Monday, February 13, 2012

Rindu Bertandang Lagi..

Kata orang, kalau rindu, pejam lah mata rapat2 dan bayangkan wajah2 yang dirindui itu..tapi kata dafi, bila terasa rindu ku sebut namamu, dengan harapan kau kan muncul dalam tidur~~huhuhu, kata gue pulak apa ya, haa..kalo rindu p la balik kampung..=D (hahaha, so funny!) =>> ayat favourite gue taem c eraziwan buat lawak tapi tak berapa nak menjadi..kui3,

Kata orang, ubat mengantuk of coz ler tido..ubat lapar pulak of coz ler makan kan? so, da terang lagi bersuluh kalo ubat rindukan family of coz ler kena balik kampung..uhuhu, tapi kampung gue jauh lorr..8 jam perjalanan, sape boleh tahan kalo setakat balik untuk 2,3 ari aje kan? bak kata patah2, tak berbaloi langsung derr!! sob, sob, T..T

Kata dafi lagi, apa agaknya khabarmu disana? disiniku sedang dibelenggu rindu..beginikah rasa, seksa perpisahan.. sungguh anehnya, hidup berasingan~~ (chewah, kenkonon macam tak penah berjauhan dengan family la pulak minah nih!) err..err..hehehe tapi sumpah gue cakap, seminggu gue kat kampung taem chinese new year ritu, gue rasa enjoy sangat3 tau.. hee (senyum bahagia)

Bila gue pk pk balik, mungkin sebab taem tuh, gue balik kampung sensorang tanpa akak2 gue di sisi kot? hm, maksud gue, bila gue balik sensorang tu, of coz lah layanan my mummy tuh seratus peratus pada gue seorang kan? haa, sebabnya kalo kitorang balik bertiga, mak gue terpaksa bahagikan layanan dia sama rata..(boleh macam tu?) boleh aje, apesal tak boleh pulak? kui3,

So, moral of da story is? perlu ke lepas2 nih gue balik aje kampung sensorang? (wah, selfish betul hang nih!) err..selfish ke macam tu? hehehe..hm, minggu depan c eraziwan nak balik kampung dengan bapak dia sebab kat umah dia ada majlis cukur jambul anak buah dia..alahai pak su, sanggup pulak dia tinggalkan bakal mak su nih sensorang aje kat bandar kolumpo nih ek..ish3,

Kata hati gue, sabarlah duhai hati..sekarang kan da pertengahan bulan feb, lagi 2 bulan ++ aje lagi nak masuk bulan may a.k.a cuti sempena hari buruh..pejam celik pejam celik, haa, da masuk bulan may da pon..taem tu boleh ler kalo hang nak balik kampung lagi..tinggalkan aje c eraziwan tu kat sini, amacam? wah, kejam bangat! menangis tak berlagu jugak budak tuh karang..hahaha

 me, budak belasan tahun, as a pengapit di majlis perkahwinan abang sulong gue yang kemaen lagi hensem taem nih..uhuhu, baju tak masuk tema langsung! merosakkan gambar + majlis orang aje..kui3, tapi apa boleh buat..da namanya pengapit terjun kan? so, redha jelah~~ kah kah kah

p/s : gambar sekadar hiasan semata-mata okeh! oh ya, kalo tak silap, gambar ini diambil pada 6 @ 7 tahun yang lalu! ngeh ngeh ngeh


10 comments:

faiz fakhirin said...

knape muka nmpk kompius...terkejuk ngn dslr ker

O CIKTEDDY said...

ahaha..mmg x matching pon baju tu..huhu

Juliet_iRa~" said...

heee..ms zamn muda belia ea..;p

ehh ur cursor xkuar laaa..jd hitam je..

EruzuLiyana said...

xberubah pom muka dulu kini dan selamanya..hehe

Teenager Housemaid said...

kalau rindu..nyanyi lagu bila rindu..
hahaha...
ek...pengapit bidan terjun eh..patutlah lari tema..hehehe

zOeY zAu YaH said...

muka suci tu hihi..

Salwa said...

hehe.sangat luar tema. ;b

Mya said...

7 tahun lalu, wajah polos tanpa makeup hee =)tp ttp sweet=)

Diyana Norman said...

hahaha tibe2 warna biru

HeNRieTTa JoSe said...

lame kemain gambo tuh....anak pown dh masuk skulah agaknye...hehehe....

C.L.I.C.K.2