Thursday, August 25, 2011

Duet Raya 0wh Duet Raya~~

Hehehe..inilah rutin tahunan gue sejak 2 tahun lepas..dekat2 nak raya nie, mula la kitorang adik beradik kelam kabut nak tukar duet raya dengan house mate sebab house mate gue tuh keje bank..pendek kata, pegawai bank la kan..so, senang la skit keje kitorang coz kitorang da xyah da nak pegi bank semata2 nak tukar duet raya + paw angpau raya kat bank tuh..hehehe =D

Oleh disebabkan da 2 tahun da gue buat keje nih, maknanya tahun nih merupakan tahun yang ke-3 la gue xdapat duet raya kan..hm, cepat tol masa nih berlalu..rasa cam bwu tahun lepas aje gue dapat duet raya dari abang2 + kakak2 + mak ayah + mak2 sedara + pak2 sedara + tak lupa jugak daripada nenek kesayangan gue tuh..uhh, bahagia tol rasa taem tu..memalam aje asyik kira total duet raya..hihihi =P

nih angpau raya yang house mate gue kasi..hm, cam xcukup aje..kat mana la gue nak topup angpau raya nie lagi..T__T

misti best kan lau lam purse gue penuh dengan not RM50 cam nih..gerenti ari2 gue padat dengan aktiviti shopping! hahaha

RM10 nih exclusive untuk adik beradik ngan anak2 sedara aje..hehehe *duet raya untuk mak ayah + nenek lak mana? yg tu surprise lorr! =P

p/s : perasaan dapat duet raya memang best tapi perasaan kasi duet raya pon best jugak! hee ^___^

Tuesday, August 23, 2011

Shopping Raya~ hehehe

Hee..sabtu ritu gue p teman akak gue p shoping kat Mid Valley..plan asal nak teman dia p shopping kat Times Square aje..katanya kat TS ada banyak kedai kasut..last2, terpaksa p shopping kat Mid Valley aje coz  petang tu nak p berbuka dengan anak2 sedara kat Puchong..akak gue yang sorang lagi lak keje kat area tuh..so, senang kan, leh gerak p umah anak sedara sekali aje..

Pusing punya pusing, Ya Allah, satu Mid Valley kitorang pusing p still xjumpa2 jugak kasut yang akak gue tuh berkenan..kaki nih, uhh jangan cakap la..bukan maen ag kebas..uhuk, xpenah2 gue penat cam nie taem p date ngan c eraziwan..T___T yang syoknye pulak, taem pusing2 tu, gue pulak yang berkenan kat satu beg nih..ya ampun, nampak lawa sangat3 sampaikan gue tengok beg laen, asyik terbayangkan beg nie aje tau..

tadaa~~
uhuk..lawa sangat sampai rasa cam nak menangis aje..*lebih2 la pulak budak nih hihihi akak gue cakap beg nih simple sampaikan dia suh gue p survey beg laen dulu..tapi tu la pasal..survey punya survey, beg ini jugak yang gue berkenan..last2, gue rembat jela..uhh, bahagia tol rasa taem tuh..hehehe (melampau! =P)

 nih lak beg untuk taruk nset2 gue..nampak cam lebih kurang aje dengan beg atas kan tapi beg nih kecik aje.. yang xbape nak syok lak, beg nih limited kaler..ade kaler ungu + pink aje..memula gue nak rembat yang pink kaler p akak gue cakap, kaler pink tuh terang sangat..t xseswai nak matching ngan kaler laen, lau ungu nih, seswai sebab dark purple kan..last2, gue ikutkan aje pendapat akak gue tu sebab ungu nih pon lawa jugak.. hehe =D

Nih lak item2 yang gue sempat rembat taem p date dengan c eraziwan..hehehe

p/s : budak tuh cakap tahun nih saya beraya sakan p saya rasa tahun nih saya biasa2 aje..boleh macam tu? hahaha =D

Monday, August 22, 2011

Penangan 7 Hari Mencintaiku..!!

Tidak dapat nak dinafikan lagi, karya2 Siti Rosmizah sememangnya kena dengan taste gue! novel2 beliau sume ade dalam tangan gue kecuali Andai Itu Takdirnya..*bukan sume la tu jawabnye emma chan 0i.. T_T Faktor yang menyebabkan gue xde Andai Itu Takdirnya sebab, novel tu gue da baca taem study dulu..hm, mungkin lepas nie gue perlu ayat c eraziwan lagi untuk belikan Andai Itu Takdirnya pulak? hihihi =P

Ok, nak dijadikan cite..bila gue tahu aje Siti Rosmizah nie da terbitkan karya terbaru, gue pon ape lagi..teruslah mengheret c eraziwan ke MPH kat Mid Valley tuh dengan harapan yang punyalah besar gedabak.. cari punya cari, bio betul..gue xnampak satu pon kelibat 7 Hari Mencintaiku itu tahu! sob, sob, dengan ati yang berdebar2, *berdebar lah sangat =P gue p la tanya akak kat kaunter tuh..

As xpected, novel tuh memang xde kat MPH nih! patut la gue cari2 dari tadi xjumpa2..wu3, T___T katanya, novel Siti Rosmizah ade kat kedai buku Popular aje..alahai..mana la gue nak cari Popular kat sni..lau kat KBMall tu, memang sah2 la ade.. Google punya Google, hah tu dia..kat Leisure Mall di Taman Segar ada Popular! nasib baek xjaoh sangat ngan area umah gue..hehehe n hasilnya?

 Tadaa~~
hehehe..cite nih memang best..dengan ketebalannya yang mencecah lebih 1k pages, gue terpaksa mengambil masa selama 3 hari berturut2 untuk menghabiskannya..masa yang paling lama pernah gue habiskan untuk membaca sebuah novel..

Nak dijadikan cite lagi, gue sanggup korbankan masa tidur gue jugak untuk novel nih..ish3, hebat tol penangan 7 Hari Mencintaiku nih..>___< 

Nih lak pic yang gue sempat ambik kat Leisure Mall ari tu..melimpah ruah tol dengan karya Siti Rosmizah..memang berbeza lah dengan kedai buku MPH tuh..

p/s : masa kat Leisure Mall jugak, c eraziwan dengan baek hatinya lagi telah mensponsorkan jugak Member Card c Popular ini..hehehe thanks dear~ ^___^

Sunday, August 21, 2011

BerBuka di Mid Valley..=)

Waa..rnie da 21hb..pejam celik pejam celik, tinggal beberapa ari je lagi nak sambut Hari Raya Aidilfitri kan..cepat tol masa nih berlalu..n bila gue pejam celik pejam celik lagi, tinggal 5 ari je lagi ari yang gue tunggu2..hehehe..apa lagi, balik kg. la..xsabar2 rasanyeee..>___<

Minggu lepas, gue sama c eraziwan p berbuka sekali..tetiba jer rasa tingin nak berbuka dengan nasi ayam kat food court Mid Valley nie..nasi ayam die memang best! hihihi untuk tahun nie, nih 1st taem kitorang berbuka di Mid Valley tahu..lau xsilap, menu untuk last year lak, kitorang berbuka dengan KFC..

 huh, amik ko! hidangan untuk budak ber2 nih mengalahkan hidangan untuk 4 orang pulak..tapi2, percaya atau tidak, sume hidangan tuh berjaya dihabiskan oleh kami berdua tahu! kecuali err kecuali nasi c eraziwan itu..x sedap diet katanya..=P

 lau xsilap, masa nih bwu jam 7 p.m..mereka2 yang dibelakang gue tuh bukan maen ag bz ke hulu dan ke hilir untuk mendapatkan juadah berbuka..kami berdua lak bukan maen ag semangat, belum pon jam 7 p.m, sume hidangan da ready siap2 kat atas meja..hehehe

 demi tidak membuang masa, paper nie pon da bape kali dikhatamkan oleh c eraziwan ini yang sememangnya tidak dapat dipisahkan lagi dengan c emma chan c KOSMO itu..=P

Tuesday, August 16, 2011

Berbazaar Square di Times Square~~

Hohoho..wiken yang lepas a.k.a beberapa ari yang lalu aje, gue sama c eraziwan p jenjalan di Times Square..da lama xlepak2 cnie..jalan punya jalan, ternampak la pulak banner c Bazaar Square nie..nampak cam menarik aje kan, kitorang pon ape lagi..p la serbu kat tingkat 10 tuh..nak gak tau Bazaar Square nih cam ne kan..hehehe

Bazaar Square nih memang best..banyak tol booth2 kat cnie..bak kata c astro tuh, macam2 ada..haa, bila da macam2 ada tu, gue pon ape lagi..sempat la rembat satu, dua barang kat situ kan..hehehe =D tapi masa gue lepak2 kat bazaar nih, orang xramai sangat..mungkin sebab taem tuh petang masih muda kot tu pasal xramai yang lepak kat cnie..

jalan punya jalan, boleh pulak kitorang posing ber background kan lukisan2 c kanak2 ribena nih..nak tergelak pon ade tengok lukisan2 diorang tu..tapi ade yang lawa..terpegun sat kat situ..kui3,

bila da rembat satu dua barang tu, tak tau lak kalau purchase RM60 keatas, dapat tiket wayang free..gue pon ape lagi, teruslah merembat beberapa barang lagi untuk dapatkan 2 tiket wayang..nasib baek misi berjaya..hahaha (gelak bangga) =P


nih versi tiket wayang bila da di fokuskan..(perlu ker? err..=.=') hihihi voucher nih valid sampai bulan disember..kira sempat sangat la kalau kitorang nak pakai voucher nih lepas raya nanti..=D

lebih kurang dalam pukul 4-6 p.m lak, kat bazaar square nih ade sediakan sejenis game untuk customer2..yang xtahannye, game yang diorang sediakan tu game Angry Birds..mentang2 la game tuh tengah famous sekarang..kui3, c eraziwan gue pon ape lagi..terus tak lepaskan peluang untuk sertainya..(walaupun hakikatnya beliau telah dipaksa oleh seseorang yang misteri) *misteri la sangat =P


walaupun pada mulanya c eraziwan itu kononnya malu2 nak join, tapi bila dia sorang aje (setakat tuh) yang berjaya dapatkan angry birds yang agak besar saiznya daripada peserta yang laen, beliau mula menunjukkan wajah yang penuh dengan rasa riak takbur rendah diri..kui3,


uff..memang tak dapat nak dinafikan lagi yang c emma chan ini langsung xde bakat untuk jadi model gelang barunya itu..0ps..gelang baru? hehehe >___<

Tadaa~
cantik kan gelang nih..hehehe thanks dear~ ^___^

Sunday, August 7, 2011

Jenjalan Cari Pasal..eh??

Eh?? (lagi sekali) kui3, rnie gue sama c eraziwan sama cik anis p jenjalan cari barang aje..bukannya p jenjalan cari pasal seperti tajuk diatas tahu! hehehe >___< Oleh sebab semalam gue da janji sama c eraziwan mau p jenjalan kat Jalan Tar, gue jugak udah janji sama cik anis mau teman dia p Masjid Jamek..

Hasilnya? kitorang bertiga p jenjalan sesama la..apa la hang nih..=.=' da lama gue xjumpa cik anis..borak punya borak, xsangka lak gue udah x terlayan c eraziwan gue nih..maafin gue ya dong..gue nggak sengaja kok..T___T maghrib karang kita berbuka sesama yer..hihihi

sesambil tunggu cik anis bersiap, sempat lak kitorang berposing sesaat dua kat depan kedai makan yang belum bukak nih..hehehe =D

sesambil tunggu kedatangan lrt, sempat lak kitorang berposing sesaat dua lagi kat stesen salak selatan nih..hehehe (perlu ke copy ayat diatas?) err..=.='


menda alah nih kitorang a.k.a gue sama c eraziwan p beli kat The Mines semalam..entah nape, sejak tengok cite Princess Prosecutor bwu2 nih, tingin pulak rasanye nak pakai pewarna kuku cam heroin cite tuh..>___< dan hasilnya ialah?

 tadaa~ hehehe
kaler pink yang agak natural tuh sangat cantik kan? remover c pewarna kuku nih lak memang terbaek dari ladang..sapu sikit aje, terus hilang..xyah nak risau pape da bila pakai pewarna kuku nih..^___^

Motif utama kitorang kua rnie sepatutnya nak beli barang2 yang gue da plan sejak malam semalam..tup2, laen yang di plan, laen pulak yang menjadi..gue yang beria nak p shopping, c eraziwan pulak yang shoping sakan..boleh macam tu? huk3, T___T

Tapi xkesah la kan, rnie ari dia..mana la tau esok2 ari gue pulak kan? hehehe tapi tu lah, jenjalan taem bulan2 puasa cam nih memang mencabar..dengan panasnya, dengan penatnya, rasa cam nak terkam aje mereka2 yang ke hulu ke hilir menjual air minuman yang sejuk2 tuh..hihihi =D

Thursday, August 4, 2011

Bersuka Ria Sebelum Berpuasa..hihi

h0h0h0..xsangka lak menu terbaru c kfc nih bisa mencaerkan gue yang agak kureng dengan hidangan2 c kfc ini..hihihi =P hm..lau nak dibandingkan dengan ayam kfc, gue lebih suka ayam mcd..walaupun saiz ayam diorang bagaikan langit dengan bumi, rasa ayam diorang pon macam tu jugak..=D

Entah nape sejak dua menjak gue tengok iklan tuh kat tv, rasa cam tingin aje nak try menu kfc yang baru tu..++ pulak masa tuh bulan puasa da nak dekat..lau xmam sekarang, mana ada masa da nak p jenjalan makan angin sesambil jenjalan cari makan cam selalu kan..

tanpa membuang masa, pada hari sabtu a.k.a 31 julai yang lalu, gue dengan kiutnya telah mengajak pacar gue yang miut itu p lunch di kfc ini..keh keh keh =P


tadaa~
aiya..lupa lak nak taruk sos black pepper dulu b4 amek gambor nih..=.='


uhh..inilah dia hidangan tengahari gue..cam best aje kan..hehe


moh makan lu moh..
b4 mam baca doa lu tahu..! hee >___<

mereka yang kekenyangan..=D

Makan punya makan, borak punya borak, minum punya minum, sedar tak sedar, da berjam2 rupanya kitorang dk melepak kat kfc nih..yela, nak p jenjalan cam selalu, budak tu xbape nak sihat kan..melepak aje la jawabnye..hehehe

Selamat berpuasa ye sume2..walaupun rnie da nak masuk ari yang ke-5 kita berpuasa, xkesah la kan..hehehe rnie da 4 ogos..pejam celik pejam celik, lagi 26 ari kita nak sambut ari raya aidilfitri..uhh..cepat tol masa nih berlalu kan..xsabar rasanya nak balik kg..hihihi =)