Monday, November 28, 2011

Day 8th @ Seoul, Korea & Lcct, Malaysia..hihihi

Akhirnya, akhirnya dan akhirnya lagi, berpenghujung jugak ceritera percutian gue ke korea ini..sedar x sedar, mau satu bulan jugak masa yang gue ambik untuk kasi setel ceritera percutian pertama gue ke oversea nih..hehehe dengar2, akak gue cakap, akak gue yang sorang lagi mau p bercuti ke korea lagi dan jugak ke china..uhuk, cam best aje..>___<

Tapi, tu lah..gue udah janji dengan diri sendiri, lepas nie gue da nak stat menabung da untuk masa depan..ye, menabung untuk masa depan okeh! hihihi sepanjang 2 tahun 4 bulan nie, gue da banyak sangat enjoy..beli itu, beli ini, bazir itu, bazir ini, ops..bukan membazir okeh, sekadar memenuhi kehendak duniawi semata2..hehehe

Maklumlah, sekarang kan da penghujung bulan november..pejam celik pejam celik karang, da tahun baru da..tol x? semalam maal hijrah..azam tahun baru gue ialah gue mau memperbaiki diri dengan menjadi seseorang yang lebih baek dari sebelum ini untuk diri gue sendiri dan jugak untuk orang laen iaitu mereka2 yang sentiasa ada disisi gue selama ini..=)

pic kat atas diambil sewaktu kami selamat sampai di lcct dan pic kat bawah pulak taem tengah q nak check-in di airport incheon..siyes gue cakap, naek flight diwaktu pagi tersangatlah xbest n gue lebih suka lau naek taem waktu malam..sebabnye? taem nak fly ke korea ritu, sepanjang malam gue tido tahu..sedar2, da sampai airport incheon rupanya..alhamdulillah..hehehe taem nak balik malaysia pulak, rasa macam lama aje penerbangan kali nih sebab gue xboleh nak tido lena..T___T

tahu x, ole2 kat korea nih tersangatlah mahal tahu..n hasilnya, ini jela ole2 yang gue mampu belikan untuk c eraziwan walaupun duet belanja yang die bagi lebih dari ini..hehehe untuk family pulak, kitorang 3 beradik pakat2 duet belikan baju i <3 korea untuk mak + ayah + adik beradik + kak ipar kecuali anak2 sedara..awat? sebab xde saiz untuk anak2 sedara lorr..syg betul..TT_TT kitorang belikan coklat aje untuk anak2 sedara yang tersangatlah comel itu..hihihi =D

ini pulak ole2 untuk dak2 ofiz lama + baru dan teman2 rapat..
untuk rakan2 blogger pulak?
err..sori..xcukup bajet la..(boleh macam tu?) hehehe

Perkara2 menarik sepanjang percutian gue kat sana ialah (jeng3..hihihi ) :-

1) makcik2 + kanak2 kat sana panggil gue pretty doll..tang mana yg pretty pon gue xtau..kui3, =')
2) ade beberapa ajk tour club ape ntah mintak gue jd model utk vc 'Airstar Avenue' kt sana..=D
3) orang2 kat sana sangat baek dan peramah..selalu tanya kitorang datang dari negara mana..=)
4) sesetengah jurujual kat sana tersangatlah kedekut..nak mintak kurang 1000 won pon berkira! =(
5) makanan diorang sangat sedap dan mahal! tapi berbaloi-baloi~ hehehe =P
6) kapel2 kat sana tersangatlah romantik..ke sana ke mari asyik berpegangan pinggang aje..=P
7) hm..itu jela kot? hihihi


16 comments:

Kathy Tuah said...

bestnya..ntah bila turn sy lak ke sana ye..hehe

Nur Aischa said...

woahh awesome! haha serius mahal ya perbelenjaan kat sana?? tp bestla akak dh ada pengalaman.. :D

ILA HonEyBuNNy said...

ala..nak ole2 jugak..ehhehhe

banyak tu barang....hehhehe

Izyan Masri said...

BESNYA.RASA CAM NAK NANGIS DAH NI BEST SANGAT T_T

Juliet_iRa~" said...

wah seronok nyaa berjalan kat sn!!:D

salam maal hijrah..

Asyila Zainuddin said...

waaaahhhh.. korea tuuu! best gile la..

Tyra Lullaby said...

best best. masuklah gambar banyak2 lagi dekat Korea. hee :D

CIK JATT said...

bestnya. kat korea banyak tempat cantik2 kan. kawan akak pun baru balik dari korea

cik ika said...

bestnye..boyfie ika yonghwa kt sne..

L said...

waaa. sonoknyer.. jgn luper bawak balik baju korea satu kat aL kayh.. heheh


jom tgk kejap aja.=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu....

sonok je g korea.

iedchan said...

Wah same la kite baru blk korea hehe. I folo u k dear. Hehe org sana peramah gler kan

mizzkechique said...

untungla dpt g korea.. huhuhu..

faiz said...

follow balik blog saya ni jomwayangku.blogspot.com

Mya said...

wahhh pretty doll gitu... because u r pretty:)

Mizz ErMa said...

kathy tuah : sampai seru nanti, boleh la pegi..hehe

nur aischa : hm2, mahal bangat..kalo stakat nak p jalan2 mkn angin tu boleh la..hehehe

ial honeybunny : len kali kalo ade rezeki p korea lg sy belikan ole2 yer..=P

izyan masri : hehehe..moh nangis sama2 moh..=P

juliet ira : hehehe..tau xpe, salam maal hijrah jgk..=)

asyila zainuddin : sangat best! hihi

tyra lullaby : entry nih entry utk last day kat korea..tu psl skit aje..hehe

cik jatt : tau xpe..byk sgt sampaikan xcukup masa nk p jenjalan..T_T

cik ika : 0o..mnt yong hwa yer, sy lak jang geun suk..hehe

l : boleh aje kalo kasi duet siap2..=P

laici kang ais : sonok bangat..hihi

iedchan : tol ke? best kan p sana..hehe haah, peramah bgt..=)

mizzkechique : untung bangat..hehe

faiz : okeh..=)

mya : ade2 aje mya nih..=)