Friday, October 12, 2012

bila Hobi bertemu Minat..

Ahad nanti, insyaallah kalau xde aral melintang, gue akan dilantik menjadi jurugambar dan me-volunteer-kan diri sebagai mak andam yang tak bertauliah kepada bestie gue untuk sesi photoshoot convocation-nya yang insyaallah akan bertempat di putrajaya, tempat dimana dia menjadi photographer gue ketika sesi photoshoot pre wedding gue dulu..hihihi

Actually, dia mintak gue jadi photographernya pada hari sabtu, a.k.a official convocation day nya tapi apakan daya, hari tu sang suami tak senang..so, terpaksa ler postpone indoor photoshoot jadi outdoor aje..hopefully plan hari ahad nanti akan menjadi lah kan..hehe tapi kalau tak menjadi pon, nak buat macam mana sebab kita kan hanya merancang..=')

Excited pulak rasa nak mekapkan bestie gue nih sebabnya gue tak penah tengok pon dia bermekap..gue pon da lama sangat tak mekapkan orang..kalau x silap, kali terakhir gue jadi mak andam yang tak bertauliah, taem dinner last sem gue pada tahun 2009 kot? 5, 6 kepala pulak tu.. memang syok habis lah bila tengok yang da cantik tu jadi makin cantik..hehehe

Tang jadi photographer tak bertauliah pulak, gue belum ada pengalaman lagi.. tapi xkesah la kan, setakat tekan2 button c camera je pon, tak de la susah sangat..janji gambar cantik, clear, tak bergegar2 udah ler kan..tol x? betul3..hehehe tetiba teringat dengan gambar2 wedding yang 2nd photographer gue tuh ambik, kemaen lagi banyak gambar bergegar2..=.='

pejam celik pejam celik, da 8 tahun rupanya usia persahabatan kita nih..congrats dear =')


28 comments:

Zila Zainal said...

wahh untung ler pandai mekap.. kita tak reti laa.. main suka2 je conteng muka ;))

Mya said...

a good friendship!:)

CekbOlat-bOlat said...

tahniah . sweet tgok prshabatan ni

LelakiSemalam said...

ler...boleh la...hehe

adda siempre said...

thanks a lot maa....harap jdla ari ahad ni deh:) i lap u :)

Nisa said...

May Allah give you more happiness on your friendship.

sal ya said...

selamat makeupkan kawan tu ye.

♥ sitifarhana ♥ said...

wah wah...pndai menyolek org rupanya...kalau sy,pndai tepek kat muka sndri je..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Tahniah pd yg nk konvo...gud luck utk photographernye....hehehe....alaaa, klu ssah nk set, mnta jew tuan punya badan set....pastu emma snap jew...sure chantek....

Mizz ErMa said...

zila : nak kata pandai tu xjgk, tp sy minat..hihi

Mizz ErMa said...

mya : yes, it is..=)

Mizz ErMa said...

cekbolat : swit macam sunsweet kan? hehehe

Mizz ErMa said...

lelaki semalam : apa yg boleh tu? huhu

Mizz ErMa said...

adda : of coz lah jadi..=D

Mizz ErMa said...

nisa : insyaallah..thanks a lot..=)

Mizz ErMa said...

sal ya : adoi, mekap kawan tu bertahan kejap aje..huhuhu

Mizz ErMa said...

farhana : xde la pandai sangat, tp boleh la..hihi

Mizz ErMa said...

henrietta : hehe..k.rietta xpe la sebab da pro kan..=D

Ann Ishak said...

syoknya dapat conteng muka orang weeehuuuu

Tihara said...

as salam,

alhamdulillah seronoknya dapat kawan yang boleh bertahan...kawan yang akak sayang dah meninggal..

Kasih Salina said...

salam..bestnya dia pandai make-up kan orang n diri sendiri..

ღ yATz~ said...

nextyer InsyaALLAH tolong mekup kan yat plak ok..hikhik #convo eyh lom kwen g..arr huu

dear yayah said...

leh la upah sis lps ni.. he he he..

Mizz ErMa said...

ann : of coz lah seronok..rasa mcm xpuas aje..boleh macam tu? hik3,

Mizz ErMa said...

tihara : innalillah..allah lebih sayangkan dia kak..=)

Mizz ErMa said...

kasih salina : xde la pandai sangat..biasa2 aje..hehe

Mizz ErMa said...

yatz : wah, next year da konvo yer..hehe boleh aje, kecik tapak tgn, nyiru sy tadahkan..=P

Mizz ErMa said...

yayah : leh aje..hehehe

C.L.I.C.K.2