Friday, September 30, 2011

Selamat Tinggal Sayang - Dina ft Zizan

Finally, tiba juga hari ini..hari yang sering membuatkan fikiran gue berkecamuk dengan hanya memikirkannya..hari yang sering mengganggu emosi gue saban hari..hari yang seringkali gue cuba elakkan dari muncul..hari yang berkali dan berkali2 gue fikirkan sebelum membuat keputusan yang muktamad..ini lah dia, penghujung cerita antara gue dan SAJ..sob, sob T-T

Gue mula berkenalan dengan SAJ nih pada tanggal 13hb Julai 2009..masa tuh, gue bwu aje beberapa minggu tamat pengajian di polisas, kuantan..seminggu selepas abis belajar, polisas ade buat kursus UBS untuk budak2 jabatan perdagangan..memandangkan gue nih salah sorang dari budak perdagangan, terpaksalah menjoinkan diri kan..rasa cam serba xkena aje kalau gue xfollow rules c polisas nih..hehe

Habis aje kursus selama seminggu tuh, ade sorang member gue nih ajak gue p jalan2 cari keje kat rawang, area umah akak die..memula tu, gue rasa cam xberminat aje nak join sebab bwu abis belajar kan..tingin la jugak nak goyang2 kaki kat umah dulu b4 menjinakkan diri dengan dunia kerjaya nie..hehe tapi tu lah, entah macam mana gue boleh pulak p tukar fikiran..=D

Dengan berbekalkan satu beg pakaian untuk jangka masa seminggu yang gue pakai sepanjang seminggu taem kursus UBS, gue p la ke rawang dengan harapan mau mencari hasil dari titik peluh sendiri kan..terasa cam dalam drama tv pulak..beria ikut member cari keje kat ibu kota, lepas tu jumpa member yang bukan2 sampai rosak akhlak la, kejutan budaya la..uhh, serius! gue memang ade ter pk benda2 yang macam tu tahu..=P

And, alhamdulillah..bila da 2,3 ari kitorang p survey2 keje, ade la satu kilang nih nak pakai kitorang on da spot! kalo boleh, lepas aje intebiu tu, die nak gue n member gue nih stat keje terus tahu..nasib baek kitorang slow talk elok2, keesokan hari bwu kitorang nak stat keje..honestly, masa tuh gue memang takut jugak la kan nak jadi minah kilang kat situ..tapi, excited pon ade jugak..hehe

Tapi tu lah, neves nak stat keje xhilang pon lagi, tup2 abang gue call bagitau xyah ngada2 nak jadi minah kilang..kalau setakat nak keje kilang, p keje kilang kat kampung lagi baek..kalau nak keje kat bandar nih, cari keje yang elok terus..uhuk, last2 gue terpaksa padamkan niat gue nak keje kilang dengan member gue tu..keesokannya lak, gue naek ktm dari rawang ke bandar tasik selatan sensorang..wu3, hanya tuhan yang tahu macam mana takutnya gue masa tuh..T___T

Kat Bandar Sri Permaisuri nih, gue stay dengan akak gue n member2 die 2 orang..lepas tu gue mula berjinak2 dengan jobstreet.com, dan alhamdulillah, lebih kurang seminggu lepas tu, akhirnya gue diterima bekerja di SAJ nih..rasa cam epy sangat2 tahu sebab gue da tak perlu nak p intebiu berkali2 macam sesetengah orang..rasa macam diri nih bertuah sesangat..thank god..=)

Gue tak nafikan, keje kat sini memang banyak onak dan durinya..hanya mereka2 yang tabah macam gue aje yang boleh tahan keje kat sini..buktinya? ade sorang senior yang masuk seminggu dari gue, keje tak sampai sebulan, terus cabut lari..hehehe syarikat swasta kan, biasa la..keje asyik nak cepat aje..tension gue dibuatnye tahu..T-T bos pulak jenis yang tak tetap pendirian..kejap macam nie, kejap macam tu..kejap nak ini, kejap nak itu..adoi..pepaham jela..>..<


Akhir kata......

motif : berat hati..=/

motif : happy..=)

motif : confuse..=?


motif : err..iklan kah?? =P

motif : teruja..=D

motif : xde motif..=P

p/s : terpaksa letak watermark kat setiap pic selepas ditegur berkali2 oleh c eraziwan..T-T

p/s/s : nasib baek gambor jadi makin sedap mata memandang bila da ade watermark macam tuh..hee =P

Thursday, September 22, 2011

Rezeki Ada Di Mana2..=)

Semalam a.k.a 2 ari lepas, gue p intebiu kat taman segar area Leisure Mall..nasib baik b4 nih gue da penah p da kat leisure mall tuh..so, taem officer company tu bagi hint2 lokasi company die kat mana n dekat dengan bangunan ape, gue da boleh agak la company tuh kat mana kan..hehehe

Nak dipendekkan cite, alhamdulillah..syukur sangat2 coz gue berjaya jugak dapatkan kerja b4 bergelar seorang penganggur yang terhormat pada 1hb nanti..hehehe nih 1st taem tau gue p intebiu, gue dapat terus keputusan intebiu tu..uhuk, tak sangka intebiu kali nih sangat tidak mengecewakan! sob, sob, *terharu yang teramat..T____T

Akhirnya, terjawab suda dilema yang membelenggu diri gue sejak dua menjak nih..hm, memandangkan gue da dapat keje baru, so gue on kan jela percutian gue tu kan..hehehe tapi, tapi, gue stat keje kat tempat baru bermula 1hb nih..xtau samada bos baru tu akan luluskan ke tak permohonan cuti gue selama seminggu nanti..wu3, T-T

petang tu, abis jer ofiz hour, kitorang p lepak2 kat leisure mall..konon2 p celebrate kejayaan gue la kan..hehehe
*lapo punya pasal, bergegor2 gambor nih dibuatnye..=P

lepas tu kitorang p tengok cite c mr.bean nih..hm, not bad la citenye..tapi, xde la best sesangat..lau nak dibandingkan ngan cite kl gangster, kl gangster lagi best kot..hehehe next movie lak gue nak p tengok cite bini2 ku gangster..=D

Sunday, September 18, 2011

Aktiviti Kami Di Hari 1 Malaysia..

Pada Hari 1 Malaysia yang lepas, buat yang pertama kalinya gue rela mengorbankan waktu tido pagi gue semata2 untuk menemani c eraziwan p berjoging di taman tasik permaisuri ini.. err, ok sebenarnya gue yang mengajaknya p berjoging gara2 xdapat nak melelapkan mata sesudah solat subuh pagi itu angkara mimpi yang agak ngeri yang gue alami pada malam itu..hehehe

Kitorang kua umah lebih kurang jam 7 pagi n ++ la kan..sampai aje kat taman tasik permaisuri tuh, waa..boleh tahan jugak ramainya orang kat sana pepagi buta macam nie ek..(pagi buta la sangat emma chan oi..) err..=.=' yang paling gue xtahan, ade sorang uncle tuh siap bukak kedai sayur sayuran bagai lagi kat area parking dekat2 situ tahu..bijak bangat itu orang..nanti, para surirumah yang ade kat situ da xyah susah2 nak p pasar segar..hihihi =P

Da usai satu pusingan, kitorang pon p la breakfast kat kedai mamak area umah gue tuh..niat di hati nih nak makan roti milo aje, sekadar isi perut la katakan..tapi budak tuh request nak makan nasi lemak la pulak..adoi, xpasal2 menu sarapan pagi kitorang nie da jadi macam menu makan tengahari..sia2 jela penat lelah kitorang menghabiskan satu pusingan taman tasik permaisuri tu tadi..kui3,

waktu nih semangat kitorang masih berkobar2 tahu..hehehe

muka cam xpuas hati aje tengok gue ngah goyang2 kaki sambil snap2 pic orang2 yang lalu lalang kat situ..=P

setelah sekian lama gue menanti, akhirnya muncul jugak watak utama sesi berjoging kali nih..=D

c eraziwan yang sangat kepenatan..kesian pulak gue tengok..hehehe >___<

da usai joging, tunggu ape lagi kan..snap la 1,2 gambor untuk dijadikan kenang kenangan..=)

motif? err..entah la belalang, kupu2 pon xtau..=.='

sorang penat joging, sorang lagi penat berjalan..

cantik tol model pemandangan kat taman tasik permaisuri nih..=D

gue suka pic nih..cantik aje pemandangan dedaun yang hijau kat belakang tuh..=)

pic penutup untuk entry kali nih.. >..<

Wednesday, September 14, 2011

Dilema..T-T

Uhuk..somebody, please help me! T___T

Sejak dua menjak nih, perasaan gue asyik tak tenang aje..macam2 yang bermaen di fikiran gue nih..kononnye la kan..=P mana tak nye, sekarang da 14hb..pejam celik pejam celik, besok da 7hb..uff..>___< oh ya, untuk makluman, 7hb tuh merupakan date flight ticket gue ke korea yer.. yes, korea guys, korea! =3

Gue sekarang betul2 dalam dilema tahu..untuk makluman lagi, actually, gue da banyak berhabis untuk trip ke korea nih..dengan flight ticket nye, dengan tempat penginapan kat sana nye, dengan passport nye, uff..pendek kata, dekat 1.5k jugak la kan..

Tapi tu lah, rnie da 14hb p batang hidung keje laen still xnampak2 lagi..kalo gue p jugak ke korea, of coz la gue akan menghadapi krisis kewangan yang maha dasyat bila da balik malaysia balik kan..sob, sob, itu la yang membuatkan gue dilanda masalah dilema nih..samada gue on kan aje plan tuh, atau pon cancel kan aje..

Hm..dilema yang kedua pulak, andai kata gue da decided xnak p korea kan, gue ade 2 benda idaman yang nak dibeli kat malaysia nih..xtau nak beli yang mana satu dulu..uhuk, susah tol bila gaji 15k aje sebulan..>.< kalo gaji 50k sebulan kan best, nak pape, petik aje la jari tu..hehehe =D

Setakat nih, idea yang paling bernas yang terlintas kat kepala hotak gue nih cuma satu aje..lau ditakdirkan gue da dapat keje bwu b4 7hb nih, gue akan on kan aje percutian gue ke korea tuh.. tapi sekiranya gue xdapat2 lagi keje bwu, nampaknya terpaksa la gue korbankan aje percutian gue tu kan..sob, sob, T-T

Yela, lau gue on kan jugak plan gue tuh, gue akan jadi penganggur yang pokai la jawabnye..lau sebaliknya pulak, gue still jadi penganggur jugak p xde la sepokai lepas gue p korea kan..hehehe =P berkenaan dengan 2 benda idaman gue tu pulak, itu gue akan decided selepas 7hb nih..

p/s : sementara tuh, gue akan pk kan dulu yang mana satu keperluan, yang mana satu kehendak..hehehe =D

motif hang taruk pic yang ber bling2 bagai ialah?
err..err..mungkin dengan harapan sinar kebahagiaan akan terus menyinari hidup gue?
ngeh ngeh ngeh >..<

Saturday, September 10, 2011

Bersuka Ria Di Taman Tasik Permaisuri~

Hee..sepatutnya, taem nih masa untuk gue berehat2 di umah coz gue masih lagi dalam mood bercuti! hehe my dear lak da stat keje ritu n petangnya, boleh pulak beliau mempelawa gue untuk menyambung sesi istirehat itu di taman permainan tasik permaisuri nih..uhuhu sangat kebudak-budakan okeh! (elleh, padahal hang bukan maen lagi excited nak p, siap bawak camera lagik!) err..=.=' hihihi

Hm..ntah lorr, sejak dua menjak nih, gue rasa cam xbersemangat aje lau nak dibandingkan ngan ari2 sebelum nih..gue pon xtau nape..mungkin ke ade kaitan dengan notis perletakan jawatan yang da pon selamat sampai kat tangan bos gue sejak seminggu yang lepas? lau pk pk balik, gue langsung x menyesal tang tuh..nak menyesal mendenye, gue memang da nekad pon nak benti keje kan..

So sekarang, gue da xnak bebankan kepala otak gue dengan dk pk sal benda2 nih, gue juz nak enjoy aje walaupun kekadang tuh gue rasa cam lambat sangat2 bulan september nih nak abis..(mentang2 la last day hang keje pada 30hb nih) =P tapi..hm, ke sebab bakal berjauhan yang membuatkan gue rasa cam berat ati aje nak benti keje? ye, kami berdua memang keje dibawah bumbung syarikat yang sama a.k.a 9 hours per day ok! hehe

ah, pedulikan aje sal benti2 keje tuh.. pape pon, kita enjoy dulu~ (^___^)v

ye, gue tahu bahawa luh akan sentiasa menyokong gue dari depan, belakang, kiri dan kanan! (>___<)v

ish3, awek sape la nie..=P

looking for a new job..n of coz, its must be better than before! >..<

taman permainan ini kami yang punya tahu!
kata c emma chan kepada c kanak2 ribena yang ade kat belakang nih..=P

Hi! nama saya Eraziwan..nama anda?
Hi! nama saya Emma Chan!
motiff?? err..=.='


sepanjang 2 tahun gue bermastautin kat sini, nih la 1st taem gue jenjalan kat taman tasik nih..=D

gambor penutup untuk entry kali nih..
Emma Chan, kuatkan semangat anda!
kata c eraziwan kepada c emma chan..(",)

p/s : kenapa gue dan peace sangat tidak dapat dipisahkan di dalam entry ini?? ade udang di sebalik batu kah?? uhuk, no komen..T.T

p/s/s : semalam kitorang p tengok cite hantu bonceng..hm, xde la best sangat..biase2 aje..niat di hati nak p tengok cite c babun yang konon2 cam best sesangat tuh..tup2, da xde upanye cite tuh kat panggung..uhh, frust2!

Thursday, September 8, 2011

Riang Ria Raya Bersama Si Dia~

Hee..masa telah mematangkan kami berdua! ke juz mematangkan gue aje?? =P p xkesah la kan, buktinya? hm..last year, gue p beraya umah c eraziwan dengan teman2 seramai 3 orang + dengan perasaan yang malu2 meow..>___< this year lak, gue p beraya sendirian aje tanpa rasa malu2 meow seperti last year meskipun perasaan malu2 meow itu masih ade! hihihi =P

Bukan itu aje, this year jugak gue p beraya umah c die sebanyak 2x tahu! uhh, ini memang diluar kawalan gue..ianya berlaku secara spontan aje..sob, sob, (tol ke spontan?) err..=.=' hehehe tapi, ini sangat tidak adil! uhuk, gue p beraya umah die sensorang + 2x tapi c die datang beraya umah gue bersama teman2 seramai 2 orang n 1x aje! sangat tidak adil bukan? sob, sob, T___T

Tapi, bila pk pk balik, cuti raya tahun nih gue lebih banyak berjalan lau nak dibandingkan ngan tahun lepas..hehe best2! selalunye, gue asyik terperap aje kat umah bila cuti raya..>___< mungkin c eraziwan gue tuh da jemu kot mendengar keluhan2 gue yang berbaur sedikit kebosanan memandangkan xde pape sangat yang gue boleh buat kat umah..=D

my complete fb profile picture! hee..xtau la nape, segan lak rasa nak taruk gambor berdua cam nih kat fb..lau kt sweet + sour gue nih, selamba badak aje taruk..hehe tapi tu lah, bila tengok profile picture orang laen yang selamba aje taruk, rasa cam jeles la pulak kan..T___T tambahan pulak, gambor nih nampak cam romantik aje, rasa cam nak buat jadi header bwu lorr..boleh tak ek? hee =P

salah satu aksi dari si pemandu yang bajet kiut dan si penumpang yang sememangnya miut..hahaha

hidung tu da hilang ke gatalnya bang?
*jangan marah, nanti kena jual! =P


sebagai seorang pemandu yang berhemah, bergambar didalam kenderaan yang sedang bergerak sangat tidak digalakkan ketika memandu! sekian, terima kasih. kata c eraziwan kepada c emma chan.
=..='

nih lak pic yang gue sempat mintak adik gue tolong snap kan taem c eraziwan datang beraya umah gue..sedondon gitu..hehehe =D


entah ape la yang dibualkan tu, bergegor2 tangan c photographer nih dibuatnye..ish3,


uhh, memang terang lagi bersuluh bahawa gambor sangat tidak reti untuk berbohong..gue sememangnya kelihatan tidak sihat disitu meskipun kekasih hati sudahpun berada di sisi..=P

Wednesday, September 7, 2011

Riang Ria Raya Bersama Teman2~

Riang ria raya bersama teman2 konon..bape kerat la sangat teman2 hang tuh..hihihi biasa la kan, bila transport dah xde tu, memang berangan jela nak p beraya sakan cam orang laen..harapkan teman2 datang umah jela jawabnye..sob, sob, sob, T___T

Hm, lau nak dibandingkan ngan raya tahun nih, raya tahun lepas lagi sakan kot gue beraya bersama teman2..ramai gak la yang datang beraya kat umah gue..yang gue p beraya umah diorang pon banyak jugak..may be sebab tahun nih ade teman gue yang xdapat cuti kot..yang xde transport pon ade..tu pasal x meriah? >___<

Tapi x kesah la kan..raya pon misti ade pasang surutnye jugak..ye dok? hehe yang best sal tahun nie lak, gue leh beraya bersama teman lama gue..hehe da lama xjumpa, lau silap, bertahun jugak la kot? nasib baek my dear gue sudi luangkan masa untuk jadi driver gue yang x bertauliah..hehehe =D

nih lak teman gue taem sekolah menengah..kitorang kawan stat tingkatan 1 lagi tau..pejam celik pejam celik, da hampir 10 tahun rupanya perkenalan kitorang..cepat tol masa nih berlalu..=)

nih lak teman sekolah rendah gue..yang nie lagi la lama perkenalan kitorang..=D

Harap2 tahun depan, lau dipanjangkan umo, gue nak p beraya lagi sakan dari sekarang..hehe tapi tu lah, boleh pulak gue terlupa nak ambik gambor taem p beraya umah salah sorang dari bestie gue..uhuk, banyak sangat benda yang nak dikongsi n berkongsi kononnye..=P

p/s : mentang2 la hang tuh watak utama, perlu ke setiap gambor dk kt tengah2?? err..=.=' hihihi

Tuesday, September 6, 2011

Riang Ria Raya Kedua~

Raya kedua nih gue xsihat sangat..demam la kononnye kan..huhuhu sedih tol demam taem hari raya cam nie..nak p beraya pon xboleh..uhuk..n nak dijadikan cite, raya kedua nih mak gue buat open house..bila da open house tu, misti la mereka2 yang dibelakang tabir tu akan bz mengalahkan PM sat kan..(sat jela) =P

Oleh sebab gue xbape nak sihat, of coz la gue dikecualikan dari menjadi ajk dibelakang tabir itu..hihihi meskipun begitu, gue pon kesian jugak sama ajk2 yang laen..xcukup kakitangan la katakan..nasib baek abg sulong gue tu agak ringan tulang orangnya..xmacam abg gue yang sorang lagi..(0ps, termengumpat pulak!) hihihi

Yang tak best bila da sakit nie pulak, mistilah taem terpaksa menanggung sakit itu sendirian..sob, sob, sepetang gue habiskan petang raya gue dengan tido aje dalam bilik..bila tersedar skit, mula la sakit2 sendi tu datang..last2, gue terpaksa gagahkan jugak diri gue nih menelan panadol sebijik..uh, mau 3, 4x jugak gue telan panadol tuh..

koff, koff, kesian pulak gue tengok budak yang berbaju biru tuh..lemah xbermaya aje nengoknye..kui3, =P

oleh sebab gue xbape nak sihat pada ari tu, ambik gambor pon kat tempat yang sama aje..maklum la, xlarat nak p posing ke sana ke mari la katakan..T___T

bila usha2 balik gambor raya tahun nih, banyak pulak gambor kitorang 4 bradik nih dengan mak kitorang..biasa, 1 keping aje..itu pon kalo ade..mungkin sebab tahun nih ade + menantu sorang kat dapo kot, kurang la skit keje mak gue nih..hehehe ^___^


waktu nih pagi merangkap tengah ari..kiranya gue larat lagi la nak tunjuk muka kat ruang tamu nih kan..hehehe

1st taem tu gue beraya dengan natural beauty kat umah..(natural beauty ker..) natural la wei..biasa, mau 14 lapis bedak gue..=P

nih lak gambor penutup dari gue..hm, nie la satu-satunya gambor berdua yang gue ade dengan mak gue untuk raya tahun 2011 nih..>___<

Monday, September 5, 2011

Riang Ria Raya Pertama~

Uhuk..pejam celik pejam celik, da berakhir rupanya cuti raya gue nie..uff, cepat tol masa nih berlalu..tapi, xkesah la kan..janji, dapat gak gue beraya bersama family tercinta kat kg nih..kalo nak dibandingkan dengan mereka2 kat luar sana yang xdapat nak beraya cam gue, x ke kesian? hehehe

Kalo nak dibandingkan raya tahun nih dengan raya tahun lepas, of coz la raya tahun nih lagi meriah kan..family kitorang leh kumpul ramai2 cam nie setiap 2 tahun sekali aje..ye la, abg gue kena la berlaku adil dengan bini die..tahun nie da beraya umah gue, tahun depan p la beraya umah bini die pulak kat pulau pinang tu..

Ape yang menariknye tahun nih, tema raya kitorang kaler hitam..uhh, hitam itu menawan ok! i like~~ hehehe nak dijadikan cite lagi, raya tahun nih, 1st taem gue diboikot oleh tukang jahit tahunan kitorang..Omg! sampai ati makcik buat saya macam nie..anggaplah tahun nih merupakan tahun terakhir makcik jahit baju raya saya tahu!

tengoklah ape yang makcik tukang jahit tu dah buat dengan baju raya gue..uhuk, ade ke patut die boleh tertukar baju raya gue (yang sebenar = 3 dari kiri gue) dengan baju raya akak gue (yang gue tengah pakai) tu?? T___T

ahh! lupakan aje perkara diatas! bak kata patah2, nasi da jadik bubur kan..T___T
uhuk..moh gue perkenalkan kaum kerabat gue lu moh..=D stat dari kanan gue :
Nik Hana Maisarah (anak buah sulong gue), Nik Mohd Azizi (abg sulong gue), Norjanah (kakak ipar gue), Nik Muhammad Nuqman Aqif (anak buah bongsu gue stakat nih), Noor Azra (kakak no.2 gue), Nik Mohd Azuadi (abg no.3 gue), Noor Azlinda (kakak no.4 gue), Noor Azmanira (gue sendiri selaku tuan blog..hehe), Noor Azeani (adik no.7 gue), Nik Mohd Azmeer (adik no.6 gue), Mat Seman (bapak gue), Nik Mohd Azrul (adik bongsu gue), n last sekali, Tuan Minah (mummy gue) ^___^

ladies in my family~~

tiap2 tahun misti ade gambor 4 dara pingitan tahu! hihihi (nampaknya tahun depan gue kena lap kasi clear dulu cermin nih!) =P

makcik2 yang muda belia bersama anak2 buah kesayangan..hee >___<

me n my sis~ (of coz la kan! xkan orang laen punya sis pulak..apa la hang nih!) err..=.=' ehehehe

ketinggian adik bongsu gue sekarang da hampir sama dengan ketinggian gue..>___< (banyak la hang punya hampir sama, da melebihi ketinggian hang da pon!) uhuk..tol ke? T___T

nih lak adik gue yang merangkap driver gue taem gue kat kg..hihihi (nasib baek die xpenah mintak duet raya lebih dari gue) =P