Wednesday, February 6, 2013

Ceritera buku putih @ klinik putrijaya..

Assalaamualaikum w.b.t.. =')

Hee..memandangkan usia kandungan gue sekarang nie dah pon mencecah 12 minggu, so petang tadi gue sama c eraziwan da sepakat la nak p bukak buku putih @ buku merah (untuk gov) sama-sama kat klinik yang kitorang biasa pegi tu iaitu tak laen dan tak bukan, klinik putrijaya yang bertempat di bandar sri permaisuri, cheras..hihihi

Tepat jam 6 petang kitorang sampai kat klinik tu dan memandangkan taem tu kebetulan xde orang sangat, kejap aje da boleh masuk jumpa doc..lucky betul, hihi benda pertama yang doc tanya before ambik tekanan darah gue, dia tanya gue nie ada penyakit pape x? parents pulak ada penyakit darah tinggi @ kencing manis x?

Lepas tu, dia ambik sampel urine untuk check samada ada penyakit kencing manis atau tak, lepas tu dia ambik ukuran tinggi dan berat badan..da setel sume, baru la dia tanya nak scan ke tak nak..sebelum nie kitorang da penah p scan masa baby baru berusia 7 minggu, so gue tanya la c eraziwan, untuk baby yang berusia 12 minggu nie, nak scan ke tak nak kan, dia cakap up to me, so? scan jelah..hihi

Saat imej baby terpampar jelas kat skrin scanner tu, ya ampun..gue rasa macam excited sangat2..gue ingat lagi masa p scan taem baby baru 7 minggu ritu, imej dia kecik sangat2, +- macam biji kacang aje tapi sekarang? kepala dah ade, kaki dah ade, tangan dah ade, tulang belakang pon dah ade? Ya Allah, hebat sungguh ciptaan-Mu ini..

Masa 1st scan ritu, c eraziwan tak tengok pon skrin scanner sebab dia segan katanya..so, dia duduk aje kat depan tempat gue baring tu..bila dah sampai umah, pandai pulak menyesal bagai sebab x tengok sendiri jantung baby yang berdenyut2 kat skrin scanner tu..so, taem scan untuk kali yang ke-2 tadi, gue cecepat panggil dia join skaki..amboi, senyum sampai ke telinga gitu bila tengok imej baby dia..=P

Oh ya, total check-up gue kali nie pulak kena rm79..rm38 untuk scan, service charge rm15 n selebihnya pulak harga untuk vitamin + lain2 kot? hihi

16 comments:

Izara4eva™ said...

wah lama nya xsinggah blog ni. da nk dapat baby ye. excitednye.. tahniah ye :)

Cik Syida said...

hahahaha, comel perangai awak berdua.. take care tau.. byk2 minum susu, baik untuk baby :)

Hasrina said...

semoga semua okay...tak sabar2 tunggu baby...yeaaa

Ecah Ecot said...

Bestnye preggy....:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Semoga semuanye di permudahkan..Take Care ya..^^

Miss Volvo said...

seronoknya mengandung kan? :) take care :)

MaYa MustWany said...

subhanaAllah bestnya dapat pengalaman ni..bila la time mas kan..hihihi

Zaza =) said...

emma cute...tahniah bakal jadi ibu x lama lg =)

HeNRieTTa JoSe said...

Mesti xcited kan...moga mamy n baby sntiasa shat....xtry scan 4D ke? Lagi chantek imej dia....

Psss....rietta mls nk bising bising, rietta tukar kt kdai lain jerr....lg pown bdk yg tukar tu pekerja...kang truk plak dia kna ngn bos dia...

Cho Zila said...

memang saat yang sangat gembirkan.. akakpun dulu teruja sesangat... der yerk tempat nama putrijaya..

Ainn Hazwany said...

alhamdulillah ! Tahniah nak jadi mama dah :) Hehe

Elya Roza said...

tahniah ye!! jaga diri elok2 :)
org kata jgn makan nenas kan..

izfanora said...

xsbr juga nk bg hubby tgk time scan.. hihi.. dia tgk pic je masa 1st time scan. bergenang air mata dia.

Ann Ishak said...

best moment ever tu...

RealNS said...

tahniah sis ! semoga kandungan tu sihat2 je :D

EZAN IDMA said...

alhamdulillah :) eee tak sabar nak tggu awak bersalin. hehe

C.L.I.C.K.2