Thursday, April 30, 2015

Kursus Setiausaha 2015

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah, selesai sudah kursus setiausaha yang dihadiri oleh kami bertiga, wakil daripada fakulti kitorang pada 28-29hb april yang lepas.. alhamdulillah jugak sebab jam kredit kitorang telah pun mencapai target.. kiranya kitorang x perlu lagi join kursus2 pendek semata2 nak kejar jam kredit disamping menambahkan ilmu pengetahuan.. hihihi

Modul2 yang terdapat dalam kursus nie semuanya best2 dan antara modul yang ada adalah bahagia berjaya (dr. kamril juraidi abdul karim), fail dan rekod (en. murshidi ahamad), peka prihatin peduli (dr. rohani abdul rahim), imej korporat cemerlang (pn. yasmin siddik), cuti (dr. hjh ina md yasin) dan insan profesional : knowledge, relevant & ambitious (dr. mohd izhar ariff mohd kashim)..

Gue rasa bersyukur sangat sebab diberikan peluang untuk menghadiri kursus nie.. banyak sangat ilmu yang gue dapat disamping dapat sijil dan jam kredit..hihihi lagi pon yuran setiap seorang rm150 kalau xsilap.. nasib baik fakulti bagi kelulusan, kalau x? x merasa la jawabnya nak dengar ceramah yang super duper best daripada dr. kamril dan pn. yasmin tu.. hihihi

sesi bergambar bersama senior yang dah berbelas tahun berkhidmat.. gue nie baru setahun jagung, setahun pon x sampai.. ;P

Friday, April 24, 2015

Pengalaman pertama menjadi urusetia bengkel..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Kali nie gue saja je nak berkongsi cerita mengenai pengalaman pertama gue menjadi urusetia bengkel yang dianjurkan oleh bos selama 3 hari 2 malam bermula 12hb-14hb april di hotel the royale bintang, seremban.. memandangkan c eraziwan x sanggup nak berjauhan dengan gue, so dia pon decided la nak mintak cuti dan ikut gue sekali p outstation tu.. hihihi

Sebulan sebelum bengkel tu berlangsung, gue x terasa lagi kekalutan dia tu sebab time tu semua nya berjalan dengan lancar sampai la 3,4 hari sebelum bengkel, tetiba je pihak bendahari returned balik borang permintaan pesanan rasmi gue tu.. adoi, xpasal2 keadaan dah jadi kelam kabut.. last2, last minute baru dapat pesanan rasmi tu.. nasib baik pihak hotel ok je..

Bila tiba hari untuk check in, pihak hotel pulak buat hal.. adoi, ade ke patut sales person yang in charge tu x bagi senarai nama peserta yang terkini pada kaunter pendaftaran? kelam kabut gue betulkan semula senarai partner peserta2 tu.. nasib baek la beberapa peserta yang senarai dia belum updated tu belum datang check-in lagi, kalau x? masak gue dibuatnya..huhuhu

Last but not least, alhamdulillah sebab bengkel pertama yang diuruskan oleh gue tu akhirnya berjalan dengan lancar je sebab bos xde komplen apa2 pon setakat nie.. haa, boleh macam tu? hihihi sudahnya, masa hari last bengkel tu gue dah mula rasa x sedap badan.. dapat la mc satu hari.. nasib baik x tumbang masa bengkel tu sedang berjalan.. hihihi

syg ibu nie pulak kadang behave, kadang buat perangai..adoi, next time ibu kena pikir 2x dulu sebelum decided nak bagi adik ikut sekali tak..haa, takut x? takut x? hihihi

Monday, April 6, 2015

Mary Kay Education Workshop

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Semalam gue dan my sis a.k.a my recruiter pegi attended mary kay education workshop kat vsq, petaling jaya.. ramai sangat beauty consultants yang hadir memeriahkan bengkel nie.. kitorang pon enjoy je setiap saat bengkel nie berlangsung.. best sangat2, akak2 mary kay yang lain pon friendly je.. hihi

Masa mula2 gue join kelas mary kay nie, gue teruja sangat tengok kecantikan dan kemulusan kulit diorang.. mekap diorang pon cantik.. patut la diorang pandai mekap, kat mary kay nie ada makeup artist.. gue pon penah join sekali kelas tu dan akan join untuk kali ke-2 minggu depan.. tapi kelas advanced mekap nie berbayar la..itu yang x berapa nak syok tu..hihi =P

kalau akak gue join, gue suka carpool je dengan dia sebab malas nak drive! hahaha

nie family kecik kitorang.. leadernya kawan akak gue jugak..

yang nie pulak family besar kitorang.. leadernya pulak kakak kepada kawan akak gue tu..hihi

Pada pendapat gue, gue suka sangat dengan produk mary kay nie sebabnya produk dia best dan harganya pon mampu milik dan tahan lama.. contohnya macam cc cream, satu cc cream harganya rm79 tapi tahan untuk 3 - 6 bulan kot sebab cc cream gue banyak lagi walaupun dah pakai almost 2 bulan dah hihi

#marykaybeautyconsultant
#discoverwhatyoulove
#marykaylover
#0162706499

C.L.I.C.K.2