Sunday, February 12, 2012

Kepenatan Yang Berbaloi2~~ =3

Amboi, tajuk..kemaen lagi happy ek..(eh? ketara sangat ke happy gue tuh?) hehehe (hek elleh, kura2 dalam perahu nampak!) err..hehehe ala, biasa la tu kan..kadang2 kita happy, kadang2 kita sedih..kadang2 pulak kita terlebih happy, kadang2 pulak kita terlebih sedih..(perlu ke ber-explain2 bagai macam tuh? ayat yang lebih kurang sama pulak tu!) err..perlu la kot..ke tak perlu? =P

Okeh, tanpa membuang masa, meh gue mulakan ceritera2 gue untuk ari sabtu yang ohsem ini okeh..(amboi, sabtu yang ohsem tu!) err..hehehe entah nape kali nih, gue rasa macam nak kua pepagi aje..biasanya kitorang akan kua sebelah petang, lebih kurang lepas zohor macam tu la kan, kenkononnya lebih afdal, hehehe so, pagi2 lagi gue da gigih bersiap2..semangat kemaen, hihihi

tepat jam 9.30 pagi, gue da get ready nak p jemput c eraziwan kat kediamannya yang hanya sejauh 10 minit aje dari umah gue..10 minit kalo jalan clean n clear la kan..dibuatnya jalan jem, mau 15 minit jugak..huhuhu

aktiviti kitorang rnie memang banyak..memula kitorang p mendaftar untuk jadi pengundi kat pejabat pos salak selatan tuh..nih sume berkat daripada info yang diberikan oleh dak ofiz gue..katanya, gue boleh try p daftar kat pejabat pos dan hasilnya? tadaa~~ kitorang hanya perlu tunggu kemunculan pilihan raya aje tau..hehe

lepas tu pulak, gue p kat pejabat pos area taman cheras makmur..nampaknya ari nie merupakan ari untuk gue beramah mesra dengan pejabat pos..huhu nasib baek kitorang da daftar siap2 kat pejabat pos salak selatan tadi sebab kat sana tak de orang, kat taman cheras makmur nih kemaen lagi ramai orang..oh ya, kat sini gue nak p ambik dokumen yang ditinggalkan aje..hehe

da setel sume urusan yang kemaen penting tadi, bermula lah pulak dengan urusan yang tersangatlah penting ini..(amboi, tersangatlah penting tu!) haa, tau xpe..urusan nya adalah, tak laen dan tak bukan, of coz ler untuk persiapan majlis pertunangan kami yang belum pon nampak batang hidungnya lagi tu..itu pon mau tanya ka? hahaha

tadaa~~
haa, cantik tak? cantik tak? cantik bukan? hehehe (hm, layankan aje la c emma chan yang tak cukup kasih sayang nih!) hahaha susah tol nak cari kaen yang kelihatan cantik di mata gue nih..banyak kedai jugak kitorang pusing tadi..nasib baek kitorang termasuk kat kedai c 1st impressions nih..wah, rambang sat mata gue tengok stok kaen kat kedai die..sume cantik2 tau..

kami yang excited! hee =D (kami ke, hang aje yang excited?) err..ala, c eraziwan nih memang macam tu..beliau memang seorang yang sangat tidak mesra dengan mana2 lensa okeh! kalo mesra pon, taem kena paksa aje..huhuhu tak macam gue..gue nih, nampak aje lensa, mood pon teruslah berubah sebanyak 360 darjah..haa, boleh macam tu? hahaha

Plan asal nak carikan kaen untuk gue sorang aje..c eraziwan pulak may be beli baju yang da siap aje kot..tapi kat kedai c 1st impressions nih da sediakan pakej untuk kedua2 belah pihak..kalo beli untuk pompuan, harga dia rm150, kalo untuk laki + pompuan, harga dia rm175, jimat bukan? so, alang2 da ade pakej yang macam tu, gue on kan aje lah..nampak sedondon skit kan? hik3,


12 comments:

^_^ Zaza Nur Iman said...

cute la emmachan..nak btunang ke???tahniah..

eh zaza nak jemput ke blog craft baru zaza jemput http://craftcantik2u.blogspot.com/

^_^

Tihara said...

cantik kaler pink :)

FAIZ FAKHIRIN said...

waaa...dh bleh kawin tu..hehe

Amoi MiyaSya said...

huyeahh ! nak bertunang dahh ? congrats ye dear :) semoga pertunangan diakhiri ke jinjang perkahwinan :)) happy always yeah :D

Salwa said...

Wah..tahniah..dah nak bertunang dah u ye..tahniah! :D

~AmyLiana86~ said...

welcome to d club..hehe

MaYa MustWany said...

ehh duk penara?dkt ler..
cantik kain tuh..ssuai2..

Teenager Housemaid said...

cantikla kain warna pink tu..:D

and, lawa awak punya makeup..simple and natural..:D i likeee...

EruzuLiyana said...

mood tengah serabai pon, hulur kamera, terus senyum sampai telinga..haha

zOeY zAu YaH said...

x sbrnya nk tgk kamu dua bertunang...hihi

anisalya said...

pink eh? okay la tu. soft pink mmg sejuk mata memandang.

HeNRieTTa JoSe said...

sangat chantek kaen tu....chantek sesangat....