Friday, February 17, 2012

Today is a fairytale~~

Wah, riang ria gumbira nampak! of coz ler, today kan is a fairytale? (fairytale kepala hotak hang!) amboi3, cantiknya bahasa..(err..err..terlebih suda~hehehe) 1st of all, moh gue mulakan mukadimah rinie dengan sedikit falsafah yer..lumrah manusia, memendam rasa lebih mendapat tempat di hati berbanding dengan meluahkan perasaan..(wah, nih falsafah sume manusia ke falsafah hang sorang aje?)

Entah, rasanya falsafah nih diguna pakai oleh sume manusia la kot, kan? (perlu ke ber-manusia2 bagai macam tuh?) err, entah..perlu la kot? ke tak perlu? hehehe, (hm..lantak hang la, malas nak layan!) lorr.. kejam tol..sob, sob, T..T oh ya, motif gue ber-falsafah2 bagai cenggini ialah? hm, sesaje jer..awat? tak boleh ke? hm, ade gue kesah? hahaha (amboi, semakin menjadi-jadi nampak minah nih!)

Oh ya, semalam eraziwan balik kampung..ye, gue tekankan sekali lagi, semalam dia balik kampung sama bapak + dia punya abang untuk sama2 meraikan majlis mencukur jambul anak buah sulongnya yang diberi nama insyirah humaira binti mohd eraziman itu tanpa gue okeh, yer tanpa gue..(so what?) so what? ini bermakna, wiken nih gue tak de teman ler nak p berjoli-joli + p jenjalan macam wiken2 yang lepas..wu3, kecik ati mak nak..(ade mak kesah, nak?) hahaha


c emma chan yang kenkononnya kecewa apabila dirinya yang kenkononnya lagi ditinggalkan sendirian di bandar kolumpo selama beberapa hari ini..sama siapa gue mau berjoging-jogingan di taman tasik permaisuri ini? sama siapa gue mau berbadminton-mintonan, juga di taman tasik permaisuri ini? (tetiba ter-emosional sensorang) T.T

Oh ya lagi, taem gue bukak fb petang tadi, gue punya teman ade invite untuk sama2 memeriahkan majlis perkahwinannya yang bakal berlangsung sebulan dari sekarang atau dengan lebih tepatnya bakal berlangsung  pada 13 mac yang bertempat di pasir puteh..gue dengan excitednya lagi cecepatlah p tengok calendar sesambil dalam hati berdoa moga tarikhnya itu jatuh kepada hari jumaat, sabtu atau pun ahad..tapi alangkah malangnya apabila nasib tidak menyebelahi gue..T___T

Hm, jaoh di sudut ati gue nih nak aje gue balik kampung pada 13 mac ini semata-mata nak men-join-kan diri (men-join-kan diri ke, menyebokkan diri?) amboi, mulut..xde insuran nampak..(hahaha) untuk sama-sama memeriahkan majlis perkahwinan teman gue itu..namun apa kan daya sebab mak gue pon cakap tak berbaloi nak balik satu, dua ari semata-mata nak p majlis kahwin..(yer, gue suka mintak pendapat mak gue kalo gue dilanda ke-keliru-an atau pun ke-dilema-an) =D

da lama gue tak ber-ss macam nih di ofiz..oh ya, pic nih di ambil pada pagi tadi taem line clear a.k.a taem perkarangan ofiz gue nih tak de orang okeh..(boleh macam tu?) apesal tak boleh pulak? kan? hahaha oh ya, untuk mengelakkan mereka2 diluar sana tu salah paham, pic nih diambil taem jam menunjukkan pukul 8.25 a.m okeh, dan ini menandakan, gue tak de niat langsung nak curi tulang taem ofiz hour sebabnya ofiz hour gue start pukul 8.30 a.m..ngeh ngeh ngeh


14 comments:

Siapa Tahu said...

SS.. hak3

Tihara said...

wahh cik erma pakai baju biru..nice :)

O CIKTEDDY said...

ololoh...sygkan ehem2 tinggal-tinggalkan,kak erma..huhu

faiz fakhirin said...

cam tgh testing keluasan mata jer gmbr tu..hehehe

LuVidA^^ said...

hohoo.. joging n men bdminton ker?? gudddd

Teenager Housemaid said...

baru je nak nyanyi lagu today is a fairytalke tu..
-_-' hehehe

mirmashi said...

huk3 . cian cik erma kena tinggal . tp x sendirian la kot . hik3 . bandar besar cam kolumpo tue sesak ngn org bukan .

p/s : budak kampung yg terliur nk masok bandar =.=

SimplySeoul said...

besarnyaa mata, comel. hehe.

HeNRieTTa JoSe said...

Best lew xde org kco....ekeke.....

Pss....xsmpat, diap aje,ank teruna trus lari pgi kt ibu dia tunjuk tunjuk...then dorg blk....

Juliet_iRa~" said...

alooo kesiannya kena tinggal..

kelate sll buat majlis kahwin hari kerja ek?

cik siti said...

sista ! anda comel ! suka sgt !

emy zulaiha said...

eh emma slalu g tsk sri permaisuri eh?dekat je lah kite rupenye kan? heee emma keje mane nie?

MaYa MustWany said...

hihihi cian duk sorg2..
mcm kes mas,1 fmly blik kg..mas stay kl de exam.then kne tggal lgi time holiday..coz time tuh sakit lak..so now dah biasa.hihihi

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha.takde bossss lyn ss lerrr.;)