Friday, February 22, 2013

Family Day @ Bukit Keluang, Besut! ;)

Assalaamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah.. seperti yang dirancang, family day kitorang pada 9 & 10 feb yang lepas berjalan dengan lancar sekali meskipun lokasinya berubah tempat..tapi xkesah la kan, janji sume orang happy sudah..betul x? hihi

Memula akak gue suggest nak stay kat chalet area pantai bukit keluang tu tapi survey punya survey, macam x berbaloi aje..last2 kitorang sewa aje homestay sebijik..ya ampun, homestay sri demong tu cantik sangat2..memang seswai dengan family kitorang yang besar nie..hihi

rm230 per day.. hm, kira ok la sbb ada 4 bilik..hihi

welcome to my house..hihi ;P

Perjalanan kitorang ke bukit keluang dari umah x de la jauh sangat..kurang dari 1 jam kot? entah, xsure pulak bape lama..sebelum sampai ke homestay, sempat jugak la kitorang singgah kat kedai2 tepi jalan yang jual seafood dan satar tu..not bad jugak satarnya..sedap!

nama kelantan = lokey, nama besut = lokang..hahaha

satar besut nie pon sedap jugak..=D

Bila da sampai kat homestay, kitorang cecepat buat ape yang patut dan bergegas ke pantai untuk sesi ber-bbq! hihi antara menu mentah yang mak gue sediakan ialah ayam, daging, ikan, udang, sotong, kentang, salad dan lada benggala! yummy~ ='D

my big family yang tak bape nak cukup korum..hihi

yummy..=D 

Malam tu pulak kitorang juz melepak aje kat homestay..maklum ler, penat + kenyang ber-bbq belum hilang lagi..hehe esoknya pulak, dalam pukul 10 pagi kitorang serahkan kunci rumah, lepas tu cecepat p pantai lagi sekali untuk sesi panjat bukit & mandi manda..;)

geng2 pendaki bukit keluang..hohoho

tingin sesangat nak join budak2 kat belakang tu mandi mandi skali..T.T

sesi mandi-mandi bersama adik2 ipar tersayang..hahaha

Penutupnya pulak, kitorang bergerak balik ke umah lebih kurang pukul 2 petang macam tu la..c eraziwan asyik tido aje sepanjang perjalanan, penat panjat bukit + mandi manda la kot..kui3, malam tu pulak kitorang dinner sama2 kat food village..=')

penuh satu restoran..nasib baek still ada lagi tempat untuk kitorang sefamily..=)

Wednesday, February 6, 2013

Ceritera buku putih @ klinik putrijaya..

Assalaamualaikum w.b.t.. =')

Hee..memandangkan usia kandungan gue sekarang nie dah pon mencecah 12 minggu, so petang tadi gue sama c eraziwan da sepakat la nak p bukak buku putih @ buku merah (untuk gov) sama-sama kat klinik yang kitorang biasa pegi tu iaitu tak laen dan tak bukan, klinik putrijaya yang bertempat di bandar sri permaisuri, cheras..hihihi

Tepat jam 6 petang kitorang sampai kat klinik tu dan memandangkan taem tu kebetulan xde orang sangat, kejap aje da boleh masuk jumpa doc..lucky betul, hihi benda pertama yang doc tanya before ambik tekanan darah gue, dia tanya gue nie ada penyakit pape x? parents pulak ada penyakit darah tinggi @ kencing manis x?

Lepas tu, dia ambik sampel urine untuk check samada ada penyakit kencing manis atau tak, lepas tu dia ambik ukuran tinggi dan berat badan..da setel sume, baru la dia tanya nak scan ke tak nak..sebelum nie kitorang da penah p scan masa baby baru berusia 7 minggu, so gue tanya la c eraziwan, untuk baby yang berusia 12 minggu nie, nak scan ke tak nak kan, dia cakap up to me, so? scan jelah..hihi

Saat imej baby terpampar jelas kat skrin scanner tu, ya ampun..gue rasa macam excited sangat2..gue ingat lagi masa p scan taem baby baru 7 minggu ritu, imej dia kecik sangat2, +- macam biji kacang aje tapi sekarang? kepala dah ade, kaki dah ade, tangan dah ade, tulang belakang pon dah ade? Ya Allah, hebat sungguh ciptaan-Mu ini..

Masa 1st scan ritu, c eraziwan tak tengok pon skrin scanner sebab dia segan katanya..so, dia duduk aje kat depan tempat gue baring tu..bila dah sampai umah, pandai pulak menyesal bagai sebab x tengok sendiri jantung baby yang berdenyut2 kat skrin scanner tu..so, taem scan untuk kali yang ke-2 tadi, gue cecepat panggil dia join skaki..amboi, senyum sampai ke telinga gitu bila tengok imej baby dia..=P

Oh ya, total check-up gue kali nie pulak kena rm79..rm38 untuk scan, service charge rm15 n selebihnya pulak harga untuk vitamin + lain2 kot? hihi

Sunday, February 3, 2013

Demam Chipsmore

Assalaamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah, buat yang kedua kalinya dalam masa seminggu nih, c eraziwan dah pon sembuh sepenuhnya daripada demam..hopefully, lepas nih xkan ada dah demam buat kali yang ketiganya.. amin, hehehe gue bukannya apa, dengan keadaan gue yang kejap ok kejap x nie, memang susah untuk gue jadi nurse yang tak bertauliah yang terbaik untuk dia..hm, ='(

Yela, sejak gue mula rasa xselesa dengan keadaan gue yang kejap ok kejap x nie, gue yang banyak harapkan dia untuk buat itu, buat ini taem gue rasa macam xsedap badan kan, tapi sejak dia demam 2x dalam masa seminggu nih, memang gue rasa nak diluah mati emak, nak ditelan mati bapak aje..hm, mungkin ini yang dikatakan berat sama dipikul, ringan sama dijinjing..kan? hihi

Yang buat gue heran, nape c eraziwan nie boleh demam sampai 2x dalam masa seminggu ek? sekarang nie memang musim orang demam ke? ubat yang doc bagi ritu ada suku botol je lagi.. x sangka, ubat demam yang doc bagi ritu lebih mujarab daripada panadol activefast rupanya..buktinya? minum ubat yang doc bagi, panas2 badan terus hilang dalam masa beberapa jam aje..=D

Tapi tu lah, panas tu pon hilang kejap aje..lepas tu datang balik.. macam chipsmore aje gayanya sampaikan gue xboleh nak bersentuhan langsung dengan c eraziwan taem dia demam..kalau taem gue tengah baca novel ke, tengok tv ke, kalau tangan @ kaki dia terkena gue, gue cecepat alihkan sebab xtahan dengan haba panas dia tu..teruk betul c emma chan nih kan..hihihi =P


teringat kenangan lama taem gue demam rindu bila berjauhan beribu batu dengan c eraziwan ritu..=P

Friday, February 1, 2013

Welcome February ;)

Assalaamualaikum w.b.t.. =')

Wah, lama betul c sweet sour nih menyepi..entah apa la yang dibuatnye sejak dua menjak nih kan..hihihi tapi x kesah la pape pon, janji bahagia sudah..huhuhu tapi entah nape, sejak dua menjak nie rasa macam serba x kena aje, bos pon cakap prestasi gue kat ofiz sekarang dah x sebagus dulu dah..hmm, ='(

Mungkin sebab keadaan gue yang sedang berbadan dua nie kot..kadang2 tu rasa macam malas sesangat, penat pon selalu jugak..tak de mood? hm, xpayah cakap la..tapi nasib baek jugak la alahan gue nie x teruk sangat..at least, xde la muntah aje memanjang macam sesetengah ibu mengandung yang laen tu..hihi

Sekarang da masuk bulan feb da..dan insyaallah, 1st trimester gue nie akan berakhir x lama lagi dan maybe dah tiba masanya untuk gue p bukak buku check-up kat klinik tu kot? hihi gue bukannya apa, taem p scan ritu, gue saje je xnak bukak buku awal2 sebab kononnya masa tu gue x ready lagi..boleh macam tu? hik3,

Plan untuk bulan feb nie, insyaallah kalau xde aral melintang, kitorang akan join 2 family day yang bertempat kat chalet pantai sri tujuh, kelantan dan kat cameron highlands..wah, xsabarnya rasa nak p bercuti..dah lama sangat rasanya kitorang x hirup udara segar kat tempat laen..asyik dk hirup asap kat kotaraya aje..=P

 
nah, sejambak bunga untuk tuan belog supaya sentiasa kuat semangat..=)

C.L.I.C.K.2