Saturday, November 26, 2011

Day 7th @ Jeju Island, Korea~~

Uhuhu..rnie da ari yang ketujuh..lau nak diikotkan, rnie merupakan last day kitorang kat sini sebabnye malam nie kitorang da kena check-out daripada Yeha Guesthouse..nak x nak, terpaksa la kan sebabnya keesokkan harinya kitorang da nak kena fly balik malaysia..uhuk, berat ati tol rasa nak tinggalkan korea nih..(banyak la hang punya berat ati..dalam ati tuh kemaen lagi xsabar nak balik malaysia jumpa buah ati) kui3, =P

lau xsilap gue, kitorang sekarang kat Fox Village..hm, lau nak diikutkan kat sini xde pape sangat pon, juz perkampungan orang dulu2 aje..tapi tu lah, xsangka pulak gue kat sini pon ramai jugak penduduk2 tempatan yang datang melepak kat sini n kebanyakkan nya budak2 sekolah..maybe sekolah diorang ade buat lawatan sambil belajar kot kat tempat2 macam nie..hehehe (memandai aje hang nih)

xsangka pulak gue, sepanjang 6 ari gue berada di sini, ini ler 1st taem hujan yang turun bagaikan mutiara..memula tu, gue dan yang laen redah aje ujan nih tapi memandangkan dalam beg gue yang berada di bonet kereta itu ade payung, akak gue soh gue p ambik payung tu sebab takut ujan jadi makin lebat kan..tapi last2? dari mula sampai ke akhir, ujan asyik turun renyai2 aje..alang2 payung da ade kat tangan, gue layankan jela..=D

perkampungan serigala nih memang besar, berjam2 jugak la kitorang melepak kat sini..nasib aje kitorang xsesat tahu..(melampau la pulak hang nih, nak sesat2 konon) hehehe..tapi tu lah, perkampungan nih memang best..tenang dan nyaman aje gue rasa..seswai sangat la untuk pelancong2 macam kami nie cuci mata dan tenangkan jiwa kan..hehehe

sepanjang jalan ade bunga + pokok2..memang pandai diorang jaga keindahan perkampungan nih..itu pasal ramai yang datang shooting kat sini..lau xsilap gue, cite hunter ape entah, ade jugak buat penggambaran kat sini tapi tu lah..oleh sebab cite tuh agak kurang menarik bagi gue, gue xlayan pon cite tu..akak gue aje yang ari2 dk mengadap channel kbs suatu ketika dahulu..kui3,

gambor kenang-kenangan terakhir gue di perkampungan musang ini sebabnye sesudah aje kitorang melepak kat sini, kitorang terus angkat kaki untuk ke bukit hala pulak..kitorang agak kesuntukan masa rnie sebab malam karang kitorang nak kena fly ke seoul balik kan..check-in kat guesthouse yang berdekatan dengan airport incheon dulu sebelum berangkat ke malaysia pada keesokkan paginya..malam tu gue memang xsabar2 sangat nak balik malaysia..hehe =')

5 comments:

SYAFIQAHSALEH said...

Jelesnya! nak g gak :D

zOeY zAu YaH said...

pulau tu lagik? mesti berjalan sakan kt situ kan hihi

ILA HonEyBuNNy said...

cantikkk la semua gambar2 neh...;-)

Nur Aischa said...

wahh mmg best la, tgk tmpt tu mcm tenang jea. fuhh, best la akak kan :D

Mizz ErMa said...

syafiqahsaleh : tau xpe..memang best! p la jgn x p..hehehe

cik zoey : 3 ari 3 mlm kitorang berjalan sakan kat pulau nih..(yelah tu) =.=' hihihi

ila honeybunny : gambar2 nih sume cantik sebab pemandangannya memang cantik..=)

nur aischa : betul3..tempat nih tenang sesangat..sbb tu ramai orang..=)