Tuesday, February 14, 2012

Penangan Badminton!

Dua, tiga hari yang lepas (kalo cakap aje ari ahad kan senang?) err..ok, =.=' ari ahad yang lepas gue + c eraziwan p lepak2 kat taman tasik permaisuri lagi..hehehe (ala, ari sabtu pon korang pegi jugak kan?) haa, tau xpe..hehe tapi tu lah, ari sabtu ritu tak syok sangat sebab plan kitorang tak berapa nak menjadi gara2 hujan yang turun bagaikan mutiara itu..uhuhu

Oleh sebab ari sabtu ritu hujan kemaen lagi turun dengan lebatnya, menyebabkan gue nak tak nak terpaksalah membatalkan sesi bersenam-senaman yang kononnya super padat itu..hik3, dan ternyata, gue agak frust disitu yer sebab taem tuh gue kemaen lagi bersemangat nak berjoging-jogingan dan berbadminton-mintonan..hik hik hik

Mau tak frust, gue kemaen lagi plan, kita joging dua tiga round, lepas tu kita maen badminton ber-round2 yer..(kata gue kepada c eraziwan) okeh, i ikut aje..(kata c eraziwan pulak kepada gue) nak dijadikan cite, taem kitorang bwu aje berjoging-jogingan sebanyak beberapa langkah, hujan yang mulanya hanyalah renyai2 itu mulalah turun dengan lebatnya..wu3, >___<

Nak dijadikan cite lagi, taem kitorang p lepak2 kat taman tasik tuh pada hari ahad, cuaca agak ok kalo nak dibandingkan dengan hari yang sebelumnya..so, tunggu apa lagi, setel aje berjoging-jogingan sebanyak satu pusingan, kitorang pon teruslah pekena badminton untuk yang kesekian kalinya..hehehe ye, nih merupakan kali yang pertama kami maen badminton bersama okeh! =')

Syok bangat leh maen badminton..da lama sangat gue tak maen, nasib ler skill gue masih ok..kalo tak, buat malu aje..hik hik hik tapi tu lah, kepenatan taem berjoging-jogingan tadi belum pon hilang, di tambah pulak dengan kepenatan berbadminton-mintonan ini..huh, tang semput tu jangan cakap la kan..bak kata nabil c raja lawak tuh, lu pk lah sendiri..hahaha

Oh ya, penangan badminton yang gue maksudkan tadi ialah, meskipun kejadian ini sudah pon berlalu selama 3 ari 2 malam, (kalo kiraan gue betul la kan) sakit2 sendi di badan gue nih belum pon hilang lagi..ya ampun, ini ler antara faktor2 yang menyumbang kepada kenapa dan mengapa gue tak suka ber-exercise + join aktiviti2 lasak yang laen..merana diri derr..sob, sob, T___T


 
sebut tang badminton, teringat pulak dengan cite anak2 sidek yang kemaen lagi banyak ragamnya ini..kui3, =D


15 comments:

LuVidA^^ said...

cite anak2 sidik. hehe.. suke gak men bdminton ptg2 kt dpn umah =p

yg cite har dil tu.. mcm ni lebih kurang ::

salman khan nk jadi penyanyi.. die dtg ke mumbai. tbe2 die selamatkan rani dari kene langgar ngn keretapi. then, kat hospital sume fmly ingat salman ni suami rani. salman stuju je blakun jd suami rani sbb nak penuhi impian jd penyanyi. (family rani ni org tername banyak kabel).. konflik dtg bile kwn baik rani, preity znta dtg.. and suke kt salman jugak. salman ngan priety mmg inlove.. last ly, rani dpt tahu.. and berkorban utk preity znta.

mirmashi said...

comel je anak2 sidek . lama x tgk :) hehe .

p/s : suka gakk cite har dil jo pyar karega XDD

Teenager Housemaid said...

saya da lama xmain badminton..huhu..

wah, dulu suka tgk cite anak2 sidek, dengan baca komik dia..huhu

HeNRieTTa JoSe said...

tingat citer anak anak sidik....

O CIKTEDDY said...

cik kureng pndai main bdminton..huhu
so sape menang ni?kak erma ka?huhu

ladybird.deana said...

hahah , sabar jew lahh

kadang kadang ble kte dah semangat memang akan de byk halangan yang menimpa :)

ILA HonEyBuNNy said...

lama dah xmain badminton...hehehhe

dulu kecik2 cita febrat neh kena tgk...hehehhehe

Hanim Irsyad said...

windu nak maen badminton plak. hehe :)

EruzuLiyana said...

citer pebret masa kecik2 tuh..pastu bagi dengan akak satu sorang watak dalam citer tuh. yg penting sy dapait jailani..

miss daya said...

alaa teringat main bdmnton ngan mertua.. kitorang kalah lak tu.. malu je kalah ngan warga emas.. ahaha.. hai ermaa... :)

LAici KAng Ais said...

nk join.hee

p/s : super junior minat? :)

MiaJie said...

Waaaa, memori dulu2 neh cite anak2 sidek, hehe

Diyana Norman said...

hahaha... sme lah ngn sy... ritu men bdminton tros sakit kaki.... otot lme x bekerja

CekbOlat-bOlat said...

wawawa.. citer anak sidek jdi smngat nk main bnde ni dlu.. haha

uyaitusaya said...

rabu depan kena buat program latihan tok badminton. nak menuntut dgn bun la.. ;) heh~

C.L.I.C.K.2