Thursday, November 29, 2012

Kita hanya mampu merancang~

Ahad lepas, adik2 ipar gue beria dk ajak kitorang p jenjalan kat taman botani..tarikan utama yang ada kat situ of coz lah rumah 4 musim kan..ke ade lagi tarikan laen yang gue x tau? hehehe taem kitorang p couple date dulu, bulan disember 2011 kot? almost 1 year tu..hik3,

 kalau x silap, kali nie pon musim winter jugak kot? hihi

Oleh sebab adik2 ipar gue tu stay kat umah kitorang, so malam tu gue kemaen lagi suruh diorang tido awal sebab esoknya, pagi2 lagi nak gerak p taman botani tu..taem gue p ritu, kemaen lagi panjang Q untuk sewa basikal..so, kalau nak naek basikal, kena p pagi2 la kan..

 c emma chan yang excited nak masuk main salji..hik3, =P

we are sisters..boleh macam tu? ;)

Oleh sebab kami ber-4 dan c eraziwan pulak cakap dia x larat nak kayuh basikal sambil bonceng adik ipar yang berumur 6 tahun seberat 30kg++, so dia decided gue + adik ipar yang form 1 aje naek basikal, dia dan adik ipar yang tadika naek bas aje..kesian en.hubby..hehe

Nak dijadikan cite, taem gue + adik ipar tengah semput mengayuh naek bukit dan enjoy mengayuh turun bukit untuk menuju ke rumah 4 musim tu, tetiba aje senggugut datang menyerang dia..kesian betul, so nak x nak, terpaksa la patah balik slow2 sambil tahan sakit..

 basikal2 yang tersadai tepi jalan sebab adik ipar gue da xlarat nak kayuh..

Kesian kat budak2 tu, start dari minggu sebelum nie lagi diorang beria nak p masuk kat rumah 4 musim tu, last2 xdapat jugak..gue pon terkilan jugak sebab xdapat masuk..boleh macam tu? hik3, tapi tu lah, nak buat macam mana sebab kita kan hanya mampu merancang..=')

 ada masa nanti kita ajak abg ewan datang sini lagi k? =)


Tuesday, November 27, 2012

Penangan Faith! (The Great Doctor) =D

Hehehe..cite nih sebenarnya gue da lama download tapi baru ada masa nak tengok..kesian betul~ huhuhu sebab utama gue beria p download cite nih of coz la sebab heronyo ialah Lee Min Ho yang hensem itu walaupun gue xkenal siapakah gerangan c heroinnya..hik3,

Memandangkan gue xhabis lagi tengok cite nih, so gue x boleh la nak komen beria sangat la kan..setakat 18 ep yang gue tengok, cite nih tersangatlah best okeh! kebanyakan pelakon dia sumenya sedap2 mata memandang..sorang dua aje yang xbape nak sedap sangat..hehehe

mereka2 yang memainkan peranan penting dalam cite nih..=D

c hero + heroin yang tersangatlah swit..bagai pinang dibelah dua gitu..hehe

  salah sorang c hensem yang memegang watak sebagai penjahat..;)

Cite dia berkisarkan tentang seorang doktor cun yang konon2nya diculik oleh seorang hero hensem dari zaman dahulu kala untuk menyelamatkan seorang princess ayu yang nyaris2 menjadi mangsa kekejaman penjahat yang kejam lagi mengjengkelkan itu..

Dengar sinopsis macam best je kan? ke gue sorang aje yang rasa macam tu? hik hik hik tak kisah la pape pon kan, janji gue berjaya habiskan menonton cite nih secepat yang mungkin sebab gue da xsabar2 da nak tau macam mana ending cite nih..suspen bangat sih! hihihi


Wednesday, November 21, 2012

Malang x berbau..T___T

Malang sememangnya xkan penah berbau..sob, sob, al-kisahnya macam nie..pagi isnin yang lepas, as usual, gue ikut laluan biasalah nak p ofiz kan..entah macam mana, taem gue tengah tunggu jalan sebelah clear sebelum masuk simpang, boleh pulak c kete belakang p langgar bontot kete gue.. BOOM! OMG! WTH is that??? terkezut mak nak!

Gue pon terus pandang belakang nak tengok siapakah c ngok ngek yang careless itu..dalam terkejut tu, sempat jugak la kitorang bertentang mata sat..tapi tu lah, gue pon xtau nape rasa amarah tu x setebal rasa terkejut sebab tetiba aje kena langgar kan..maybe sebab dia follow rapat sangat kot..risau pon ade, teruk ke, kemek x, pecah ke lampu, patah x nombor plat..

Bila jalan sebelah da clear, gue pon cecepat masuk simpang, rasa macam xsabar2 aje nak p parking lepas tu nak p tengok keadaan bontot kete..taem gue nak masuk simpang tadi, gue sempat ler tengok c ngok ngek tu pakai cermin belakang, dia tengok aje gue masuk simpang.. dia pon heran kot nape gue x stop kat tepi2 jalan untuk sound dia..

Entahlah, gue pon xterlintas langsung masa tu..bila da parking, baru la gue terfikir..alahai c emma chan nie, awat hang x stop aje kat tepi2 jalan tu..mintak pampasan ke, ape ke, no plat kete dia pon hang x tengok..adoi~ tapi tu lah, nasib baek x teruk sangat..xde kemek, xde patah, xde pecah, juz ada kesan calar + tompokan hitam aje sebab cat putih da tanggal..

 poor my baby..T___T


Tuesday, November 20, 2012

Cuti-Cuti Temerloh..

Cuti deepavali yang lepas kitorang p jenjalan kat temerloh..huhuhu sebenarnya, juz p jenjalan makan angin aje kat umah makcik gue tu..huhuhu nasib baek traffic x seteruk seperti yang kitorang sangkakan..xsampai 2 jam pon perjalanan kami..=')

Hm, kalau nak diiqotkan, da lama sebenarnya makcik gue tu ajak p jenjalan umah dia sesambil p kenalkan husband sebab taem wedding gue ritu dia xdapat nak menghadirkan diri..so, alang2 kitorang free taem cuti deepavali ritu, kitorang p jelah umah dia kan..

let's go bebeh..hehe excited pulak rasa sebab da lama x p berjalan jaoh berdua..;P

pasaraya yang baru bukak..sempat la p pusing2 satu tunas manja nih..hehehe

senyum, xperlu kata apa2..=P

banyak betul kenangan2 gue kat temerloh nih..=')

Oleh sebab kitorang agak rushing ritu, xsempat gue nak p pusing2 kat bandar temerloh nih.. da 4 tahun berlalu, misti bandar dia da banyak berubah kan..masa tahun 2008, gue praktikal kat sini lah..kat majlis perbandaran temerloh selama 5,6 bulan..hehehe


Friday, November 16, 2012

Dating @ Ikea..=P

Ahad lepas, sesudah hantar bestie gue kat bus stop hentian putra jam 9 pagi, gue juz plan nak p survey2 perabot kat area bandar sri permaisuri aje..tup2, xde angin xde ribut tetiba aje c eraziwan nih tukar plan nak p lepak2 kat ikea pulak..terkezut sat gue..hik hik hik

Mau x terkezut, ritu dia kemaen lagi cakap da x nak datang da kat ikea nih sebab susah nak parking keta..nak makan pon susah sebab ramai sangat orang kat food court tu..pendek kata, gue da mati2 ingat tu jela first + last time gue dengan c ikea nih..hahaha

jalan pon lengang aje pepagi cam nih..kui3,

beza giler, ritu petak parking kemaen lagi penuh..

muka2 yang kemaen lagi fresh di pagi hari..kui3,

kat umah da breakfast, datang sini breakfast lagi..ish3, =P

sesambil cuci2 mata tu, sempat ler grab 2,3 items..hihihi

So, moral of da story is? kalau nak p dating kat ikea, kena datang pepagi, baru ler senang dapat parking..xpayah dk buang masa pusing sana pusing sini cari petak kosong..kat food court pon xramai orang sangat..xpayah Q lelama..hehehe


Thursday, November 8, 2012

Poster 0h Poster~

Semalam, taem gue dk usha2 website groupon, gue ternampak something yang memang gue dk cari2 sejak dua menjak nih..hehehe mau xcari, al-kisahnya macam nie..dua ari lepas, gue sempat ler tengok cite aku terima nikahnya versi x ori (err, boleh macam tu?) hihihi =P

Nak dijadikan cite, ya ampun..cantiknya umah diorang..cantiknya poster kawen yang diorang lekatkan dekat dinding tu..gue pon cecepat tanya c eraziwan, nak poster macam tu jgk boleh? tp xnak taruk kat ruang tamu, segan..nak taruk dalam bilik aje, untuk tatapan mata kita..hik3,

Sejurus c eraziwan cakap boleh, gue pon cecepat ler p usha poster tu..lucky betul sebab taem dk usha2, terjumpa jgk dengan pakej 6 poster bersaiz 12'x16' = rm28, tapi xtermasuk postage la..postage kena tambah rm10..tp, its okay sebab gue rasa harga tu da okay kot? hehehe


Oleh sebab gue baru aje beli kupon nih semalam, so gue belum sempat lagi nak pilih + edit gambar2 tu..ada 6 kan? so, 1 untuk pic akad nikah, 1 untuk pic bersanding, 1 untuk pic bertandang, 1 untuk pic post wedding, 1 untuk family gue dan 1 lagi untuk family mertua! =D


Thursday, November 1, 2012

Happy Happy Convo Day! =D

As planned, 2 minggu lepas gue sama c eraziwan p temankan bestie gue ber-photo-photoshoot di putrajaya.. hehehe gara2 gue excited sangat nak jadi mak andam + photographer, boleh pulak gue terlupa nak belikan dia beberapa kuntum bunga plastik segar..hm, i'm sorry dear..T,,T

Nak dijadikan cite, alhamdulillah..aktiviti kitorang ritu berjalan dengan lancar sekali.. hopefully bestie gue tu berpuas hati la dengan service free of charge yang gue berikan padanya..hehehe tapi kalau ada jugak yang x puas hati, nak buat macam mana kan..=P

So, tanpa membuang masa, moh kita pakat2 tinjau wat happen on dat day! =D

hasil sentuhan gue yang tak seberapa..hik hik hik =P

it's a posing time! =D

again,

again,

and again! hik hik hik

ok, time's up! once again, congrats dear! i'm very proud of you..=')

last but not least, it's us! hihihi