali diluar sana..lagipon, berkesederhanaan kan lebih mendapat keberkatan? (kata c mr.k di belognya yang ohsem itu) hehehe nampaknya, gue sekarang nih memang da kemaruk dengan belog c mr.k tuh..hehehe =D

Walaupun majlisnya lambat lagi iaitu lagi 6 bulan, (insyaallah kalo xde aral melintang) gue rasa macam tak cukup masa aje..mau nak cukup, kalo boleh, sume benda gue nak buat sendiri atau dengan lebih tepat lagi, DIY (do it yourself!) haa..jangan maen2..hahaha bila gue pk pk balik, beza betul gue yang dulu dengan sekarang..kalo dulu, suma benda gue nak yang da siap aje..sewa apa yang patut kat butik, hantaran pon nak butik yang gubahkan, ish3..teruk betul kan? hehehe =P

Sekarang pulak, alhamdulillah..gue da mula bersemangat untuk kerahkan keringat gue yang tak seberapa ini untuk menjayakan majlis yang akan datang itu dengan jayanya..hehehe lagipon, sekarang gue da mula buat research tang macam mana nak buat veil sendiri, macam mana nak buat bunga tangan sendiri, macam mana nak gubah hantaran sendiri..gue patut berbangga dengan diri sendiri bukan? (walaupun hasilnya belum pon nampak batang hidungnya lagi) ngeh ngeh ngeh


Monday, February 20, 2012

Akhirnya, terjawab jugak persoalan tentang solat istikharah nih..=)

Haa..misti sume orang tau tentang solat sunat istikharah nih kan? honestly, sepanjang 23 tahun gue bernafas di muka bumi ini, baru aje beberapa kali gue menunaikan solat sunat istikharah ini..itu pon sebab ada sesuatu yang tersangatlah membebankan hati dan perasaan gue yang sering membuatkan gue berada dalam keadaan dilema dan keliru untuk membuat pilihan..

Apa yang gue tau tentang solat sunat istikharah ini adalah untuk meminta petunjuk daripada Allah s.w.t disaat kita buntu untuk membuat sebarang pilihan dalam kehidupan seharian kita..dan pilihan yang dimaksudkan itu tak de la specific untuk mencari jodoh aje, ianya open untuk semua benda jugak la kan..betul tak? (memandai aje hang nih!) err, hehehe

Nak dijadikan cite lagi, gue sebenarnya da lama sangat teringin nak buat solat istikharah nih, kononnya dilanda badai yang diberi nama dilema la kan.. tapi tu lah, bila hati nih tak ikhlas, banyak sangat la alasannya kan..tak tau nak buat macam mana la, itu la, ini la..bak kata patah2, nak seribu daya tak nak seribu dalih..huh, teruk betul! =.='

Oh ya, sebab utama yang mendorong gue untuk melakukan solat sunat istikharah nih sebab sejak someone meluahkan perasaannya pada gue, perasaan gue nih jadi macam berbelah bagi..gue pon tak sangka ia akan jadi macam nih..berkali2 gue tekadkan hati bahawa jodoh gue ialah c eraziwan, bukannya orang laen..disaat gue buntu, akak gue mencadangkan agar gue buat aje solat istikharah..

Sampai la ke satu saat tu, gue da bertekad nak buat solat istikharah nih..ini soal ajal maut jodoh dan pertemuan yang ditetapkan Allah s.w.t kepada gue..so, gue pon kemaen lah bersemangatnya p google tang solat istikharah nih..rujuk buku rujukan solat sunat, hafal ayat2 yang perlu dihafal dan alhamdulillah, gue berjaya melaksanakannya..=)

Di awalnya, gue masih tidak mendapat sebarang petunjuk..hati gue masih lagi berbelah bagi dan gue ambil keputusan untuk menunaikan lagi solat sunat istikharah ini dan nak dipendekkan cite, semalam taem gue tengah syok2 dk layan belog mr.k yang tersangatlah ohsem itu, gue seakan tersedar, mungkinkah Allah s.w.t telah memberikan petunjuk kepada gue? Thank god Ya Allah..=')

So, kalau korang bermimpi tu, jangan fikirkan sangat. Termasuk lah bila korang buat solat istikharah. Solat istikharah tak semestinya akan beri kita mimpi. Well, most of the time, ianya tak akan datang dalam bentuk mimpi. Tapi for your information, ianya datang dalam perasaan kita. For example, korang tak tahu samaada korang patut drop subjek killer tu ataupun tak. So, korang buat la solat istikharah. Selepas korang buat isthikarah, korang rasa tenang je tanpa rasa nak drop subjek tu. Tada, itu lah antara kelebihan kecil istikharah. Read More


Sunday, February 19, 2012

Misteri Nusantara kah? =P

Wah..cepat tol masa nih berlalu kan? betul3, (nada c upin + ipin) kui3, yela, mana tak cepatnya kan..rasa macam bwu semalam aje c eraziwan balik kampung..tup2? haa, petang nih sampai ler dia kat kolumpo nih..hehehe (awat, hang rindu ke?) err..err..entah, rindu la kot..boleh macam tu? hahaha ah, xkesah la kan..janji dia selamat sampai sudah, amin..=)

Oh ya, awal mac nanti family gue nak naek kl lagi..uhh, tak sabar tol rasa nak jumpa diorang..dah tak tertahan rasanya menanggung rindu nih..(ecece) hihihi sepatutnya diorang datang sini minggu depan..sesaje nak jenjalan makan angin kan, sesambil tu nak celebrate bufday ayah gue yang jatuh pada 23 feb ini..tup2, di postpone ke 2 minggu dari sekarang pulak..hm, T___T

Nak dijadikan cite, semalam gue ada terjumpa satu belog nih..ya ampun, belog dia best sangat2 tahu! idea2 dia tuh tersangatlah bernas..hehehe c eraziwan pulak selalu cakap yang gue nih seorang yang mudah terpengaruh.. contohnya, kalo gue ada p layan belog yang berkisarkan tentang kecantikan, haa..gue pon mula la nak try mekap macam tu, nak try mekap macam nie..=P

Tapi belog yang gue maksudkan tadi banyak berkisarkan tentang kehidupan seharian kita sebagai seorang manusia dan hamba Allah..dan secara tidak langsung jugak, gue pon ada la termakan sikit dengan kata2 dia tu kan..sekarang pon gue tengah gigih dk layan belog dia..nampak gayanya, masa online gue akan banyak dihabiskan dengan mengadap belog dia lah kan..hee

Oh ya, apa yang gue nak tekankan disini ialah, entah kenapa, sejak dua menjak gue dk asyik sangat melayan belog yang gue maksudkan tadi, gue jadi banyak berfikir tentang masa depan gue..ya, masa depan yang gue maksudkan disini ialah tentang masa depan kami, a.k.a gue dan c eraziwan.. entah kenapa tetiba gue rasa macam gue nih seakan-akan diseru untuk kawin cepat2 aje!

Hm..misteri bukan? mungkinkah ini yang dikatakan orang sudah sampai seru? entah..gue pon tengah musykil jugak nih sebabnya kitorang plan nak bertunang jer dulu, lepas tu baru la nak start plan tang kawin slow2..tup2, boleh pulak gue terfikir tang nak skipkan aje majlis bertunang tuh dan zupp, kawin jer terus? uhh..dilema betul..tapi tu lah, jalan penyelesaiannya cuma satu, iaitu berdoalah dan minta petunjuk daripada Allah s.w.t..betul tak? haa, betul3, (nada upin + ipin lagi) hehehe =)

~ada apa dengan cinta~
~perbedaan aku dan engkau~
~biar menjadi bait~
~dalam puisi cinta terindah~


Friday, February 17, 2012

Today is a fairytale~~

Wah, riang ria gumbira nampak! of coz ler, today kan is a fairytale? (fairytale kepala hotak hang!) amboi3, cantiknya bahasa..(err..err..terlebih suda~hehehe) 1st of all, moh gue mulakan mukadimah rinie dengan sedikit falsafah yer..lumrah manusia, memendam rasa lebih mendapat tempat di hati berbanding dengan meluahkan perasaan..(wah, nih falsafah sume manusia ke falsafah hang sorang aje?)

Entah, rasanya falsafah nih diguna pakai oleh sume manusia la kot, kan? (perlu ke ber-manusia2 bagai macam tuh?) err, entah..perlu la kot? ke tak perlu? hehehe, (hm..lantak hang la, malas nak layan!) lorr.. kejam tol..sob, sob, T..T oh ya, motif gue ber-falsafah2 bagai cenggini ialah? hm, sesaje jer..awat? tak boleh ke? hm, ade gue kesah? hahaha (amboi, semakin menjadi-jadi nampak minah nih!)

Oh ya, semalam eraziwan balik kampung..ye, gue tekankan sekali lagi, semalam dia balik kampung sama bapak + dia punya abang untuk sama2 meraikan majlis mencukur jambul anak buah sulongnya yang diberi nama insyirah humaira binti mohd eraziman itu tanpa gue okeh, yer tanpa gue..(so what?) so what? ini bermakna, wiken nih gue tak de teman ler nak p berjoli-joli + p jenjalan macam wiken2 yang lepas..wu3, kecik ati mak nak..(ade mak kesah, nak?) hahaha


c emma chan yang kenkononnya kecewa apabila dirinya yang kenkononnya lagi ditinggalkan sendirian di bandar kolumpo selama beberapa hari ini..sama siapa gue mau berjoging-jogingan di taman tasik permaisuri ini? sama siapa gue mau berbadminton-mintonan, juga di taman tasik permaisuri ini? (tetiba ter-emosional sensorang) T.T

Oh ya lagi, taem gue bukak fb petang tadi, gue punya teman ade invite untuk sama2 memeriahkan majlis perkahwinannya yang bakal berlangsung sebulan dari sekarang atau dengan lebih tepatnya bakal berlangsung  pada 13 mac yang bertempat di pasir puteh..gue dengan excitednya lagi cecepatlah p tengok calendar sesambil dalam hati berdoa moga tarikhnya itu jatuh kepada hari jumaat, sabtu atau pun ahad..tapi alangkah malangnya apabila nasib tidak menyebelahi gue..T___T

Hm, jaoh di sudut ati gue nih nak aje gue balik kampung pada 13 mac ini semata-mata nak men-join-kan diri (men-join-kan diri ke, menyebokkan diri?) amboi, mulut..xde insuran nampak..(hahaha) untuk sama-sama memeriahkan majlis perkahwinan teman gue itu..namun apa kan daya sebab mak gue pon cakap tak berbaloi nak balik satu, dua ari semata-mata nak p majlis kahwin..(yer, gue suka mintak pendapat mak gue kalo gue dilanda ke-keliru-an atau pun ke-dilema-an) =D

da lama gue tak ber-ss macam nih di ofiz..oh ya, pic nih di ambil pada pagi tadi taem line clear a.k.a taem perkarangan ofiz gue nih tak de orang okeh..(boleh macam tu?) apesal tak boleh pulak? kan? hahaha oh ya, untuk mengelakkan mereka2 diluar sana tu salah paham, pic nih diambil taem jam menunjukkan pukul 8.25 a.m okeh, dan ini menandakan, gue tak de niat langsung nak curi tulang taem ofiz hour sebabnya ofiz hour gue start pukul 8.30 a.m..ngeh ngeh ngeh


Tuesday, February 14, 2012

Penangan Badminton!

Dua, tiga hari yang lepas (kalo cakap aje ari ahad kan senang?) err..ok, =.=' ari ahad yang lepas gue + c eraziwan p lepak2 kat taman tasik permaisuri lagi..hehehe (ala, ari sabtu pon korang pegi jugak kan?) haa, tau xpe..hehe tapi tu lah, ari sabtu ritu tak syok sangat sebab plan kitorang tak berapa nak menjadi gara2 hujan yang turun bagaikan mutiara itu..uhuhu

Oleh sebab ari sabtu ritu hujan kemaen lagi turun dengan lebatnya, menyebabkan gue nak tak nak terpaksalah membatalkan sesi bersenam-senaman yang kononnya super padat itu..hik3, dan ternyata, gue agak frust disitu yer sebab taem tuh gue kemaen lagi bersemangat nak berjoging-jogingan dan berbadminton-mintonan..hik hik hik

Mau tak frust, gue kemaen lagi plan, kita joging dua tiga round, lepas tu kita maen badminton ber-round2 yer..(kata gue kepada c eraziwan) okeh, i ikut aje..(kata c eraziwan pulak kepada gue) nak dijadikan cite, taem kitorang bwu aje berjoging-jogingan sebanyak beberapa langkah, hujan yang mulanya hanyalah renyai2 itu mulalah turun dengan lebatnya..wu3, >___<

Nak dijadikan cite lagi, taem kitorang p lepak2 kat taman tasik tuh pada hari ahad, cuaca agak ok kalo nak dibandingkan dengan hari yang sebelumnya..so, tunggu apa lagi, setel aje berjoging-jogingan sebanyak satu pusingan, kitorang pon teruslah pekena badminton untuk yang kesekian kalinya..hehehe ye, nih merupakan kali yang pertama kami maen badminton bersama okeh! =')

Syok bangat leh maen badminton..da lama sangat gue tak maen, nasib ler skill gue masih ok..kalo tak, buat malu aje..hik hik hik tapi tu lah, kepenatan taem berjoging-jogingan tadi belum pon hilang, di tambah pulak dengan kepenatan berbadminton-mintonan ini..huh, tang semput tu jangan cakap la kan..bak kata nabil c raja lawak tuh, lu pk lah sendiri..hahaha

Oh ya, penangan badminton yang gue maksudkan tadi ialah, meskipun kejadian ini sudah pon berlalu selama 3 ari 2 malam, (kalo kiraan gue betul la kan) sakit2 sendi di badan gue nih belum pon hilang lagi..ya ampun, ini ler antara faktor2 yang menyumbang kepada kenapa dan mengapa gue tak suka ber-exercise + join aktiviti2 lasak yang laen..merana diri derr..sob, sob, T___T


 
sebut tang badminton, teringat pulak dengan cite anak2 sidek yang kemaen lagi banyak ragamnya ini..kui3, =D


Monday, February 13, 2012

Rindu Bertandang Lagi..

Kata orang, kalau rindu, pejam lah mata rapat2 dan bayangkan wajah2 yang dirindui itu..tapi kata dafi, bila terasa rindu ku sebut namamu, dengan harapan kau kan muncul dalam tidur~~huhuhu, kata gue pulak apa ya, haa..kalo rindu p la balik kampung..=D (hahaha, so funny!) =>> ayat favourite gue taem c eraziwan buat lawak tapi tak berapa nak menjadi..kui3,

Kata orang, ubat mengantuk of coz ler tido..ubat lapar pulak of coz ler makan kan? so, da terang lagi bersuluh kalo ubat rindukan family of coz ler kena balik kampung..uhuhu, tapi kampung gue jauh lorr..8 jam perjalanan, sape boleh tahan kalo setakat balik untuk 2,3 ari aje kan? bak kata patah2, tak berbaloi langsung derr!! sob, sob, T..T

Kata dafi lagi, apa agaknya khabarmu disana? disiniku sedang dibelenggu rindu..beginikah rasa, seksa perpisahan.. sungguh anehnya, hidup berasingan~~ (chewah, kenkonon macam tak penah berjauhan dengan family la pulak minah nih!) err..err..hehehe tapi sumpah gue cakap, seminggu gue kat kampung taem chinese new year ritu, gue rasa enjoy sangat3 tau.. hee (senyum bahagia)

Bila gue pk pk balik, mungkin sebab taem tuh, gue balik kampung sensorang tanpa akak2 gue di sisi kot? hm, maksud gue, bila gue balik sensorang tu, of coz lah layanan my mummy tuh seratus peratus pada gue seorang kan? haa, sebabnya kalo kitorang balik bertiga, mak gue terpaksa bahagikan layanan dia sama rata..(boleh macam tu?) boleh aje, apesal tak boleh pulak? kui3,

So, moral of da story is? perlu ke lepas2 nih gue balik aje kampung sensorang? (wah, selfish betul hang nih!) err..selfish ke macam tu? hehehe..hm, minggu depan c eraziwan nak balik kampung dengan bapak dia sebab kat umah dia ada majlis cukur jambul anak buah dia..alahai pak su, sanggup pulak dia tinggalkan bakal mak su nih sensorang aje kat bandar kolumpo nih ek..ish3,

Kata hati gue, sabarlah duhai hati..sekarang kan da pertengahan bulan feb, lagi 2 bulan ++ aje lagi nak masuk bulan may a.k.a cuti sempena hari buruh..pejam celik pejam celik, haa, da masuk bulan may da pon..taem tu boleh ler kalo hang nak balik kampung lagi..tinggalkan aje c eraziwan tu kat sini, amacam? wah, kejam bangat! menangis tak berlagu jugak budak tuh karang..hahaha

 me, budak belasan tahun, as a pengapit di majlis perkahwinan abang sulong gue yang kemaen lagi hensem taem nih..uhuhu, baju tak masuk tema langsung! merosakkan gambar + majlis orang aje..kui3, tapi apa boleh buat..da namanya pengapit terjun kan? so, redha jelah~~ kah kah kah

p/s : gambar sekadar hiasan semata-mata okeh! oh ya, kalo tak silap, gambar ini diambil pada 6 @ 7 tahun yang lalu! ngeh ngeh ngeh


Sunday, February 12, 2012

Kepenatan Yang Berbaloi2~~ =3

Amboi, tajuk..kemaen lagi happy ek..(eh? ketara sangat ke happy gue tuh?) hehehe (hek elleh, kura2 dalam perahu nampak!) err..hehehe ala, biasa la tu kan..kadang2 kita happy, kadang2 kita sedih..kadang2 pulak kita terlebih happy, kadang2 pulak kita terlebih sedih..(perlu ke ber-explain2 bagai macam tuh? ayat yang lebih kurang sama pulak tu!) err..perlu la kot..ke tak perlu? =P

Okeh, tanpa membuang masa, meh gue mulakan ceritera2 gue untuk ari sabtu yang ohsem ini okeh..(amboi, sabtu yang ohsem tu!) err..hehehe entah nape kali nih, gue rasa macam nak kua pepagi aje..biasanya kitorang akan kua sebelah petang, lebih kurang lepas zohor macam tu la kan, kenkononnya lebih afdal, hehehe so, pagi2 lagi gue da gigih bersiap2..semangat kemaen, hihihi

tepat jam 9.30 pagi, gue da get ready nak p jemput c eraziwan kat kediamannya yang hanya sejauh 10 minit aje dari umah gue..10 minit kalo jalan clean n clear la kan..dibuatnya jalan jem, mau 15 minit jugak..huhuhu

aktiviti kitorang rnie memang banyak..memula kitorang p mendaftar untuk jadi pengundi kat pejabat pos salak selatan tuh..nih sume berkat daripada info yang diberikan oleh dak ofiz gue..katanya, gue boleh try p daftar kat pejabat pos dan hasilnya? tadaa~~ kitorang hanya perlu tunggu kemunculan pilihan raya aje tau..hehe

lepas tu pulak, gue p kat pejabat pos area taman cheras makmur..nampaknya ari nie merupakan ari untuk gue beramah mesra dengan pejabat pos..huhu nasib baek kitorang da daftar siap2 kat pejabat pos salak selatan tadi sebab kat sana tak de orang, kat taman cheras makmur nih kemaen lagi ramai orang..oh ya, kat sini gue nak p ambik dokumen yang ditinggalkan aje..hehe

da setel sume urusan yang kemaen penting tadi, bermula lah pulak dengan urusan yang tersangatlah penting ini..(amboi, tersangatlah penting tu!) haa, tau xpe..urusan nya adalah, tak laen dan tak bukan, of coz ler untuk persiapan majlis pertunangan kami yang belum pon nampak batang hidungnya lagi tu..itu pon mau tanya ka? hahaha

tadaa~~
haa, cantik tak? cantik tak? cantik bukan? hehehe (hm, layankan aje la c emma chan yang tak cukup kasih sayang nih!) hahaha susah tol nak cari kaen yang kelihatan cantik di mata gue nih..banyak kedai jugak kitorang pusing tadi..nasib baek kitorang termasuk kat kedai c 1st impressions nih..wah, rambang sat mata gue tengok stok kaen kat kedai die..sume cantik2 tau..

kami yang excited! hee =D (kami ke, hang aje yang excited?) err..ala, c eraziwan nih memang macam tu..beliau memang seorang yang sangat tidak mesra dengan mana2 lensa okeh! kalo mesra pon, taem kena paksa aje..huhuhu tak macam gue..gue nih, nampak aje lensa, mood pon teruslah berubah sebanyak 360 darjah..haa, boleh macam tu? hahaha

Plan asal nak carikan kaen untuk gue sorang aje..c eraziwan pulak may be beli baju yang da siap aje kot..tapi kat kedai c 1st impressions nih da sediakan pakej untuk kedua2 belah pihak..kalo beli untuk pompuan, harga dia rm150, kalo untuk laki + pompuan, harga dia rm175, jimat bukan? so, alang2 da ade pakej yang macam tu, gue on kan aje lah..nampak sedondon skit kan? hik3,


Friday, February 10, 2012

Kesemputan Yang Teramat..sob, sob, T.T

U..hu..hu..hu..(termengah2) petang tadi, kitorang p joging lagi..aik? kitorang? joging? haa..jangan tak tau, hehehe kenkononnye, untuk masa depan yang sihat lagi walafiat bersama, gue da arrange-kan schedule untuk c eraziwan nih ber-exercise2 di petang hari..haa, menarik bukan? hik hik hik (hm, banyak la hang punya menarik!) ah, pedulikan monolog dalaman yang tak bertauliah tuh! huh,

Semalam pulak kitorang tak p pon lepak2 kat taman tasik permaisuri tuh sebab tak sempat..maklum ler, c eraziwan nih kan kenkononnye sibuk..so, terpaksalah gue men-skip-kan aje schedule gue tuh..(eh2, macam hang aje yang lebih2!) lorr..of coz ler, gue nih kan p.a tak bertauliah c eraziwan..tak kan tak tau? ish3, kesian..(ah, banyak la hang punya kesian!)

Haa..2 ari yang lepas pulak merupakan permulaan sesi joging jogingan kitorang..hehehe oleh sebab gue nih merupakan jurulatih yang tak berapa nak bertauliah, so suka hati gue lah gue nak joging ke tak nak kan? janji anak didik gue nih follow gue punya arahan..ngeh ngeh ngeh so, untuk ari yang pertama nih, gue juz duduk aje sambil cuci2 mata tengok pe-joging2 yang sedang berjoging..=D

Nak dijadikan cite, petang tadi kitorang p la kat taman tasik tu kan, sebabnya ari nie c eraziwan nih tak sesibuk semalam..gue pon da stat bersemangat da nak men-join-kan diri..hehehe oleh sebab gue da lama sangat tak ber-exercise, gue suruh lah c eraziwan nih p joging sensorang dulu, gue nak panaskan badan dulu dengan jenjalan makan angin satu pusingan..hehehe

Da abis satu pusingan tu, (entah boleh percaya entah kan tidak!) err..=.=' gue pon tunggu apa lagi, teruslah mengajak c eraziwan yang sedang beristirehat setelah penat berjoging sebanyak satu pusingan itu untuk pusingan yang kedua pulak..untuk pusingan yang kedua nih, dengan gue2 sekali berjoging jogingan tau..uhh, sumpah! terasa semput yang teramat lah sangat..wu, wu, wu T___T

Lepas tu, gue nekad dengan diri sendiri, lepas nih gue da tak nak joging da, gue nak monitor aje c eraziwan nih..boleh macam tu? (of coz lah tak boleh! bak kata patah2, berat sama dipikul, ringan sama dijinjing!) lorr..macam tu la pulak..sob, sob, tapi tu lah, bila gue pk pk kan balik, may be sebab gue da lama tak exercise kot, tu pasal cepat sangat semput..(hm, mungkin!)

boleh pulak gue teringat dengan lawak c sepah tang semput menyemput nih..lawak gila! kui3,


Thursday, February 9, 2012

Ya Ampun, Header Baru Lagi???

Err..hehehe ala, bukannya selalu pon gue maen tukar2 header cenggini..sesekali sesekala aje, apalah salahnye kan..orang laen tu, kemaen lagi dk tukar2 header..ari2 pulak tu..haa, pe cer? (amboi3, sakan tol menfitnah orang ek!) err..err..=.=' hihihi ah, xkesah la kan..janji gue epy, n orang2 disekeliling gue pon epy..kui3,

Tapi tu lah, bila gue pk pk kan balik, gue rasa, header nih yang paling cun yang gue penah buat stakat nih..betul tak? betul tak? hm..betul la kot..(layankan aje lah c emma chan yang xcukup kasih sayang nih!) hahaha so, tanpa berfikir panjang, full mark gue bagi kat photographer yang kemaen lagi bersusah payah tolong ambikkan gambar nih..hik hik hik =D

ken-konon-nya candid lah tu kan..hehehe (ah, xpayah nak menipu..sekilas ikan di air, sudah ku tau gambar nih candid ke buat2 candid!) =P

haa..ini lagi satu, xtau lah ade orang prasan ke tak kan, janji setiap kali gue jenguk c sweet + sour nih, gue tersenyum aje tengok reminder2 (reminder kah ini?) di belog gue nih..kui3, apa yang pasti, semoga dipermudahkan segala urusan lah hendaknya, amin..=')

Oh ya, sebelum mereka2 di luar sana tuh salah paham dengan reminder gue yang terbaru nih, awal2 lagi gue nak bagi tau, ianya bukanlah seperti apa yang anda semua fikirkan yer..(hang tau ke ape yang diorang tengah pk kan bila tengok reminder tuh?) of coz ler tau, diorang tengah pk lagi 6 bulan gue nak kawen kan? haa..ternyata korang silap yer..

Kenapa gue cakap silap? haa..gue cakap silap ler sebabnye kitorang nih bwu aje merancang nak bertunang, belum merancang nak kawen lagi..hehehe (ceh, bikin panas aje taruk reminder yang cenggitu2) tang kawen tu, insyaallah lah kan..kalo da jodoh tu tak kan kemana punya..apa yang gue harapkan sekarang, plan bertunang nih akan berjalan seperti yang dirancang..amin..(",)


Friday, February 3, 2012

You Are My Pet Punya Cer..

Uhuhu..ade sape2 yang da tengok cite you are my pet versi korea tak? hm, rasa2 gue macam xde aje? huh, nasib baek xde..nampak gayanya, gue ler orang pertama yang da tengok cite you are my pet tuh..bertuah betul gue rasa..hik hik hik (ish3, entah sehat entah kan tidak budak nih!) amboi3, mulut..xde insuran nampak..

Haa, jangan tak tau..hero cite you are my pet nih cik abang gue tau..owh jang geun suk, pertama kali kita bersua muka, bertentang mata di lotte world, seoul suatu ketika dahulu, daku rasakan ianya seperti mimpi sahaja..kebetulan pulak taem tuh, dikau bersama dengan heroin cite nih tengah mempromosikan cite nih dihadapan ku dan juga peminat2 mu yang laen..suratankah ini? hee


oppa, saranghae! hik hik hik >___<
(awek sape la yang gedik semacam aje nih!) err..=.='

hahaha..kelakar tol gambar nih.. macam kanak2 ribena aje gue tengok..hik hik hik =P

handsome tol c jang geun suk nih..macam mana la gue xcaer kan, hehehe bagi gue, cite c you are my pet nih xde la best sangat pon..tapi demi oppa, sanggup 0i gue bertahan selama satu jam lima puluh minit tuh..ngeh ngeh ngeh

nak berangan sat boleh? (sesambil pejam mata dan mula ber-imagine heroin dalam cite you are my pet ini sebenarnya ialah gue) wah, boleh macam tu? hahaha

gambor kenang-kenangan taem jang guen suk membintangi cite you are beautiful..p gambor yang satu lagi gue xpasti pulak taem die tengah berlakon cite ape..aish, nie x boleh jadi nie..gue kena siasat!

last but not least, posing maut dari oppa untuk adik emma yang tersayang..semoga tido malam ini bermimpikan oppa yer..(kata c jang geun suk kepada c emma chan) wah, biar betul?? hik hik hik (blushing) =P

Oh ya, lupa pulak nak bagitau..gue start minat kat jang guen suk nih sejak beberapa tahun yang lepas..che wah, hihihi drama yang kemaen lagi bertuah tu of coz la cite you are beautiful kan..OMG, OMG, cite tuh best sangat2 okeh..berkali2 gue tengok, xbosan2! (uit, boleh percaya ke nie?) ala..boleh aje, hik hik hik gue ingat lagi 1st taem gue tengok c jang geun suk nih, ish..xhensem langsung!

Amboi mulut..tapi tu lah orang tua2 cakap, x kenal maka tak cinta..(macam lah hang penah berkenalan dengan dia, kemaen lagi eksyen!) err..=.=' hihihi tapi betul lah kata orang tua2 tu, bila da berepisod2, berjam2 gue dk mengadap muka c jang geun suk nih, mak terus jatuh hati nak! sumpah, mak tak tipu! hahaha hyung nim, saranghae~~ =')


P/S : Sebagai Tanda Sokongan, Jgn Segan2 Untuk Klik E & E Budget Collection Okeh! TQ Bangat~~




Thursday, February 2, 2012

Minggu Yang Superb! =')

Hahaha..kemaen lagi tajuk entry gue kali nih ek..superb konon, tang mana yang superb, gue pon xtau..hik3, tapi tak kesah la kan, janji gue enjoy~~ hee seminggu gue bertapa kat kg, gue enjoy bangat sih! mana tak enjoynye kan..kalo dulu, gue nih sensorang aje kat kg tuh tapi sekarang gue da berteman! haa..berteman you! jangan maen2..kui3, =3

Oh ya, lupa pulak nak bagitau..pada 3 jan yang lepas, gue dapat pakwe baru..(boleh macam tu?) hahaha ah, lantak p jelah..janji pakwe baru gue nih hensem..da la hensem, segak, macho, putih melepak pulak tu..haa, ce la imagine..pakwe kemaen lagi perfecto, awek mana laa yang tak meleleh kan..hihihi pape pon, thanks a lot to wwe 9022 yang sudi terima gue seadanya..=')

nak dipendekkan cite, 23hb lepas kitorang a.k.a gue, adik2 gue yang seramai 3 orang tuh dan bestie gue yang lebih dikenali dengan nama glamernya adda suez p jenjalan cari buku kat popular, kbmall..maklum ler, ade orang nak belanja kita novel kan, bak kata patah2, rezeki jangan ditolak, maut jangan di cari..haa, xpasal2 stok novel gue nih bertambah dengan hebatnya..hehehe

24hb tu pulak, kitorang a.k.a gue, adik2 gue yang seramai 3 orang itu lagi, dan bestie gue yang laen pulak yang lebih dikenali dengan nama dila p jenjalan makan angin kat tempat yang sama jugak, tak laen dan tak bukan, of coz lah kbmall..uhuhu, sedih bukan..biasa la kan kg, mana ada pilihan sangat, xmacam kat kolumpo nih..sob, sob,

bersama budak2 hingusan a.k.a adik2 kesayangan..(banyak la hang punya kesayangan!) hahaha 2 ari berturut2 diorang nih jadi bodyguard tak bertauliah gue..takut sangatlah kakak kesayangan diorang nih dikebas orang..(boleh macam tu?) nak termuntah mak, nak! ade gue kesah? hahaha

da setel beramah mesra sesambil mam abc yang kenkononnye special itu, kitorang pon gerak ler secret recepi untuk beli kek hari jadi nih..memang itu je pon tujuan utama gue ajak bestie + adik2 datang ke mari..hik3,

tadaa~~
tanpa melengahkan masa lagi, gue persembahkan, kek chocolate strawberry yang kemaen lagi sedap sehingga menjilat jari..yummy! >.<

sesi memotong kek bersama bakal2 mertua..(hm, bakal la sangat emma chan oi) huhuhu oh ya, lupa pulak nak bagitau, 24hb yang lepas a.k.a bufday c eraziwan, family die datang jenjalan kat umah gue..so, alang2 diorang datang melepak kat umah gue, gue belikanlah kek hari jadi untuk dia..konon2 nak buat surprise la kan..mak gue pulak masakkan mee kari untuk tetamu2 nih..=)


P/S : Sebagai Tanda Sokongan, Jgn Segan2 Untuk Klik E & E Budget Collection Okeh! TQ Bangat~~





C.L.I.C.K.2