Sunday, February 27, 2011

Suka Suki

Hee..today gue tak rasa cam da ada idea yang cukup untuk respon balik ::25 Random Things About Me:: yang telah di tag oleh Dila..maybe next time kot? jangan marah yer dear..byk sgt lorr 25 tuh..jenuh gue memikirkannya..(walau xstat pk pon lg) hehehe =P

Sekadar berkongsi suka suki dengan my Swit n Sour nie, jumaat yang lepas (kot?) adalah kali yang kedua gue menjejakkan kaki ke pasar malam Bandar Tun Razak! tersangatlah banyak pilihan yang ada sehinggakan emma chan yang pada mulanya sekadar nak ronda2 pasar malam (xde selera nak makan), telah berubah menjadi selera besar! antara juadah yang menjadi pilihan gue adalah :- jeng3..hehehe

hee..of coz la potato spring~ agak sedap, p potato spring kat Jalan Tar lagi sedap! ^^

Luarannya nampak cam sangat sedap, p rasanya tersangatlah hampeh! pembaziran berlaku di mana-mana..huk3, maafkan gue duhai mee goreng..gue x bersalah..T.T

Cup corn nie pon sedap gak, p x sesedap cup corn yang dijual berdekatan ngan Lrt Bandar Tasik Selatan..hee

Ayam nie pon satu hal..masin tol..tokey dia xsayang garam ker..adoi..p, masin2 pon, habis gak..hik3, =P

Tau fu fa a.k.a pati soya nie lak cam kekurangan gula jer..tapi x kesah la as long as gue berjaya menghabiskannya..hehehe

Tak penah2 gue makan sebanyak tu sorang diri..ish3..kalau xsilap gue, makan masa +- 2 jam gak untuk habiskan sume tu..sesambil tengok cite ZOO lakonan Lan Pet Pet + Lisa Surihani..hm..not bad gak..^^


**********************************************************************************

Yang nie lak aktiviti gue di hujung minggu~~hee oleh sebab date gue telah terbatal dengan sendirinya, gue decided jela iqot rumet kesayangan a.k.a kakak gue p dating ngan dak2 ofiz dia kt Sungei Wang..(1st taem g sungei wang) +-, dalam 7 orang kot termasuk gue..motif diorang adalah nak cari pakaian yang bertemakan rock n roll untuk Annual Dinner..huhuhu

McD! u're always in my heart~ >.<

Hee..kasut baru gue..^^ tersangatlah blacky + menawan + lawa + menyakitkan! huk3, kasut gue yg under rm50 pon lebih selesa dipakai lau nak dibandingkan ngan c blacky yg harganya rm69.90!

Cantik x dress baru gue? hee..secantik harganya..rm25.00 only! i like~ hihihi

Nie lak pemandangan KLCC di waktu malam..1st taem u leh jalan2 area KLCC di waktu malam..hihihi (walau sekadar lalu jer..T.T)

Menara Berkembar Petronas yang tak ternampak kembarnya dek mata kasar..=P

My 1st Jacket to Korea Trip~~ h0h0h0 ^0^ Also rm25.00~ cantik + harga yg berpatutan = perfecto! hee ^^ (thanks dear coz sudi ke hulu ke hilir temani gue cari lokasi kedai nie!) =)

My 2nd Jacket after Korean Jacket~ hee At 1st, konfius jgk nak yg kaler hitam @ putih..p atas suggestion someone yang mengatakan jacket putih lebih seswai ngan gue, gue terima jela suggestion tu ngan hati yang terbuka..harga jacket nie lak rm49.90 only~ hee ^^

Sungei Wang tersangatlah best! (best ker?) best la jgk..hihihi Chow Chin chow~~

Wednesday, February 23, 2011

Coret-Coret

Huu..nampaknya aura digi sekarang da tak sekuat dulu..lau x silap gue, dulu2 aura digi nie leh bertahan sehingga 5-6 jam sehari p sekarang, nak dapat 2 jam sehari pon susah..huu wateva laa..ade gue kisah? =P

tak mustahil lau satu hari nanti, gue akan katakan 'Hye2 Bye2' jer kt c digi nie..huhuhu

Life lak so far so good..sehinggakan pernah beberapa hari gue masuk tido before 12a.m! huu..ini bleh mendatangkan kebanggaan kepada diri sendiri..hihihi


Baru2 nie lak, (beberapa hari yang lepas kot) gue tersangat2 lah slipy (xpenah2 rasa slipy sebegitu) di ofiz sehinggakan sedikit sebanyak ia mengganggu gugat prestasi kerja gue di ofiz! (sabit ker) hee..sabit ler..Oleh sebab driving class gue telah tercancel dengan sendirinya, gue pon start la sambung layan Secret Garden Ep. 9 sampai Ep. 20 (finale)..bayangkan, 13 hours ++ non stop! (stop jah pdhl meta2) hee..betapa bersungguhnyo c emma chan nih! ish3..pkul 5.45 a.m bwu masuk tido..akibatnya? apa lagi, bangun lambat la jawabnya..pkul 9.45 a.m bwu sampai ofiz..hik3, >_<

Oppa! Saranghae~ hee.. Joo Won yang nsem n swit + Oska yang nsem + Ra Im yang Kiut = Perfecto..hee ^^

Thursday, February 17, 2011

Cinta, Sayang, Suka dan Minat ^^

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu. Kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi 'telinga' kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu. (dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita, orang yang sentiasa menghiburkan kita)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya. (dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan)

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang, kita tidak akan CINTA pada seseorang itu

Hee..>.<

Tuesday, February 15, 2011

U, Me n Cards?

Hee..niat dihati sekadar nak singgah untuk menunaikan apa yang patut tapi entah bagaimana gue agak tertarik dengan pelbagai jenis card yang ada di Carrefour Bangsar South sehinggakan card2 tersebut berjaya mengisi sedikit kekosongan di album Sony Junior gue..hohoho ^0^

>Once Upon A Time, One Of Us Said, "I Love You"<
p/s : Anniversary kami lambat lagi~ hee =P

>Spesh Friend<

>Side By Side Together<

>It Only Takes A Moment For Us To Thank You<

>Sending You Lots Of Love<

>My Dearest, As Long As I Have You, No Problem Will Ever Be Too Big<

>Dear Mum, I Want You To Know How Much It Means To Share My Thoughts And Feelings With You<

>I Luv You<
>Just 4 You<
p/s : Tetiba jer ada yang offer diri nak jadi model card sambilan =P

>You're Very Special<
p/s : Yes! u r..=)

>Love You<
p/s : hee (blushing) =P

>Too Small! I Can't Read It!<
p/s : T.T

AnDaiNya LeLaKi TaHu..

Andainya lelaki tahu
Dalam hati seorang perempuan
Ada naluri untuk disayangi
Ada rasa ingin diberi perhatian
Ada rasa untuk didengari keluh kesahnya
Ada waktu-waktu minta ditemani kesedihan

Andainya lelaki tahu
Rajuk seorang perempuan minta dipujuk
Marah seorang perempuan perlu didekati
Sedih seorang perempuan harus didengari
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi

Andainya lelaki tahu
Di sebalik seribu satu rasa itu
Ada sekeping hati nan lembut
Bukan untuk ditatang bagai minyak yang penuh
Bukan jua untuk dimanjai
Hanya perlu sedikit perhatian
Agar rasa kasih itu terasa wujud
Walau saat jauh kerana..

Andainya lelaki tahu
Hati itu akan senantiasa bertanya
Pada diri seorang perempuan
Wujudkah cinta itu di hati lelaki
Bila saat jauh tanpa perkhabaran
Sebagaimana mekarnya cinta itu
Tetap di hati seorang perempuan
Biarpun berkali ombak menghempas
Tak sekali pantai hati itu berubah

Wednesday, February 9, 2011

Family Trip ^^

Hee..family trip, again~ Say Y.E.S to Cameron Highlands ^^ huhuhu..gue rasa, bwu jer berfamily trip di Cameron Highlans pada 30 April yang lalu..(sesambil g konvo trip gue) pejam celik pejam celik, da hampir setahun rupanya..cepat tol masa berlalu >.< Lau x silap, kali nie da kali ke3 kami berfamily trip di CH! lokasi fav my mum..y? of coz ler jalan2 shopping bunga untuk dijadikan koleksi di rumah..hehehe (entah berapa lama la bunga tu dapat bertahan untuk kali ini) hik3, =P

h0h0h0..sedang dalam perjalanan mengisi perut~ walau agak kebuluran, senyuman tak kan pernah lekang di bibir..hee =P

Dimanakah lokasi kami sekarang? hm..agak tidak pasti.. Dari mana datangnya c blacky n c rabbit? hee..dari mata turun ke hati laa~ limited stuff bena ^^ (limited la sgt)

sayur2..mari2..sedang mencari + memillih sayuran yang sesuai untuk disajikan bersama Steamboat + Bbq~ Yummy!! (gue x sentuh pom pdhl sayur2 tuh taem mkn..kui3)

Bunga owh bunga..dimanakah gerangan my beloved mum?? huhuhu kemana lagi kalau bukan sedang mencari2 bunga yang sesuai untuk dijadikan koleksi tambahan..^^

<3 Wonderful day <3

bunga apakah ini? gue pon xtau..asal nampak lawa jer, zupp..terus terkam amik gambar..hee

Hee..tips untuk berposing : cekakkan pinggang anda n say CHEESE to photographer~ =P

...Gambar kenang-kenangan di Apartment Royal Lily...

Lokasi terakhir kami sebelum meneruskan perjalanan yang tersangat2 lah panjang ke Melaka..huhu 
Bye-bye CH!

Seronok! hee..memang seronok dapat menghabiskan masa bersama family tercinta! mungkin akan lebih seronok kalau anak2 sedara ku yang cute + ensem leh turut serta..hee Oleh kerana ini adalah bulan February a.k.a bulan berkasih sayang, gue kepingan mau meluahkan rasa kasih dan sayang gue sama orang tua gue..

***>.< ~~Maa, Ayah, Saranghae~~ >.<***

Pernahkah anda meluahkan kasih sayang anda kepada orang tua anda? segankah anda? mengapa perlu ada rasa segan untuk meluahkan rasa sayang anda kepada orang tua anda sedangkan perasaan itu tidak pernah ada sewaktu melafazkan kata cinta kepada sang kekasih? hee..ini adalah antara dioalog yang diucapkan oleh DJ Muzik.fm~ (walau ada yang gue tertoko n tertambah, p i still like it..hee)

Saturday, February 5, 2011

Kekasih Halal =)


Aku telah lelah
Memilih memilah mencari wanita
Siapakah dirinya
Yang kan menjadi kekasih halalku


Tiba-tiba aku terpana
Ada kejutan tak terduga



Dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia soleha



Dia gadis berkerudung merah
Bawalah diriku padanya
Takkan habis ku berdoa
Jadi kekasih halalnya


Jadikan diriku halal
Memeluk halal menciummu
Lekaslah jangan tunda
Untuk menjadi kekasih halalku


Itu itu dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia soleha

-Wali Band- ^^

Friday, February 4, 2011

Tak Ku Duga =P

Tak pernah ku duga satu saat jatuh cinta

Pada saat suramku menyapa di hatiku

Mungkinkah masih ada, oh cinta indah buatku

Sedangkan sepi menemaniku 



Buanglah sepimu menjadi sekuntum rindu

Aku akan mengisi ruang hatimu kasih

Cinta ini buatmu

Hati ini buatmu
Di sini ada cinta buatmu



Ku cinta kamu, ku sayang kamu

Untuk selama-lamanya di hatiku



Menyayangimu...mencintaimu 



Benarkah ini kasih

Kebahagiaan kita miliki

Oh....oh...



Pintaku padamu jujurlah oh ke akhirnya 

Agar asmara kekal abadi dalam hati 



Kekasih ku berjanji 

Menemanimu nanti 

Demi cinta indah ini kasih



Aku hanya mampu berdoa 

Takdir ini buat kita



Menuju bahagia 

Kita miliki cinta...



Kekasih ku berjanji

Menemanimu nanti



Demi cinta indah ini kasih...

Original Version (i)

Original Version (ii)

Ciplak Version (i) & (ii) =P






Hati Yang Kau Sakiti T.T


Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku 

Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai 
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu 
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan 
Betapa kejamnya dirimu atas diriku 
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya
Ku menangis... melepaskan 
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu 
Akulah hati yg telah disakiti
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai 
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu 
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa
Ku menangis... membayangkan 
Betapa kejamnya dirimu atas diriku 
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya
Ku menangis... melepaskan 
Kepergian dirimu dari sisi hidupku 
Harus slalu kau tahu 
Akulah hati yg telah kau sakiti
Ku menangis... 
Harus slalu kau tahu 
Akulah hati yang telah.... 
Kau sakiti...


Thursday, February 3, 2011

Akulah Kekasihmu ^^


Itukah dia kekasih yang pernah berjanji

Memberi cinta untukmu sepenuh hati


Ia akan menyesal suatu hari nanti

Apabila ia mengetahui

Kekasihmu ini ingin kembali

Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu

Walau beribu bisik janji ia merayu
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Semenjak ia mengetahui
Kekasihmu itu membuat kau bersedih


Oh kekasihmu ini akan merasa gembira

Andai dapat bersama untuk selama-lamanya

Hanya untuk menyayangimu
Hanya untuk bercinta lagi

Andai engkau berduka

Aku yang pertama di sisi


Andai engkau bahagia
Aku kan terus berdoa
Semoga suatu masa

Pintu hatimu kan terbuka
Dan kita akan kembali
Bercinta lagi



Aku akan kembali

Walau jalan berliku

Kerna ku kekasihmu
Hingga ke akhir hayat


Andai engkau berduka

Aku yang pertama di sisi

Andai engkau bahagia


Aku kan terus berdoa

Semoga suatu masa
Pintu hatimu kan terbuka
Dan kita akan kembali
Bercinta lagi



Aku akan kembali

Walau jalan berliku

Kerna ku kekasihmu
Hingga ke akhir hayat


Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Memberi cinta untukmu sepenuh hati



Ia akan menyesal suatu hari nanti

Apabila ia mengetahui
Kekasihmu ini ingin kembali

C.L.I.C.K.2