Friday, November 18, 2011

Ceritera Aidil Adha..=)

Err..err..walaupun aidil adha sudah pon melabuhkan tirainya pada beberapa hari yang lepas, (da 2 minggu da emma chan 0i..) tapi gue xkesah sebab gue still nak update jugak pasal ceritera aidil adha gue kat kampung halaman gue yang tercinta itu..hehehe sume benda misti ade cite disebalik tabirnya kan? begitu la jugak dengan gue..>___<

Masa seminggu dua b4 raya ritu, gue ade jugak terpikir xnak balik kampung, gue beraya aje kat sini sensorang sebab akak2 gue sume nak balik kampung selama satu minggu..so, gue pon dalam dilema la kan..xkan gue nak apply cuti selama satu minggu lagi..masa p korea ritu gue da apply seminggu..kang bos cakap ape pulak kan..sob, sob, T___T

Lepas tu, c eraziwan dengan baek hatinya mengofferkan diri untuk menemani gue beraya kat sini..uhuk, gue terharu la kan sebab die biasa pantang ade peluang, misti nak balik kampung..lepas tu, nak dijadikan cite lagi, tetiba die dipanggil p intebiu kat kampung sehari b4 raya..so, nak x nak, terpaksa jugak la die balik kampung kan..xkan nak lepaskan peluang p intebiu pulak..


lepas tu, ape la agaknye yang jadi dengan gue ek..tadaa~~ 
haa..gue pon balik beraya kat kampung jugak ler..huhuhu sebenarnya, gue memang xnak balik kampung walaupun c eraziwan xbisa menemani gue beraya kat sini tapi memandangkan mak gue beria suruh gue balik jugak beraya kat kampung, terpaksa la gue balik kan walaupun hanya 2,3 ari aje..uhh, sangat penat tahu..nak balik kampung jem, nak balik kl pon jem, adoi..T_T

raya pertama tu mak gue buat makan2..so, boleh dikatakan seharian jugak la gue bz kat dapo tu kan..(banyak la hang punya seharian) hehehe tapi tu lah, nak buat macam mana..dalam reramai kawan gue, xde sorang pon yang datang kat umah gue..sob, sob, nasib baek ler c eraziwan datang..(itu pon sebab gue yang paksa, kot?) kui3, setel aje mam dengan c eraziwan, die bawak gue p beraya umah die pulak..memang macam tu la biasanya xtvt kami dihari raya..hihihi

keesokannye pulak, kitorang p jenjalan kat kbmall~~ hehehe da lama gue x p lepak kat sana..ritu pon kitorang bukannye lepak sangat..p kbmall semata2 nak p cari npon baru aje..hehehe cantik kan txt pro gue nih? sememangnya gue dan sony ericsson ini da macam tebing dan air aje lagaknya..memang xdapat nak dipisahkan! chewah..hehehe =D

lepas tu pulak kitorang p jenjalan kat hotel dynasty inn kat wakaf che yeh..haa, jangan memaen..macam xde tempat laen aje nak pegi, kat hotel jugak kitorang pegi..kui3, xde lah..kitorang p lepak kat dynasty inn tu sebab gue nak p bertemu mata dengan bestie gue..die keje kat sana..huhuhu cantik jugak ek hotel die..maklumla, hotel baru bukak katakan..hehehe da lama xjumpa cik sal..kejap pon jadi la dari xjumpa langsung kan..=)

eh? tetibe aje..hehe nih pulak gambar kami yang paling latest..mau x latest, tengahari semalam bwu gue ambik tau..kalo dulu, tiap2 ari kitorang p lunch sesama..yela, satu ofiz kan..tapi sekarang, kadang2 aje kitorang lunch sesama..kalo c eraziwan xbz, die datang la lunch kat ofiz gue..kalo bz, lunch sensorang ler gue nampaknye..sedih betul..huhuhu T.T


8 comments:

zOeY zAu YaH said...

dia dpt hp baru nih..x aci neh hehe

Ihsan Arifin said...

untung la hp baru ;)

Yana Kama said...

eh orang Kelantan jugak ke..samala Erma..:D

Mya said...

amboi meriahnye siap ada henpon baru tu... jeles2 =p

Izyan Masri said...

AMBOI BESTNYA DPT HP BARU :D

NurSuhada Md Arifin said...

comel eh tpon baru mu ma...

✿....rossa alina....✿ said...

raya aidiladha dah lame lepas...woahhh ni lame giler ni baru update blog..kikikiki..

Mizz ErMa said...

cik zoey : sekali sekala katakan..hehe

ihsan arifin : untung bangat..hehe

yaan kama : yup..asal dari kb~~

mya : tau xpe..hehehe

izyan masri : best bangat..hehe

suhada : tau xpo..comam kam..hehe

rossa alina : itu la pasal..sume benda kena q dulu..hehe

C.L.I.C.K.2