Friday, December 28, 2012

Mangsa Keadaan..='(

Jumaat lepas, tiba2 aje umah gue xde bekalan elektrik..pagi sebelum p keje tadi elok aje elektriknya..heran betul..so, gue nih kemaen lagi ingat satu blok xde elektrik.. rupa2nya, umah kitorang aje yang xde? haa sudah..ini x boleh jadi nih..

Nak x nak, malam tu terpaksa la kitorang bergelap + berpanas bertemankan cahaya lilin yang samar2 + hembusan angin yang sepoi2 bahasa tuh..kesian betul..sob3, ini sume sebab tuan rumah lama + baru yang ngok ngek pasal pertukaran nama tnb..adoi~

So, gue dengan geramnya telah mintak ganti rugi dari tuan rumah sebab gara2 dia xberkomunikasi betul2 dengan owner lama, xpasal2 kitorang yang kena bergelap + berpanas selama 5 hari berturut2.. nasib baek dia ok, bulan depan dia kasi cut itu sewa..hihihi i like~ =P

Nak dijadikan cite, sepanjang umah kitorang xde elektrik nih, ya ampun..memang rasa macam serba kekurangan sangat2..nak cuci baju x boleh, nak masak air x boleh, nak tengok tv x boleh, nak baca buku x boleh, pendek kata, apa pon x boleh..hm, ='(

Rabu lepas pulak, bila gue jejakkan aje kaki kat umah tu, alhamdulillah..rasa epy sangat2 bila nampak umah da mula bercahaya balik..kipas pon kemaen lagi dk ligat berputar kat syiling tu..rasa macam umah nih gue yang punya aje tau..hik3, =P

senyum, x perlu kata apa2.. ;)


22 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

hmm biasa la...miscomunication....

pss....chantek blog wajah baru....

Tihara said...

alhamdulillah dah okeh, sian baby dalam perut :)

Teenager Housemaid said...

setuju dgn kak rietta lawa blog wajah baru! hihi..

tapi lamanya takde elektrik..lima hari..fuh..
tapi, bagi saya baik takde elektrik dr takde air..takde air lg seksa woo..

CiK FizA said...

syiannya emma ! 5 ari berturut2. lama kot. >.<

ehh ehh, blog dah laen la. comeyy ! Hee :DD

Shalee Abdul said...

kesian bgelap 5ari ishishishhhhhhhh

Mizz ErMa said...

henrietta : itu ler pasal, teruk betul..hehe cantik ke? tq2..=D

Mizz ErMa said...

tihara : tu lah, nasib baek 5 ari je..hihi

Mizz ErMa said...

teenager : hihi, tq2..tau xpe, xde air lagi azab dari xde elektrik..hihi

Mizz ErMa said...

cik fiza : hehe, saje nk tukar angin skit..tau xpe, 5 ari tu rasa mcm 5 mggu aje tau..

Mizz ErMa said...

shalee : tang bergelap tu ok lg, tp kalo tang panas, uhh..mmg xtahan..

Cik Yatt said...

pergh..lama tu 5 hari...ayyoo..tpi kalu takde air lagi sushkan..

adda siempre said...

uit...pah, fmly mu mai kna berpnas n bgelap la maa?ciannyo...comel ter blog wajah bru ni:)

najmi nawawi (juon) said...

:)

CekbOlat-bOlat said...

xpe bolehhhh makan romantik . candle light dinner giteww

♥ sitifarhana ♥ said...

alahai sianny..tapi bergelap kan romantik. ehh, boleh cmtu? hahaha

blog berwajah baru! so very the comel lote..hehe

MaYa MustWany said...

nasib baik dia cut sewa nxt month ek..kira ok la gak..

wahhh da tawin da..da nak prgnt ek?

Mizz ErMa said...

cik yatt : tau xpe, xde air lg azab dr xde elektrik..hihi

Mizz ErMa said...

adda : dop ah, family aku tdo umh abe aku daa..hihi lawa ker? tq der..haha

Mizz ErMa said...

najmi : =)

Mizz ErMa said...

cekbolat : candle light dinner lah sgt cekbolat 0i..hahaha

Mizz ErMa said...

farhana : romantik lah sgt..hahaha comel ke? hehe, tq2..

Mizz ErMa said...

maya : itu lah, nasib baek..hehe ha ah, da kawen da lepas raya ritu..skrg tgh pregnant..=)

C.L.I.C.K.2