Monday, June 25, 2012

58 days - Shopping Sakan di Nilai 3

Hee..sabtu lepas, gue se-family bersama dengan c eraziwan p jenjalan menghabiskan duet kat nilai 3.. nilai 3 tu kan dikenali sebagai syurga membeli belah bagi pasangan2 yang bakal mendirikan rumah tangga..eh? err..hehehe oleh sebab kat nilai 3 tu banyak sangat kedai2 aksesori pengantin, so kitorang pon maen masuk ajelah salah satu kedai yang ade kat situ..

Plan asal gue juz nak p cari bunga telur dengan beg door gift aje..so bajetnya pon kasar jugak lah..gue bajet rm2xx aje, tup2? melayang jugak rupanya rm5xx~~  nak dijadikan cite, bila gue masuk aje kat kedai aksesori pengantin tu, uhh..memang betul2 rambang mata lah..bukan gue sorang aje yang rambang mata, diorang pon turut sama dk pakat berambang mata ramai2..hik3,

isi perut siap2 sebelum memulakan operasi membeli belah secara hebat..=P

 c eraziwan nie macam tau2 aje bakal bapak mertua + bakal abg ipar pon pakai jersi jugak..kui3,

So, berdirinya gue disini (banyak la hang punya berdiri) adalah untuk berkongsi sedikit sebanyak barang2 beserta harganya sekali untuk tatapan bakal2 pengantin kita yang laen okeh..hehehe oh ya, untuk makluman, kebanyakan barang2 yang gue beli nih, tokey kedai tu da bagi diskaun siap2..so, harga nie agak lari skit la dari harga asal kedai tu..

riben untuk hiasan polisterin (rm4.70 - 1 meter)
pistol gam (rm16 - 1 pcs)
gam (rm3.50 - 1 paket a.k.a 10 pcs kot?)
crepe paper (rm9 - 1 gulung)
pembalut polisterin (rm37 - 1 gulung)
tuala good morning (rm14.80 - 1 paket a.k.a 12 pcs kot?)
bunga telur (rm35 - 1 kotak a.k.a 50 pcs)
paper bag (rm2.90 - 1 paket a.k.a 10 pcs)
kotak door gift (rm4.90 - 1 paket a.k.a 25 pcs)
bunga plastik (rm28.80 - 1 jambak a.k.a 18 kuntum)
polisterin (rm2 - 1 pcs)

Sekian sahaja laporan saya untuk kali ini, harap maklum..(boleh macam tu?) hahaha..hampeh tol lah c emma chan nih..oh ya, ari ahad nih kitorang nak p menghabiskan duet kat nilai 3 lagi..tapi trip kali nih gue bersama dengan family c eraziwan pulak..alamak, segannye rasa..mau tak segan, lepak2 dengan family bakal mertua tu..habislah~ hik3,


28 comments:

zOeY zAu YaH said...

aiyak..klu bwk byk duit konpm blh hbs sbb rambang mata hihi tp btl lah org kata nilai 3 surga untuk bkl pengantin.

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh...shoping sakan ni..

maklum la..bakal pngantin..hikk..takpe la, bkn selalu pon kan..duit boleh dicari :)

Indonesian Strong from Home said...

setuju sama komen di atas.. kalau bawa duit banyak mah gag akan ada masalah berarti bukan :( hehehehe :p

HeNRieTTa JoSe said...

biasa lew...yg bkn pngantin pown teruja tgk....mmg bleh hbis semua duet yg dbawa ke sana....

chemay said...

tak sabar nak tengok hari persandingan nyaaa nanti tauuu
<3

msredcheesecake said...

dulu akak sopping kawen pun kt nilai... tapi xde la murah sgt pon...

Zila Zainal said...

tapi kalau pergi jalan tar lagi banyak benda bule jumpa sebenarnya. and waaay cheaper from nilai 3 :)

RealNS said...

mesti bnyak gune duet en ? hwehew~~

Mizz ErMa said...

cik zoey : tau xpe..brg2 kat sana banyak sesangat2..hehe

Mizz ErMa said...

siti farhana : shopping barang2 keperluan aje..hik3,

Mizz ErMa said...

indonesian : benaran bangat sih..kui3,

Mizz ErMa said...

henrietta : tau xpe, so moral of da story is, nk pegi nilai 3 kena bawak duet skit2 aje..hehe

Mizz ErMa said...

chemay : sy lak xsabar nk tggu hari persandingan nanti..hik3, =P

Mizz ErMa said...

msredcheesecake : tol ke xmurah sangat? sy tgk mcm murah aje harga2 kat kedai tu..hehe

Mizz ErMa said...

zila zainal : eh, tol ke? tp kat jln tar tu kedai dia kecik2 kan..

Mizz ErMa said...

realNS : haa, tau xpe..bkn senang nak kawen nih..adoi~

Zila Zainal said...

a'a kedai dia memang kecik2. tapi complete semua. macma kat nilai, kita pergi cuma dapat beli barang kahwen untuk hantaran, pelamin, deco je.

kalau kat jalan tar. semua ada. semua bule beli sekali harung. macam kain ela, kain baju melayu, songket, doorgift pun macam2. pendek kata, complete lah! :p

Ann Ishak said...

selain dekat nilai 3, dekat jln TAR dengan sekitar chow kit pun ada jugak jual barang2 kawen nih (^0^)

Mishter Izwän said...

wahh . da tak lme daa . so how persiapan . msti bnyk lg barang tak beli kan .

Mizz ErMa said...

zila : mcm tu ker..alamak, mcm mna nie, bkl mertua da excited nk p nilai..hihi

Mizz ErMa said...

ann ishak : itu ler psl p sy xpenah nmpk lg kedainye kt mna..hihi

Mizz ErMa said...

mishter izwan : brgnya boleh dikatakan da almost complete..hihi

Hasrina said...

woott best nya tumpang excited

shera haifa said...

nsb ada diskaun kalau x mst hbs banyak lg..
:)

Liza Razak said...

nilai 3 tu memang syurga membeli belah kan..hehe

Mizz ErMa said...

hasrina : hehe..thanks tau..

Mizz ErMa said...

shera haifa : itu ler pasal..kira untung jugak la beli barang kat satu tempat je..hihi

Mizz ErMa said...

liza razak : haa..tau xpe..hehe

C.L.I.C.K.2