Monday, November 28, 2011

Day 8th @ Seoul, Korea & Lcct, Malaysia..hihihi

Akhirnya, akhirnya dan akhirnya lagi, berpenghujung jugak ceritera percutian gue ke korea ini..sedar x sedar, mau satu bulan jugak masa yang gue ambik untuk kasi setel ceritera percutian pertama gue ke oversea nih..hehehe dengar2, akak gue cakap, akak gue yang sorang lagi mau p bercuti ke korea lagi dan jugak ke china..uhuk, cam best aje..>___<

Tapi, tu lah..gue udah janji dengan diri sendiri, lepas nie gue da nak stat menabung da untuk masa depan..ye, menabung untuk masa depan okeh! hihihi sepanjang 2 tahun 4 bulan nie, gue da banyak sangat enjoy..beli itu, beli ini, bazir itu, bazir ini, ops..bukan membazir okeh, sekadar memenuhi kehendak duniawi semata2..hehehe

Maklumlah, sekarang kan da penghujung bulan november..pejam celik pejam celik karang, da tahun baru da..tol x? semalam maal hijrah..azam tahun baru gue ialah gue mau memperbaiki diri dengan menjadi seseorang yang lebih baek dari sebelum ini untuk diri gue sendiri dan jugak untuk orang laen iaitu mereka2 yang sentiasa ada disisi gue selama ini..=)

pic kat atas diambil sewaktu kami selamat sampai di lcct dan pic kat bawah pulak taem tengah q nak check-in di airport incheon..siyes gue cakap, naek flight diwaktu pagi tersangatlah xbest n gue lebih suka lau naek taem waktu malam..sebabnye? taem nak fly ke korea ritu, sepanjang malam gue tido tahu..sedar2, da sampai airport incheon rupanya..alhamdulillah..hehehe taem nak balik malaysia pulak, rasa macam lama aje penerbangan kali nih sebab gue xboleh nak tido lena..T___T

tahu x, ole2 kat korea nih tersangatlah mahal tahu..n hasilnya, ini jela ole2 yang gue mampu belikan untuk c eraziwan walaupun duet belanja yang die bagi lebih dari ini..hehehe untuk family pulak, kitorang 3 beradik pakat2 duet belikan baju i <3 korea untuk mak + ayah + adik beradik + kak ipar kecuali anak2 sedara..awat? sebab xde saiz untuk anak2 sedara lorr..syg betul..TT_TT kitorang belikan coklat aje untuk anak2 sedara yang tersangatlah comel itu..hihihi =D

ini pulak ole2 untuk dak2 ofiz lama + baru dan teman2 rapat..
untuk rakan2 blogger pulak?
err..sori..xcukup bajet la..(boleh macam tu?) hehehe

Perkara2 menarik sepanjang percutian gue kat sana ialah (jeng3..hihihi ) :-

1) makcik2 + kanak2 kat sana panggil gue pretty doll..tang mana yg pretty pon gue xtau..kui3, =')
2) ade beberapa ajk tour club ape ntah mintak gue jd model utk vc 'Airstar Avenue' kt sana..=D
3) orang2 kat sana sangat baek dan peramah..selalu tanya kitorang datang dari negara mana..=)
4) sesetengah jurujual kat sana tersangatlah kedekut..nak mintak kurang 1000 won pon berkira! =(
5) makanan diorang sangat sedap dan mahal! tapi berbaloi-baloi~ hehehe =P
6) kapel2 kat sana tersangatlah romantik..ke sana ke mari asyik berpegangan pinggang aje..=P
7) hm..itu jela kot? hihihi


Saturday, November 26, 2011

Day 7th @ Jeju Island, Korea~~

Uhuhu..rnie da ari yang ketujuh..lau nak diikotkan, rnie merupakan last day kitorang kat sini sebabnye malam nie kitorang da kena check-out daripada Yeha Guesthouse..nak x nak, terpaksa la kan sebabnya keesokkan harinya kitorang da nak kena fly balik malaysia..uhuk, berat ati tol rasa nak tinggalkan korea nih..(banyak la hang punya berat ati..dalam ati tuh kemaen lagi xsabar nak balik malaysia jumpa buah ati) kui3, =P

lau xsilap gue, kitorang sekarang kat Fox Village..hm, lau nak diikutkan kat sini xde pape sangat pon, juz perkampungan orang dulu2 aje..tapi tu lah, xsangka pulak gue kat sini pon ramai jugak penduduk2 tempatan yang datang melepak kat sini n kebanyakkan nya budak2 sekolah..maybe sekolah diorang ade buat lawatan sambil belajar kot kat tempat2 macam nie..hehehe (memandai aje hang nih)

xsangka pulak gue, sepanjang 6 ari gue berada di sini, ini ler 1st taem hujan yang turun bagaikan mutiara..memula tu, gue dan yang laen redah aje ujan nih tapi memandangkan dalam beg gue yang berada di bonet kereta itu ade payung, akak gue soh gue p ambik payung tu sebab takut ujan jadi makin lebat kan..tapi last2? dari mula sampai ke akhir, ujan asyik turun renyai2 aje..alang2 payung da ade kat tangan, gue layankan jela..=D

perkampungan serigala nih memang besar, berjam2 jugak la kitorang melepak kat sini..nasib aje kitorang xsesat tahu..(melampau la pulak hang nih, nak sesat2 konon) hehehe..tapi tu lah, perkampungan nih memang best..tenang dan nyaman aje gue rasa..seswai sangat la untuk pelancong2 macam kami nie cuci mata dan tenangkan jiwa kan..hehehe

sepanjang jalan ade bunga + pokok2..memang pandai diorang jaga keindahan perkampungan nih..itu pasal ramai yang datang shooting kat sini..lau xsilap gue, cite hunter ape entah, ade jugak buat penggambaran kat sini tapi tu lah..oleh sebab cite tuh agak kurang menarik bagi gue, gue xlayan pon cite tu..akak gue aje yang ari2 dk mengadap channel kbs suatu ketika dahulu..kui3,

xtau la ape motif sebenar pic nih..
promote payung cap 7 eleven barangkali?
hm..biaq p jelah..malas gue nak layan..=.='

haa..patung nih pulak agak menarik perhatian gue..xtau la samada suratan atau kebetulan, patung nih macam ade dimana2 aje..(banyak la hang punya suratan atau kebetulan!) err..hehehe nak buat macam mana, itu aje ayat yang seswai untuk gue jelaskan maksudnya..=P mungkin patung nih simbol kat pulau jeju nih kot..lau kat langkawi, ade patung helang..haa, logik jugak kan? hehe =D

pic nih sepatutnya pic kami berdua, iaitu gue dan akak gue sebabnya c pengambil gambar nih ialah akak gue..tup2, pic gue aje yang ade..xtau pic akak gue tuh da hilang kemana..nampak sangat akak gue tuh xberbakat langsung untuk jadi c photographer yang xbertauliah..kui3,

gambor kenang-kenangan terakhir gue di perkampungan musang ini sebabnye sesudah aje kitorang melepak kat sini, kitorang terus angkat kaki untuk ke bukit hala pulak..kitorang agak kesuntukan masa rnie sebab malam karang kitorang nak kena fly ke seoul balik kan..check-in kat guesthouse yang berdekatan dengan airport incheon dulu sebelum berangkat ke malaysia pada keesokkan paginya..malam tu gue memang xsabar2 sangat nak balik malaysia..hehe =')


Wednesday, November 23, 2011

Ceritera Kami & Komik..

Kejadian nih berlaku pada wiken yang lepas..(yela, xkan berlaku pada wiken yang akan datang pulak..ape la hang nih!) err..=.=' hihihi sabtu yang lepas kitorang p dating lagi..uhuk, da lama bebenor rasanya gue x p lepak2 kat midvalley tu..tambahan pulak, kat midvalley aje satu-satunya tempat yang ade jual komik best2..(setahu gue la kan) hehehe

So, plan asal kitorang mau p lepak2 kat the mines terpaksalah dibatalkan tanpa kerelaan hati gue..wu3, (gila hang tamak haloba, xkan mau p lepak kat dua2 mall kot!) yea gue tau itu mustahil sebab tu gue sanggup korbankan cool blog coklat yang tersangatlah cool itu semata2 nak p beli komik baru yang tersangatlah best kat midvalley ini..hehehe >___<

Jangan xpercaya, gue sememangnya seorang yang boleh dikategorikan sebagai kaki komik sebab sejak kecik lagi gue udah mula berjinak2 dengan dunia komik nie..sebutkan aje nama komik tuh, gerenti gue da penah membacanya..tapi komik2 yang best jela kan..yang hampeh2 buat ape, buang masa gue aje..kui3,

haa..lau nak tau, nih la satu-satunya (satu ke tu? awat nampak macam 3 aje?) komik yang terpilih untuk dijadikan koleksi peribadi gue..hehehe (peribadi la sangat emma chan 0i..) yela, gue ingat lagi taem gue kecik2 dulu, akak gue marah sesangat kalo gue beli komik sebab katanya, bia die sorang aje yang bazirkan duet mak bapak dengan beli komik2 nih..gue juz baca aje..(dulu kitorang sume masih dibangku sekolah)

nak dijadikan cite, gue sekarang kan da besar panjang, da pegang duet sendiri da pon..so, gue bebas la nak beli ape pon kan? hehehe =D tapi tu lah, masa kecik2 dulu tipu la kalo gue cakap gue xpenah beli komik..taem kecik2 dulu gue suka beli komik macam yang gue tengah baca kat MPH nih..tapi tu lah, komik jenis nih mahal la skit lau nak dibandingkan dengan komik kat atas tu..hehe

kebetulan pulak taem kitorang p lepak2 kat MPH ritu, gue ade la ternampak banner fazley nih..0o0o, die ade buat majlis pelancaran buku die la kat sini rupanya..gue pon ape lagi, teruslah mengheret c eraziwan untuk bersama-sama mencari lokasi dr.fazley nih..eh2, macam xpercaya pulak..gue bukan aje ketemu sama dr.fazley, imran ajmain + abang nara (owner beautiful nara) + wife abang nara pon ade rupanya..hehehe tapi macam biasa la, gue juz tengok dari jaoh aje..segan la katakan..kui3,

hm..lebih kurang 2,3 jam kitorang lepak2 sambil membaca beberapa buah komik kat MPH nih, tunggu ape lagi kan..blah jela..kaki pon da mula da rasa kebas2..hehehe (mau xkebas, kemaen lagi hangpa berdua nih dk mengadap komik kat situ!) biase ler bro, kate sehati sejiwa? (sehati sejiwa la sangat emma chan oi..) jeles ler tu..kui3, =P


Monday, November 21, 2011

Day 6th @ Jeju Island, Korea~~

Yuhuu..rnie da ari yang ke-6..lagi beberapa ari jer lagi yang tinggal..chaiyok emma chan, chaiyok! niat di hati gue memang nak mengabadikan setiap ari kenangan gue di korea tuh dalam sweet + sour gue nih pon..yela, kalo bukan kat sini, gue nak sumbat cite sal percutian gue nie kat mana lagi kan..xkan dalam diari c eraziwan pulak? kui3, (sejak bila c eraziwan ade diari?) =.='


destinasi kitorang di pagi hari ini ialah meronda2 di dasar laut~~
hohoho..gue ingatkan submarine nih best sesangat..
rupa2nya, biase2 aje..uhuhu..
pemandangan kat dasar laut pon xsecantik seperti yang gue bayangkan..T___T


tapi, tapi, tapi,
kalo nak dibandingkan dengan pemandangan kat darat, kat darat nih lagi cantik! hehehe
kitorang pusing2 kat jambatan nih, uhh..penat betul..
mau xpenat, kemaen lagi panjang die punya jambatan..>.<






taem kitorang tengah lepak2 kat jambatan nih, ade la 2,3 orang makcik2 yang lalu lalang kat depan kitorang..akak gue pon ape lagi, mintak la diorang tolong ambikkan gambor kami ber-5 kan sebab xbanyak pon gambar kami ber-5 sepanjang 6 ari kitorang kat korea nih..selalu aje xcukup korum..huhuhu nak dijadikan cite, selamba aje makcik2 nie join skaki kitorang berposing..kui3,


tengahari tu pulak kitorang p lepak2 kat teddy bear museum..wah, nama pon teddy bear museum kan, satu museum tu penuh dengan koleksi2 teddy bear..nasib baek gue nih bukannya peminat c teddy bear.. nak minat macam mana, satu teddy bear pon gue xde..sob, sob, TT____TT (koleksi komik banyak la kat umah gue nie) kui3,

kat sini pon ramai jugak pelancong2 yang datang..mau xramai, macam2 koleksi bear ade kat sini..kreatif betul..lagi satu, gue ade la jugak berkenan kat beg teddy bear, tapi mahal bangat..uhuk, 40-50k setiap satu kot..xtermampu gue..yela, kang lau won dalam tangan habis, satu keje pulak nak kena p atm withdraw duet lepas tu p convert duet pulak kan? (hm, alasan..) hahaha

sesape yang xpuas ati ngan gue, tunggu ape lagi? moh masuk moh..
haa, jangan memaen..c hencik2 ted nie pon kemaen lagi nak bergusti..
elleh, nak bergusti konon..skali gue tiup, terus melayang..kui3,
(entah betul entah tidak budak sorang nih) err..=.='

haa, kiut kan pasangan nih..
lebih2 lagi c cik ted tu..
kemaen lagi seksi, dengan gaun2 berterbangannye..hihihi
kelakar pulak gue tengok..=P

nih pulak taem kitorang p lepak2 kat kawasan waterfall kot?
huh, jangan xpercaya, kat sini ade banyak sangat waterfall tahu..
tapi tu lah, waterfall ini untuk tontonan aje..
awal2 lagi diorang da warning dilarang mandi-manda..kui3,

cuaca kat sini agak panas tapi suhu die memang sejuk..
mungkin sebab lokasi die yang kat atas bukit kot?
fuh, jenuh jugak la gue n da geng nak daki jambatan nih tadi..
nasib xsemput aje..hehehe

ini pulak pic yang da dicampur adukkan..hehehe
dari pagi sampai ke petang ade..
pendek kata, kitorang memang enjoy setiap saat taem lepak2 kat sini..
mau xenjoy, setiap tempat kitorang singgah tau..hehe

nih kat kawasan waterfall tadi..
tengok die punya pemandangan, uhh..takut pulak gue rasa..
maybe sebab pokok2 kat belakang tuh banyak sangat kot..
gue bukannya takut ape, takut kalo ade ular aje sekor dua kat situ..hihi (ade2 jelah hang nih)

nih pon pic yang bercampur2 dari pagi jugak..
tapi xkesah la kan, janji gue bahagia..chewah..kui3,
tempat last kitorang pegi b4 balik, kat area pantai kot?
tapi pantai nih kitorang tengok dari atas aje..=)


Friday, November 18, 2011

Ceritera Aidil Adha..=)

Err..err..walaupun aidil adha sudah pon melabuhkan tirainya pada beberapa hari yang lepas, (da 2 minggu da emma chan 0i..) tapi gue xkesah sebab gue still nak update jugak pasal ceritera aidil adha gue kat kampung halaman gue yang tercinta itu..hehehe sume benda misti ade cite disebalik tabirnya kan? begitu la jugak dengan gue..>___<

Masa seminggu dua b4 raya ritu, gue ade jugak terpikir xnak balik kampung, gue beraya aje kat sini sensorang sebab akak2 gue sume nak balik kampung selama satu minggu..so, gue pon dalam dilema la kan..xkan gue nak apply cuti selama satu minggu lagi..masa p korea ritu gue da apply seminggu..kang bos cakap ape pulak kan..sob, sob, T___T

Lepas tu, c eraziwan dengan baek hatinya mengofferkan diri untuk menemani gue beraya kat sini..uhuk, gue terharu la kan sebab die biasa pantang ade peluang, misti nak balik kampung..lepas tu, nak dijadikan cite lagi, tetiba die dipanggil p intebiu kat kampung sehari b4 raya..so, nak x nak, terpaksa jugak la die balik kampung kan..xkan nak lepaskan peluang p intebiu pulak..


lepas tu, ape la agaknye yang jadi dengan gue ek..tadaa~~ 
haa..gue pon balik beraya kat kampung jugak ler..huhuhu sebenarnya, gue memang xnak balik kampung walaupun c eraziwan xbisa menemani gue beraya kat sini tapi memandangkan mak gue beria suruh gue balik jugak beraya kat kampung, terpaksa la gue balik kan walaupun hanya 2,3 ari aje..uhh, sangat penat tahu..nak balik kampung jem, nak balik kl pon jem, adoi..T_T

raya pertama tu mak gue buat makan2..so, boleh dikatakan seharian jugak la gue bz kat dapo tu kan..(banyak la hang punya seharian) hehehe tapi tu lah, nak buat macam mana..dalam reramai kawan gue, xde sorang pon yang datang kat umah gue..sob, sob, nasib baek ler c eraziwan datang..(itu pon sebab gue yang paksa, kot?) kui3, setel aje mam dengan c eraziwan, die bawak gue p beraya umah die pulak..memang macam tu la biasanya xtvt kami dihari raya..hihihi

keesokannye pulak, kitorang p jenjalan kat kbmall~~ hehehe da lama gue x p lepak kat sana..ritu pon kitorang bukannye lepak sangat..p kbmall semata2 nak p cari npon baru aje..hehehe cantik kan txt pro gue nih? sememangnya gue dan sony ericsson ini da macam tebing dan air aje lagaknya..memang xdapat nak dipisahkan! chewah..hehehe =D

lepas tu pulak kitorang p jenjalan kat hotel dynasty inn kat wakaf che yeh..haa, jangan memaen..macam xde tempat laen aje nak pegi, kat hotel jugak kitorang pegi..kui3, xde lah..kitorang p lepak kat dynasty inn tu sebab gue nak p bertemu mata dengan bestie gue..die keje kat sana..huhuhu cantik jugak ek hotel die..maklumla, hotel baru bukak katakan..hehehe da lama xjumpa cik sal..kejap pon jadi la dari xjumpa langsung kan..=)

eh? tetibe aje..hehe nih pulak gambar kami yang paling latest..mau x latest, tengahari semalam bwu gue ambik tau..kalo dulu, tiap2 ari kitorang p lunch sesama..yela, satu ofiz kan..tapi sekarang, kadang2 aje kitorang lunch sesama..kalo c eraziwan xbz, die datang la lunch kat ofiz gue..kalo bz, lunch sensorang ler gue nampaknye..sedih betul..huhuhu T.T


Wednesday, November 16, 2011

Day 5th @ Jeju Island, Korea~~

Waa..pejam celik, pejam celik, rnie da masuk ari yang ke-5 rupanya..cepat tol masa berlalu, rasa macam bwu semalam aje gue p jenjalan makan angin kat korea tu..hahaha (hampeh tol la c emma chan nie..) =.=' okeh, tanpa membuang masa, moh gue perkenalkan Jeju Island moh..tadaa~~ pemandangan di jeju island ini tersangatlah indah tahu! hik3, =D

sesampai aje kat destinasi, kitorang terus p serbu kedai serbaneka yang ade kat area nih..menurut cikgu bahasa korea yang akak gue selalu p kelas korea tu, kalo da sampai kat korea nih, memang rugi la kalo x try rasa die punya banana milk..so, bila kitorang sampai aje kat korea, akak gue terus p terkam c banana milk nie n hasilnya? kitorang sume da jatuh hati dekat c banana milk yang tersangat lah sedap ini..hehehe (sila refer kepada kotak yang dipegang oleh gue) =P

gue xpasti pulak kat sini nih kat mana sebabnya, gue juz ikut aje jejak langkah diorang sume nih..hehehe kalo xsilap gue, sini merupakan salah satu tempat yang wajib dikunjungi sekiranya berada di jeju island..so, here we are~~ memang berbaloi akak gue drive hampir setengah jam sebab pemandangan kat sini memang cantik walaupun matahari agak terik sedikit..uhuhu

gue dan pemandangan dari atas bukit..hehehe (perlu ke mention2 bagai?) err..hehehe haa, jangan xpercaya, kami ber-3 nih tersangatlah gigih mendaki bukit semata2 nak tengok pemandangan dari atas bukit nih tahu..uhh, sesungguhnya..usaha itu sememangnya tangga kejayaan sebabnya gue hampir2 nak berputus asa a.k.a nak patah balik n x nak teruskan sesi mendaki bukit yang tersangatlah tinggi ini..hehehe nasib baek azam gue agak quat..=D

uhh..cantik tol pemandangan laut nie..meskipun cuaca agak terik disini tapi ianya tidak dapat mematahkan semangat kami semua untuk pusing2 disekitar kawasan ini..kawasan nih memang besar, n kalo xsilap, kitorang hanya sempat pusing2 1/4 aje tau..bukan ape, banyak lagi tempat2 menarik yang menanti kedatangan kami semua..hehehe

tadaa~~ haa, kan da cakap..banyak lagi tempat2 menarik yang menanti kedatangan kami semua..hehehe ini pulak kat udo island lau xsilap gue..kitorang datang sini naek feri..dengan keta2 sekali kitorang sumbat dalam feri tu tau..hm, naek feri kejap aje, xsampai pom setengah jam..sampai aje kat udo island, pusing2 kejap lepas tu lepak2 kat pantai..lawa bangat pantai kat sini..>___<

lau xsilap gue lagi, tempat nie pon femes jugak selaen dari nami island..banyak jugak la drama2 korea yang shooting kat sini..biasa pasir kat pantai halus2 kan? pasir2 kat sini pulak kasar2..aduh, lepak kat pantai nie lama2, rasa macam nak terjun aje masuk dalam air tuh..kat hujung sana gue tengok ade jugak 2,3 orang tengah mandi manda + bersuka ria..amboi3..bikin gue jeles aje..

xtau nak cakap ape sebab pantai nih memang cantik!
hihihi >___<

nih pulak taem kitorang p lepak2 kat lake ape entah..da puas ati sedut udara yang segar kat pantai tadi, kitorang datang melepak kat sini pulak..lau xsilap gue, sini pon femes jugak sebagai tempat shooting drama2 korea..akak gue la yang cakap, gue mana tau pape pasal nie..gue tau tengok aje drama2 korea tu..hehehe macam kecik aje kan menda alah tu..ce zoom kasi dekat skit?

haa..amik hang..
pintu masuk pon lagi besar dari gue..kui3,

lepas tu pulak, kitorang p lepak2 kat ape entah nama tempat nie..hm, not bad jugak la die punya view..malam tu pulak kitorang p tengok teater nanta..wah, best bangat teater nie..die punya pelakon pon nsem + smart2..hehehe pendek kata, memang puas hati lah..berbaloi2 dengan harga tiket die yang kemaen lagi mahal tu..=D


Tuesday, November 15, 2011

XTVT di hujung minggu..=D

Sabtu lepas gue p dating! hihihi rasa macam da lama sangat kitorang x p dating..yela, ritu kan raya..so, of coz la kitorang sume balik kampung kan..bila kat kampung tu, memang xde nye nak dating2 bagai..memasing sebok memanjang dengan komitmen laen kat umah tu, lebih2 di hari raya kan..xpe, gue paham..huhuhu

Aidil adha tahun nie mak gue buat makan2..agak meriah la kan sebab dari pagi sampai ke malam sedara mara datang..tapi tu lah, sebok punya pasal, kitorang sefamily xsempat pon nak berposing2 sakan di hari raya itu..gue bukan maen lagi sakan bergaya..(hm, yelah tu emma chan 0i..) hehehe
eh? awat cite sal raya boleh termasuk sekali dalam entry dating gue nie ek? heran tol..(?_?)

Sebenarnya dating kali nih bukan macam dating2 yang sebelum nie sebabnye kitorang bwu aje berbaek2 dari perang dingin yang maha dasyat! (banyak la hang punya dasyat!) hihihi =P tapi tu lah..syukur alhamdulillah sebab jodoh kami masih quat n hasilnya? perasaan gue pada c die makin hari makin menebal..chewah..hehehe

xtvt di pagi hari of coz la breakfast kan..biasa gue mam nasi lemak aje..(memang itu je pon menu yang ade di pagi hari) kui3, lepas tu kitorang p keje..balik aje dari keje, kitorang p lepak2 kat leisure mall jap sebab ofiz gue memang dekat sesangat dengan leisure mall tu..jangan xpercaya, kat leisure mall tu jugak la gue penah terserempak dengan FATIN LIYANA + pakwe die sedang berdating..tapi tu lah, tengok dari jauh jela sebab gue segan nak tegur die..hihihi

lepas tu, kitorang p mam abc kat seksyen 2, shah alam..ini merupakan kali yang ke-3 gue mam abc kat sini..abc di seksyen 2 sangat best okeh! hihihi niat di hati nak lepak2 sekali dengan bestie gue yang study kat uitm tu tapi die still kat kampung lagi..hm, nak buat macam mana, next taem jela kan..oh ya, kat leisure mall tadi kitorang p shopping2..(banyak la hang punya shopping2, beli kasut je pon!) err..=.=' hehehe pape pun, thanks dear..kasut tuh memang cantik..=D

petang tu pulak, gue temankan c eraziwan p tukar keta kat umah bapak die a.k.a bakal bapak mertua gue di seksyen bape entah kat shah alam tu..lepas tu kitorang p kedai nset, repair nset yang bwu aje gue beli kat kampung ritu..kesian nset bwu gue, umo xsampai pon lagi seminggu, dah kena masuk hospital disebabkan oleh kecuaian gue..nasib baek xpayah masuk icu..tukar bateri je pon..hehehe buat saspen gue aje tau..ingatkan teruk sangat die punya kerosakan..

malam tu pulak kitorang p lepak2 kat i-city..jangan xpercaya, ini merupakan kali pertama gue p i-city bersama c die tahu! hm, lau xsilap..b4 nie gue penah p dengan sepupu sepapat + akak2 gue..i-city sekarang da banyak berubah..da macam theme park pulak gue tengok..tapi permainan die xde la mencabar macam kat lotte world, korea tu..hehe kitorang sempat naek satu aje, entah ape la nama menda alah tu..kitorang pusing2 tengok pemandangan i-city dari atas..cantik! =D

nih pulak pic penutup untuk entry kali nih..entah ape la agaknya motif c eraziwan nie p menyorok kat belakang gue..buang tabiat agaknya..kui3, =P


Monday, November 14, 2011

Kenduri Kawen..=)

Wah..berkurun rasanya gue xupdate c sweet + sour gue nih..nak buat macam mana, masa xmengizinkan kononnye..hehehe hm, sepanjang beberapa hari nie, banyak sesangat benda yang berlaku di sekeliling gue..yang elok ade, yang xelok pon ade..memandangkan masa gue sememangnya terhad setiap ari, terpaksa la gue agih2 kan ceritera cinta gue yang tengah Q panjang tu..hihihi

Wokeh, gue mulakan entry gue yang ketiga pada bulan november ini dengan ceritera kawen k..hehehe (eh2, yang hang xpepasal tergedik2 nih apahal..ish3, anak sape la nie..) err..=.=' hihihi ah, lantak p jelah..citenye macam nie...semalam, ex anak buah gue kawen..so, kitorang satu ofiz p la reramai majlis kawen die..walaupun diorang x bersanding, tapi majlis diorang still nampak meriah..=)

Oh ya, kalo xsilap gue, cite disebalik tabir sal pasangan pengantin nih ialah, diorang da bercinta selama 10 tahun tahu! uhh, xsangka jodoh diorang sangat kuat sehinggakan percintaan mereka akhirnya berjaya menjejakkan kaki ke jinjang pelamin..selamat pengantin baru sekali lagi gue ucapkan..semoga kekal berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya..(entah kepada sape la gue tujukan ucapan gue nih, c pengantin bukannya tau pon kewujudan sweet + sour gue nih) kui3,

haa, inilah dia rombongan2 yang gue maksudkan tadi..kami sepatutnya ber6 tapi yang sorang lagi awal2 da sampai sebab die kan c photographer yang x bertauliah..sape lagi kalo bukan c pengambil gambar kami ini..hehehe

kami sampai lambat..pengantin pon da selesai makan beradab..nasib baek kitorang masih sempat dengan sesi memotong kek ini..oleh sebab c photographer merupakan geng kitorang, so sesi memotong kek ini dengan x malunya telah di konker oleh kami semua..hahaha teruk betul..=P

hahaha..kelakar pulak gue tengok aksi c pengantin lelaki..lau xsilap gue, nih gambar candid sebab taem nih kitorang tengah sebok panggil director yang xbertauliah join skali dalam sesi bergambar ini..pape pon, gambar nih memang terbaek! =D

kesian pulak gue tengok gambar c azian tu..(yang hujung skali) nape la gambor die asyik xsempurna aje..mungkin ini la padahnya kalo terlebih tinggi kot? hehehe (mentang2 la hang tuh xcukup tinggi, sedap pulak mulut tu p mengata orang ek..) err..hehehe

pandai betul c photographer yang xbertauliah ini ambik gambar..xsangka gambar gue + pasangan (chewah..) pon ade sekali..hihihi