Friday, April 24, 2015

Pengalaman pertama menjadi urusetia bengkel..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Kali nie gue saja je nak berkongsi cerita mengenai pengalaman pertama gue menjadi urusetia bengkel yang dianjurkan oleh bos selama 3 hari 2 malam bermula 12hb-14hb april di hotel the royale bintang, seremban.. memandangkan c eraziwan x sanggup nak berjauhan dengan gue, so dia pon decided la nak mintak cuti dan ikut gue sekali p outstation tu.. hihihi

Sebulan sebelum bengkel tu berlangsung, gue x terasa lagi kekalutan dia tu sebab time tu semua nya berjalan dengan lancar sampai la 3,4 hari sebelum bengkel, tetiba je pihak bendahari returned balik borang permintaan pesanan rasmi gue tu.. adoi, xpasal2 keadaan dah jadi kelam kabut.. last2, last minute baru dapat pesanan rasmi tu.. nasib baik pihak hotel ok je..

Bila tiba hari untuk check in, pihak hotel pulak buat hal.. adoi, ade ke patut sales person yang in charge tu x bagi senarai nama peserta yang terkini pada kaunter pendaftaran? kelam kabut gue betulkan semula senarai partner peserta2 tu.. nasib baek la beberapa peserta yang senarai dia belum updated tu belum datang check-in lagi, kalau x? masak gue dibuatnya..huhuhu

Last but not least, alhamdulillah sebab bengkel pertama yang diuruskan oleh gue tu akhirnya berjalan dengan lancar je sebab bos xde komplen apa2 pon setakat nie.. haa, boleh macam tu? hihihi sudahnya, masa hari last bengkel tu gue dah mula rasa x sedap badan.. dapat la mc satu hari.. nasib baik x tumbang masa bengkel tu sedang berjalan.. hihihi

syg ibu nie pulak kadang behave, kadang buat perangai..adoi, next time ibu kena pikir 2x dulu sebelum decided nak bagi adik ikut sekali tak..haa, takut x? takut x? hihihi

2 comments:

ros_reeza said...

Pengalaman yang berharga..

Kakzakie said...

Betullah nasib baik masa seminar tu masih sihat lagi..

Adik pun nak seminar juga ibu tak tahu ke hihi...

C.L.I.C.K.2