Sunday, February 19, 2012

Misteri Nusantara kah? =P

Wah..cepat tol masa nih berlalu kan? betul3, (nada c upin + ipin) kui3, yela, mana tak cepatnya kan..rasa macam bwu semalam aje c eraziwan balik kampung..tup2? haa, petang nih sampai ler dia kat kolumpo nih..hehehe (awat, hang rindu ke?) err..err..entah, rindu la kot..boleh macam tu? hahaha ah, xkesah la kan..janji dia selamat sampai sudah, amin..=)

Oh ya, awal mac nanti family gue nak naek kl lagi..uhh, tak sabar tol rasa nak jumpa diorang..dah tak tertahan rasanya menanggung rindu nih..(ecece) hihihi sepatutnya diorang datang sini minggu depan..sesaje nak jenjalan makan angin kan, sesambil tu nak celebrate bufday ayah gue yang jatuh pada 23 feb ini..tup2, di postpone ke 2 minggu dari sekarang pulak..hm, T___T

Nak dijadikan cite, semalam gue ada terjumpa satu belog nih..ya ampun, belog dia best sangat2 tahu! idea2 dia tuh tersangatlah bernas..hehehe c eraziwan pulak selalu cakap yang gue nih seorang yang mudah terpengaruh.. contohnya, kalo gue ada p layan belog yang berkisarkan tentang kecantikan, haa..gue pon mula la nak try mekap macam tu, nak try mekap macam nie..=P

Tapi belog yang gue maksudkan tadi banyak berkisarkan tentang kehidupan seharian kita sebagai seorang manusia dan hamba Allah..dan secara tidak langsung jugak, gue pon ada la termakan sikit dengan kata2 dia tu kan..sekarang pon gue tengah gigih dk layan belog dia..nampak gayanya, masa online gue akan banyak dihabiskan dengan mengadap belog dia lah kan..hee

Oh ya, apa yang gue nak tekankan disini ialah, entah kenapa, sejak dua menjak gue dk asyik sangat melayan belog yang gue maksudkan tadi, gue jadi banyak berfikir tentang masa depan gue..ya, masa depan yang gue maksudkan disini ialah tentang masa depan kami, a.k.a gue dan c eraziwan.. entah kenapa tetiba gue rasa macam gue nih seakan-akan diseru untuk kawin cepat2 aje!

Hm..misteri bukan? mungkinkah ini yang dikatakan orang sudah sampai seru? entah..gue pon tengah musykil jugak nih sebabnya kitorang plan nak bertunang jer dulu, lepas tu baru la nak start plan tang kawin slow2..tup2, boleh pulak gue terfikir tang nak skipkan aje majlis bertunang tuh dan zupp, kawin jer terus? uhh..dilema betul..tapi tu lah, jalan penyelesaiannya cuma satu, iaitu berdoalah dan minta petunjuk daripada Allah s.w.t..betul tak? haa, betul3, (nada upin + ipin lagi) hehehe =)

~ada apa dengan cinta~
~perbedaan aku dan engkau~
~biar menjadi bait~
~dalam puisi cinta terindah~


10 comments:

faiz fakhirin said...

itulah petanda untuk kahwin..hehehe..seorg blogger mampu membuat pembacanya kahwin..nanti ajak la blogger tu dtg..

O CIKTEDDY said...

ya Allah,kau permudahkanlah urusan hati antra kak erma n abg wan..amin!


pss::maaf cik lame x singgah sni..busy la katakan..jgn marah aw!hehe

emy zulaiha said...

weewit...dah sampai maselah tue emma! jgn lupe jempot oke..nak kad nak kad! :)

Teenager Housemaid said...

mungkin dah sampai jodoh dan seru kot..:)

zOeY zAu YaH said...

kalau ada kemampuan kawin je trus.i mean nikah.saya pun kalau mampu mmg nak nikah tp bila lah agaknya huhu..smoga seru cik emma tu awl k..hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Kata org, alam pertunangan nie,ada juga sweetnye....hehehe....

ILA HonEyBuNNy said...

Yeayyy...

memang tak lama dah la neh....

moga d permudahkan segala urusan ye...;)

mirmashi said...

asenye lagi baek kawin teros , skip tunang . lalala~ XD

Juliet_iRa~" said...

dah ada bau2 nasi minyak ni..hee

pak pung pak pung..:)

syida said...

syida tag qalesha j0in contest 'i love u'by ewan taw ! try cek on my blog oke !! :)