Saturday, January 12, 2013

Lagenda Budak Setan..

Pertengahan tahun 2010 yang lepas, gue ingat lagi..taem tu gue dan 3 orang bestie da berpakat nak keluar lepak2 kat mid valley sama2..maklum lah, sejak meninggalkan alam persekolahan, da lama sangat kitorang x jumpa dan melepak bersama2 macam hari tu..very happening..=)

Nak dijadikan cite, taem tu kebetulan pulak cite lagenda budak setan yang dibintangi oleh farid kamil yang hensem & lisa surihani yang cun tu tengah hot..dan kitorang sume sepakat nak p tengok cite tu dan of coz lah gue yang belanja sebab taem tu diorang kan student lagi..hihi

Antara faktor utama yang buat gue teringin sangat2 nk p tengok cite tu sebab akak gue kemaen lagi cakap yang novel lagenda budak setan tu best sangat2..oleh sebab taem tu novel tu da x de kat pasaran, so..apa lagi pilihan yang gue ada..p jela tengok kat panggung kan..

Keluar aje panggung, alahai..menyesal betul gue tengok cite tu..xbest langsung..hampeh.. membazir aje..sob3, dan sejak tu..gue da x heran da dengan novel lagenda budak setan nih.. gue siap salahkan akak gue lagi sebab pasal dia la gue da bazirkan masa dan duet gue..hihihi

Lepas tu, taem lagenda budak setan 2 pulak yang kua kat panggung, gue xheran langsung.. xterasa pon nak ajak c eraziwan nih p tengok kat panggung..kononnya da serik la kan..kui3, last2 gue dunlod aje kat internet lepas tu tengok berdua aje kat umah..bijak kan? hik3,

Dan satu hari tu, nak dijadikan cite..taem gue + c eraziwan nih dk lepak2 kat mph, mid valley ritu, gue ade la terserempak dengan novel2 lagenda budak setan 1, 2 dan 3..OMG, rasa macam nak suruh c eraziwan beli 3,3 sekaligus tapi gue tahan..gue mintak dia belikan satu je dulu..

ternyata, novel nih memang betul2 best..menitis jugak la air mata gue nih..hihihi

Dan tiba2, rasa macam menyesal pulak x beli 3,3 terus..ritu kononnya takut novel nih x best, kang membazir pulak beli 3,3 tapi xbaca..dan sekarang, rasa macam takut pulak nak p cari novel yang ke-2 dan 3..kang kalo da x de kat pasaran da macam mana? habislah~ sob3,

17 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Xpe....biasanya kedai buku besar camtu...kita bleh order....ataw prebook utk stok bru dorg yg akan datang....tapi rietta mmg lebih suka membaca dr meninton...coz bg rietta, dlm buku, dia tulis detail semua perkara...sampai ukiran dinding pown dia describe...jdnya kita terbayang bayang time membaca tu....klu menonton plak, asik tgk pergerakkan watak watak yg ada, xpernah rietta nk hirau ukiran dinding ataw lain lain prob...

Psss....xmo wsau wsau yea....cian bby, t dia pown wsau acane...

MaYa MustWany said...

hihihi...mas kalau da syok2 baca,then nak baca sambungan tak de..grrr..stress gak..kikiki

The ShomeL TwinZ said...

suke bca novel, kite pon ske gak :)

Hasrina said...

eh blog berrwajah baru....ps. tak ikut sangat cerita ni tak tau hehe

Botak said...

kebiasaan nyer camtu lah., baca kat novel best je., bila tengok versi filem macam hampeh lah pulak., tapi ada je filem yg diadaptasi dari novel best²., ikut jenis cerita lah..

Cik Yatt said...

yatt tak prnh baca novel ni..

Cho Zila said...

kalau novel best tapi crt wayang tak best...

Anonymous said...

HB ^^

Mizz ErMa said...

henrietta : 0o, ye ke..kira ok la kalau boleh order..xyah nk risau2..hihi

Mizz ErMa said...

maya : sy pon mcm tu jgk..nsb baek cite die jenis yg x smbung2..hihi

Mizz ErMa said...

shomel : kan, kan, especially karya siti rosmizah..hihi

Mizz ErMa said...

hasrina : laa, yeke..hihihi

Mizz ErMa said...

botak : yup2, depends kat jln cerita jgk..xsume x best..hihi

Mizz ErMa said...

cik yatt : sy pon bwu stat baca ritu..best2..hihi

Mizz ErMa said...

cho zila : sebab diorang banyak cut babak yg best dlm novel kan..

Mizz ErMa said...

anonymous : thanks..

Cik Syida said...

selalu gitu, novel best, masa movienye tak best.. kan kan..