Sunday, May 22, 2011

0ff Buat Sementara Waktu..kot?

X dapat nak dinafikan lagi, kewujudan c sweet + sour ini amat bermakna bagi gue.. meskipon ia tidak setanding dengan blog2 yang laen, namun gue begitu berpuas hati dengan penampilannya yang 100% di design oleh gue, selaku owner c sweet + sour ini..hihihi

Pejam celik pejam celik, hampir 5 bulan juga usia c sweet + sour ini.. da macam2 suka dan duka gue coretkan disini.. entah masa yang cepat berlalu, ataupun gue yang xperasan akan masa yang berlalu pergi ini.. terasa baru semalam gue mula berjinak2 dengan perkongsian cerita di alam maya..>_<

Hari2 yang gue lalui diabadikan di blog ini dengan berkongsi sedikit sebanyak aktiviti harian + luahan perasaan gue dan sekaligus ia mampu membuatkan gue menghargai masa dan mereka2 yang ada disekeliling gue..

Oleh kerana pc gue masih tidak menunjukkan tanda2 mau bermesra kembali bersama gue, gue terpaksa akur dengan kehendaknya.. mungkinkah sampai disini sahaja hubungan kami atau masih adakah sinar yang akan menyinari kembali hubungan kami?

Itu akan gue fikirkan kemudian..hihihi akhir kata, salam selamat tinggal yang sementara dari gue buat c SwEeT + s0uR gue ini.. moga kita akan bertemu lagi di masa yang akan datang..=)

Bye2~~ (",)(,")

Day 8 : 10 0f y0ur Fav0urite s0Ng

Gue dan lagu sememangnya suda tidak dapat dipisahkan lagi.. x dinafikan, masa lapang gue banyak dihabiskan dengan mendengar lagu2 yang sedap untuk didengar..=)


1. Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi, di saat aku mulai mencintaimu.. berharap engkau jadi kekasih hatiku, malah kau pergi jauh dari hidupku.. (Di Saat Aku Mencintaimu by Dadali) >_<

2. Dia gadis berkerudung merah, hati ku tergoda tergugah.. x cuma parasnya yang indah, dia baek dia soleha.. (Kekasih Halal by Wali Band) ^^

3. Kalau berpacaran, jangan tunggu lama-lama.. kalau dah berkenan, jumpalah ayah dan mama.. (Kalau Berpacaran by Ana Raffali, Sohaimi & Altimet) =D

4. Maafkanlah ku x bisa hidup tanpa kamu.. fahamilah ku x mampu terus tanpa kamu.. bagaimana ku nanti, bila tiada mengganti.. yang ku ada hanya kamu saja.. (Hanyut by Faizal Tahir) >.<

5. Pilih aku, atau dia.. tinggalkan ku bila kau ingin bersamanya.. aku relakan engkau kepadanya, jika kau harus bersama dirinya.. kan ku tetap kan setia padamu, jika kau mampu tinggalkan dirinya.. (Pilih Aku Atau Dia by Nubhan) T.T

6. Pulanglah, sebelum ku run away.. aku menanti kamu everyday.. aku menunggu dari monday, tuesday, wednesday, thursday.. aku xingin, xperlu.. (Pulanglah by Awi Rafael) (",)

7. Ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu.. x akan ku ganggu kau dengan kekasihmu, ku kan selalu disini untuk menunggumu.. (Ku Menunggu by Rossa) =)

8. You're my super star.. naman-ui meosjin, Honey Honey Honey.. eonje eodiseona nal jikyeojun, Genie Genie Genie..  you're my shining star.. (Super Star - 0st Marry Me Marry) >.^

9. Niga animyeon andwae, neo eobsiin nan andwae.. na ireoke haru handareul tto illyeoneul.. na apado joha, nae mam dachyeodo joha nan.. (It Has To Be You - 0st Cinderella's Stepsister) ^-^

10. Han namjaga geudaereul saranghamnida.. geu namjaneun yeolshimhi saranghamnida.. maeil geurimjacheoreom geudaereul ttaradanimyo.. geu namjaneun useumyeo ulgoisseoyo.. (That Woman - 0st Secret Garden) >.<


Tapi, sejak speaker gue masih belum ada pengganti, gue layan lagu melalui sony junior aje.. itu pon kalo c sony junior gue punyai masa yang lapang..hihihi

Day 7 : 10 Imp0RtaNt Pe0pLe

Hm..bagi gue, sume orang sangat penting dalam idop gue tahu..(sesape yang mengenali n gue kenali jela) hihihi

1. My mum..i love my mum so much~ tanpa beliau, sape lah gue ini..>.< tanpa kasih sayang dan perhatian beliau, entah ape la nak jadi sama gue 8 beradik..=)

2. My dad..hehehe logik la kan lau tempat pertama dimenangi oleh mak kita..hihihi ketegasan mu dalam mendidik ku amat ku hargai..=)

3. My Boyfie..hm, sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pulak pasangan kekasih.. (motif hang tulis cam tu?) err..entah la, hihihi =P

4. Nenek gue juga tidak ketinggalan..ye, memang x dinafikan gue sangat rapat dengan nenek belah ayah gue sejak kecik lagi..i love u nanny~ ^^

5. Azeani Seman.. nih satu-satunya adik pompuan gue..huhuhu lau nak dibandingkan dengan yang laen, gue lebih suka bergosip + meluahkan perasaan sama adik pompuan gue..die xpenah jemu + penat melayan celoteh gue tahu..hee

6. Azmeer Seman.. nih lak adik lelaki gue..gue ade 2 orang adik lelaki..sorang lagi yang bongsu punya.. amir nih memainkan peranan yang penting sebagai driver gue..hihihi

7. Azra + Azlinda Seman.. nih lak akak2 gue merangkap house + rumet gue.. di saat2 gue menghadapi masalah kewangan & perasaan, merekalah tempat gue meminta pertolongan..hihihi

8. Nik Hana Maisarah + Nik Muhamad Nuqman Aqif..>.< owh, mereka adalah anak2 sedara gue yang tersangatlah kawaii tahu..i love u all~ hehehe =D

9. Teman2 gue..gue bertuah punyai teman2 yang sangat memahami dan baek hati..semoga persahabatan kita semua akan terus berkekalan selamanya..Insyaallah..^^

10. Ofizmate gue juga turut mendapat tempat dalam idop gue..especially my bos (s) yang kadang2 bisa bikin hari2 gue yang suram ini menjadi ceria, dan begitu jugak sebaliknya..hahaha =P

 bila da ditambah n ditolak, rasa cam da lebih 10 orang la plak..=.='

Saturday, May 21, 2011

P!cN!c LaG!? hee..

Semalam, gue bukan maen lagi plan nak p class tambahan c Cikgu Eraziwan jer, last2, boleh pulak p picnic lagi..hihihi lokasi lak, xlaen n xbukan, tasik kat Shah Alam la kan..mana lagi..hihihi lau setakat nak jenjalan, kitorang biasa p kat tasik Sri Permaisuri jer..ala, area umah gue jer pon..huhuhu T_T

lawa kan tasik die..p, lau air tuh kaler biru cam pantai punya air, misti lagi lawa kan..=D err, ade ke tasik yang airnya kaler biru?? =.='

on da way ke tasik~ h0h0h0 semangat gitu..^0^ (walaupon jem ade di mana2) =.='

ce teka ce teka sape punya masakan nih? hihihi

waa..licin tu..hee best tol air tangan c eraziwan nih..nasi goreng kampung + ikan bilis goreng + telur goreng + keropok goreng + kicap yang spicy + teh ais kamu sangat sedap tahu! (time kasih daun keladi, kalo boleh gue nak lagi yer) hihihi =P

img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-b3ovPMGyLQE/TdexnTTeXtI/AAAAAAAAAWg/RmTXvRqn4ik/s1600/DSC02298.JPG" />
kalo perut da kenyang, biase la..misti la orangnye suka hati (macam gue) dan slipy (macam c eraziwan) kan..hahaha

len kali, gue mau bawak tikar la taem picnic..leh gak lending atas rumput2 nih kan..hee

da setel berpicnic, ape lagi..terus lah menuju ke stadium Shah Alam untuk sesi class tambahan bersama cikgu c Eraziwan ini..hihihi (mentang2 lah besok hang ade class penilaian) hm..entah ade entahkan tidak..teruk betul c Sarah Daniel nie..sms gue pon xdibalasnya..T.T

cermin belakang perlu dibetulkan terlebih dahulu yer..(walaupon xpenah2 gue nengok cermin belakang nih taem drive) 0ps..kantoi suda..=P

Friday, May 20, 2011

Day 6 : 10 iTeMs y0u CaN'T LiVe With0uT


Alamak..ape la agaknya 10 items yang penting sangat tu ek..hihihi

1. 1st 0f all, 0f c0z la my s0ny juni0r yang super duper kawaii..hihihi mau xpenting, henpon nie la yang xpenah jemu menemani gue setiap saat..=)

2. Lagi, selimut gue~ hehehe lau xsilap, gue mula berjinak2 ngan selimut nih masa umo 18 tahun kot? fuy0o..pejam celik, pejam celik, da 4 tahun rupanya..cepat tol masa berlalu..

3. Accesories gue pon sama.. gue memang xsuka style pakai simpan, pakai simpan nie..selagi barang tuh xrosak, selagi tu la gue pakai..hihihi

4. Charger s0ny! lau ade henpon p xde charger, memang xberguna la c s0ny juni0r gue tu..=P

5. Kad ATM..hihihi walau duet yang ade dalam bank tu tidaklah seberapa, parah jugak jadinya lau kad ATM  gue tu hilang @ xleh pakai..

6. Berus gigi~ kalau xde pencuci muka, gue xheran lagi.. p kalau c berus gigi yang xde, memang parah..hahaha

7.  Lau ubat-ubatan lak, minyak mestika wajib ade! (uit! minyak mestika tuh sejenis ubat-ubatan ker??) ah, lantak p lah..

8. Lau kat ofiz lak, air mineral wajib ade atas meja.. selaen untuk menghilangkan dahaga, ia juga sebagai perhiasan di meja gue..kui3,

9. Cermin kecik dan emma chan memang tidak dapat dipisahkan..hihihi =D

10. Koleksi alat mekap gue pon xketinggalan..walau pon gue penah kua umah tanpa pakai mekap langsung, tapi tu xbermakna mekap xpenting dalam idop gue..>.<

Waa..penat tol dok pk 10 benda nih..ish3, >_<

Day 5 : 10 WisHeS

Will my wishes come true? >.<

1. Gue mau celebrate anniversary on taem tapi apakan daya, anniversary gue jatuh pada hari isnin..T.T (perlu ke gue mintak cuti jer pada hari isnin tu??) =P

2. Gue nak try ngorat Saga..mula2 tengok kete tuh, xberkenan langsung tapi bila da hari2 mengadap c saga kat jalan2 raya, rasa cam berkenan la plak..lebih2 lagi yang kaler hijau2 kebiruan tu..hihihi

3. Nak pakai baju kapel taem jalan2 makan angin..ritu kitorang penah ade baju kapel tapi xsempat nak pakai taem dating sebab ada sebab2 yang xdapat nak dielakkan..T_T

4. Nak sambung study melalui Pengajian Jarak Jauh tapi sampai sekarang seru masih lagi x menampakkan batang hidungnya.. mungkinkah masanya belum tiba?

5. Mau p karaoke taem anniversary n mau c die nyanyikan lagu yang jiwang2..hihihi (kitorang xpenah p karaoke sama2 tahu) v.v

6. Teringin nak ada bilik sendiri..kat kg, share bilik ngan adik.. kat cnie, share bilik ngan kakak.. kat poli, share bilik ngan teman2.. da kawen nanti, share bilik ngan hubby plak..huk3, >_<

7. Nak shopping sakan macam heroin2 lam cite korea yang p shopping complex lepas tu balik umah dengan barang2 yang melimpau ruah..>.<

8. Mau merasa masakan c eraziwan razab taem ber picnic picnic an..uh, mesti best kan..=D

9. Mau taburkan wang ringgit yang berjuta2 kepada akaun ASB gue..(melampau tol hang nih!) +_+

10. Nak kawen sempena date anniversary @ date bufday gue.. hihihi hantaran lak, of coz la pakai date bufday gue..(konon2 romantik la tu) =D

Hope all my wishes will come true..=')

-Princess Prosecutor-

Semalam, tepat jam 8.00 p.m, gue cecepat bukak tv dan cari channel Animax.. Nih salah satu drama fav gue..hihihi Stakat nih, xbanyak pon cite yang boleh buat gue tertunggu2 kemunculannya di kaca televisyen..>.<

Nak dijadikan cite, malam semalam turn cite Princess Prosecutor..uh, best bangat cite nih.. nape la c Animax nih kedekut nak siar cite nih tiap2 malam..ade ke patut siar seminggu sekali jer..ish3, xpatut betul..>_<

nih watak utama..nsem tol Seo In Woo nih.. Ma Hye Ri pon lawa jugak! hee ^^ oleh sebab cite nih seminggu sekali jer, kadang2 tu gue penah gak la ter missed episode die..lepas tu, mula la konfius nape leh jadi cam nie, nape leh jadi cam tu..aish..T_T

demi cintaku padamu, ku korban kan jiwa dan raga.. (kata c Eraziwan Razab Seo In Woo kepada c Emma Chan Ma Hye Ri) =P

uhuk..i like this pic! swit tol renungan yang diberikan oleh Seo In Woo..perasaan cinta yang membuak2 kepada Ma Hye Ri sangat jelas kelihatan di situ..huk3,

oppa, saranghae! =')

Ma Hye Ri, c peminat heels..hihihi

Lam bebanyak episode die, episode semalam paling sedih sampaikan gue rasa cam nak share jer cite nih kat sweet + sour gue..kasihan bangat sama Seo In Woo..T_T yela, sape xsedih kan bila gadis yang kita cintai bukan maen lagi dok puji2 lelaki idaman die depan kite...........................................

p/s : xsabar nak tunggu next episode minggu depan..hihihi

Tuesday, May 17, 2011

Day 4 : 10 ThiNgS y0u WaNt 2 SaY 2 0nE pErSoN


Antara 10 benda yang gue mau bilang sama kamu ialah..

1. Gue sayang sama kamu sebab kamu sayang sama gue.. (lau hang sayang orang laen, paham2 sendiri la kan?) huhuhu

2. Gue mintak maaf sebab selalu bikin kamu pusing dengan kerenah gue yang agak kebudak-budakan.. (p kadang2 gue lebih matured dari kamu tahu!) hahaha

3. Gue terima kamu apa adanya seperti mana kamu yang menerima gue apa adanya juga..=)

4. Rajuk gue bukan mintak dibiarkan cool dengan sendirinya tapi rajuk gue mintak dipujuk oleh kamu yang failed bab2 memujuk..kui3,

5. Marah gue bukan bermakna gue menyampah sama kamu tapi marah gue bermakna gue hanya melepaskan sedikit rasa xpuas hati sama kamu..=B

6. Kepoh gue bukan bererti gue ber pot pet pot pet semata2 tapi gue mau kamu mendengar luahan hati gue yang xseberapa ini..T_T

7. Cemburu gue bukan bermakna gue mau mengongkong kamu kerna bagi gue cemburu itu tandanya sayang..>.^

8. Thanks sebab kamu xpenah nak kepoh2 macam gue kalau gue terlambat setiap kali kita nak kua p jalan2 makan angin..hihihi

9. Suka tengok kening + mata kamu..redup yang sangat menawan hati tahu! tapi, xtau la nape..lau hati tengah hot & spicy, kemenawanan tadi x berbekas langsung di hati ini..=.='

10. Last sekali, gue mau berubah n merubah kamu menjadi yang lebih baek daripada yang sebelum ini..bukan untuk orang laen, tapi untuk kita berdua..=')

Hee..epy leh luahkan something yang gue xpenah luahkan sebelum nie..=P

p/s : pen merah, pen biru~~

My 3rd Header..^^

Waa..bersemangat betul! hihihi gue suka pic nih..konon2 nampak cam romantik la kan..=P

B4 nie pic nih jadi wallpaper destop jer..

N xtau la nape, xde angin xde ribut, tetiba rasa cam nak taruk jadi header c sweet + sour lak..hihihi

nampak cam senja jer..sedangkan masa nie bwu jam 5.00 p.m n ++..(",)(,")

Monday, May 16, 2011

Sutun 0wh Sutun

Malam semalam, gue tido lambat..lau xsilap, pukul 2.30 a.m kot? xtau la nape..xcited sangat meng-update-kan sweet + sour gue nih..hihihi gue suke update blog..bukan untuk orang laen, tapi untuk diri sendiri.. ye la, biasa kita akan rakamkan detik2 indah kita dengan amek2 gambor kan, blog plak tempat untuk gue coretkan xtvt seharian gue..=)

Pagi lak, gue bangun pukul 11.00 a.m n ++..tu pon coz ade call masuk dari c eraziwan..kalau x, xtau la pukul bape bwu gue bangun..hihihi slipy tol rasa pagi tadi.. bila da bertenang skit, gue call Sarah Daniel.. katanye die da bookingkan date untuk test JPJ pada 30hb @ 31hb nie..next week lak class untuk penilaian..hm, ntah betul entahkan tidak c Sarah Daniel nie..0.o

Tepat jam 12.00 p.m lak, gue cecepat p layan astro ria..konsert AF tu..hihihi tengah syok2 layan, tetiba je akak gue ajak mam sutun sumbat kat Pantai Dalam..alahai, lapo punya pasal, gue terpaksa la korbankan aje c konsert AF nie..da la semalam gue xsempat nak tengok sebab p tengok cite kongsi kan.. redha je la..T_T bak kata patah2, demi cintaku padamu sutun sumbat..


lau xsilap gue, harga sutun sumbat nih RM6.00.. nie da kali ke-2 gue mam sutun sumbat kat cnie p bwu rnie gue tau harga die..hihihi lau nak dibandingkan dengan yang ritu punya, gue rasa yang nie lebih sedap..xmanis sangat, n sutun die lebih lembut..mungkin sebab ritu kitorang p lewat sangat kot..hmm, mungkin..

Bila da kenyang ber lunch n ber desert kat restoran area Pantai Dalam, kitorang p lepak2 kat salon rambut area Bandar Sri Permaisuri..hajat di hati gue nak kasi trim jer rambut nie..kasi potong yang hujung2 jer kan, tup2, sesuka hati sesedap rasa jer die potong rambut gue..huk3, T.T

p/s : konon2 gue nih baek at la kan sms akak yang sorang lagi kat umah tu tanya samada die nak kirim pape x..bila die da reply nak kirim sutun sumbat sekor, gue dengan baek at nye lagi p tapau kan untuk die..tup2, ape jadi? boleh pulak gue ketinggalan c sutun sumbat tu dalam keta..ya ampun, bila da sampai umah, sape lagi yang baek at nak turun balik dari tingkat 15 p amek sutun sumbat tu..xpasal2 membazir.. adoi, pembaziran berlaku dimana2..>_<

Day 3 : 10 ThiNgS y0u HaTe

10 things u hate? hm..layan jela..=P

1. Gue xsuka mam ikan..xkesah la ikan tu masak lemak cili api ke, masak merah ke, masak stim 3 rasa ke..tekak nih still xboleh nak terima lagi since 15 years ago? (elleh, lau ikan kering @ ikan bilis, hang boleh la plak telan) ala..yang tu laen lorr, mana nak sama rasanye..hihihi

2. Gue xsuka tengok cite hantu..xtau la nape, lau nak kata gue nih penakut, hm..xde la penakut sangat.. mungkin sebab kebanyakan cite2 hantu nie, die punya rupa paras tu sangat menakutkan kot..ditambah pulak dengan aksi2 saspen yang sangat mendebarkan..=P

3. Gue xsuka bila rajuk gue x dilayan! hahaha..yela, ade ke sesape yang suka bila rajuk die x dilayan kan? as i know, someone tu, bila merajuk bermakna die mahukan perhatian yang melimpah ruah, konon2 la..tup2, jangankan dipujuk, dilayan pon x..mana la xpanas hati gue c perajuk tu..hik3, >_<

4. Gue xsuka ditipu..ye, sume orang xsuka ditipu..tipulah kalau ade orang cakap dia suka ditipu.. ia sangat menyakitkan bila kite dapat tau kite da ditipu dan tertipu! ++ lagi bila yang menipu itu orang yang rapat dengan kite..xkesah la boyfren ke, bestie ke kan, rasa cam diri ini xdihargai sangat2 tahu..T.T

5. Gue xsuka dengan orang yang bajet semata-mata..bagi die, orang laen sume hampeh..sume orang nak dikutuknye..buat tu xkena, buat nie xkena..ape kes nak kutuk2 orang bagai kan? biasa la manusia nie..ade yang terlebih itu, terkurang ini, da nama pon rambut sama hitam p hati laen2, nak buat macam mana kan?

6. Gue xsuka kena marah..(hang marah2 orang boleh pulak kan!) err..=.=' ala, lau xde angin xkan pokok bergoyang kan..macam tu la jugak lau gue ade termarah kat sape2..hihihi actually, gue nih agak sensitif la jugak..bila da kena marah, sape yang x down kan..rasa cam sedih + kecewa sangat2..v_v

7. Gue xsuka orang yang xmenepati janji @ cakap xserupa bikin..yela, kita bukan maen lagi beria + excited dengan janji2 yang dibuat, tup2? habuk pon tarak..huk3, sangat heartbroken tahu..='(

8. Gue xsuka menunggu & ditunggu..benar kata patah2, penantian itu satu penyeksaan..begitu la jugak dengan menunggu..oleh sebab gue xsuka menunggu, of coz la gue pon xsuka ditunggu kan coz gue tau macam mana perasaan menunggu tu..(ala, kadang2 hang pon buat orang tertunggu2 jugak!) err..hihihi =P

9. Gue xsuka orang yang talam dua muka..lau depan2 kita, pijak semut pon xmati..tapi, lau kat belakang kita, ya ampun..teruk bebenor perangainya..nape la perlu ada sikap talam dua muka sume nie.. lau xpuas hati ke, ape ke, face to face jela..kan senang, abis cite..

10. Last sekali, gue xsuka orang yang xtetap pendirian..kejap macam tu, kejap macam nie..tapi, xtau nape.. dulu penah la orang cakap gue nih seorang yang xtetap pendirian..tapi biasa la manusia kan, salah sendiri mana nak nampak..salah orang laen laju jer nampak..sampai sekarang gue xrasa pon yang gue nih seorang yang xtetap pendirian..hik3,

waa..jenuh gak nak complete kan benda2 yang gue xsuka nih..>.<

Sunday, May 15, 2011

Day 2 : 10 ThiNgS y0u LoVe

10 things you love..hm, agak subjektif gak dengan love2 nih.. tapi xpe, gue kasi hentam jer..hihihi

1. 1st of all, i love myself n my family, of coz~ i love my mum, my dad, my grandma, my grandpa, my brothers, my sisters, my anak2 sdare, my spupu spapat, n my sdare mara..kui3, (perlu ke mention kan sume?) err.. =.='

2. 2nd lak, i love my boyfren, my heart, my sweetheart, my darling, my dear, my hubby, n my only eraziwan razab.. hihihi >.<

3. 3rd, i love my friends and my besties..bak kata patah2, berkasih pada yang satu, berkawan biar beribu..=)

4. Gue suka membaca..xkira la komik ke, novel ke, majalah ke, paper ke, artikel ke, cerpen ke, blog ke, sume gue layan..=D

5. Gue suka maen badminton..walaupun xde la terror sangat, tapi setakat nak maen2 tu, boleh la kan..panaskan badan la katakan..hihihi

6. Masa kecik2 luh, gue suka naek basikal..bila da besar skit, gue suka naek motor..sekarang lak, lau gue diberikan pilihan samada nak naek basikal @ motor, gue akan rasa serba salah sebab terpaksa memilih kete walaupun gue xde lesen lagi..(berangan lah ko!) hahaha

7. Gue suka makan makanan yang spicy..xkesah la lauk pauk ke, snek ke, keropok ke kan..kalau boleh, gula2 pon gue nak yang spicy jugak..hihihi (ko buat la sendiri gula2 spicy ko tuh!) =P

8. Gue suka kaler hitam..xtau la nape, setiap kali tengok pape yang kaler hitam, hati kecik ini akan berdetik..uh, cantik tol kaler hitam nie..kaler pelangi pon gue suka jugak..hee

9. Gue sukakan kecantikan..especially, mekap2..mata gue mesti xberkelip lau tengok sesape yang mekap cantik2..kadang2, poster kat mall pon gue tengok sampai xberkelip jugak..hihihi

10. Gue suka tengok cite korea..terutamanya cite yang dibintangi oleh hero + heroin yang hensem n lawa.. kadang2 tu, penah jugak la gue xtido malam layan cite2 korea nih..(melampau tol!) =.='

Waa..xsangka, cepat tol gue habiskan '10 things you love' gue nih..i like~ hihihi

Lu Langsi, Lu Mati Punya Pasal..

Huhuhu..nih cite di sebalik tabir cite kongsi..by da way, best gak cite kongsi nih..=)

Rnie gue keje halfday..semalam da janji ngan c eraziwan mau p tengok cite kongsi kat Alamanda coz last week, boleh plak die p tengok cite Fast 5 ngan geng2 die..kecik at gue tau..T_T (kecik la sgt!) kui3,

konon2 ingat inner kaler pink tuh seswai sangat la ngan baju kaler hitam + hijau gue tu kan..tup2, sampai jer kat ofiz, ade plak yang complain sal penampilan gue..T.T (bikin gue malu aje) hihihi

terpaksa la gue tukar inner pink tuh jadi inner hitam..(nasib baek inner nih jenis yang ade 2 kaler) hihihi amek gambor pon cam takut2 jer bab b4 nih xpenah2 kitorang amek gambor kat cermin kedai orang cenggini..kui3,

sesampai jer kat Alamanda, terus menuju ke GSC..Q punya Q, eh2..tiket da sold out la plak..alahai, jam bwu jer pukul 2.30 p.m..yang ade pon pukul 8.00 p.m dan ke atas..tu pon seat satu, satu jer..xbest la kan amek seat yang satu, satu..macam tengok wayang sensorang jer..huhuhu

kecewa punya pasal, kitorang p la jalan2 cari makan kat food court Alamanda nih..pusing punya pusing, xtau nak makan ape..last2, singgah jer kat Nasi Kandar..1st taem nih gue try nasi kandar..xde la best sangat..nasib baek gue amek nasi separuh jer..kalo x, membazir la jawabnye..bijak tol c emma chan nie..hihihi =P

 
da setel2 makan, ape lagi kan, angkat kaki jela..tapi b4 tuh, bayar la parking dulu..hang ingat parking nih free ka? (kata c eraziwan kepada c emma chan) +_+ kui3, setelah usai membayar parking dengan jayanya, tetiba..haa sudah, mana kete c eraziwan nih..awat xnampak langsung batang hidung die? cari punya cari..ya ampun, boleh pulak kitorang makan buah langsat kat Alamanda nih.. terpaksa la patah balik dari Parking Selatan kepada Parking Utara..hahaha

hajat di hati nak try p tengok status tiket cite kongsi nih kat Times Square..last2 kitorang tukar plan p The Mines.. waa, kat The Mines pon tiket die limited jugak lorr..nasib baek ade lagi seat untuk 2 orang, tu pon pukul 8.10 p.m..sekarang bwu jam 4.00 p.m..adoi, 4 jam tu gap die, tapi nak buat macam mana kan, rembat jela..

untuk mengisi masa lapang, c eraziwan pon ape lagi..berehat sebentar la bersama kit-kat Rest & Go.. die punya penangan mesin urut tu da macam joget dangdut da rupanya..hahaha RM1 untuk 3min, sempat jugak la die luangkan 12min untuk berurut nie..

lepas tu kitorang tengok pertandingan 'My Lovely Mum' yang berlangsung secara live kat tengah2 mall nih..best gak..peserta yang masuk majority nye budak2 under 12 tahun kot bersama dengan ibu masing2.. swit tol tengok budak2 tuh menari..hihihi

da habis tengok pertandingan tadi, kitorang lepak2 plak kat kedai buku..kantoi suda gue layan majalah Aksi c Akademi Fantasia..1st taem tuh gue layan majalah Aksi nih..hik3,

da bosan baca buku, kitorang pusing2 jela kat The Mines nie..waa, xtau la plak gue kat The Mines nie ade sediakan Splash Water untuk kanak2 under 12 tahun..best tol tengok gelagat diorang yang xcited leh maen air..nasib baek la c eraziwan xbawak baju spare, lau x..habis di conquer nye c Splash Water nih..hahaha

pusing punya pusing, waa..kitorang jumpa c cool blog cik zoey la..oleh sebab die selalu dok cite sal cool blog chocholate die, gue pon ape lagi..teringin gak la nak try kan..xcited tol leh try..hihihi (cool blog cnie harganya RM3.10, kat kulim lak bape harganya cik zoey? =P) 0ps..ok2, berbalik kepada cite c kongsi nih, waa..best tol..kecoh gak la panggung tadi ngan lawak2 cite nih..nak kasi 5 bintang leh x? =D

Saturday, May 14, 2011

TBS lagi~

Hajat x kesampaian lagi..huk3, T_T

Kalau x silap gue, nie da masuk kali yang ke-2 gue rasa cam kempunan nak makan sate kat kedai area ofiz gue..die punya sate sangat sedap tahu..>_^

Dan kalau xsilap gue jugak, plan 1st yang xmenjadi tu disebabkan oleh gue yang tetiba rasa cam nak p lepak2 kat TBS kot? n guess wat! plan nak makan sate rnie pon xmenjadi disebabkan oleh TBS jugak..wu3,

Tapi xkesah la kan sebab lepak2 kat TBS pon ok jugak..buat kali yang ke-2 nya, kitorang dinner kat TBS lagi..hihihi =D

lawa tol food court die..tema putih oren..lau putih itam misti lagi lawa kan..>.<


kesian c eraziwan..demam yer..hihihi

kitorang xtau nak makan ape, last2 order jer kat curry corner nih.. entahkan sedap entahkan tidak..

tadaa..kitorang order nasi goreng kampung + air kiwi~ hm..xde la sedap sangat..biase2 jer..=)

Oleh sebab kesihatan c eraziwan tidak mengizinkan, x dapat la gue nak pusing2 TBS nie..setel2 makan, terus gerak nak balik..

Masa on da way nak kua, gue ade ternampak kedai kek..agak2, die punya tart telur boleh lawan tart telur KFC x ek..belum cuba belum tau kan..

Waa..sedap betul die punya tart telur..xtau yang mana satu lagi sedap..hihihi, masa tengah Q nak bayar, sempat dengar makcik yang keje kat situ berborak ngan customer..katanya, customer rnie ramai..xmacam semalam..semalam xde orang sangat..

Alhamdulillah, rezeki tuhan nak bagi kan..=')

Wednesday, May 11, 2011

10 Things in 10 Days

Hihihi..gue bukak2 jer blog Silent Typer, terus teruja nak join 10 days challenge yang die da join baru2 nie.. usai mintak permisi, gue pon ape lagi, terus bikin entry nih..xmalu betul c emma chan nie..hik3, 


Nampak simple p quite interesting..=)

p/s : jenuh la gue nanti nak perah otak utk 100 things nih..=P

Alah Bisa Tegal Biasa~

Semalam, gue sesajer jer tanggalkan cincin yang 24 jam sehari, 7 hari seminggu & 4 minggu sebulan tersarung kat jari manis gue nih kejap..

Tak cukup dengan tu, gue siap gores kad topup digi pakai cincin nie lagi tau..(malas nak cari syiling punya pasal) =P

Tup2, boleh pulak gue ketinggalan cincin nih pagi tadi..kat ofiz, gue bukan maen lagi cam cacing yang kepanasan (mentang2 la sejak 2 menjak nih, cuaca tersangatlah panas) 0_0

Kejap2 gue pegang jari manis gue, kejap2 gue pegang cari manis gue.. ape nak buat, da terbiasa cam tu sebab selalunye, gue akan ketatkan sarungan cincin tersebut setiap 14 saat coz cincin tuh agak longgar sedikit..>.<

sepanjang 10 bulan kita bersama, sy nak mintak maaf sebab sy penah bikin awk punya dot.dot.dot hilang entah kemana.. maafkan sy ye? =)

u n my sony junior..(xde idea lagi nak taruk nama ape kat cincin nih) hihihi

cincin c eraziwan dan gelang c adda suez..owh tidak! xde pon accessories nama c emma chan..T_T

Lumrah manusia, bila benda da ade kat depan mata, kite akan buat dek jer.. bila da xde, baru la terhegeh2 nak kan balik benda tu..buktinye? bila gue da tanggalkan cincin gue, mula la lupa nak pakai balik.. bila la lupa nak pakai balik, mula la menyesal sape suh pepandai tanggalkan..hihihi

p/s : rnie da 11/5/11..lawa date rnie.. pejam celik pejam celik, da 10 bulan kitorang kapel..rasa cam da 10 tahun jer..huhuhu sepanjang 10 bulan nih, macam2 perisa ade..manis ade, masam ade, masin ade, pahit pon ade..lumrah kehidupan biasa la kan p still, gue hanya mahukan kemanisan jer dalam hidup nie.. tamak haloba tol c emma chan nie kan..=)

Monday, May 9, 2011

Dinner @ TBS..

Hihihi..(xcited leh lepak2 + dinner kat TBS) =D

Xtau la nape, rnie cepat tol perut gue nih rasa lapo.. pagi tadi da breakfast dengan nasi goreng udang masak merah.. belum pun pukul 1.00 p.m, da stat da rasa kebuluran.. Lunch la plak dengan nasi ayam.. belum pun pukul 6.00 p.m, da stat da lapo lagi.. last2, gue ajak jer my dear dinner kat kedai yang kitorang selalu lepak masa muda mudi dulu..hihihi

Masa on da way nak p lepak kat kedai tu, tetiba jer gue rasa tingin nak p dating kat Terminal Bersepadu Selatan..(x romantik langsung) hahaha

c emma chan yang xcited! hihihi (finally, sampai gak gue kat TBS nih) =P

Plan asal nak makan kat food court jer tapi bila nampak ade banner KFC, terus decided nak try hidangan terbaru KFC..hihihi (orang laen da try, gue bwu terhegeh2 nak try) =.='

tertarik dengan decoration die punya lampu yang kalerful + dinding @ bumbung kaler itam..=)

konon2 romantik la tu..hahaha =P

Chicken Chop + The Famous Bowl + Cheezy Wedges + Egg Tart = Kekenyangan..=D

Satu2nya item yang dibeli sepanjang lepak2 kat TBS tadi..>-<

p/s : waa..xsangka, post entry pakai gambor yang original size bikin entry nampak lebih meriah! hihihi

Sunday, May 8, 2011

Tetiba Mengidam Johnny?

Hihihi..xtau la nape, xde angin xde ribut, semalam tetibe jer gue teringin nak makan steamboat kat Johnny's Restaurant! dan yang paling xmasuk dek akal, lam bebanyak jenis steamboat die tuh, telor jugak yang bikin gue teringat2 sampai mengidam! (dasat tol penangan c telor kedai Johnny nih..) hahaha

Tanpa membuang masa, gue terus usulkan kepada pacar gue yang nsem lagi manis n kiut itu (ayat membodek yang ikhlas) hihihi berkenaan idam idamanku itu dan..? i'm lucky! i got a +ve response from him~ (besok kite p mam kat Johnny - by eraziwan) sob3, (terharu coz ade gak yang sudi layan idam idaman gue ini) hihihi

yummy~ c die yang sedang menjamu selera dengan nasi goreng sementara menunggu ke-ready-an steamboat untuk dimakan~

chocholate float~hihihi OMG, bapak besar c periuk nih! bikin gue terkezut aje nengok pic nih..

steamboat yang ready to mam~ uh..sangat yummy tahu..^^

makan dulu untuk 1st round + susun kasi cantik2 untuk amik gambor = amik gambor then sambung makan..hahaha

finally, muncul pon watak utama..telor yang gue idam2kan~hihihi entah nape, telor nih mesti jadik santapan terakhir..(dah terbiasa dengan style kakak2 gue makan) tengok tu, meja pon da comot2..hihihi =P

c die yang kekenyangan..=)

Da setel2 makan, kitorang deciced nak p tengok citer Fast 5.. Fast 5 punya pasal, dari Times Square kitorang sanggup p Mid Valley tahu..(konon2, cinema kat Mid Valley better than Times Square)

Tup2, kat Mid Valley xde parking..sume full! hihihi kitorang pon ape lagi, terus p Alamanda..=P

Toilet kat Alamanda still xleh nak lawan ngan toilet kat KBTC..(ewah3, bukan maen lagi hang yer) err..=.='

oleh sebab kitorang sampai Alamanda pon da pukul bape, so..lepak2 la dulu kat MPH nih sementara tunggu masuk waktu nak semayang Maghrib..lepas tu bwu nak p cari tiket.. (yang xtahan nye, lepak kat kaw komik!) hihihi

Lepak punya lepak, sempat plak gue abiskan komik yang bertajuk 'Rahsia Puteri'..hihihi best jugak komik tu.. ape lagi, kitorang terus p cari cinema..ke hulu ke hilir, last2 jumpa pon..kat floor bawah sekali rupanya..ish3, (maklum lah, xpenah2 kitorang layan movie kat Alamanda nih)

Sampai jer kat destinasi, ala..citer start pukul 10.00 lorr..sekarang bwu pukul 8.00.. last2, kitorang cancel kan jer plan nak tengok c Fast 5 tu.. b4 balik, singgah jap kat McD beli Sundae + Shake chocholate.. sangat manis tahu..>_<

p/s : Thanks & Sorry 4 everything dear..hihihi

My 4th day..

My 4th day = My Last day at kampung..wu3, (sedih)

Yela, untuk tahun nih, (2011) sekali tu jer bwu balik kampung tahu.. lau nak balik kampung lagi, kena tunggu raya aiditfitri nie la plak kan..

Bwu sekarang gue paham perasaan abang n kakak2 gue yang menjadi perantau selama gue masih bergelar seorang pelajar suatu ketika dahulu..hihihi

Ok, cukup suda intro untuk kali nih..

Seperti biasa, b4 pape, kitorang mesti discuss luh nak gerak balik kampung bila, nak gerak balik kolumpo balik bila n as i know, kitorang da decided da nak gerak balik kolumpo balik jam 12.00 p.m @ 2.00 p.m.. tup2? pukul 4.00 p.m @ 5.00 p.m bwu kitorang gerak! adeh..>_<

Kitorang sampai kat umah lebih kurang jam 2.00 a.m kot? adoi..sangat penat tahu..nasib baek da semayang awal2 dalam perjalanan tadi..sampai jer umah, terus masuk tido..hihihi

Ape yang paling best sepanjang perjalanan nak balik kolumpo ialah, 1st gue rasa etop yang spicy! selama nih asyik mam yang original jer..(sejak bila ntah etop pon ade yang spicy n original bagai) hihihi

p/s : RM4 sangat tidak mencukupi untuk kami bertiga..especially, me! T_T
give me one, give me one, give me one more~ (monolog dalaman gue)

Dilanda Masalah Kesihatan..T.T

Owh tidak..kapan la agaknya masalah kesihatan gue ini akan berakhir..huk3, memula sakit tekak, lepas tu demam dan sakit2 sendi, lepas tu selsema skit2..

Da sembuh demam dan sakit2 sendi, ade lagi sakit tekak dan selsema skit2.. jumpa doc, doc soh berkumur jer dengan air garam untuk hilangkan sakit tekak.. hah, amik ko! nak termuntah gue! adakah gue terbancuh air garam tu secara melampau2?

Last2, gue mam jer garam tuh bersama mangga yang datangnya daripada kg @ lebih spesifik lagi dari belakang umah nenek bersama dengan gula..hihihi

Dengan semangat yang quat lagi lah kental ini, gue berjaya habiskan 3 biji mangga ringan dan 1/2 biji mangga berat walaupun sepanjang proses gue nak menelan mangga2 tuh, pelbagai rintangan yang terpaksa gue lalui seperti batuk2 dan selsema..T.T

Bangun pagi keesokannye lak, Alhamdulillah..sakit tekak nih dah beransur sembuh.. menjadi jugak rupanya taktik gue dengan mam terus garam tuh daripada berkumur..membazirkan garam jer..hihihi

Tapi, tapi, selsema gue nih masih berada di takuk yang lama..huk3, dan entah macam mana, xde angin xde ribut tetiba petang tu mukus gue tanpa segan silunye meleleh xhenti2..bikin gue malu jer depan pacar gue..nasib baek stok tisu die xabis lagi..wu3,

Makin malam makin menjadi2 plak die dengan bersinnye, huh..memang cukup lengkap lah pakejnye..=( hidung gue nih da rasa pedih semacam da asyik kena terkam jer dengan tisu..kesian tau..T_T

Ya Allah, semoga hari esokku menjadi lebih baek daripada hari2ku sebelum nie.. Amin..=)

Saturday, May 7, 2011

Mengulor Sebentar Bersama Nokia Jr..

Mengulor sebentar bersama Nokia Jr? h0h0h0..nokia jr tuh nama timang-timangan nset c eraziwan razab.. yela, da nset gue namanye c sony jr, gue taruk jela nset die jadik c nokia jr..kreatif n inovatif betul c emma chan nie..hihihi

Berbalik kepada topik utama, entah mengapa rnie tetiba gue terasa seperti mau mengulor meskipun keje2 agak bertimbun diatas meja.. setelah di pk pk kan, akhirnye gue mendapat jua jawapannye.. dan jawapannye ialah, biarlah rahsia..kui3, (rahsia la sangat!)

Ala, ritu kan gue xsihat..tu pasal rasa cam xde semangat sangat nak wat keje..huhuhu (bergambor itu ini hang ada semangat la plak!) err..=.=' hihihi

pilih aku, atau dia..tinggalkan ku bila kau ingin bersamanya..

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu..

dia gadis berkerudung merah, hatiku tergoda tergugah.. xcuma parasnya yang indah, dia baik dia soleha..

ku menangis, membayangkan..betapa kejamnya dirimu atas diriku..

Sob3, speaker bilik gue da rosak..xde angin xde ribut, tetiba speaker berkembar itu tidak mau berfungsi langsung dan ini membuatkan bilik gue yang selama ini sering berkumandang lagu2 yang best telah bertukar menjadi bilik yang sunyi sepi..T_T

p/s : lirik2 tersebut tiada kaitan langsung dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia tahu! (tetiba) hihihi xdelah, saje jer taruk lirik2 tu..tu antara lagu2 yang menjadi kegilaan gue ketika speaker berkembar masih berfungsi..>.<

C.L.I.C.K.2