Saturday, March 9, 2013

Welcome to 2nd Trimester! =D

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik, dah berakhir rupanya 1st trimester gue yang kemaen lagi mencabar tu..hihihi meskipun gue x dibelenggu sangat dengan cabaran morning sickness seperti muntah2 dan hilang selera makan, tapi gue dibelenggu dengan emosi yang tidak stabil..sob, sob, sob,

Kenapa dan mengapa tu, biarlah rahsia sebab gue sendiri pon xpaham..hihihi so, nak dipendekkan cite, semalam kitorang laki bini nie p la lagi kat klinik putrijaya tu untuk check-up buat yang kedua kalinya lepas habis ofiz hour.. kitorang sampai dalam pukul 6 n as usual, xde orang pon kat situ..lucky!

Memula jumpa doc, soklan pertama yang dia tanya, da rasa baby gerak ke belum? gue dengan terpinga2nya pandang c eraziwan sambil tanya dia balik, macam mana nak tau baby tu da gerak ke belum? hahaha, ape lah c emma chan nih..doc pon sengih aje sambil jawab, belum lagi la tu..

Lepas tu dia ambik tekanan darah, buat ujian urine dan timbang berat badan.. wow, xsangka dalam masa sebulan aje berat gue boleh naek sebanyak 2 kg? tetiba rasa kagum dengan diri sendiri sebab selama nih berat gue xpenah pon naek mendadak macam nih..hihihi

Lepas tu pulak doc mintak gue baring n picit2 perut gue nih dengan tangan dia..gue xtau apa motif dia picit2 macam tu sebab dia x cakap pape n gue pon xtanya pape..adoi, lurus betul c mummy-to-be nih kan..huhuhu T..T lepas tu, last but not least, dia ambik darah satu botol kecik untuk buat ujian darah..

Part tu part yang paling menggerunkan gue..nasib baek gue xnangis taem jarum tu cium lengan gue nih..uhuk, ='( hopefully ujian darah tu ok sebab kalau x ok, nanti nak kena buat ujian darah lagi dan lagi n gue takut jarum.. xmau kena cucuk banyak2 kali..wu3, T___T

Bil gue untuk kali nie pulak dia charged rm89, mahal skit la kalau nak dibandingkan dengan check-up yang first tu sebab yang first tu dia charged dalam rm79..tapi tu lah, nak buat macam mana lagi, redha jelah sebab ini jalan yang gue pilih..xmau buang masa melepak kat klinik kesihatan lama2~ hihihi

masa nih kandungan baru 3 bulan, tapi sekarang da nak masuk 4 bulan.. =')

27 comments:

Salwa said...

Tahniah emma! semoga you n baby sihat sentiasa. :D

Tihara said...

tak kisah lah bil tu dari letih nunggu kan..take care mommy to be :)

HeNRieTTa JoSe said...

Take care yea....makin berseri seri mommy and daddy to be nie....

Miss Volvo said...

3bln xnmpk lg perut tu :) skg dah besar ke?

Elya Roza said...

jaga kandungan elok2 yee :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Moga mummy & baby sihat2 sahaja..Take Care ya..

Cik Yatt said...

tak sabar nak tngok prut sis besar..hehe

myaini said...

congrats....bestnye dah masuk 2nd trimester..take care ye!!

Cho Zila said...

sweetjer ambik gambar ngan husband gitu.. menjadi kenangan terindah untuk babytu nanti...

Syida Rasyidah said...

semoga baby n mummy sihat-sihat ye :)

Ecah Ecot said...

sweetnye feeling pregnant itu....semoga sihat2 aje ye!

MaYa MustWany said...

hihihi beli la buku kaitan prgnt..n banyakkan tanya orang yang berpengalaman..tak pun search je story kat blog..

jaga kesihatan diri n kandungan elok2 yea. :)

The ShomeL TwinZ said...

tahniah dh nk msuk 4bulan, btmbh comell sis ku nie :)

sal ya said...

dia rs tu kan nak tahu kedudukan bby kt mana. dh ada rs ke blm.

adda siempre said...

maa, nk tnye ni,,,doktor tu laki ko puan? hahaha....bagus maa...teruskan dengan amalan permakanan yang sihat deh:)

Dang Kahla said...

bestnya nak jadi mummy!

wahida idris said...

tanhiah sis ! semoga sihat selalu :)

izfanora said...

wow, untung sgt xder morning sickness ye.. huhu.. za ni sume benda makan kuar blk. kpla berpusing-pusing. huhu..

tahniah ye dear. :) jg diri elok2..

Siti said...

dulu tgk cik emma bercinta,kawen pastu nk jd mak2 dah..alahai bertuahnya..hihi..

Cik Fiza Comel said...

take care emma ! jaga baby baek2 ye. hee :)

Hasrina said...

yeayyy nak dapat bby

kiter doa bby n mak sihat amin

RealNS said...

hehhe. seronoknye ! hehhe. btw, tahniah ye sis :D jaga kandungan baik2 :D

Cho Zila said...

sunyijer.... harap semuanyer dipermudahkan...

Mira said...

waaahhhh..dah second trimester dah. tapi tak nampak baby bump lagi. tak sabar nak tengok..hehe.

Zaza said...

erma, tahniah..dah lama x datang sini..jaga diri n baby =)

♥ sitifarhana ♥ said...

Wah wah.bestnyee.thniahh.

hyueri kumiko1314 said...

tahniah cik emma...ta sabar na jd aunty..heheheee