Wednesday, November 16, 2011

Day 5th @ Jeju Island, Korea~~

Waa..pejam celik, pejam celik, rnie da masuk ari yang ke-5 rupanya..cepat tol masa berlalu, rasa macam bwu semalam aje gue p jenjalan makan angin kat korea tu..hahaha (hampeh tol la c emma chan nie..) =.=' okeh, tanpa membuang masa, moh gue perkenalkan Jeju Island moh..tadaa~~ pemandangan di jeju island ini tersangatlah indah tahu! hik3, =D

sesampai aje kat destinasi, kitorang terus p serbu kedai serbaneka yang ade kat area nih..menurut cikgu bahasa korea yang akak gue selalu p kelas korea tu, kalo da sampai kat korea nih, memang rugi la kalo x try rasa die punya banana milk..so, bila kitorang sampai aje kat korea, akak gue terus p terkam c banana milk nie n hasilnya? kitorang sume da jatuh hati dekat c banana milk yang tersangat lah sedap ini..hehehe (sila refer kepada kotak yang dipegang oleh gue) =P

gue xpasti pulak kat sini nih kat mana sebabnya, gue juz ikut aje jejak langkah diorang sume nih..hehehe kalo xsilap gue, sini merupakan salah satu tempat yang wajib dikunjungi sekiranya berada di jeju island..so, here we are~~ memang berbaloi akak gue drive hampir setengah jam sebab pemandangan kat sini memang cantik walaupun matahari agak terik sedikit..uhuhu

gue dan pemandangan dari atas bukit..hehehe (perlu ke mention2 bagai?) err..hehehe haa, jangan xpercaya, kami ber-3 nih tersangatlah gigih mendaki bukit semata2 nak tengok pemandangan dari atas bukit nih tahu..uhh, sesungguhnya..usaha itu sememangnya tangga kejayaan sebabnya gue hampir2 nak berputus asa a.k.a nak patah balik n x nak teruskan sesi mendaki bukit yang tersangatlah tinggi ini..hehehe nasib baek azam gue agak quat..=D

uhh..cantik tol pemandangan laut nie..meskipun cuaca agak terik disini tapi ianya tidak dapat mematahkan semangat kami semua untuk pusing2 disekitar kawasan ini..kawasan nih memang besar, n kalo xsilap, kitorang hanya sempat pusing2 1/4 aje tau..bukan ape, banyak lagi tempat2 menarik yang menanti kedatangan kami semua..hehehe

tadaa~~ haa, kan da cakap..banyak lagi tempat2 menarik yang menanti kedatangan kami semua..hehehe ini pulak kat udo island lau xsilap gue..kitorang datang sini naek feri..dengan keta2 sekali kitorang sumbat dalam feri tu tau..hm, naek feri kejap aje, xsampai pom setengah jam..sampai aje kat udo island, pusing2 kejap lepas tu lepak2 kat pantai..lawa bangat pantai kat sini..>___<

lau xsilap gue lagi, tempat nie pon femes jugak selaen dari nami island..banyak jugak la drama2 korea yang shooting kat sini..biasa pasir kat pantai halus2 kan? pasir2 kat sini pulak kasar2..aduh, lepak kat pantai nie lama2, rasa macam nak terjun aje masuk dalam air tuh..kat hujung sana gue tengok ade jugak 2,3 orang tengah mandi manda + bersuka ria..amboi3..bikin gue jeles aje..

xtau nak cakap ape sebab pantai nih memang cantik!
hihihi >___<

nih pulak taem kitorang p lepak2 kat lake ape entah..da puas ati sedut udara yang segar kat pantai tadi, kitorang datang melepak kat sini pulak..lau xsilap gue, sini pon femes jugak sebagai tempat shooting drama2 korea..akak gue la yang cakap, gue mana tau pape pasal nie..gue tau tengok aje drama2 korea tu..hehehe macam kecik aje kan menda alah tu..ce zoom kasi dekat skit?

haa..amik hang..
pintu masuk pon lagi besar dari gue..kui3,

lepas tu pulak, kitorang p lepak2 kat ape entah nama tempat nie..hm, not bad jugak la die punya view..malam tu pulak kitorang p tengok teater nanta..wah, best bangat teater nie..die punya pelakon pon nsem + smart2..hehehe pendek kata, memang puas hati lah..berbaloi2 dengan harga tiket die yang kemaen lagi mahal tu..=D


7 comments:

.ain. said...

huuu. korea. anyeong sayo. betul ke eh?

Acik said...

wahhh ... korea!
bergaya sakan tuh! :)

zOeY zAu YaH said...

jeles =)

SoLy SoLicious said...

nak ole2... heeee

IZNIE said...

best nyeeeee.
ouuhh jeles jeles..
btw, you cantik :)

Mizz ErMa said...

ain : entah..betul la kot..kui3,

acik : tau xpe..syok bgt jenjalan mkn angin..hihi

cik zoey : jgn jeles2..

soly solicious : ole2 kat sana mahal lah..=P

iznee : mmg best pon..hehe btw, thanks..=P

cecakhitam said...

Pic nya keren-kren ya mba... :)