Wednesday, December 12, 2012

Harapan..

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik, da lebih 3 bulan rupanya usia perkahwinan kami.. cepat betul rasa masa nih berlalu..memandangkan family belah suami pon da selamat pulang ke kampung halaman, terasa sunyi la pulak rumah kitorang nih bila hanya berdua macam nie..

Sepanjang diorang ada, xtau la nape, tekak gue nih rasa macam nak makan benda2 yang masam aje..terasa kecur jap air liur nih bila membayangkan keenakan rasa cuka bila dimakan dengan buah jambu batu..xpasal2 kitorang kena serkap jarang dek abg + akak2 ipar..hehehe

Selain tu, gue pon ade jugak mengalami masalah sembelit sikit2..kesian sama perut ku yang sedikit terseksa ini..hik3, =P walaupun abg + akak2 ipar gue beria dk habaq yang gue nih pregnant, gue kemaen lagi nafikan sebab taem tuh kan belum ade bukti yang kukuh lagi..

Sampai ler satu hari tu, akak ipar gue ade tanya pasal period gue, dah lewat ke belum? sebab tu gue confirm gue belum pregnant lagi sebab period gue belum kelewatan..tambahan pulak, period gue nih jenis yang ngam2 tiap2 bulan..jarang sesangat dia buat hal..hehehe

Sejak tu, gue jadi tertunggu2 pulak kedatangan period gue tuh sebab taem akak ipar gue tu tanya, sepatutnya period gue akan datang lagi 2,3 ari.. tapi entah nape, tunggu punya tunggu, period gue still x datang2 lagi..alamak, macam mana nie..gue da start berdebar da nie..

Ngam2 2 ari terlewat period, gue jadi makin berdebar..dup dap dup dap, haa sudah..nie x boleh jadi nie.. malam tu gue + c eraziwan terus p serbu 7 eleven untuk beli pregnancy test..haa, cekap betul pasangan suami isteri nih kan? hehehe dan hasilnya..??

2 line yang samar2..T___T

Sepatutnya, kalau hasilnya 2 line itu tandanya positif kan? tapi entah nape, rasa macam x confident aje sebab line dia tu samar2 aje..keesokannya, gue cecepat call mak gue tanya pasal benda nih..dia mintak gue tunggu lagi seminggu dua lepas tu baru p klinik untuk kepastian..


36 comments:

Zila Zainal said...

waaaaaaaaaaaaahhhhh sudah preggy! alhamdulillaaaah! :D

adibahrisha said...

dearrr tahniah!!!

Mizz ErMa said...

zila : kalau betul, alhamdulillah..tp kalau xbetul mcm mana? hm..

Mizz ErMa said...

adibah : alamak, x terlalu awal sgt ke ucapan tahniah tu? hehe pape pon, thanks tau..

adda siempre said...

i hope it's true maa:)

@lfidah @dim said...

pregnantlah tue..akak dulu ms anak no 2 pun line samar2..pi doc dia kt pregnantlah tue..:D

apa-apa pun tahniah yea..jaga diri tau..

Cik Yatt said...

semoga dapat dengar berita baik dri akak :)

bintanghati said...

nmpk gaye mcm betul kamo pregnant..
sbb td baru je bca blog erin nadia yg femes tu.. dia pn buat test pn mcm kamoo jg.. line 2 tu samar2..
lama2 mmg btl dia pregnant..
biasa la kandungan tu awl lg.. sbb tu la line 2 tu samar2..
tahniah if good news..

Zuraidah Butang said...

wahhh tahniah!!!..mesti beshkan..sy tak pregnant pun lgk..sdey..:(

Mizz ErMa said...

adda : amin, hopefully..hehehe

Mizz ErMa said...

alfidah : eh, yeke? hehe p still percaya xpercaya lgi..kena tggu lagi satu mggu baru nk p confirm dgn doc..lepas tu bwu la rasa lega skit..hehe

Mizz ErMa said...

cik yatt : mudah-mudahan, hehe

Mizz ErMa said...

bintang hati : tu lah, instict sy pon kuat mengatakan yg sy nih pregnant.. tp tkt pulak nak berharap lebih2..

Mizz ErMa said...

zuraidah : best tu mmg best tp takut pon ada..hehe ala, esok2 pregnant la tu..banyakkan berdoa k..=)

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh..seronoknya! moga ada khbar gmbira untuk korg bdua..mummy muda gituwww,,hihi

Shalee Abdul said...

wahhhhhhhhhhh dah kawen ek? last i buka blog u masa tu u masa tunangan org jeejjehehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

wahhh apepun nak cakap tahniah.. dulu mcm tu gak.. pastu lambat seminggu, p check baby da 3 minggu... hehehe

CekbOlat-bOlat said...

tahniahh akak ! samar2 tu tndanya kandungan masih awal . klau buat ujian darah lebih tepat . jaga elok2 tau .

:))

HeNRieTTa JoSe said...

Tahniah.....bakal jd ibu xlama lg....

Cho Zila said...

harap2nyer betoilerkan...
Insyaallah...

Mizz ErMa said...

sitifarhana : insyaallah, amin..hehe

Mizz ErMa said...

shalee : itu lah, cepat betul masa nih berlalu kan..skrg da jd bini org pon..hehe

Mizz ErMa said...

dyshasahhir : yeke? alamak, rasa mcm xsabar la pulak nk p klinik..hehe

Mizz ErMa said...

cekbolat : wah, cekbolat nih mcm tau2 aje..hehehe insyaallah, semoga dipermudahkan segala urusan..

Mizz ErMa said...

henrietta : tp xsure lg k.rietta..pape pon, tq..hehe

Mizz ErMa said...

cho zila : yup2, hopefully mcm tu la..amin,

Teenager Housemaid said...

dah kahwin?
Astaghfirullah..nampak sgt saya dah lama tak blogwalking..
dulu rasanya last sekali baca, kak erma tgh sibuk buat persiapan..tgh jahit2 manik...
rupanya dah kahwin dah..
apa2 pun, inshaa Allah, kalau ada rezeki nnt adalah...enjoy your time together k..:)

Tihara said...

alhamdulillah, tumoang hepi sangats..congrats dik :)

chemay said...

dearr.
pergi chek cepat!
tak sabar nak tunggu result diaaaa
aaaaaaaaaaaaa
<3 <3 <3

dear yayah said...

lama dh x jenguk.. klu dh pregnant, thniah.. hehe.. x sbr nk tgk baby

Hasrina said...

yeay

Mizz ErMa said...

teenager : itu la pasal..lama sgt xcontact..hehe pape pon, thanks tau..=)

Mizz ErMa said...

tihara : thanks kak..=)

Mizz ErMa said...

chemay : hehe, takut pulak rasa taem nk p check tu..

Mizz ErMa said...

yayah : hee, semalam baru je p confirm kat klinik..thanks dear..

Mizz ErMa said...

hasrina : =)

C.L.I.C.K.2