Thursday, November 28, 2013

Mati itu Pasti..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Mati itu pasti..cuma bila dan dimana aje yang x pasti.. tengah ari tadi gue dikejutkan dengan message c eraziwan berkenaan dengan kematian ex-classmate kami time sekolah menengah ritu.. ya allah, gue memang terkejut sangat2.. tetiba aje arwah pergi meninggalkan dunia yang fana ini.. sesungguhnya, ajal dan maut itu semua ditangan tuhan..

hari nie hari arwah, sape tahu esok lusa hari kita pula.. ='(

Tanpa membuang masa, gue cecepat bukak fb arwah.. ya allah, sebaknya hati nie bila baca kata2 takziah daripada teman2 arwah.. meskipun kami nie x de la rapat sangat namun gue tetap merasai kehilangannya.. al-fatihah untuk arwah kerana Allah lebih menyayanginya.. semoga arwah tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..

Tuesday, November 26, 2013

6th Maternity & Children Expo..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Sabtu lepas kitorang p cuci2 mata kat 6th maternity & children expo, mid valley n i-city, shah alam.. last week ritu pulak p jalan2 cari makan kat ikea, damansara.. amboi mikail, kemaen lagi ek.. tiap2 minggu gitu ajak ibu, ayah, tok maa n tok ayah keluar jenjalan hirup udara kota raya..hihihi, =P

Kat expo ritu, gue juz grab rompers cool like daddy n i love mummy and daddy je untuk mikail.. i love grandma and grandpa xde la pulak untuk baby boy..xadil betul, kemaen ciput baju2 comel untuk baby boy..huk3, selain tu gue grab cute stokin 3D, pureen baby wipes, nursing bra n liquid cleanser je..

Bagi gue, expo tu boleh dikatakan agak besar jugak la kan tapi xtau la nape, gue tengok macam xde yang menarik aje..huhuhu kalau x silap, january depan ade expo lagi tapi kat pwtc.. rasanya ritu gue penah la p skali, nanti kita pakat2 wait n see pulak suasana expo kat pwtc tu macam mana ek..hehehe

me and ibu, my 1st outing at mid valley - mikail ;)

Tuesday, November 19, 2013

Ada apa dengan instagram..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..sejak gue create account Instagram nie, makin busy pulak rasanya sampaikan nak update c sweet + sour nie pon rasa macam xcukup masa aje..hihihi nie sume gara2 my sis yang advice me suruh join instagram nie.. so far, not bad jugak la sambutannya.. hihi thanks dear.. ;)

http://instagram.com/mizzerma


Feedback daripada customer pulak, so far diorang memang berpuas hati dengan parcel yang diorang order dan gue pulak? of coz la lagi berpuas hati kan.. hehehe akhir kata, kepada rakan2 blogger yang nak cuci2 mata kat blossom collection nie, sila2 lah ye.. jangan segan jangan malu pulak.. ;)

 positive feedback.. =D

Friday, November 15, 2013

Ceritera 2nd check-up mikail..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

11/11 lepas, kitorang bawak mikail p 2nd check-up kat klinik putrijaya.. sepanjang perjalanan gue kemaen lagi berdebar macam mana la agaknya reaksi mikail bila kena inject nanti.. time kena inject tempoh hari, kuat betul dia menjerit..huk3 kali nie, c eraziwan pulak yang volunteer nak pegang mikail..

Sampai aje turn mikail, doc timbang berat badan dia dulu.. dah 6.1kg rupanya, patut la tangan nie asyik lenguh aje bila dk pangku dia lama2..=P tinggi pulak, macam biasa, c eraziwan ukur sendiri aje kat umah.. dah 64cm katanya.. hihihi da setel timbang berat badan, tibalah masanya untuk injection pulak! huk3,

Speechless! mikail x menjerit + menangis langsung okeh.. ya ampun mikail, ibu kemaen lagi risau takut dia menjerit + menangis kesakitan tapi dia boleh buat muka cool aje? ish3.. gentleman betul anak teruna ibu dan ayah nie.. xkan kecik2 dah pandai kot control macho depan doc zainati tu..hihihi

Total charges untuk check-up kali nie rm115, included ubat demam n ubat sembelit sebab time kitorang p check-up ritu, mikail dah 6 hari x poo poo.. nasib baik hari ke-7 tu dah poo poo sebab doc cakap, kalau baby x meragam, x poo poo berhari2 pon xpe.. kalau meragam baru kena kasi ubat sembelit tu..

ibu, rnie sy dah 3 bulan 2 hari.. =D

Saturday, November 9, 2013

The Master's Sun

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Demam korea melanda lagi~ hihihi baru2 nie gue tengah syok dk melayan korean drama yang dibintangi oleh soo ji sub dan gong hyo jin..honestly, gue nih jenis yang x minat nak layan cite hantu sebab takut malam karang x boleh nak tido, asyik dk terbayangkan muka hantu aje..=.='

Nak dijadikan cite, gara2 terpengaruh dengan rakan sebaya dan adik beradik punya pasal, gue pon kemaen lagi gigih dk dunlod cite nih dalam masa 1 hari aje n tengok berdua dengan c eraziwan sebab takut nak tengok sensorang.. hihihi kadang2 mikail pon join skali jugak kalo dia x tido lagi..=P

oppa, sarangheyo..^-^

Cite nih mengisahkan tentang heroin yang kononnya boleh nampak hantu setelah ditimpa kemalangan yang mengakibatkannya koma selama 3 tahun.. hidupnya mula menjadi tidak terurus sebab sering diganggu hantu2 yang berkeliaran siang dan malam sehinggalah dia bertemu dengan hero! =D

Kiranya hero dalam cite nih memang betul2 superhero la sebab hanya dia sorang aje yang boleh menghalau hantu2 yang mengganggu heroin tu.. hatinya yang kosong tu pulak tetiba aje boleh ada taman bunga yang kemaen lagi harum mekar mewangi..owh, so romantic! hik3, 

C.L.I.C.K.2