Monday, November 21, 2011

Day 6th @ Jeju Island, Korea~~

Yuhuu..rnie da ari yang ke-6..lagi beberapa ari jer lagi yang tinggal..chaiyok emma chan, chaiyok! niat di hati gue memang nak mengabadikan setiap ari kenangan gue di korea tuh dalam sweet + sour gue nih pon..yela, kalo bukan kat sini, gue nak sumbat cite sal percutian gue nie kat mana lagi kan..xkan dalam diari c eraziwan pulak? kui3, (sejak bila c eraziwan ade diari?) =.='


destinasi kitorang di pagi hari ini ialah meronda2 di dasar laut~~
hohoho..gue ingatkan submarine nih best sesangat..
rupa2nya, biase2 aje..uhuhu..
pemandangan kat dasar laut pon xsecantik seperti yang gue bayangkan..T___T


tapi, tapi, tapi,
kalo nak dibandingkan dengan pemandangan kat darat, kat darat nih lagi cantik! hehehe
kitorang pusing2 kat jambatan nih, uhh..penat betul..
mau xpenat, kemaen lagi panjang die punya jambatan..>.<






taem kitorang tengah lepak2 kat jambatan nih, ade la 2,3 orang makcik2 yang lalu lalang kat depan kitorang..akak gue pon ape lagi, mintak la diorang tolong ambikkan gambor kami ber-5 kan sebab xbanyak pon gambar kami ber-5 sepanjang 6 ari kitorang kat korea nih..selalu aje xcukup korum..huhuhu nak dijadikan cite, selamba aje makcik2 nie join skaki kitorang berposing..kui3,


tengahari tu pulak kitorang p lepak2 kat teddy bear museum..wah, nama pon teddy bear museum kan, satu museum tu penuh dengan koleksi2 teddy bear..nasib baek gue nih bukannya peminat c teddy bear.. nak minat macam mana, satu teddy bear pon gue xde..sob, sob, TT____TT (koleksi komik banyak la kat umah gue nie) kui3,

kat sini pon ramai jugak pelancong2 yang datang..mau xramai, macam2 koleksi bear ade kat sini..kreatif betul..lagi satu, gue ade la jugak berkenan kat beg teddy bear, tapi mahal bangat..uhuk, 40-50k setiap satu kot..xtermampu gue..yela, kang lau won dalam tangan habis, satu keje pulak nak kena p atm withdraw duet lepas tu p convert duet pulak kan? (hm, alasan..) hahaha

sesape yang xpuas ati ngan gue, tunggu ape lagi? moh masuk moh..
haa, jangan memaen..c hencik2 ted nie pon kemaen lagi nak bergusti..
elleh, nak bergusti konon..skali gue tiup, terus melayang..kui3,
(entah betul entah tidak budak sorang nih) err..=.='

haa, kiut kan pasangan nih..
lebih2 lagi c cik ted tu..
kemaen lagi seksi, dengan gaun2 berterbangannye..hihihi
kelakar pulak gue tengok..=P

nih pulak taem kitorang p lepak2 kat kawasan waterfall kot?
huh, jangan xpercaya, kat sini ade banyak sangat waterfall tahu..
tapi tu lah, waterfall ini untuk tontonan aje..
awal2 lagi diorang da warning dilarang mandi-manda..kui3,

cuaca kat sini agak panas tapi suhu die memang sejuk..
mungkin sebab lokasi die yang kat atas bukit kot?
fuh, jenuh jugak la gue n da geng nak daki jambatan nih tadi..
nasib xsemput aje..hehehe

ini pulak pic yang da dicampur adukkan..hehehe
dari pagi sampai ke petang ade..
pendek kata, kitorang memang enjoy setiap saat taem lepak2 kat sini..
mau xenjoy, setiap tempat kitorang singgah tau..hehe

nih kat kawasan waterfall tadi..
tengok die punya pemandangan, uhh..takut pulak gue rasa..
maybe sebab pokok2 kat belakang tuh banyak sangat kot..
gue bukannya takut ape, takut kalo ade ular aje sekor dua kat situ..hihi (ade2 jelah hang nih)

nih pon pic yang bercampur2 dari pagi jugak..
tapi xkesah la kan, janji gue bahagia..chewah..kui3,
tempat last kitorang pegi b4 balik, kat area pantai kot?
tapi pantai nih kitorang tengok dari atas aje..=)


6 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya tgk teddy bear tu...ehheh

okeh..nak gtau neh...sangat jeles tgk semua gambar2 neh...heheheh

zOeY zAu YaH said...

haa pulau jeju yg glamer tu...syoklah dia..hihi

Pondok Usang said...

bestnyee gi jalan2 negara org.. =)

IZNIE said...

ohh ohhh jeles lagi tgk..
koreaa..
mimpi jela lagi..

::Wardatul Shauqah:: said...

bes ny melancong..huhu... ^^

Mizz ErMa said...

ila honeybunny : itu la pasal..rasa macam nak angkut buat balik aje teddy2 bear tu..hihi

cik zoey : syok la jugak..kt p.jeju bnyk pntai yg cntik2..hehe

pondok usang : tau xpe..hehehe

iznie : kdg2 mimpi tu boleh jd kenyataan..=)

wardatul shauqah : best..rasa macam nak p melancong lagi..=D