Friday, October 19, 2012

Dilema Aidiladha Pertama..

Pejam celik pejam celik, rnie da 19 oktober rupanya..lagi seminggu kita nak sambut ketibaan hari raya aidiladha..memandangkan umah family kami kat kg tu tersangatlah dekat, lebih kurang 10-15 minit perjalanan, so kepala gue agak berserabut memikirkan raya nanti kitorang nak p beraya umah sape dulu..umah mak ayah gue dulu atau mak ayah suami dulu..

Bila ditanya suami, of coz lah gue nak p beraya umah mak ayah gue dulu kan..dan bila gue tanya suami, of coz lah dia pon nak p beraya umah mak ayah dia dulu..adoi, macam mana nie.. kitorang saling segan dengan umah mak ayah masing2..kan best kalau kampung kitorang nih jaoh2..satu kat timur, satu lagi kat barat..nanti xpayah susah2 dk pk pasal nih..=.='

Nak dijadikan cite, taem gue dk blogwalking kat belog kak ann, dia cakap dia selalu balik beraya umah mak ayah suami dulu lepas tu baru balik beraya umah mak ayah dia.. lepas tu, tetiba je gue rasa macam pintu hati gue nih terbukak untuk buat macam tu jugak.. gue patut bersyukur sebab kampung kitorang nih dekat2, dalam satu ari leh p beraya dua2 umah..=')

emak mu emak ku jua, dan

bapak mu pon bapak ku jua..hihihi ;P

P/S : Kepada teman2 blogger yang kotak komennya BUKAN pop-up, gue mintak maaf banyak2 sebab sejak dua menjak nih, gue xboleh nak tinggalkan komen2 gue yang merapu2 macam selalu sebab kotak komen korang da tak keluar kat pc gue..da banyak kali macam nie, sedih betul..sob, sob,


38 comments:

Tihara said...

as salam,

haah, bagus raya rumah PIL dulu.. :)

Eca Dwinky Asha said...

susah gk eh klu berdekat2 je.hehehe

Mizz ErMa said...

tihara : hehe..insyaallah..

eyndayusoff said...

Akak & hubby sekampung... lebih kurang 15 minit drive jugak la.. raya aidil fitri yg pertama rumah MIL, tengahari ke rumah mak akak... kalau aidil adha pagi raya rumah mak akak, tengahari ke rumah MIL... dah 12 tahun kawin so far takde masalah ... Insyallah yg penting saling tolak ansur & berkomunikasi dgn baik ;-)

Kakzakie said...

Tak mo pusing kepala - pakat baik-baik lagipun tak jauh kan...

HeNRieTTa JoSe said...

Lagi baek klu rumah mertua dlu....sebab xjauh pown...lpas tu dh bleh blk umah mak sndiri....

CekbOlat-bOlat said...

hewhew . dilema wanita . tpi yg patutnye rumah family suami la kan . kehkeh

ღ yATz~ said...

ala..dekat je kn..nsib x jaoh..kalo x lg complicated kn..hukhuk

CiK FizA said...

hee. untungla kg dekat je. klu jauh x ke pening. ngee :DD

best la kan. da dua umah dh skrg nie :)

Mizz ErMa said...

eca : tau xpe..pening pulak rasa..hehe

Mizz ErMa said...

eynda : oh, yeke? hehe insyaallah..thanks tau kak..hehe

Mizz ErMa said...

kakzakie : yup2, alhamdulillah sbb skrang da jumpa jln penyelesaiannya..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : k.rietta pon buat macam tu jgk ke? hehe

Mizz ErMa said...

cekbolat : hehe, sepatutnya mmg kena macam tu kan? =P

Mizz ErMa said...

yatz : tu lah, kalau jaoh2 lg sedih sebab boleh p beraya kat 1 umah aje..

Mizz ErMa said...

cik fiza : yup2, sekarang da ade 2 umah..family pon makin besar..hehe

Ecah Ecot said...

dekat2 la best..boleh gilir2..balik la rumah suami dulu...ecah mcm tu la..raya puasa rumah suami,pastu bru ecah..raya haji ni rumah ecah, baru rumah suami....

S.U.R.I.A. said...

suria masih dlm perbbcgn lagiii..~~~~

RealNS said...

perkara macam tu la yg selalu jadi dilema orang yang baru berkahwin . huhu
ape pun sis , its better kita dahulukan keluarga sebelah suami :))

chemay said...

isteri mithali ni haaaa
<3

zOeY zAu YaH said...

untungya kg msg2 dekat.jd isteri mithali ni raya umah suami dulu hihi..kt mana pun x pa kan janji bersama sidia :)

Mizz ErMa said...

ecah : hehe, biasa la..1st taem kan, dilema la skit..hehe

Mizz ErMa said...

suria : lorr, yeke..lambat jgk ek perbincangan tu..hihi

Mizz ErMa said...

realNS : yup2, setuju sgt2..hihi

Mizz ErMa said...

chemay : mithali tang mana tu? hehehe

Mizz ErMa said...

cik zoey : ha ah, bila pk2 balik, untung betul kg dekat2..at least setiap kali balik kg leh jenguk2 kedua2 belah mak..hehe

Cik Yatt said...

dah kawen dah? wah.tahniah..huhu..baru tau..sebab baru smpat bw..rindu baca blog ni..

-meeSUPERGIRL- said...

hehe bergilir2 lah ..

Zila Zainal said...

wahh penuh veil dia dgn beadings!

zan said...

Alhamdulilallah,masaalah dah selesai,.
waa!!..nak blik rmh mak kita juga raya ni..huu2x[gurau je].

♥ sitifarhana ♥ said...

untg la rumah family dekat2..senang kautim kautim kan?heee

Ann Ishak said...

kan senang bila dekat2 ni erma, badan pun tak penat nak travel jauh2 kan...anyway selamat hari raya aidiladha ye.

Mizz ErMa said...

cik yatt : yup, alhamdulillah..da selamat pon diijabkabulkan..hehe

Mizz ErMa said...

mee : yup2, itu ler yang sepatutnya kan..hehe

Mizz ErMa said...

zila : ha ah, cantik kan veil dia..hehe

Mizz ErMa said...

zan : hehe, alhamdulillah dan sumenya da pon berjalan dengan lancar..

Mizz ErMa said...

farhana : tau xpe, senang aje..tekan minyak sikit da pon sampai..hehe

Mizz ErMa said...

ann : ha ah, betul tu k.ann..syok pulak rasa bila balik beraya macam nie..hehe