Saturday, January 12, 2013

Lagenda Budak Setan..

Pertengahan tahun 2010 yang lepas, gue ingat lagi..taem tu gue dan 3 orang bestie da berpakat nak keluar lepak2 kat mid valley sama2..maklum lah, sejak meninggalkan alam persekolahan, da lama sangat kitorang x jumpa dan melepak bersama2 macam hari tu..very happening..=)

Nak dijadikan cite, taem tu kebetulan pulak cite lagenda budak setan yang dibintangi oleh farid kamil yang hensem & lisa surihani yang cun tu tengah hot..dan kitorang sume sepakat nak p tengok cite tu dan of coz lah gue yang belanja sebab taem tu diorang kan student lagi..hihi

Antara faktor utama yang buat gue teringin sangat2 nk p tengok cite tu sebab akak gue kemaen lagi cakap yang novel lagenda budak setan tu best sangat2..oleh sebab taem tu novel tu da x de kat pasaran, so..apa lagi pilihan yang gue ada..p jela tengok kat panggung kan..

Keluar aje panggung, alahai..menyesal betul gue tengok cite tu..xbest langsung..hampeh.. membazir aje..sob3, dan sejak tu..gue da x heran da dengan novel lagenda budak setan nih.. gue siap salahkan akak gue lagi sebab pasal dia la gue da bazirkan masa dan duet gue..hihihi

Lepas tu, taem lagenda budak setan 2 pulak yang kua kat panggung, gue xheran langsung.. xterasa pon nak ajak c eraziwan nih p tengok kat panggung..kononnya da serik la kan..kui3, last2 gue dunlod aje kat internet lepas tu tengok berdua aje kat umah..bijak kan? hik3,

Dan satu hari tu, nak dijadikan cite..taem gue + c eraziwan nih dk lepak2 kat mph, mid valley ritu, gue ade la terserempak dengan novel2 lagenda budak setan 1, 2 dan 3..OMG, rasa macam nak suruh c eraziwan beli 3,3 sekaligus tapi gue tahan..gue mintak dia belikan satu je dulu..

ternyata, novel nih memang betul2 best..menitis jugak la air mata gue nih..hihihi

Dan tiba2, rasa macam menyesal pulak x beli 3,3 terus..ritu kononnya takut novel nih x best, kang membazir pulak beli 3,3 tapi xbaca..dan sekarang, rasa macam takut pulak nak p cari novel yang ke-2 dan 3..kang kalo da x de kat pasaran da macam mana? habislah~ sob3,

Thursday, January 3, 2013

Syahdu di tahun baru..

Wah, sudah masuk tahun 2013 lah! salam tahun baru buat teman2 semua..hehehe rasa macam x percaya aje yang gue sekarang nih da berumur 24 tahun..rasa macam baru semalam gue dk beria celebrated bufday yang ke-18..boleh macam tu? hahaha =P

Tapi xkesah la pape pon kan, janji bahagia sudah..hihi tapi seminggu dua nih gue memang terlebih bahagia pon..maklum la, seminggu family yang tercinta datang melepak kat kl nih.. walaupun seminggu aje, tapi ok la tu..terubat la jugak rindu nih kan..=')

Aktiviti gue di tahun baru pulak, kitorang seramai 9 orang berkonvoi sebanyak 2 buah kereta untuk p hantar adik bongsu gue ke sekolah berasramanya yang bertempat di selandar, melaka.. memori semalam masih terbayang2 lagi dalam ingatan gue nih..

Mau x terbayang, sayu betul rasa hati nih bila nampak adik bongsu gue tu bersalam-salaman + berpeluk-pelukan dengan mak ayah gue sambil menangis-nangis sampaikan mak ayah gue pon da xdapat nak bendung kesedihan mereka da selain turut sama menangis..hihihi

kenangan di istana kesultanan melaka - 01/01/13


C.L.I.C.K.2