Friday, June 8, 2012

My Wedding Card..sob, sob, T^T

Uhuk, semalam, gue kemaen lagi excited nak tunggu ketibaan wedding card gue sebabnya 2 ari yang lepas, owner c wedding card tuh dah inform gue yang kad kitorang dah siap sepenuhnya..juz tunggu balance payment aje..katanya lagi, kalo gue boleh bank-in kan asap balance tu, hari tu jugak dia akan courierkan gue wedding card nih..excited punya pasal, gue cecepat p setelkan balance tu walaupun masa tuh gaji belum clear lagi..hik3,

Nak dijadikan cite, pagi semalam, pepagi lagi abang courier tu sampai..kalo tak silap, lebih kurang pukul 10 pagi kot? terkejut gue..dalam hati, wah..cekap betul lah c owner wedding card nih..petang semalam gue baru bagi duet, pagi nie barang dah sampai..memang terbaeklah! hihihi gue pon cecepat sms c eraziwan inform yang wedding card nih da sampai..maklum ler, bukan gue sorang aje yang excited, dia 2,3x ganda lagi excited dari gue tau! hahaha

yeay, gue punya wedding card dah siap~ hihihi

Dalam hati kemaen lagi tak sabar2 nak bukak packaging nih..excited bangat sih~ hehehe tapi tu lah, memandangkan masa tuh gue ada banyak keje yang nak dibuat, so gue buat ler apa yang patut dulu, berdedikasi sungguh c emma chan nih kan? =P (berdedikasi lah sangat) err..=.=' haa, bila keje gue sume da setel, gue pon cecepat p serbu kotak nih..hehehe dalam hati berdoa, hopefully wedding card nih akan sama lah macam gambar yang gue tengok kat fb tu..=')

hm..terkilan sangat bila diorang tak potong kad nih betul2..T___T

Ketara sangat2 kesan potongan2 kat kad2 kawen gue nih tau..rasa macam kecewa sangat2..(wat do u expect ngan beli via online, haa?) hm..tanpa membuang masa, gue pon cecepat ler p helo owner c wedding card nih nak tanya, awat sume kad2 gue macam rosak aje di bahagian hujung2 kad tu? xsyok la kan macam nie..macam diorang buat kad kawen orang laen sambil lewa aje.. mentang2 ler kad nih bukan kad kawen diorang..sob, sob, T^T

sedih, kecewa, terkilan, xpuas hati, nak marah, sume ade..='(

Bila gue emailkan gambar tu kat owner c wedding card nih, tau apa dia cakap? dia cakap, itu standard kad la dik..sebab kitorang skali print, dalam kuantiti yang banyak..so, itu kesan daripada kitorang potong untuk jadikannya satu2 la..lagipon, bila adik lipatkan kad nih jadi satu2, kesan potongan tu xkan nampak langsung..hek elleh akak nih, kalo xnampak, buat ape gue nak bising2 dengan dia..sebab nampak ler gue komplen..xpaham betul~ hm,

Tapi tu lah, bak kata patah2, nasi da jadi bubur lorr~ nak buat macam mana lagi kan..duet pon da burn, kad pon da dapat, masa pon makin ari makin singkat, nak tak nak, pakai jela apa yang ada okeh..macam yang kawan hang cakap, appearance xpenting, info kat dalam tu yang penting..tol x? ke hang nak tempah kad yang baru? hang jangan macam2 c emma chan 0i.. so, moral of da story is? lu pikir ler sendiri..hik3, (gelakkan diri sendiri) hm, ='(


30 comments:

adda siempre said...

adeh,,sabo jer la maa....

O CIKTEDDY said...

adeh parah ni..x patut la kan cmtu..

ctk said...

xpelah erma....aslkn kandungannya nampak...lau terjadi kat ct pon maybe terpakse gunakan yg tu jugk...mse pon dh xckupkn..huhu...hope semuanyer berjalan ngan lancar...xsabar nk tgk :D

Izara4eva™ said...

xsuka btol lau jdik mcm ni kan.. better beli kt kedai jew.. xpyh beli on9.. nnti senang tgk dulu..

ctm said...

Ala spoil nya mood kalau mcm tu. Aihh ape lah owner tu. Buat keje mcm x ikhlas je -..-

Rara Nasiha said...

takpelah syg, sabar je k? nak tukar, takut last minit, tak sempat. apa-apa pun, tahniah. one step closer :)

ieykabaha said...

kira kalao nak beli on9 kena beware la eh..:/
buat sendri lagi lawa..kui3
apewlah org tu kan

FEDO said...

Sbr je la. Dalam online kena hati hati. Tu saya sendiri belum run e shop. Kerana bimbang tak dapat servis terbaik. Nanti harap semua dapat setle. Agar tak jadi macam tempat sweet minta buat kad. Mungkin perlu tingkatkan jaminan servis bh kan. Kesian kamu. Len kali try email saya. Mana tahu saya boleh bntu.

Cik Yatt said...

sdehnye..klu yatt pon sdeh..sbb wedding bukan bnde biasakan..tak mau la tmph online cmni..

ღ yATz~ said...

aishhhh..
teruk eyh dorg...
xpela emma..sabr je la k~:)
p/s: jgn lope pos kad kat org disini..

uyaitusaya said...

pasni kita kena lebih hati2 kn bila shopping on9 ni..sabar ye.. :')

RealNS said...

sabar je la eh sis ? asal info dalam tu lengkap dah la . nanti org buang jugak kad tu .

zOeY zAu YaH said...

risiko klu bli on9 kan.sian cik emma tp sbr k.anggap je tu benda remeh yg x perlu dirisaukan sbb kad nnti org buang gak tau.so sbr ok ;)

msredcheesecake said...

chill je yunk.... benda ni akan tetap jadi kenangan terindah menjelang wedding day...

Mira said...

saya faham perasaan akak. takpa, pejamkan sebelah mata.

Mizz ErMa said...

adda : hm, tu la pasal..redho jelah..

Mizz ErMa said...

cik teddy : tau xpe..kesian kat kitorang a.k.a customer2 malang..hik3,

Mizz ErMa said...

ctk : tau xpe..duet pon banyak nak pakai utk benda laen lagi, nak tak nak, pakai jela yang tu..org mengata karang, pekakkan telinga sudah..hik3,

Mizz ErMa said...

izara : hm, itu ler pasal..bila tiba taem ara nanti, jangan beli online tau..p je tempah kat kedai terus, selamat skit..hehe

Mizz ErMa said...

ctm : tau xpe, moga2 perkara macam nie xkan berulang lagi lah utk customer yg akan datang kan..

Mizz ErMa said...

rara : yup..betul tu, sesungguhnya sabar itu separuh daripada iman..hehe

Mizz ErMa said...

ieykabaha : tol ke buat sendiri lagi lawa? itu kalo ade bakat boleh la kot buat sendiri..hehe

Mizz ErMa said...

fedo : itu la pasal, xsangka la pulak akan jadi macam nie kan..hm, nasib badan..huhuhu

Mizz ErMa said...

cik yatt : tau xpe, sy pon kemaen lagi plan, lebihkan kad nnt, sy nk tampal kat umah..mana tau kad jadi macam nie pulak..adeh, hihi

Mizz ErMa said...

yatz : nak kad kena wajib datang tau..hahaha

Mizz ErMa said...

uyaitusaya : itu ler pasal, nasib baek tempah 500 aje, kalo tempah 1000, buat naya aje..hihi

Mizz ErMa said...

realNS : ha ah kan, lawa ke xlawa ke, kang diorang buang jgk kad tu..kesian tol, hik3

Mizz ErMa said...

cik zoey : hm, tu lah..terkilan tol bila da terkena kat batang hidung sendiri nie..hihi

Mizz ErMa said...

msredcheesecake : eh, kad xjadi macam nie pon akan jadi kenangan yg terindah jgk ke? hehehe hopefully so lah kan..=)

Mizz ErMa said...

mira hassan : tol ke? terharu sat..hehe ini bukan setakat pejam sebelah mata, dah dua2 belah mata saya pejamkan tau..hihi

C.L.I.C.K.2