Tuesday, February 21, 2012

Saya nak bina masjid, bukan istana..=)

Wah, class betul tajuk ko nyah..(ish3, teruk betul ayat hang nih!) 0ps, hehehe ah, never mind lah kan..hehehe berbalik kepada topik asal, ada sesape penah dengar tak tajuk entry gue tuh? haa, of coz lah tak penah dengar kan? mau nak penah, ayat tuh originally daripada gue tau, xde dk copy cat copy cat ayat orang laen..(perlu ke ber-explain2 bagai macam tuh? macam la ada orang kesah sangat tu ayat copy paste ke kopi susu!) hm..=.='

Okeh, berbalik ke topik asal sekali lagi, sape sebenarnya yang memandai cakap hang nak bina istana sebenarnya nih? cer habaq mai skit! err..err..sebenarnya, tajuk entry ini datangnya daripada monolog dalaman gue..gue pon tak tau entah macam mana c monolog dalaman tuh boleh sesuka hati lagi sesedap rasa p konker title untuk entry kali nih..haa, boleh macam tu? 0o0o, macam tu rupanya..boleh, apesal tak boleh pulak..boleh blah! hahaha (ok, so funny!) =.='

Hm, berbalik kepada topik asal sekali lagi dan lagi, (huh, tak habis2!) seperti yang kita sedia maklum, semua gadis2 diluar sana, (termasuklah hang kan?) mengimpikan majlis perkahwinan yang tersangatlah meriah dan gah dan mewah dan segala macam dan lagi lah kan..dan ye, gadis2 yang dimaksudkan tadi termasuklah dengan gue! hehehe dan, bila hati da mula terbukak untuk kawen a.k.a sampai seru nih, terdetiklah di hati kecil gue ini, saya nak bina masjid, bukan istana..=)

haa, inilah dia masjid yang nak dibina oleh gue yang gue maksudkan tadi..jujur gue katakan, gue tak penah lagi menjejakkan kaki apatah lagi menjejakkan tangan ke masjid kristal yang tersergam indah yang bertempat di terengganu ini..sadis bukan? sob, sob, T.T

dan ini pulak? lorr..itu pon mau tanya ka..ini of coz lah istana, tak kan laa reban ayam pulak..ayam sape la agaknya yang kemaen lagi tak sedar diri dk berangan nak duduk bertapa kat dalam nih kan..kesian betul~ (hahaha, so funny!) =.='

So, moral of da story is? niat dihati juz nak bina masjid untuk mendapat keberkatan daripada Ilahi aje, bukannya nak bina istana semata2 untuk menunjuk2 + bermegah2 dengan mereka2 yang dikenali + tak dikenali diluar sana..lagipon, berkesederhanaan kan lebih mendapat keberkatan? (kata c mr.k di belognya yang ohsem itu) hehehe nampaknya, gue sekarang nih memang da kemaruk dengan belog c mr.k tuh..hehehe =D

Walaupun majlisnya lambat lagi iaitu lagi 6 bulan, (insyaallah kalo xde aral melintang) gue rasa macam tak cukup masa aje..mau nak cukup, kalo boleh, sume benda gue nak buat sendiri atau dengan lebih tepat lagi, DIY (do it yourself!) haa..jangan maen2..hahaha bila gue pk pk balik, beza betul gue yang dulu dengan sekarang..kalo dulu, suma benda gue nak yang da siap aje..sewa apa yang patut kat butik, hantaran pon nak butik yang gubahkan, ish3..teruk betul kan? hehehe =P

Sekarang pulak, alhamdulillah..gue da mula bersemangat untuk kerahkan keringat gue yang tak seberapa ini untuk menjayakan majlis yang akan datang itu dengan jayanya..hehehe lagipon, sekarang gue da mula buat research tang macam mana nak buat veil sendiri, macam mana nak buat bunga tangan sendiri, macam mana nak gubah hantaran sendiri..gue patut berbangga dengan diri sendiri bukan? (walaupun hasilnya belum pon nampak batang hidungnya lagi) ngeh ngeh ngeh


14 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

cantik giler masjid kristal tuh...xsgke waktu mlm lg cntek.sebab dulu oegi waktu siang jek

Selendang Merah said...

nnt lu kawen jgn lupa ajak gua..gua teringin nak makan nasi minyak lu..hehe

Tihara said...

cepat2 buat preparation..semuga segala urusan berjalan dengan lancar ea..Insya Allah :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah...dah nak bina masjid...

semoga berbahagia sampai syurga...

p/s: kalo tukar warna tulisan entry berlawanan dengan warna background lg ok n senang nak baca....

;)

mirmashi said...

saya yg duk kat ganu nie pom x penah jejak lagi masjid kristal tue . haha . byk kali dah intai tepi jln ja XDD . ape2 pom , semoga sume urusan cik ema dipermudahkan ye :)

p/s : lau x dpt nk rasa nasi minyak cik ema , tgk gmbar pom jadi laa . jgn lupa upload gmbar kawin ye . *wink wink XD

miss daya said...

bersederhana je lah kan.. nanti lpas kawen beban hutang tu kat diri sndri gak.. ;p kang beria2 nak bina istana.. utang lak jd berjela.. ;p

Juliet_iRa~" said...

wahh dah nak kahwin ke tunang?hee..

tahniah..buat sikit2..buat plan mn y pnting buat dl..:)

Diyana Norman said...

suke ayat tuh hehe
bile nak kawen? =p

emy zulaiha said...

ehem2 akhirnye tibe jugak mase emma kan.hehe jempot emy tau!! tumpang gembira utk emma :)

faiz fakhirin said...

waktu mlm dh mcm castle...

lia fen said...

wahhh..da nk kawen..Alhamdullilah..hope nti semuanye bejalan ngan lncar k..

HeNRieTTa JoSe said...

baus la DIY....lebih puas hati dan lebih dr hati (with love)....

psss...dah try....xberkesan....sebabnya dia pnduduk tetap n kitorg beberapa umah lgi nie hnya menyewa....dia cam bossy sket lew cmne nk rupa kawasan kediaman kitorg...huhuhu...

O CIKTEDDY said...

er..penatnye nak kawen..hehe
eh2,cik dh bnyk kali pi masjid kristal sbb cik kan org trganu.hehe

Mya said...

besederhana itu lebih baik. nanti kenduri jgn lupa jemput mya! =D

C.L.I.C.K.2