Thursday, October 18, 2012

Ceritera Majlis Bertandang - 24 Ogos 2012

Uhuhu..majlisnya kemaen lagi da lama berlalu, tapi gue baru terhegeh2 nak update.. apa boleh buat sebab gue baru aje dapat soft copy daripada bridal punya photographer..gambar2 kawen yang gue update sebelum nih gue dapat daripada 2nd photographer a.k.a ex-ofiz mate gue..tapi untuk 2 event aje sebab taem majlis bertandang, dia ada hal laen..huhuhu

So, ceritera untuk majlis bertandang gue nih pulak bermula dengan kedatangan mak andam.. sian mak andam gue nih, dia xcakap awal2 dia nak datang umah pukul bape, tak pasal2 dia kena tunggu gue siap mandi dulu..hik3, sepatutnya majlis bermula lepas solat jumaat, tapi pukul 1 gue da siap..berjam jugak la gue kelemasan dengan baju dan mekap pengantin tu..

Lebih kurang pukul 3 pulak, gue bersama dengan 5 buah kereta rombongan pon bergerak ler ke rumah pengantin lelaki..photographer n da geng pulak da siap2 tunggu kat rumah pengantin lelaki dengan mak2 andam sekali..huhuhu nak dijadikan cite, boleh pulak gue terlupa nak bawak payung bridal..cuaca pulak kemaen lagi panas taem tuh..hm, nasib badan~~

Sampai aje kat depan rumah, sang suami tengah setia menanti..masuk aje dalam rumah, nenek sang suami pulak yang sedang menanti..hehe lepas tu, dia pimpin tangan kitorang suami isteri p masuk dalam bilik pengantin yang dihias rapi oleh mak mertua n da geng..lepas tu pulak? jeng3, bermulalah sesi bergambar dengan pengantin di dalam bilik pengantin..hihihi

Taem pengantin tengah makan beradap pulak, family gue pon slow2 berangkat balik ke rumah..tinggallah gue sensorang kat umah mertua, hm..perasaan taem tu hanya tuhan je yang tahu, rasa macam janggal sangat2..mau tak janggal, gue bukannya kenal + rapat sangat dengan family + sanak sedara sang suami gue nih..tapi tu lah, pepandai jela bawak diri kan..huhuhu

Malam tu pulak tibalah masanya untuk sesi memotong kek2 hantaran dan sesi bukak hadiah.. ya ampun, suasana taem tuh meriah sangat2 berbanding dengan rumah gue..mau tak meriah, kat umah gue sape je yang ada..kat umah mertua kemaen lagi ramai bebudak a.k.a sepupu sepapat yang tolong habiskan kek dan tolong bukakkan balutan hadiah..hehehe

ketibaan rombongan pengantin perempuan..hihi

ciuman kasih kepada sang suami yang setia menanti..

bergambar kenang-kenangan bersama nenek belah sang suami..

family gue yang tak cukup korum..

kawan2 yang datang jauh dari kuala terengganu..hehe thanks dear sebab sudi datang..

family belah sang suami tercinta..

it's a makan time! like3~ hehehe

demi cinta dalam hatimu - muara hati (hihihi)

Selamat Pengantin Baru to both of us! eh? err..hihihi =P

shhh.. y? bcoz, dalam hati kami ada taman.. ;)


23 comments:

Kakzakie said...

Alhamduillah.... seronok kakak tengok. Moga perlayaran bahtera dikemudikan dgn sebaik-baiknya hingga ke syurga.

Hasrina said...

wow color baju cantik sangat.mcm candy jer

Tihara said...

as salam,

semuga kekal bahgia di dunia hingga akhirat..aamiin :)

♥nurul♥ said...

alhamdulillah.ehem dah kawin rupanya ehehe

selamat pengantin baru kak. semoga kekal ke akhir hayat :)

Zila Zainal said...

alahaaaiii.. sweet jer korang nih!

CekbOlat-bOlat said...

cntik pngantin perempuan! sweet everr .

eh pngantin lelakinya susah snyum ya . haha

RealNS said...

wahh ! cantik la sis :) heheh . nmpk lembut je . again . congratss yeah ! :D

♥ sitifarhana ♥ said...

cantiknye gambar...warna baju pon santekk..like berjuta2 kali..hehehe

Mizz ErMa said...

kakzakie : amin, insyaallah..hehe thanks kak..

Mizz ErMa said...

hasrina : cantik kan? sebab tu sy asyik terbayang baju nie aje before kawin..hehe

Mizz ErMa said...

tihara : amin, insyaallah..thanks kak..=)

Mizz ErMa said...

nurul : seru da sampai la katakan..hehe thanks awk..

Mizz ErMa said...

zila : swit macam gula2 ke..hehe

Mizz ErMa said...

cekbolat : ha ah, nampak gayanya macam tu la..hehe

Mizz ErMa said...

realNS : cantik kan kaler dia..hehe thanks NS..

Mizz ErMa said...

farhana : wow, berjuta2 kali tu..cayalah..hik3,

ღ yATz~ said...

alahai...shuweet sgt korng ni..
wish both of u happy till jannah ya :)

chemay said...

tahniah for your wedding dear!
suka gambar yang last tuhhhh

Ann Ishak said...

cantik pengantin ni, hihihi akak suka

Mizz ErMa said...

yatz : hehe, insyaallah..thanks yatz..

Mizz ErMa said...

ann : hehe, thanks k.ann..

Mizz ErMa said...

chemay : hehe, thanks chemay..

dear yayah said...

comel la mekap sis.. hehe.. nmpk natural, sweet sgt.. thniah lg skali. I wish both of u happily married ever after.. haha

C.L.I.C.K.2