Monday, September 5, 2011

Riang Ria Raya Pertama~

Uhuk..pejam celik pejam celik, da berakhir rupanya cuti raya gue nie..uff, cepat tol masa nih berlalu..tapi, xkesah la kan..janji, dapat gak gue beraya bersama family tercinta kat kg nih..kalo nak dibandingkan dengan mereka2 kat luar sana yang xdapat nak beraya cam gue, x ke kesian? hehehe

Kalo nak dibandingkan raya tahun nih dengan raya tahun lepas, of coz la raya tahun nih lagi meriah kan..family kitorang leh kumpul ramai2 cam nie setiap 2 tahun sekali aje..ye la, abg gue kena la berlaku adil dengan bini die..tahun nie da beraya umah gue, tahun depan p la beraya umah bini die pulak kat pulau pinang tu..

Ape yang menariknye tahun nih, tema raya kitorang kaler hitam..uhh, hitam itu menawan ok! i like~~ hehehe nak dijadikan cite lagi, raya tahun nih, 1st taem gue diboikot oleh tukang jahit tahunan kitorang..Omg! sampai ati makcik buat saya macam nie..anggaplah tahun nih merupakan tahun terakhir makcik jahit baju raya saya tahu!

tengoklah ape yang makcik tukang jahit tu dah buat dengan baju raya gue..uhuk, ade ke patut die boleh tertukar baju raya gue (yang sebenar = 3 dari kiri gue) dengan baju raya akak gue (yang gue tengah pakai) tu?? T___T

ahh! lupakan aje perkara diatas! bak kata patah2, nasi da jadik bubur kan..T___T
uhuk..moh gue perkenalkan kaum kerabat gue lu moh..=D stat dari kanan gue :
Nik Hana Maisarah (anak buah sulong gue), Nik Mohd Azizi (abg sulong gue), Norjanah (kakak ipar gue), Nik Muhammad Nuqman Aqif (anak buah bongsu gue stakat nih), Noor Azra (kakak no.2 gue), Nik Mohd Azuadi (abg no.3 gue), Noor Azlinda (kakak no.4 gue), Noor Azmanira (gue sendiri selaku tuan blog..hehe), Noor Azeani (adik no.7 gue), Nik Mohd Azmeer (adik no.6 gue), Mat Seman (bapak gue), Nik Mohd Azrul (adik bongsu gue), n last sekali, Tuan Minah (mummy gue) ^___^

ladies in my family~~

tiap2 tahun misti ade gambor 4 dara pingitan tahu! hihihi (nampaknya tahun depan gue kena lap kasi clear dulu cermin nih!) =P

makcik2 yang muda belia bersama anak2 buah kesayangan..hee >___<

6 comments:

~munnyrah.zaliran~ said...

waa! hitam jugak eh? seriously hitam cantik, kan? then tak ramai org wat theme niy. nmpak kelainan ckit. tp, kesian kamu tertukar baju ngan akak :D btw, awk cantik. hehe

zOeY zAu YaH said...

amoih siap ada tema hehe

Wawa_Nadwa said...

oh aii like HITAM.
hehe~
Selamat Hari Raya!

Mya said...

wahhh meriahnya raya =) dan kelihatan gojes! =D

Heidi Shafiq said...

adik beradik ko sume lawa2 kan.. :)

Mizz ErMa said...

munnyrah : uhh, tau xpe..i like hitam! hihi nasib baek baju akak pon not bad gk, so xde la terkilan sgt..hehe btw, thanks..

cik zoey : setiap 2 thn skali misti ade tema..=D

wawa : me t0o! hihi slamat ari raya jgk..=)

mya : same goes to u~~ =D

heidi : ye la kot..hehe =P