Friday, November 15, 2013

Ceritera 2nd check-up mikail..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

11/11 lepas, kitorang bawak mikail p 2nd check-up kat klinik putrijaya.. sepanjang perjalanan gue kemaen lagi berdebar macam mana la agaknya reaksi mikail bila kena inject nanti.. time kena inject tempoh hari, kuat betul dia menjerit..huk3 kali nie, c eraziwan pulak yang volunteer nak pegang mikail..

Sampai aje turn mikail, doc timbang berat badan dia dulu.. dah 6.1kg rupanya, patut la tangan nie asyik lenguh aje bila dk pangku dia lama2..=P tinggi pulak, macam biasa, c eraziwan ukur sendiri aje kat umah.. dah 64cm katanya.. hihihi da setel timbang berat badan, tibalah masanya untuk injection pulak! huk3,

Speechless! mikail x menjerit + menangis langsung okeh.. ya ampun mikail, ibu kemaen lagi risau takut dia menjerit + menangis kesakitan tapi dia boleh buat muka cool aje? ish3.. gentleman betul anak teruna ibu dan ayah nie.. xkan kecik2 dah pandai kot control macho depan doc zainati tu..hihihi

Total charges untuk check-up kali nie rm115, included ubat demam n ubat sembelit sebab time kitorang p check-up ritu, mikail dah 6 hari x poo poo.. nasib baik hari ke-7 tu dah poo poo sebab doc cakap, kalau baby x meragam, x poo poo berhari2 pon xpe.. kalau meragam baru kena kasi ubat sembelit tu..

ibu, rnie sy dah 3 bulan 2 hari.. =D

9 comments:

ct aman said...

wa...semangatnye....3 bulan da 6kg....fully bf kn? aritu pernah tanye dr pasal baby 6 hari baru poo poo...die jwb...normal bg y fully bf tapi x normal bg yang mnum susu frmula....^___^

HeNRieTTa JoSe said...

Amboi anak bujang...kemain gentleman...agaknya ritu dia terkejut....mkin cerdik tgk picta dia...

Rosmiza Ali said...

Good boy Mikail! ^_^
http://miezashaklee.blogspot.com

msredcheesecake said...

budak skang ramai yg tak nanges... tp ank akk tiga tiga nanges kene cucuk mase bby dulu...

zaza zehra said...

ahahha...comel sungguh dia :)

Mira said...

dah makin bambam dah dia. cepat pulak rasanya dia membesar..hee

adda siempre said...

ya ampun....meh cni kt cik da nk gomol mikail sedap2 neh..hehe

Fifi Nadhrah said...

cover macho.. nurse tu cantik kot..

kalau baby exclusive BF.. tak poo poo seminggu pon xpe..

Cik Fiza Comel said...

Lamanya tak singgah sini erma. ehh. dh selamat baby boy nie ehh. dh besar pon kan. happy for youuu. tahniahhh ya :D