Monday, February 27, 2012

DIY - Veil Nikah (Part 2)

Alhamdulillah..tak sangka, part 2 veil nikah gue nih pon berjaya disiapkan dengan jayanya jugak.. tak sia2 usaha gue bertungkus lumus belajar menjahit dalam bengkel jahit-jahitan beberapa tahun yang lalu atau dengan lebih tepat lagi, sewaktu gue berumur 15 tahun, kot? hehehe agak2, kalo gue kasi cikgu kh a.k.a cikgu kemahiran hidup gue tengok hasil kerja gue yang tak seberapa nih, dia bangga tak dengan gue ek? hehehe =P

haa, inilah die nya veil nikah gue yang kenkononnya part 2 itu..hehehe tapi tu lah, sampai ati kakak gue cakap, tak de beza pon part 1 dengan part 2 nih..gue kemaen lagi berjam2 dk jahit manik putih di sekeliling veil nih..sob, sob, T___T

cantik kan gabungan manik bulat dengan manik putih nih? (wah, cantik bangat..pandai tol hang match-kan diorang) err..betul ke? tima kasih lah yer daun2 keladi sekalian, kalo boleh puji la lagi..(boleh macam tu?) hahaha

oleh sebab semalam gue da berjaya siapkan part 2 dengan jayanya, gue pon mula la plan untuk jayakan part 3 pulak..tapi bila da terlalu banyak idea nih, gue jadi tak tau nak pilih design yang mana satu..tapi bila gue pk pk kan balik, rasa takut pon ada sebab setakat veil yang part 2 nih, gue da rasa lawa sangat da, kang kalo gue proceed dengan part 3 nih kang, jadi tak lawa kang macam mana? sentap la hati mak nanti! wu3,

dalam bebanyak design yang gue tunjuk dekat c eraziwan, dia cakap design nih yang paling lawa..hm, gue pulak tak boleh nak cakap pape lagi sebab gue rasa, sume design yang gue buat tuh, sume lawa2..haa, boleh macam tu? hik hik hik adoi..susah la nak buat pilihan kalo macam nie..>.<

design nih pon lawa jugak..bagi gue, design nih nampak simple tapi menarik..(haa, ambik hang..masuk bakul angkat sendiri tu!) hahaha 

Come on emma chan, come on..u can do it! yeah, i know u can bebeh~ (kata mas edo yang gantang itu dengan penuh perasaan) dan dengan tiba2, hati gue yang seakan tak tahu mana arah tuju ini teruslah berbunga dengan lebatnya mengalahkan musim bunga di negara orang itu..oh edo ku sayang, trimas bangat diatas support mu itu~~ (ish3, dah gila bayang agaknya budak nih!)


11 comments:

faiz fakhirin said...

teruskn teruskn...anggap komen tu sebagai satu cabaran mencari idea2 baru..hehe

Sarah Mohd Saleh said...

asti die buatsujud syukur dpt ank murid mcm lu ter.lu mmg kreatif der.wa salute same lu.

Teenager Housemaid said...

gambatene miss emma!

veil tu dah makin cantik..:D

mirmashi said...

waa , cik ema buat sdiri ye ? huk3 . nak belajar buat jugakk -.-'

Akue Achik said...

lawa..lawa.. ^^

ada bakat mnjahit..

jeles ni....huhu

dear yayah said...

cantik je :) tu labuci ke? bling2 gitu

^_^ Zaza Nur Iman said...

wah..buat sdri ke..ciut..pandai awk buat..

MaYa MustWany said...

teror tuh..kalau mas memang beli je la..jari kaku bab2 jhit ni..hihihi

HeNRieTTa JoSe said...

chantek2...nanti post lagi yea....nak sangat tgok...

Diyana Norman said...

canteknyer,... jeles... huhu sy x pndai jahit!

klik2 sini

Juliet_iRa~" said...

suka gak y tgh2 tu..no 2..;p..

tp depends la nak design y mn..heee