Wednesday, June 27, 2012

Groupon- Pixajoy

Hehehe..misti ramai yg da tau pasal kewujudan c photo book nih kan..gue pon da lama tau jugak (yelah tu da tau lama) err, =.=' hahaha..tapi tu lah, baru sekarang gue terbukak hati nak try test c photo book ini..nape tak de angin tak de ribut hang nak try test c photo book nih pulak? owh, kenapa yer..sebabnya, beberapa ari yg lepas, c groupon nih ade emailkan promotion~

Memula gue takut gak nak try..yela, mana tau kena tipu ke, ape ke kan sebabnya, masa nak beli kupon nih, dia mintak login maybank2u..kan ke sekarang da banyak jadi kes kena tipu gara2 maen login aje akaun maybank2u tu..so, gue pon buat la research skit2 pasal pixajoy dengan groupon nih..hasil daripada research gue, responnya lebih kepada positif..

harga asal rm75, lepas diskaun harga dah jadi rm39 aje! sape x nak try kan? hihihi

ohsem betul tagline c pixajoy nih kan..=D

Taem gue buat research sal pixajoy pulak, kebanyakan respon yang gue dapat, diorang a.k.a customer2 c pixajoy nih sangat berpuas hati dengan kualiti photo book yang mereka terima tu..so, secara tak langsung, gue jadi semakin confident lah nak order photo book dengan c pixajoy nih kan..lagipon, tempoh valid kupon tu lama, lagi 6 bulan, so gue ada banyak masa sangat2~ hehe 

Oleh sebab photo book nih melibatkan 40 pages, so gue terpaksa ler cari balik gambar2 lama untuk dimasukkan sekali dengan gambar2 bertunang + pre wedding gue tu..yela, tak kan nak taruk gambar yang sama kan, xsyok ler macam tu..hehehe tadi pon gue da stat slow2 taruk background untuk photo book gue tu..excited lak rasa~ hehehe mau x excited, 1st taem la katakan..=P


Monday, June 25, 2012

58 days - Shopping Sakan di Nilai 3

Hee..sabtu lepas, gue se-family bersama dengan c eraziwan p jenjalan menghabiskan duet kat nilai 3.. nilai 3 tu kan dikenali sebagai syurga membeli belah bagi pasangan2 yang bakal mendirikan rumah tangga..eh? err..hehehe oleh sebab kat nilai 3 tu banyak sangat kedai2 aksesori pengantin, so kitorang pon maen masuk ajelah salah satu kedai yang ade kat situ..

Plan asal gue juz nak p cari bunga telur dengan beg door gift aje..so bajetnya pon kasar jugak lah..gue bajet rm2xx aje, tup2? melayang jugak rupanya rm5xx~~  nak dijadikan cite, bila gue masuk aje kat kedai aksesori pengantin tu, uhh..memang betul2 rambang mata lah..bukan gue sorang aje yang rambang mata, diorang pon turut sama dk pakat berambang mata ramai2..hik3,

isi perut siap2 sebelum memulakan operasi membeli belah secara hebat..=P

 c eraziwan nie macam tau2 aje bakal bapak mertua + bakal abg ipar pon pakai jersi jugak..kui3,

So, berdirinya gue disini (banyak la hang punya berdiri) adalah untuk berkongsi sedikit sebanyak barang2 beserta harganya sekali untuk tatapan bakal2 pengantin kita yang laen okeh..hehehe oh ya, untuk makluman, kebanyakan barang2 yang gue beli nih, tokey kedai tu da bagi diskaun siap2..so, harga nie agak lari skit la dari harga asal kedai tu..

riben untuk hiasan polisterin (rm4.70 - 1 meter)
pistol gam (rm16 - 1 pcs)
gam (rm3.50 - 1 paket a.k.a 10 pcs kot?)
crepe paper (rm9 - 1 gulung)
pembalut polisterin (rm37 - 1 gulung)
tuala good morning (rm14.80 - 1 paket a.k.a 12 pcs kot?)
bunga telur (rm35 - 1 kotak a.k.a 50 pcs)
paper bag (rm2.90 - 1 paket a.k.a 10 pcs)
kotak door gift (rm4.90 - 1 paket a.k.a 25 pcs)
bunga plastik (rm28.80 - 1 jambak a.k.a 18 kuntum)
polisterin (rm2 - 1 pcs)

Sekian sahaja laporan saya untuk kali ini, harap maklum..(boleh macam tu?) hahaha..hampeh tol lah c emma chan nih..oh ya, ari ahad nih kitorang nak p menghabiskan duet kat nilai 3 lagi..tapi trip kali nih gue bersama dengan family c eraziwan pulak..alamak, segannye rasa..mau tak segan, lepak2 dengan family bakal mertua tu..habislah~ hik3,


Wednesday, June 20, 2012

Sedangkan Lidah Lagi Tergigit

Sedangkan lidah lagi tergigit,
Apa pula suami isteri~

Buang yang keruh ambil yang jernih,
Baru teguh peribadi~

Apa guna kita bertengkar,
Suami isteri harus bersabar~

Kasih sayang rukun dan damai,
Hidup seperti dalam mahligai,
Maaf kanda wahai dinda~

Buang yang keruh ambil yang jernih,
Baru teguh peribadi~

Suami isteri mesti berpakat,
Rumah tangga mendapat berkat~

Apa guna selisih faham,
Kalau kini aman tenteram,
Pohon ampun wahai kanda~

Buang yang keruh ambil yang jernih,
Baru teguh peribadi~

 hm.. T~T


Monday, June 18, 2012

Setelah Sekian Lama~ hihihi

Akhirnya..setelah bertahun2, hehehe (apa yang bertahunnya c emma chan oi) semalam, gue + c eraziwan p pekena subway kat dot.dot.dot..(tempat terpaksa dirahsiakan) hehehe kalo tak silap gue, kali pertama + terakhir gue mam subway nih 3 tahun yang lepas kot? itu pon akak gue yang belanja sebab gue cakap gue belum penah rasa lagi c subway nih..nak la gak try sedap ke tidak c subway nih kan..hihihi

Oleh sebab semalam kitorang p pekena subway kat tempat member c eraziwan nih keje, so kitorang dapat diskaun yang kaw2 punya tahu! hahaha (gelak jahat) mau tak kaw, kitorang mam 2 ketul sandwich, 3 ketul cookies, 2 gelas coke yang berkali2 c eraziwan nih p refill dengan harga rm10 aje..uhh, gila lah..terkezut gue taem c eraziwan cakap member dia ambik rm10 aje untuk sume tu..sampaikan gue terpk sejenak, member c eraziwan tu staff ke tokey?? ;P

gue pon xtau sandwich yang mana satu yang gue mam semalam..sedap bangat sih! hehehe

rasa macam nak pekena subway hari2 lah..boleh tak en.tunang? hehehe =P

Kalo tak silap gue, taem gue mam c subway nih 3 tahun lepas, tekak gue nih tak boleh nak terima langsung c sandwich yang gue mam tu, x sedap langsung..mau nak sedap, akak gue serahkan bulat2 dekat gue nak taruk apa..gue pon hentam keromo jelah kan..hehe itu pasal ler sejak tu gue da tak layan c subway nih..tup2, x de angin x de ribut, entah macam mana semalam boleh pulak gue tetiba aje mengidam nak pekena c subway nih..konfius sat c eraziwan~ kui3,

Sunday, June 17, 2012

Ceritera Invitation List..

Yeay, pejam celik pejam celik, setel jugak akhirnya keje lipat melipat dan edit mengedit nama pada kad2 kawen gue..huhuhu pejam celik pejam celik lagi, lorr, lagi 67 ari rupanya..cekap betul gue buat keje..hahaha nampaknya, gue terpaksa ler peram lagi 37 ari kad2 gue nih..kang bagi awal2 kang, tiba hari yang ditunggu2 nanti, batang hidung sorang pon tak nampak sebabnya? masing2 da lupa tarikhnya bila, itu pasal ler tak datang.. boleh macam tu? kui3,

 alhamdulillah..satu lagi keje da setel~ hihi

total items : 224, yang confirm leh datang xtau ler bape kerat aje..hik3,

gue tak nak create event, gue tak nak tag sorang2, gue juz nak PM sorang2 aje! hehehe ;P

Sebenarnya, kalo diiqotkn plan asal, gue juz nak kasi soft copy + hard copy kad untuk mereka2 yang confirm akan hadir aje..senang skit gue nak kasi tau mak gue anggaran kawan2 gue yang akan hadir nanti..tapi bila gue pk pk balik, hm..rasa macam xadil la pulak kalo buat macam tu..so, gue da decided, gue akan kasi aje kat sume kawan2 gue, yang rapat ke yang xbape nak rapat ke, yang boleh datang atau yang tak boleh datang, itu belakang kira..tol x? hihihi


Thursday, June 14, 2012

My Lovely Pre Wedding - Part 2/2


Insyaallah, we're getting married, soon..doakan yang terbaek untuk kami okeh? hehehe ;)

memori daun pisang, waktu jalan2~~ eh? err..

please don't let me down..T..T

usah dikenang benda yang sudah berlalu..

tangan yang memberi lebih baek daripada tangan yang menerima..(motif?) ;P

sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pulak c emma chan dan c eraziwan..=')

bersantai di bawah pohon cemara..eh?

so childish~ well, age is juz a number..setuju nggak? hik3,

love, is not juz a happiness..for me, it is everything..

lets do our best for our brighter future..=')

 
wish you're here..(tetiba) hik3,

you're my sunshine, you're my nightmare and of coz, you're my everything..hik3 ;P

last but not least, three words, two people and one feeling, i love you! ;)

thanks a lot too to my bestie as our photographer on that day..i lebiu so much dear! =D

the end, bye! hihihi


Tuesday, June 12, 2012

My Lovely Pre Wedding - Part 1/2


 
moh kita pakat2 p serbu putrajaya moh! hihihi

sampai2 aje terus p cari port yang seswai untuk bersarapan..=)

our simple menu on dat day n of coz, fully prepared by me, bride to be, soon, insyaallah~ hehehe

cantik kan background dia? n yes, this is my 1st taem here! (err, if i'm not mistaken la) =P

alhamdulillah, we're officially engaged on 1st of may, 2012..=)

you & me, sama tapi tak serupa, dan selamanya akan begitu..(",)

Insyaallah, you'll be mine, soon..;)

 
Insyaaallah jugak, i'll be yours, soon..=')

we're not perfect, and it's a fact..

senyum, tak perlu kata apa2..=')

bukan mudah untuk kami sampai ke tahap ini, sungguh..

i love da way you're..err, sometimes je kot? hihihi

me, myself and i, juz terima gue apa adanya okeh! hihi

kadang2, diam itu jaoh lebih baek daripada berkata sesuatu yang bisa menyakitkan..

tempoh bertunang adalah sebagai platform untuk kita mengenali diri pasangan..tol ke? hihi


Monday, June 11, 2012

Saya dan Wiken~ hihihi

Sabtu lepas kitorang p lepak2 kat sogo lagi..hihihi actually, plan asal juz nak p cari kemeja untuk c eraziwan nih pakai taem nak buat sesi photoshoot pada keesokan hari aje..tup2, mana tau kitorang p terbeli barang2 hantaran pulak..hik3, alang2 ada sale la katakan, apa tunggu lagi..tol x? hihihi gue pon heran gak sebenarnya, sekarang kan bulan june, sale nih sempena apa ek? hm~

Barang yang sempat gue + c eraziwan kebas taem dk jalan2 cuci mata kat sogo ritu juz handbag + set tali pinggang & wallet aje..gue nie jenis yang susah nak berkenan dengan handbag..nak dijadikan cite, 1st taem gue terpandangkan hangbag hantaran gue ritu, hati gue terus jatuh cinta tahu..hebat bukan penangan handbag hantaran gue tuh? hehehe >..<

setiap kali kua, gue misti ambik masa yg lama untuk mekap..practice make perfect la katakan! ;D

Biasanya kitorang akan kua lebih kurang pukul 2++, semayang zohor siap2 lepas tu baru ler syok p jenjalan cuci mata kan..tapi ritu, gara2 gue nak setelkan keje lipat melipat kad kawen yang agak tidak memuaskan hati itu, gue terpaksa kua lambat skit, lepas asar baru terhegeh2 bersiap nak kua..tapi bila gue pk pk balik, best jugak ek kua lepas asar..cuaca xde la terik sangat..hihihi

 
terperangkap dalam kesesakan lalu lintas pon boleh lagi dk ber-peace2 bagai cenggitu..hik3,

Oh ya, sejak dua menjak nih kan gue dk asyik sangat melayan drama korea yang tersangatlah best itu, tak laen dan tak bukan, cite rooftop prince..n nak dijadikan cite lagi, ari jumaat lepas kitorang p ler jenjalan cuci mata kat downtown serdang..niat dihati juz nak cari skirt aje..tup2? boleh pulak gue terjatuh hati dengan sling bag kaler merah menyala nih? ish3,

 
dan ye, ini tak laen dan tak bukan, terpengaruh dengan cite rooftop prince la nie! ;P

Aik, hang yang ngada2 p berkenan dekat sling bag tu, awat nak salahkan cite rooftop prince pulak? lorr..gue mana ada salahkan cite rooftop prince, gue juz nak habaq kasi hang tau aje.. gara2 gue dk tengok heroin cite rooftop prince yang ke sana ke mari dengan sling bag die ler yang membuatkan gue tingin jugak nak ke situ dan ke sini dengan sling bag gue..ada paham? hehehe

haa tengok, kan gue dah cakap? hehehe


Friday, June 8, 2012

My Wedding Card..sob, sob, T^T

Uhuk, semalam, gue kemaen lagi excited nak tunggu ketibaan wedding card gue sebabnya 2 ari yang lepas, owner c wedding card tuh dah inform gue yang kad kitorang dah siap sepenuhnya..juz tunggu balance payment aje..katanya lagi, kalo gue boleh bank-in kan asap balance tu, hari tu jugak dia akan courierkan gue wedding card nih..excited punya pasal, gue cecepat p setelkan balance tu walaupun masa tuh gaji belum clear lagi..hik3,

Nak dijadikan cite, pagi semalam, pepagi lagi abang courier tu sampai..kalo tak silap, lebih kurang pukul 10 pagi kot? terkejut gue..dalam hati, wah..cekap betul lah c owner wedding card nih..petang semalam gue baru bagi duet, pagi nie barang dah sampai..memang terbaeklah! hihihi gue pon cecepat sms c eraziwan inform yang wedding card nih da sampai..maklum ler, bukan gue sorang aje yang excited, dia 2,3x ganda lagi excited dari gue tau! hahaha

yeay, gue punya wedding card dah siap~ hihihi

Dalam hati kemaen lagi tak sabar2 nak bukak packaging nih..excited bangat sih~ hehehe tapi tu lah, memandangkan masa tuh gue ada banyak keje yang nak dibuat, so gue buat ler apa yang patut dulu, berdedikasi sungguh c emma chan nih kan? =P (berdedikasi lah sangat) err..=.=' haa, bila keje gue sume da setel, gue pon cecepat p serbu kotak nih..hehehe dalam hati berdoa, hopefully wedding card nih akan sama lah macam gambar yang gue tengok kat fb tu..=')

hm..terkilan sangat bila diorang tak potong kad nih betul2..T___T

Ketara sangat2 kesan potongan2 kat kad2 kawen gue nih tau..rasa macam kecewa sangat2..(wat do u expect ngan beli via online, haa?) hm..tanpa membuang masa, gue pon cecepat ler p helo owner c wedding card nih nak tanya, awat sume kad2 gue macam rosak aje di bahagian hujung2 kad tu? xsyok la kan macam nie..macam diorang buat kad kawen orang laen sambil lewa aje.. mentang2 ler kad nih bukan kad kawen diorang..sob, sob, T^T

sedih, kecewa, terkilan, xpuas hati, nak marah, sume ade..='(

Bila gue emailkan gambar tu kat owner c wedding card nih, tau apa dia cakap? dia cakap, itu standard kad la dik..sebab kitorang skali print, dalam kuantiti yang banyak..so, itu kesan daripada kitorang potong untuk jadikannya satu2 la..lagipon, bila adik lipatkan kad nih jadi satu2, kesan potongan tu xkan nampak langsung..hek elleh akak nih, kalo xnampak, buat ape gue nak bising2 dengan dia..sebab nampak ler gue komplen..xpaham betul~ hm,

Tapi tu lah, bak kata patah2, nasi da jadi bubur lorr~ nak buat macam mana lagi kan..duet pon da burn, kad pon da dapat, masa pon makin ari makin singkat, nak tak nak, pakai jela apa yang ada okeh..macam yang kawan hang cakap, appearance xpenting, info kat dalam tu yang penting..tol x? ke hang nak tempah kad yang baru? hang jangan macam2 c emma chan 0i.. so, moral of da story is? lu pikir ler sendiri..hik3, (gelakkan diri sendiri) hm, ='(


Tuesday, June 5, 2012

Meet My Rooftop Prince! =D

Uhuhu, bz tol gue sejak dua menjak nih kan..mau x bz, 24jam gue dk mengadap cite rooftop prince nih tanpa rasa jemu dan bosan..mau nak jemu + bosan? cite nih tersangatlah best + kelakar + best + kelakar tahu! haa, ambik hang..hahaha (ok, x kelakar langsung) hm, =..=' n lagi satu, of coz lah sebab hero2nya sangat hensem walaupun bagi gue, heroinnya xde la lawa sangat..err, ye gue tau dia jaoh lagi lawa dari gue, so wat? lalala~

Cite nih berkisarkan tentang seorang putera raja yang hensem bersama dengan pengikut2nya yang seramai 3 orang dan 2 orang daripadanya tersangatlah hensem + kiut telah berjaya melarikan diri daripada penjahat2 yang mengejar mereka sehingga ke 300 tahun yang akan datang..h0h0h0, it sounds nice bukan? setelah di tolak dan di tambah, mereka dapati, kedatangan mereka ke masa depan ini adalah untuk menyelesaikan misteri di istana mereka..apakah misteri itu? jeng3~ =P

sweet moments b4 mereka berempat pakat2 p potong rambut..hik3,

my rooftop prince curang! sampainya hatimu~ sob, sob, T^T
 
 spechless sebab hensem sangat~ =')

Nak dijadikan cite, taem gue dk syok2 layan cite nih, tetiba akak gue cakap, stok subtitle juz ada sampai episod 13 aje, yang laen belum keluar lagi.. taem tuh gue bwu dk tengok episod 10..dalam hati kemaen lagi berdebar, uhh..ini tak boleh jadi nih..gue pon cecepat p terjah youtube dengan harapan gue boleh continue tengok cite nih sampai ending tanpa ada sebarang masalah..terjah punya terjah, alamak..awat xde langsung stok yang ade sekali dengan subtitle? wu3, T___T

Nak tak nak, gue terpaksa ler tengok aje cite nih tanpa subtitle! huh, memang keje gila lah..gue x paham langsung jalan citenya, uhh..rasa macam tak puas hati sangat2 okeh! alang2 gue da tak paham jalan citenya walaupun hati kemaen lagi excited nak tau endingnya macam mana, nak tak nak, gue terpaksa ler tengok sambil skip2 sebab nak bagi cepat2 sampai ke episod terakhir.. hehehe lega skit rasa..pape pon, xsabar nak tunggu subtitle kua, nak tengok lagi sekali~ hehehe