Friday, November 4, 2011

Day 4th @ Seoul, Korea~~

Wah..xsangka, rnie da nak masuk minggu ke-3 rupanya sejak gue balik dari p bercuti..tapi sekarang bwu sebok2 nak update untuk ari yang ke-4..hehehe maklumlah, bukannya selalu gue p bercuti jejaoh kan, so of coz la gue ingin mengabadikan kenang-kenangan gue itu ke dalam sweet + sour kesayangan gue ini..hee =P

nih taem on da way nak p nami island..ade 2 option untuk p sana..satu naek feri yang mengambil masa selama 10-15 minit, satu lagi naek ape ntah yang duduk atas kusi yang ade tali kat atas tu..lupa pulak gue nama menda alah tu..hehe haa, yang tu ambik masa selama beberapa minit aje..gue + kawan akak gue naek feri n 3 yang laen pulak naek menda alah tu..

ari ke-4 nie kitorang agak kesuntukan masa sebab malam tu kitorang kena fly ke jeju island..pagi2 lagi kitorang da check-out kat seoul backpackers n barang2 pulak tumpang letak je dulu kat tempat yang disediakan di seoul backpackers tu..setel aje check-out, kitorang cecepat menuju ke nami island..hehe nami island sangat cantik okeh! =D

jangan xtau, nami island nih sangat famous kat sini sebab kat nami island nie la tempat shooting drama popular winter sonata yang menjadi kegilaan ramai tu..(termasuk la gue!) hehehe setahu gue, kat malaysia memang famous amous cite winder sonata tu kan? haa, kat sini lagi la..separuh dari pelancong yang datang jenjalan kat sini terdiri daripada penduduk tempatan..

oleh sebab kitorang datang taem pertengahan autumn, dedaun kat sini belum bertukar wajah dengan sepenuhnya lagi..lau xsilap, hujung2 musim skit kot bwu la dedaun nih sume akan jadi sejibik macam dedaun kat dalam gambar tu..so, cuci mata dengan gambar nie jela kalo nak tengok autumn yang sebenarnye yer..kui3,

kat sini sangat sejuk tahu..nasib baek gue xbeku kat sana..(banyak la hang punya beku!) hahaha.. x lah, suhu kat sana biasa2 aje..tapi kalo xpakai jaket memang sangat sejuk tahu! tempat sini besar..kitorang xsempat nak pusing betul2 sebab kesuntukan masa punya pasal..jangan xpercaya, kat sini ade kedai makan yang halal tahu..nasi die pon ok walaupun gue makan xabis..hehe

pemandangan kat sini memang cantik..
xsia2 kitorang bangun bersiap pepagi buta n then, terkejar2 nak naek tren yang hanya ade setiap satu jam sekali lepas tu, naek tren yang mengambil masa selama 45 minit sebelum sampai ke jeti..
uhh, ianya tersangatlah berbaloi tahu! ^___^

guess wat? hihihi..
lihatlah, betapa quatnya pengaruh winter sonata kat sini sehinggakan ade pihak yang sanggup buat patung jung sang + yoo jin ini..n jangan xtau, gue Q panjang tahu untuk bergambar dengan patung2 nih..hehehe i like this drama so much..>.<

jung sang, saranghae~~
uhh, terpegun sat gue bila aje gue menjejakkan kaki ke kedai nih..
gallery ape ntah, gambar jung sang n yoo jin ade di mana2..
tempat yang sangat seswai untuk cuci mata..hehe =P

p/s : malam nih nak balik kg..yahoo~~ 1st taem balik kg tanpa libatkan annual leave..(kejap jela baliknye..) sob, sob, TT_TT


5 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya....

mampu tgk gambar ja la...hehe

take care..;_)

ctk said...

wahhhh...jeles2~nk bergambar kat nami islanddddddddddddddd! pOpular tuu!

Daddylicious said...

...jagung tu lambat betul habis yer....hehe

aleen aiden said...

gambar macam kat atas titi tu cantik. :)

Mizz ErMa said...

ila honeybunny : memula tengok gmbar lepas tu p la tengok face to face pulak..=)

ctk : popular tang mane tu? hehehe

daddylicious : hehehe..konon2 nak menikmati la kan..=P

aleen aiden : cntik kan nami island nie..hehe