Friday, February 22, 2013

Family Day @ Bukit Keluang, Besut! ;)

Assalaamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah.. seperti yang dirancang, family day kitorang pada 9 & 10 feb yang lepas berjalan dengan lancar sekali meskipun lokasinya berubah tempat..tapi xkesah la kan, janji sume orang happy sudah..betul x? hihi

Memula akak gue suggest nak stay kat chalet area pantai bukit keluang tu tapi survey punya survey, macam x berbaloi aje..last2 kitorang sewa aje homestay sebijik..ya ampun, homestay sri demong tu cantik sangat2..memang seswai dengan family kitorang yang besar nie..hihi

rm230 per day.. hm, kira ok la sbb ada 4 bilik..hihi

welcome to my house..hihi ;P

Perjalanan kitorang ke bukit keluang dari umah x de la jauh sangat..kurang dari 1 jam kot? entah, xsure pulak bape lama..sebelum sampai ke homestay, sempat jugak la kitorang singgah kat kedai2 tepi jalan yang jual seafood dan satar tu..not bad jugak satarnya..sedap!

nama kelantan = lokey, nama besut = lokang..hahaha

satar besut nie pon sedap jugak..=D

Bila da sampai kat homestay, kitorang cecepat buat ape yang patut dan bergegas ke pantai untuk sesi ber-bbq! hihi antara menu mentah yang mak gue sediakan ialah ayam, daging, ikan, udang, sotong, kentang, salad dan lada benggala! yummy~ ='D

my big family yang tak bape nak cukup korum..hihi

yummy..=D 

Malam tu pulak kitorang juz melepak aje kat homestay..maklum ler, penat + kenyang ber-bbq belum hilang lagi..hehe esoknya pulak, dalam pukul 10 pagi kitorang serahkan kunci rumah, lepas tu cecepat p pantai lagi sekali untuk sesi panjat bukit & mandi manda..;)

geng2 pendaki bukit keluang..hohoho

tingin sesangat nak join budak2 kat belakang tu mandi mandi skali..T.T

sesi mandi-mandi bersama adik2 ipar tersayang..hahaha

Penutupnya pulak, kitorang bergerak balik ke umah lebih kurang pukul 2 petang macam tu la..c eraziwan asyik tido aje sepanjang perjalanan, penat panjat bukit + mandi manda la kot..kui3, malam tu pulak kitorang dinner sama2 kat food village..=')

penuh satu restoran..nasib baek still ada lagi tempat untuk kitorang sefamily..=)

18 comments:

Mira said...

wahhh..bestnyaa. dapat berjalan+makan+dengan family memang perkara terbaik dlm hidup.. :)

CiK FizA said...

wahh wahhh~ besnyaa g holiday ngn fmly. jeles k jeles. hahaha :DD

adda siempre said...

maa...meh satar sedap sini skit..heheh:)

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...rietta plak blom pernah lg try homestay...tpi klu ada chalet...rietta lebih suka chalet dr bilik hotel...

psss...xde la...rietta xmnat pntai...xselesa sgt cuaca panas....tp demi adk adk..layankan ajee....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye bercuti ramai² ngan family macam ni..meriah jer...^^

Miss Volvo said...

ouh kat ganu pung ada satar eh? sodap nyumnyum!

Elya Roza said...

dah lama teringin nak gi ganu...heehe..
eh dear, thanks for dropping by my blog...if nak pakai pb or join biz..let me know ya :)

Zaza =) said...

xpernah join mcm ni dgn fmily...

Cik Syida said...

wah best.. tapi kte tak pernah lagi duduk homestay... hehehehe :)

Hasrina said...

wahhhh wahhhh bestnya

The ShomeL TwinZ said...

trikh sama gi ganu laa sis :)

Tihara said...

family day akak bulan 5 thn lepas tp kat marang..seronok kan tganu..akak penah stay kat demong resot best jugak :)

iAmCekbolat said...

ewahh bestnya . tapi tu panjat bukit kan penat . heheh . akak baby okay ? hehe

Ann Ishak said...

penuh restoran, mesti sedap makanannya ni

RealNS said...

wahh ! background dah tuka :) nice . mesti seronok g bercuti dengan family ^^

maaf sebab dah lama tak singgah :D

Cho Zila said...

nampakpun cam bestjer.. tapi bersama keluarga dimanapun seronokkan... baguihler dapat rumah besar cam gitu... baruler mesra satu rumah 4 bilik kan...

EZAN IDMA said...

waaa! bestnyeee! nak cuti cuti jugakkkkk

MaYa MustWany said...

waaaaaa air laut ombak yang kuat..takutttttttttt